Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Mormota polémia

BelföldMormota ide mondhatja, amit a csetben nem tud egy szuszra közölni!

Hozzászólások

684 #1 atacama
- 2018-10-06 10:47
s_vigyoriMormi látod mondtam én hogy felforrósodik az a csõ..
hütteni kell mert elkezd félre hordani...:D
684 #2 atacama
- 2018-10-06 13:55
ha már a bankokról is volt szó és szereted is õket..
https://privatban...zer-321988
99 #3 MORMOTA1968
- 2018-10-06 19:06
Kellett nekem pofázni! s_vigyori s_franc Pedig csak Oroga felhívására írtam ezt-azt, de szerintem már õk is hallottak az ajánlott videókról és lehetõségekrõl.
684 #4 atacama
- 2018-10-06 19:38
Múltkor én is kaptam egy ilyen Stage passt..:Ds_vigyori
99 #5 MORMOTA1968
- 2018-10-06 19:39
Kedves Atacama! A bankok soha semmire nem voltak jók. Soha semmi hasznosat nem tettek az emberiségért, csak kisajátították a csereeszköz elõállítási jogát és megcsinálták a Talmud tanításai alapján az uzsorára épülõ pénzrendszerüket, a világ népeinek megnyomorítására. Háborúkat, forradalmakat gerjesztenek, robbantanak ki, no és pénzelnek, látnak el minden szükséges eszközzel, aztán pofátlanul az általuk pénzelt és irányított pusztítás után felajánlják az lepusztított országoknak a pénzügyi és egyéb segítségeiket. Hogy majd az õ transz és multi építõipari cégeik újra építik egy lepusztított ország infrastruktúráját, gyáraikat, üzemeiket, épületeiket, régi módszer ez már, jól bevált módszer náluk! Milyen érdekes, hogy az IMF és Világbank is New York-i székhelyû! És mindkettõ a második világháború után lett létrehozva. A bankok mindig csak papírt adnak kölcsön, no meg az aprót is õk állítják elõ, de semmiféle értéket nem veszítenek, mert az nincs nekik! Értéket csak az veszít, aki bedõl nekik! Senki se gondolja, hogy mert fiatal és életerõs, meg jól fizetõ munkahelye van, mindez még holnap és holnapután is így lesz! Senki sem láthatja elõre a jövõt, csak a zsidók és cinkosaik terveznek elõre évszázadokkal! Volt idejük kiismerni sok évszázad alatt az õket befogadó nemzeteket! És tudják, hogy a gój barom könnyedén megvezethetõ! Idõnként ugyan ráfáznak egy-egy ellenük irányuló pogromnak köszönhetõen, de késõbb még abból is hasznot kovácsolnak! Még a saját halottaikat sem tisztelik, saját fajtájuk szenvedésén is milliárdokat kaszáltak, miután a második világháborúban beáldoztak pár százezret maguk közül is.

