Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nagy trükköt talált ki a kormány - ennek nem biztos, hogy sokan örülnek

BelföldNabazmeg! Ez aztán a kényszesorosozás! Akit nem rúgnak ki, az beeee! Akit meg ki, az meg véggye a szeita-cigány hordát...hogy ez nekem eszembe se jutott eddig! Zseniális! Lapinformációk szerint a kormány által kirúgásra ítélt köztisztviselõk jelentõs részét lényegében rákényszerítik, hogy lépjen be a Magyar Honvédség tartalékos katonái közé.

Nagy trükköt talált ki a kormányzat, amely egy idõben tervezi csökkenteni a minisztériumi tisztviselõk és növelni a hivatásos katonák, illetve a tartalékosok létszámát. A 24.hu információja szerint lényegében rákényszerítik a várhatóan 9-10 ezer kirúgott tisztviselõ jelentõs részét, hogy lépjen be a Magyar Honvédség tartalékos katonái közé. A szolgálatvállalási kényszer alól a nõk számára sem lesz kibúvó.

Kirúgások a közszférában: mindjárt kezdõdik

Minimálbér: 200 ezret követel az egyik nagy konföderáció

A 24.hu minisztériumi forrásai szerint a napokban tartott állományi tájékoztatókon közölték a kirúgási listák véglegesítésére váró hivatalnokokkal, hogy csak szolgálatvállalás fejében kínálnak majd más munkát annak, aki az állami szektor más részében szeretne elhelyezkedni. Azt írják, felmentés nincs, mert a katasztrófavédelmi törvény alapján az ott felsorolt kevés kivételtõl eltekintve szinte mindenkire kiterjeszthetõ a polgári védelemben való részvétel kötelezettsége.

A portál emlékeztetett, hogy a kormányzati tervek szerint az egészségügy és a szociális ágazat emberhiánnyal küzdõ, és persze sokkal kevésbé megfizetett területeire csoportosítanák át az embereket. Budapesten és Pest megyében van az országban a legnagyobb kereslet kórházi ápolóra, mûtõssegédre, valamint gyermekgondozókra. Az ehhez szükséges átképzéseket a költségvetés finanszírozza, de csak abban az esetben, ha az érintett aláírta a tartalékos katonai szerzõdését is a honvédséggel.

A honvédség tavaly alakította át az önkéntes tartalékosi rendszert. A tartalékosokat a kötelezõ kiképzési idõszak után évente 20 napra bármikor - hétvégén is - behívhatják. A bruttó 130 ezer forintos éves rendelkezésre állási díj azonban nem volt elég vonzó, a honvédség az eddigi 8 ezres létszámkeretét sem tudta feltölteni.

A kép forrása: Túrós-Bense Levente/NAPI
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-10-12 13:51
Sorra mondanak fel a magyar származású állami tisztviselõk Kárpátalján
Rövid idõ alatt négy vezetõ beosztású, magyar nemzetiségû közalkalmazott nyújtotta be felmondását a Beregszászi járásban, miután a Mirotvorec (Béketeremtõ) szélsõséges szervezet a hét elején feltette személyes adataikat a kettõs állampolgárságú kárpátaljaiakat listázó weboldalára - írja az MTI. https://www.napi....71489.html
75 #2 talpi
- 2018-10-14 04:40
Bizony a megvásárolt szavazatoknak nagy ára van" majd eljön az ideje annak is, hogy a templomokra adott"alamizsna" is viszályára fordul. Vitya, ezt be kell nyelned, mert a szart te kavartad a feltétlen hatalom vágyad okán. Azért nem kell elfeledni, hogy ha ezt ukránok mondják, azok meg is teszik. Akár itt is, "mert két héten belül rend lesz"....
238 #3 bivaly
- 2018-10-14 07:35
Talpi !

Rend van ! Nem látod ?

( Én sem.)
267 #4 Perle
- 2018-10-14 11:47
Nagyon kockázatos dolog kirúgott köztisztviselõvel feltölteni a tartalékos állományt. Még akkor is, ha elõtte égre-földre megesketik õket-

A belgáknál is rossz vége lett annak, hogy valószínûleg korábban elbocsátott karbantartóra bízták egy harci gép szervizelését A szakember munka közben kilõtte a mellette álló F-16-ost. A gép ágyúja jól sült el, 6000 golyóbis taláta el a harci gépet, amely azonnal felrobbant.
:D
https://index.hu/...aszrepulo/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.43 másodperc
3,399,998 egyedi látogató