Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

'Halál a zsidókra' - kiáltotta a pittsurghi zsinagógában, majd tüzet nyitott, legalább nyolc halott

BelföldAllah akbar hitelesebb lenne, de ez is elég figyelemfelhívó. A híradót is ezzel kezdték. Mondjuk jelmondatnak sem rossz, de miért nem jutott ez eddig eszetekbe? A CBS Pittsburgh szerint legalább heten meghaltak, miután helyi idõ szerint délelõtt 10 óra körül egy férfi eddig ismeretlen okból betört, majd tüzet nyitott egy pittsburghi zsinagógában.

A férfi, miután több áldozatot szedett, felfegyverezve elbarikádozta magát. A helyszínre érkezésük után a férfi a rendõrökre is rálõtt, kettõt meg is sebesített közülük.

A rendõrség arra kérte a helyieket, kerüljék el a Tree of Life (Az élet fája) hitközség zsinagógáját Squirrel Hillnél, és ugyanerre kérte a pittsburghieket a városi rendészet is.

A legfrissebb rendõrségi jelentés szerint a férfit idõközben sikerült lefegyverezni és õrizetbe is vették.

A helyi KDKA rádió szerint a férfi „halál a zsidókra” felkiáltással tört be az épületbe, mielõtt tüzelt. Szintén a KDKA adott arról hírt, hogy egy rendõrtiszt több embert is ki tudott menekíteni a zsinagóga alagsorából és a tetõtérbõl is.

Szemtanúk szerint az elkövetõ egy fehér férfi volt, aki alaposan betárazott fegyverekkel. (BBC / Haaretz)
Link

Hozzászólások

238 #58 bivaly
- 2018-11-01 06:31
Monguz !

Te ful hülyévé tanultad magad az internetes dezinformációk alapján. Tényleg nem haragból, vagy mindegy minek nevezzembõl mondom, de ez akkor sem igaz, ha ezer helyen le van írva !

Amit meg Atacama is sürgõsen hozzá tesz, csak megkérdezem halkan, mekkora debil gondolat, szerintetek akkor mondjuk tiltsuk be, radírozzuk ki a zenei történelembõl az általatok kifogásolt zenéket, meg az elõadókat, úgy 1945.-tõl legalább is, na persze napjainkig.

Megmaradna nektek a "Ne sírj anyám", meg a " Homokóra". A zeneipar mindenkor üzlet volt. Ez az egyik, a huszas, harmincas években épp úgy, mint utána. A második világháború utáni zenei korszak váltások a Fender gitárok megalkotásával kezdõdött, 1949.-ben a Telecaster, 1954.-ben a Stratocaster színre lépésével. 1954.-ben a Gibson is kijött a Les Paul-al. A háború elõtt is voltak sorozatban gyártott elektromos gitárok, de ezek a tömör testû gitárok valódi zenei forradalmat okoztak.
A zenei korszak váltást nem a politika csinálta !!! Ez a legnagyobb baromság. A politika felült rá, mert eszközként használhatta, és azt is akkor, amikor már elért egy szintet. Valamint "titkos kezek" mások kezébe juttatták a kábítószert !!! És akkor most errõl is biztosan a Beatles tehet, ugye ? A másik, hogy a " sex and rock and roll" a vietnami háború, meg a hippi korszak jelszava, ennek meg semmi köze a Beatleshez, mivel a zenekar már 1960-61.-ben ismert ! Nehezen viselem a felületességet, tévedni lehet, de ekkorát nem.

Hány Beatles dal szövegét ismeritek ? Tudjátok-e, hogy mi az, hogy zenei mondanivaló ?
Ti csak itt írjátok a megfellebezhetetlen tutit sok esetben, ettõl lett ez a honlap is olyanná, mint a facebook, ahol a feleségek pucér segge is ki van plakátolva, értelem és szükség szerint, a wikipédia meg fest mérvadó , fõleg politikai értelemben.

