Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kiugró mértékben gazdagodik a magyar lakosság az MNB adatai szerint

BelföldGondolom nálatok is nõtt az aranytartalék és nincs infláció. Az asszony utolsó fizetésemelése 9 év körül volt és szóba se jöhet emelés, inkább innen kiugrás, mert az stimmel. Nemzetközi összehasonlításban is kiugró mértékben növekedett a válság óta a magyar megtakarítások szintje, fejlettségünkhöz képest viszonylag nagy pénzügyi vagyonnal rendelkeznek a háztartások. Az emelkedõ vagyon azonban nem tükrözõdik a hosszú távú befektetésekben – mondta Gerendás János, az MNB igazgatója egy mai konferencián.

Gerendás elmondta, hogy a GDP-arányos bruttó és a nettó vagyon tekintetében is a régió átlagának szintjén helyezkednek el a magyar háztartások. Az EU átlagában 480% a GDP-arányos bruttó vagyon, míg Magyarországon a GDP 270 százalékát teszi ez ki (ingatlanok és pénzügyi eszközök).

A háztartások kötelezettségállománya Magyarországon kifejezetten alacsonynak számít. A GDP-arányos pénzügyi vagyon a régiós átlagnál magasabb, és az elmúlt években jelentõs emelkedést mutatott.

Viszonylag kiegyensúlyozott a háztartások pénzügyi vagyonának összetétele, a nyugati országokhoz képest jóval kisebb a biztosítástechnikai tartalékok aránya. A közvetlen értékpapír-tulajdonlás Magyarországon viszonylag magas - közölte az MNB igazgatója.Kereskedjen az mfor trader rendszerével!
Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tõzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetõség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

A háztartások GDP-arányos pénzügyi megtakarítása 2009 és 2016 között nálunk közel 5,5 százalékkal emelkedett, ezzel az EU-ban Románia mögött a második helyen álltunk. A pénzügyi vagyon növekedésének mintegy felét tették ki az átértékelõdési, másik felét a tranzakciós hatások.

A háztartási vagyon több mint felét a reáleszközök - fõleg ingatlanok - teszik ki. Alacsony a nyugdíjcélú megtakarítások aránya régiós összehasonlításban is.


NYUGDÍJ KALKULÁTOR
Számolja ki mennyit kell havonta félreraknia, hogy nyugodt idõskora legyen!

Az MNB által elvégzett elsõ hazai vagyonfelmérés (eszmei idõpontja: 2014. szeptember 30.) során 6207 háztartást és 14623 személyt kérdeztek meg európai szinten egységes módszertan alapján, ez alapján a magyar háztartások legnagyobb vagyontárgya a teljes vagyon 56 százalékára rúgó ingatlan, ezek átlagos értéke 2014-ben 11 millió forint volt.

A hazai háztartások reál- és pénzügyi eszközeinek megoszlása az EU átlagához hasonló, a vagyoni különbségek pedig az európai átlag alatt vannak. Míg az EU-ban a megkérdezettek 97 százalékának van bankbetéte, Magyarországon ez 81%. Adott magánkölcsönnel a háztartások tizede rendelkezik nálunk, szemben az EU-s 8 százalékkal.

Képünk csak illusztráció Képünk csak illusztráció

A felsõ vagyoni decilis birtokolja Magyarországon a részvények és a kötvények közel 90 százalékát, a biztosítások több mint felét. A legnagyobb pénzügyi vagyonnal a 46-55 év közöttiek bírnak, szemben más országokkal, ahol a legidõsebbeknek van több pénzügyi megtakarításuk (ez a rendszerváltás hatása lehet).

A legmagasabb nettó vagyonnal Budapesten, Pest, Vas, Veszprém és Somogy megyében rendelkeznek a háztartások. A leggazdagabb és a legszegényebb megyék között közel ötszörös a különbség.

Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-10-17 10:50
A lakosság csaló , adóelkerülõ rétege gazdagodik : A kötvény üzletben résztvevõk, az EU-s pénzeket lenyúlók, az állami ingatlannal ügyeskedõk, a nyaraló ingatlanokat számla nélkül kiadók , a nyugati diesel autók forgalmazói, az õrzõ-védõ cégek a be nem jelentett alkalmazottak miatt , az építõipari vállalkozások a lenyelt CSOK miatt, stb .
Tele lett az ország többszáz négyzetméteres palotákkal, amelyeben egy-két ember lakik . Irritáló az a gazdagság, ami nem kemény munka, hanem kapcsolatok és csalássorozatok eredménye. Keményen kellene megadóztatni ezeket!
33 #2 vizilo
- 2018-10-17 14:13
Orsós és bandája !
4 #3 Posta Imre
- 2018-10-17 14:25
Már csaknem 400 cég köthetõ Mészáros Lõrinchez, Garancsi Istvánhoz, és Andy Vajnához

Orbán Viktor, a magánrepülõgép, a luxusjacht, és a Mészáros-klán – tudjuk, hol nyaraltak idén nyáron
Fidesz-közeli, állami, és multinacionális cégek öntik a TAO-pénzt a kormány kedvenc futballklubjaiba – itt vannak a nevek és a számok
Õk mûködtetik a NER üzleti hátországát: bemutatjuk az oligarcha utánpótlás-válogatottat
Titokzatos magántõkealapok Mészáros Lõrinc tõzsdei cégeiben – 60 milliárdos tõkeemelésre készül az Opus Global
Veszélyesen eladósodott a nemzeti tõkésosztály, bankcsõdöket hozhat egy kormányváltás
Túlnyomórészt uniós forrásokból gazdagodtak Mészáros Lõrinc családi cégei az elmúlt hét évben
2017-ben Szíjj László cégei nyerték a nemzeti tõkésosztály közbeszerzési versenyét
Mészáros Lõrinc a teljes magyar gazdaságtörténet leggyorsabban gazdagodó milliárdosa – infografikákkal
atlatszo.hu

Kövess minket vagy lépj velünk kapcsolatba itt!

Bankok, hotelek, kaszinók, gyárak, tévék, újságok, reklámcégek, építõipari és mezõgazdasági vállalatok – szinte nincs olyan terület, ahol Orbán Viktor három fontos gazdasági háttéremberének ne lenne valamilyen érdekeltsége. Mészáros Lõrinc az elmúlt évben majdnem megduplázta vállalkozásai számát, Garancsi István cégei szárnyakat növesztettek, és Andy Vajna is szépen gyarapodik. https://atlatszo....-vajnahoz/
8 #4 miskolcilaci
- 2018-10-18 15:28
Kiugró mértékben gazdagodik a magyar lakosság az MNB adatai szerint

kep.cdn.indexvas.hu/1/0/296/2960/29607/2960748_6fa5c04b2360dd7a9ae109dd45da8747_wm.gif

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.55 másodperc
3,405,233 egyedi látogató