Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ez az ország Putyin jó és megbízható partnere

KülföldLátjátok, még Allah is Vlagyimírra voksol és közösen mentik meg a már egyáltalán nem is keresztény és nem is fehér, de fajt! Csak kicsit fog nagyon fájni, de szóltam, nem? Az orosz elnök és Irán legfõbb politikai és vallási vezetõje egyetértett hétfõn Teheránban abban, hogy a nagyhatalmak nem erõltethetik rá politikai akaratukat Szíriára - jelentette az Interfax orosz hírügynökség a Kreml egyik szóvivõjét idézve.
Ez az ország Putyin jó és megbízható partnere

Vlagyimir Putyin orosz és Hassan Rouhani iráni elnök a Gázexportõr Országok Fórumára érkeznek (Fotó: Reuters)

"A felek hangsúlyozták Moszkva és Teherán egységes álláspontját arra vonatkozóan, hogy

megengedhetetlenek azok a külsõ próbálkozások, amelyek célja a politikai rendezés forgatókönyvének diktálása" a szíriai konfliktusban

- közölte Dmitrij Peszkov, aki "elég konstruktívnak" nevezte a két vezetõ találkozóját.

Vlagyimir Putyin az iráni fõvárosban több mint másfél órán át folytatott megbeszélést Ali Hamenei ajatolláhhal. Az orosz elnök azért látogatott az iráni fõvárosba, hogy részt vegyen a Gázexportõr Országok Fórumának (GECF) csúcstalálkozóján.

Hamenei a Putyinnal való találkozón azt mondta, hog az Egyesült Államoknak a régióban folytatott politikája fenyegetést jelent mindkét országra.Az iráni vezetõ ennek fényében a Moszkva és Teherán közötti kapcsolatok szorosabbra fûzésére szólított fel.

"Az amerikaiaknak hosszú távú tervük van, megpróbálják uralmuk alá vonni Szíriát és az egész régiót(...). Ez fenyegetést jelent minden ország, kiváltképp Oroszország és Irán számára"

- idézte Hamenei szavait az iráni állami hírügynökség.

Vlagyimir Putyin a megbeszélésen hangsúlyozta, hogy az orosz légicsapások addig fognak tartani Szíriában, amíg szükség van rájuk azok megbüntetéséhez, akik október végén Egyiptom fölött felrobbantottak egy orosz utasszállító gépet 224 emberrel a fedélzetén.
vlagyimir putyin orosz elnök és ali hamenei ajatollah teheránbanVlagyimir Putyin orosz elnök és Ali Hamenei ajatollah Teheránban
Hamenei hazája korlátlan szolidaritásáról biztosította Putyint az Iszlám Állam elleni szíriai küzdelemben. "Irán támogatja Oroszország Szíriában követett konstruktív politikáját" - mondta a legfõbb iráni vezetõ, aki arra figyelmeztetett, hogy ha a terroristákat nem állítják meg most Szíriában, akkor nagyon hamar mindenki számára fenyegetõ, globális veszéllyé válnak.

Putyin "jó és megbízható partnernek" nevezte Iránt a régióban.

Az orosz elnök szerint Moszkvának szüksége van Teherán együttmûködésére a szíriai konfliktus politikai rendezéséhez és az IÁ elleni hatékony harchoz. A két ország egymás iránti szolidaritása jeleként Putyin a találkozó elõtt a Korán egyik régi, kézzel írott példányát ajándékozta az ajatolláhnak.

Az orosz elnök hazautazása elõtt még iráni kollégájával, Haszan Róhánival is egyeztet a szíriai konfliktusról.

Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2015-11-23 19:56
Putyin most tette nagyhatalommá Iránt.
Az iráni védelmi miniszter nyilatkozata alapján Oroszország az iráni naptári év végéig, vagyis 2016. március 20-ig leszállítja az Iránnak szánt S-300-as föld-levegõ rakétarendszereket. Irán várhatóan két hónapon belül megkapja a rakéták nagy részét, és már javában zajlik az iráni katonai szakértõk kiképzése a rakétarendszerek kezeléséhez.
http://888.hu/art...-haderejet
80 #2 monguzking
- 2015-11-24 00:44
azért án aztsem zárnám ki hogy mikor netanyau vezérkari fönökével moszkvába ment akkor nagy.iraelröl egyeztettek...oroszokat földkozi tengerparti sáv érdekli..irániakat pedig a siita vallásuak igy éppenséggel szunnita arab részeke átadhatják izraelnek bizonyos dolgokért cserébe.....a politika mindig nagy gazemberség s sosem az emberiségért háboruznak
80 #3 monguzking
- 2015-11-24 10:29
világhelyzete.com oldal azt állitja hogy törökök lelöttek egy orosz vadászreülöt bsziriában...putyin lenyeli?Én inditanám rakétákat s földdel tenném eyenlövé török területen lévö egyik kiképzö terrorista bázist....

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.51 másodperc
4,458,015 egyedi látogató