Mikor hisztiznek és a világot, vagy csak Európa népeit zsarolják, hogy õket kiakarták irtani a németek, kérdezzen már rá valaki: miért nem harcoltak a zsidók is az õket befogadó népek oldalán a második világháború ideje alatt? Mit kerestek a koncentrációs munkatáborokban, miért kellett odazárni egy részüket? Õk nem égtek el élve a lebombázott városokban, nem égették el õket élve gyújtóbombákkal, atommal, nem égtek el élve a lángszórók által! De rengeteg katona a frontokon így végezte, ilyen borzalmas módon! Aki meg kitalálta ezeket a borzalmas fegyvereket, megbecsült polgára volt valamelyik nemzetnek és nem hánykolódott álmatlanul azért, mert az õ találmányával százezreket, milliókat pusztítottak el élve. Mikor messzirõl gyilkolnak nem kell szembesülniük közvetlenül az áldozataik maradványaival! Ez gyávaság a legjavából!!! Régen szemtõl szembe álltak fel egymással a katonák és akinek szerencséje volt, jók voltak a reflexei, erõsebb, gyorsabb volt ellenfeleinél, esetleg jobb fegyvere volt, az megúszhatta élve, akár komolyabb sérülések nélkül is. De ma már messzirõl ölnek a "BÁTRAK!" Sok-sok km-rõl, vagy száz és ezer km-ekrõl, a levegõbõl támadva, mindent élve égetve, pusztítva el!
99 #6 MORMOTA1968
- 2018-10-06 20:02
Ami meg a pénzt illeti, túl van bonyolítva az egész pénzrendszer. Szükség van a pénzre, mint univerzális, jelképes, vagyis valós értéket nem képviselõ csere és értékközvetítõ fizetõeszközre, de ha egy mód van rá, lehetõleg árut kell cserélni árura, vagyis értéket értékre. Vagy árut valós szolgáltatásra. Szolgáltatásnak minõsül bármilyen fizikai, vagy értékes szellemi munka is. Viszont egyvalamit semennyi pénzel sem lehet kompenzálni, kárpótolni. Az elvett idõt az emberek életébõl és fõleg nem az évek, évtizedek alatt tönkre ment egészséget! Ezek számokkal kifejezhetetlen értékek! Nem elég, hogy egy életen át nyúzzák az embereket, de a már tönkre mentekrõl is újabb bõröket húznak le a globális gyógyszer maffián keresztül! Semmi ne vesszen kárba, amibõl még hasznot lehet húzni, ugye? Csereeszközre szükség van, nagyban megkönnyíti az emberek életét, de azt egy adott közösségen belül maga a közösség állítsa elõ, ne engedje át magán személyeknek az elõállítási jogot! És fõleg ne vonja ki, vagy tartsa vissza csereeszköz állományt a kereskedelembõl, gazdaságból! Az adóztatás teljesen felesleges dolog! Egy helyesen mûködtetett pénzrendszerben mindig mindre bõven jutna pénz, még a közösség tagjainak is! Nem létezne többé nélkülözés, korrupció! Csak hát borzalmasan nehéz megértetni a fafejû többséggel, hogy másképp, normálisan is lehet ezt csinálni! Mindenki élhetne normális életet, de akarják az emberek? Még csak nem is tud róla a többség hogyan mûködik és hogyan mûködhetne másképp a rendszer! Az iskolákban szépen kifelejtik a tananyagból az ez irányú oktatást! Nem kell olyasmikrõl tudnia az egyszerû pór népnek, ami a kiválasztódottak uralkodását a nép felett veszélyeztetné! És így lesz a pénzbõl, egy egyszerû csereeszközbõl "FEGYVER" az egész emberiség ellen!
99 #7 MORMOTA1968
- 2018-10-06 20:06
Atacama! Mi az a Stage passt...? Csak magyarul! Bár gondolom mi lehet.
99 #8 MORMOTA1968
- 2018-10-06 20:22
Még egyszer arról, hogy mi kellene, hogy álljon egy papíralapú fizetõeszköz egyik felén, csak hogy mindenki aki használja tisztában legyen a fogalmakkal és hogy mi az "IGAZI, VALÓS ÉRTÉK!"

"EZEN JELKÉPES ÉS CSUPÁN ÁTMENETI ÉRTÉKKEL FELRUHÁZOTT, UNIVERZÁLIS CSERE ÉS ÉRTÉKKÖZVETÍTÕ FIZETÕESZKÖZ, AMELY AZ ADOTT KÖZÖSSÉG HITÉN, BIZALMÁN ÉS BECSÜLETESSÉGÉN ALAPSZIK ÉS AMELY ESZKÖZNEK JELKÉPES ÉRTÉKE ÁLLANDÓ ÉS MEGVÁLTOZTATHATATLAN, TERMÉKEKKEL, VAGYIS ÁRUFÉLÉKKEL ÉS VALÓS SZOLGÁLTATÁSOKKAL FEDEZETT, AMELYEK VALÓDI, KÉZZEL FOGHATÓ ÉS HASZNOS ÉRTÉKET KÉPVISELNEK!"

