Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nincs megállás: hadat üzen a kormány a homeopátiának

BelföldÉn, mint független laikus aszondom, hogy az oltások hatékonysága is minimum kétséges, bár inkább másra lehetnek hatékonyak, mint amire adják, de tetszik ez az ébresztgetés! Bevált gyógyszer? Hja, tele szájjal zabáltatják a sok szart az orvosok és a "betegek" úgy hiszik ez fogyasztási cikk, élelmiszer és cukorka. A dohányzás után újabb frontot nyit a kormány: a homeopátia kerül sorra. Írásos lebeszélõ ajánlást kell adnia ugyanis a patikusoknak azoknak a vevõknek, akik homeopátiás szereket vennének egy friss törvényjavaslat szerint. Ha ezt nem teszik meg, szabálysértést követnek el, amit a rendõrség fog kivizsgálni. A patikusoknak még egy stresszfaktora lett, ám kérdéses, hogy sikerül-e visszaszorítani a homeopátiás szereket.

A dohányzás után a homeopátiának is beint a kormány – kicsit hasonló hatékonysággal. Ma nyújtják be az Országgyûlésnek az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, és ebben több törvényt is módosítaná a kormány, hogy visszaszorítsa a homeopátiás készítmények forgalmazását.

A homeopátás szerek nem betilthatóak, mivel az EU-ban egységes gyógyszerkönyv van, és abban a homepátiás szerek ugyanúgy szerepelnek, mint a rendes, hatásvizsgálatokon átesett, hagyományos gyógyszerek. Más módon próbálja a kormány gátolni a homeopátiát, amely szerek ellen a tudományos életben már egy ideje megindult a hadjárat.

A baj az, hogy sok beteg a hagyományos és bizonyított szerek helyett használja a klinikai teszteken nem átesett, bizonyítatlan hatású homeopátiás szereket, ezzel kárt okoz az egészségének. Ez kihat a tb-re is (késõbb, adott esetben szövõdményekkel súlyosbított állapotot kell több, drágább gyógyszerekkel gyógyítani), ezért ezentúl ha valaki homeopátiás készítményt akar venni a gyógyszertárban, a patikus írásban kell errõl lebeszélje: rá kell beszélnie hagyományos gyógyszerre. Ha ez nem jár sikerrel, és a beteg ragaszkodik a homeopátiás készítményhez, akkor viszont ki kell neki adni. Az a gyógyszerész, aki ilyen tájékoztatást nem ad, szabálysértést követ el, és ezt a rendõrség vizsgálja ki – cidrizhetnek ezután a patikusok.

Pár, EU-s csatlakozás elõtt gyógyszerkönyvbe került homeopátiás szer pedig eltûnhet a polcokról, ha nem teljesít bizonyos feltételeket.

Hogy ez mennyire lesz hatékony eszköz a homeopátiás szerek elleni küzdelemben, más kérdés, talán épp annyira, mint Lázár János ötlete a dohányzás visszaszorítására.
Link

Hozzászólások

5 #1 kincses
- 2018-10-20 11:16
Na jó, de akkor aki cigarettát vagy alkoholt árul, az is írassa alá, hogy õ mondta, hogy árt és öl. Addig ne lehessen venni semmi pusztítót, amíg mindenki alá nem írta, hogy viseli a következményeit annak, ahogy dönt. A homeopátiáról annyit, hogy én láttam és tapasztaltam, hogy mûködik. Gondolom, a világ virtuális volta miatt...Meg persze, láttam nem mûködni a generikus gyógyszereket, de hát, ahány ember, annyi reakció, ugyebár.s_huh
75 #2 talpi
- 2018-10-21 22:02
#1 kincses
- 2018. október 20. 12:16:35
Akkor szavazó polgárokat sem, mert az is öl és pusztít. Aki viszont ezt megteszi az nem csak szabálysértõ!
6 #3 anzsi a macska hala
- 2018-10-22 14:48
A probléma ott kezdõdik, hogy nem az számít hogy meggyógyul-e a beteg vagy sem, hanem hogy a "tudomány" tudja e követni tudományosan vagy sem.
A legrosszabb verzió pedig az, hogy pontosan tudják mit csinálnak.
267 #4 Perle
- 2018-10-25 11:56
Azt írja a mai újság, hogy nem csökkent a patikák nyeresége, mert nõtt a gyógyszerek ára.:|

A kanadai kormány hadat üzent az apátiának azzal, hogy legálissá tette a kannabisz forgalmazását, fogyastását.
Ott most mindenki boldog. A kormány is, mert lesz belõle bevétel jócskán.:
https://metro.co....t-8050070/
267 #5 Perle
- 2018-10-30 17:36
500 tonna tiltott gyógyszert foglaltak le a világban a szokásos razzia során:
https://www.inter.../N2018-123
267 #6 Perle
- 2018-11-01 23:10

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.71 másodperc
3,386,593 egyedi látogató