Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Õk 5 éve elõre látták a terrortámadást – megdöbbentõ videók

GondolatokÓ, ezek az "elõre szóltunk", meg "mi tudtuk és nem hallgattatok ránk" idiotizmus ugyan mire jó?
Néhány éve még álmunkban sem gondoltuk volna, hogy Európa kvázi háborús övezetté alakul, és hogy egy egyszerû párizsi vagy londoni téli szünet akár komoly veszély forrása lehet magunkra és a családunkra nézve. Ma már a brit The Telegraph is a leginkább terrorveszélynek kitett úti célok között tartja számon Nagy-Britanniát, Franciaországot és Belgiumot is. (Ellenben bennünket például biztonságosnak találtak.)


(Egyébként ha utazást terveztél az év végére, és bizonytalan vagy, a konzuli szolgálat is naprakészen számon tartja a veszélyes helyeket, amiket jobb elkerülnöd.)


“Ígérem, hogy jövõre Londontól jó távol fogjuk ünnepelni a karácsonyt…” – ígéri egy brit férfi összetört barátnõjének egy 2011-es paródiában. Egy 2012-es videóban Houellebecq víziójának zanzáját láthatjuk, egy 2010-es pedig azt jósolja meg, hogy végül az oroszok fogják a kezükbe venni a közel-keleti “rendcsinálás” kérdését. De kik és honnan tudták ezt elõre?!

A válasz meglepõ: humoristák. Egy olyan országból, ami már sokkal régebben, és sokkal közvetlenebbül van kitéve a terrorveszélynek, mint Európa. Ahol láthatóan nem csak a terroristák, de saját európai politikusaink észjárását is jobban ismerik, mint nálunk.

Caroline Glick. Nehéz terepen edzõdött.Caroline Glick veterán újságírónõ 2008-ban hozta létre a Latma tv nevû kis csoportot. Caroline-nak ekkor már sok minden volt a háta mögött: elvégezte az amerikai Columbia Egyetem politológia szakát, szolgált az izraeli hadseregben, részt vett a palesztinokkal folytatott tárgyalásokban, a Jerusalem Post szerkesztõjeként is dolgozott és megírt 4 könyvet. A Latmával más újságírókkal és humoristákkal együtt olyan szatirikus videókat készítettek, amikkel leginkább a mainstream média elfogultságára próbálták felhívni a figyelmet. Az õket érõ bírálatokat Caroline azzal szokta lereagálni, hogy természetes, hogy az emberek a szatíra mûfajától kényelmetlenül érzik magukat.

A dal 1:45-nél kezdõdik.

az_iszlamista_fonixA dal 1:16-nál kezdõdik.De hogy honnan tudták mindezt elõre? Valószínû, hogy háborús helyzetben jobban vág az ember esze. Persze lehet, hogy mi erre is immunisak vagyunk…
Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2015-11-23 20:29
Most akkor mi van? A terv a jóslat, a jóslat a forgatókönny.
116 #2 livia
- 2015-11-23 21:14
Laci! Jól látod. Lám, tényleg: erre is immunisak vagyunk. Még vagyunk?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.49 másodperc
4,615,301 egyedi látogató