Annak semmi értelme és soha nem is volt, hogy állandóan változtatgatják az árufélék és szolgáltatások árait! Így a csillagos égig is lehet emelgetni a béreket és nyugdíjakat, akkor sem lesz elég soha mindenre! A vízért, áramért, gázért, stb se kellene igazán fizetni, hisz minden közös egy közösségen belül, legalábbis így kellene, hogy legyen! Ezen kívül a természet se kér érte semmit, ingyen adja, csak egyes emberfélék ezt másképp gondolják! Ezért nem mûködik a rendszer normálisan, természetes módon!
99 #9 MORMOTA1968
- 2018-10-06 20:36
Lehetne fémbõl, egy minimális nemesfém tartalommal is rendelkezõ érmealapú csereeszközt is veretni, amelyen egy adott súlyú áru megnevezése és jelképes értéke szerepelne! Mondjuk kenyér érme. Ezen érmén szerepelne egy szám is, hogy azért másra is elcserélhetõ legyen. Nem is azért kellene igazán, hogy egy áruféle elnevezése vagy képe legyen ráveretve egy érmére, vagy rányomtatva egy papíralapú csereeszközre, hanem leginkább azért, hogy tudatosuljon az emberekben végre, hogy nem a pénz az érték, hanem az, amire elcserélik! A mostani pénzdarabokon, papírdarabokon valami egykor vagy ma is élõ híres ember vagy uralkodó képe szerepel, esetleg valami építmény vagy táj, festmény, pedig szerepelhetne rajta maga az érték fotója is. Akár szó szerint is! Egy adott papírdarab egyik felére rá lehetne nyomtatni egy adott áru fotóját és mindkét oldalán védõfóliával lefedni. Sok ötletem van, de anyagiak híján egyedül megvalósíthatatlan valamennyi. Pedig személyre szabott csereeszköz tervei is megfogalmazódtak már az agyamban egyéni azonosítással. Akár klubon belül is!
99 #10 MORMOTA1968
- 2018-10-06 20:45
Az orvosoknak és egyéb szolgáltatást végzõ személyeknek sem kellene feltétlenül hivatalos, törvényesített pénzzel fizetni a munkájukért, szerintem sokszor természetbeli valós értékû árukkal is meg lennének elégedve. Például házi készítésû árukkal, élelmiszerekkel. Szalámifélék, tojás, füstölt húsok, stb...Õk is jól járnának szerintem. Gyönyörûen ki lehetne alakítani egy normálisan mûködõ közösséget, ahol képviseltethetné magát mindenféle szakmabeli ember is és egy ilyen közösségen belül, ahol mindenkinek megvolna a maga feladata, ki mit állítson elõ a közösség javára, ki milyen szolgáltatás nyújtására képes, már el lehetne indítani egy belsõ fizetõeszköz használatát! No de semmi sem nehezebb, mint közösséget kovácsolni egy amúgy is széthúzó társadalomból! s_ohno
684 #11 atacama
- 2018-10-06 20:55
mormi a stage pass egy olyan kártya amivel a színpad mögé mehetsz a koncerteken illetve után is..
de sárga lapnak is lehet értelmezni..:D
99 #12 MORMOTA1968
- 2018-10-07 01:11
Atacama! Én kicsit másra gondoltam, de nem csoda, ha nem hallottam még ezt a kifejezést, ugyanis soha nem voltam még semmiféle koncerten.
2 #13 gerry
- 2018-10-07 19:50
Mormota - lenne azért még valami...

Ha írsz egy hozzászólást - akkor írd meg - de NE öt vagy tíz részletben mert itt nem csak 500 betü karaktert lehet írni mint az üzenöfalon.
Miért? - azért mert amint látod a baloldali "Legújabb" mezõ azért készült, ha pl. este valaki benéz az oldalra, lássa, hogy mik voltak az utolsó hozzászólások a nap folyamán (de ha kilöksz egy óra alatt tizet akkor nehéz megtalálni mindet.
Minden tiszteletem a tiéd; tudsz fogalmazni és írni, nem lopkodod (ollózod) a szövegeket innen-onnan ahogy azt Spari tette - de valahol azért elértél egy pontot, ami miatt szólni szeretnék: - Nem kell naponta 10...20... vagy több hozzászólást, gondolatot közölnöd. Csinálj jegyzetet egy szövegszerkesztöben a kompidon de ne Word-öt használj csak az Editort (az a kis kék notesz-ikon) mert a Word átalakítja a karaktereket és bemásolásnál a kötöjel, macskaköröm, stb kódolva jelenik meg. Aztán ha kész vagy egy összefoglalt cikkel, tedd ide elolvassuk és kipihenheted a gondolkodás nehéz munkáját. A kevesebb néha több.

Az ezt megelõzõ 12 hozzászólásból az 5. 6. 8. 9. és 10.-et egy gondolati összefüzéssel leközölhetted volna, a többinek nem igazán látom az értelmét ... kivéve azt, hogy inspirált ennek a hozzászólásnak a megírására.

Ha nem teszed akkor egy hónap múlva lehúzhatjuk a rolót, mert egyedül túltöltöd az adatbázist!
s_Laptop
99 #14 MORMOTA1968
- 2018-10-07 21:04
Kedves Gerry! Megértettem és bocsi! Még ennyi idõ után se értem tisztán mi hogyan mûködik, úgy hogy idõnként nem árt figyelmeztetni, ha eltévelyedem. De kiba@ottul bánt, hogy ennyire beteg módon lehet irányítani több milliárd embert nem évszázadok, hanem évezredet óta! Ezt soha nem fogja bevenni a bögyöm! Kevés ennyi marha van egy csordába össze terelve, mint ezen az egy szem bolygón! Vallásnak, ideológiáknak, pénznek nevezett akármikkel "BEHÜLYÍTVE!" Ezt soha nem fogom megérteni, elfogadni meg fõleg nem! Hogy ilyen könnyû emberek százmillióit, milliárdjait megvezetni! Mint egy fertõzõbetegség, úgy sepert végig országokon, egész földrészeken a különbözõ vallások, különösen a vezetõ vallások dogmatikus tanításai! Emberek képesek embereket meggyilkolni azért, nem is akármilyen brutalitással, mert más a vallásuk, nemzetiségük, bõrszínük! Vagy mert más politikai ideológiát vallnak. De a legbetegebb mind közül a "KAMAT" használata évezredek óta! Hogy nem lássák át az emberek, hogy ez mennyire beteg és felesleges? Egy hatalmas humbuk az egész! Tõzsdére is mi szükség? Mi szükség van milliárdos parazitákra? Közbe a másiknak kiszúrják a szemét pár fillérrel, mert hogy az õ élete, munkája "SZERINTÜK" csak ennyit ér! Sok buta ember "köztük magam is" fizeti az uzsorát a semmiért és ha belegondol csak egyszer is az ember, hogy a munkabér, nyög-díj, nagy része erre megy el és mennyi mindent vehetne belõle, ha nem lett volna ekkora marha! Ebbe belenyugodni? SOHA!!! :@ :@ :@ s_ohno
684 #15 atacama
- 2018-10-08 11:57
Szegény spari, spartakusz ..istenem mi lehet vele?
ki tud valamit spariról?s_kukk
2 #16 gerry
- 2018-10-08 15:59
atacama - Tulok oldalán lófrál (de lehet, hogy már nem - régen nem néztem utána.) - de írhatsz neki, ha gondolod.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.21 másodperc
3,449,679 egyedi látogató