Tényleg, innen pont úgy el kell menekülni, mint bármelyik más fórumról, a szellemi szint mára padlót fogott.
75 #59 talpi
- 2018-11-01 07:18
bivaly
- 2018. október 30. 21:53:13
A belinkelt anyagodhoz,csak kiegészítésül!
Mindezt kinek a nevében ? Ki, vagy kik által "felhatalmazva"? Természetesen a Világ demokratizálásának égisze alatt. S nem otthon, nem ám, de ! Isten nem ver bottal, mondja a közmondás. Tudott dolog, vagy legalább is, sokak /gondolkodók részérõl tudott/, hogy ez nem megy az idõk végezetéig.
Lenon elpusztítása nem véletlenül történt.. Az már biztos, viszont, hogy Yoko Ono, miért pont az Duna partjához közel vásárolt lakást "magának" ráadásul a legfelsõ emeleten, no ez már érdekes. Hiszen, milyen Magyar jellegû kötõdése lehet, fõleg a tudottan echte magyar környéken/Lipótváros/
Abban viszont tökéletesen igazad van, hogy a politika rátelepszik mindenre. Mindenre, ahol felületet találhat a megélhetésre, hiszen tudottan "heterotroff", mint a gomba, vagy meg tud élni a gazdatest szipolyozásából, s akkor csak eszegeti, vagy, ha a "növény?" vagy talaj, vagy bármi, netán akadékoskodik, akkor igyekszik minden eszközzel, kemikáliákkal,"demokratizálni" . Nos, aki már elég gombát /?/ fogyasztott, azt viszont nagyon könnyen ejti révületbe, csak, hogy a gombának legyen jó.
Nem kell itt a zenét csesztetni, mert annak sokkal több a mondanivalója az igazságról. Igaz, vannak zenék és zörejek,kinek-kinek ízlése szerint. Kinek Himnikus a dal, vagy zene, kinek pedig fülsértõ zörej. No ez a nem mindegy.
Nem a zene nõ fel a társadalomhoz, hanem a társadalom talál rá az épp aktuális zenére, ezért vannak az zenei irányzatok. Vannak ugye az "Örök érvényûek" és vannak a divat zenék. Nos, szerintem az egyik ugye kissé értékesebb.
Viszont a zenét, mint megszólalást, nem ma találták ki, egy idõs az emberiséggel, és akkor még nem igen pusztított a judaista irányzat,lévén nem, vagy csak kevéssé voltak "erõszakosan" bevezetett vallások.
684 #60 atacama
- 2018-11-01 11:24
Kádves Bivaly..azért nem kell túl dramatizálni a dolgokat
meg a színvonalat..
én csak arra próbáltam rávilágítani hogy a "Magyar" zene ipar,pop ipar amin kénytelenek voltunk felnõni ,mondjuk "szép volt ,jó volt,tettszet,jól szólt..zsidó gyerekek kezdtek el cincogni,vinnyogni,zenélni.. persze akkoriban még nem nagyon tudtuk mert nem volt ennyire kiélezett a dolog..de most így vissza pillantva mert most már tudjuk hányadán állunk a bandával,tisztán látszik hogy már akkor is õk húzták nekünk a talp alá valót. dalfesztiválok,Zsûrik, szelektálás,nyertesek..Erdõs Péterek...apám is zenészként indult..játszott egy két eggyüttesben de érdekes módon nem futott be pályát és nem a tehetségével volt a baj.. egyszerûen elkaszálták õket
mert nem kiválasztott volt.. csak ennyi papa..
én csak a magyar könnyûzenei élet szegmensére céloztam a bejegyzésemmel. de látom egybõl rám nyaltad a vignettet hogy hülye... annyira nem zavar az a fõ hogy te egy okos ember vagy....
238 #61 bivaly
- 2018-11-02 05:23
Atacama !

Nem tettem Rád a hülye bélyeget, de röviden és mindent egybe véve fogalmaztál, én meg talán hosszabban, és kissé részletesebben.
Ami ebben az országban történt és történik zenei vonalon, nem részleteiben, pletyka szinten, de általánosságban elmondhatom magamról, hogy jól ismerem. A fõ sodratot pontosan és jól tudom, kimondatlanul érezhetõ volt a múltban is. Nem az Erdõs Péterek, meg a Bors Jenõk voltak a legnagyobb gond, hanem akik felettük álltak, ültek, dirigáltak. Egy mocskos kommunista-zsidó kontraszelekció volt, van. De nem lehetett kizárólagossá tenni, ez itt még sem volt egészen Izrel. És csak ezért nem lehetett. Volt akiknek szerencséjük volt, és nem voltak a belterjes tenyészet tagjai, meg szükség volt rájuk, mind zeneileg, mind politikailag.
Az a korszak amirõl beszélsz, az a Kádár kor közepe, vége, én az elejétõl nézem, mert egy Illés sem 68-ban lezdte ! 66-ban muszáj volt a Táncdal fesztivál, mert a rádióadók határon át mûködtek, a gõzt is le kellett engedni a túlnyomás okozta robbanás megelõzendõ.

Talpi !

Yoko Ono itt léte számomra nem ismert, de számtalan komolyzenei japán nagyágyú van, volt, lakik, lakott erre felé. Mivel az egyéb helyzet ismert, hová mondták volna, hogy menjen, ha nem oda !? Nem hinném, hogy New Yorkban rábökött a térképre, hogy õ itt szeretne lakni !
Ami Lennont és a többieket illeti, Beatles, ezek olyan zenei fenoménok voltak, amik ezer évenként egyszer születnek. Szó nem volt arról, hogy felkapaszkodtak a politikára, ez kizárt. A népszerûségük a filmes dokumentumok alapján valóban kimondhatatlanul nagy volt. Meg tudom érteni, a Beatles fénykorában voltam gyerek, csak megszólalt, és kicserélõdött a vérem. Annyi rágalom, annyi szenzáció hajhász kijelentés, nem igaz történetek, stb., kering bárkirõl, és még egyszer, ezek nem a belterjes tenyésztés mûzenészei voltak. Ezek született zsenik voltak, irigyeik lehettek szép számmal. Olyan mennyiségû lemezt adtak ( és adnak !) el, hogy abból kis túlzással megvehették volna a fél világot.
Ezek nem ficsúrok, de Liverpooli gyerekek voltak.

Azután rá lehet keresni a magánéletükre is !!! Szeretné némely "sztár", ha ennyire lenne "botrányos" a múltja !!!
Hétköznapi emberek ettõl nagyságrendekkel botrányosabb hétköznapokban élnek, csak az nem hír, hogy Kovács 29 János, félig agyonverte a családját, már megint, mint a múlt héten.
De nem érdekes, kár volt egy betût is írnom, mint annyiszor már. Csak nem engedem bántani azt, aki nem érdemli meg. Teregesse ide mindenki a saját magánéletét, azután gondolkodjon el, hogy mit mond a máséról ! De tegye ki az ablakba a titkos kis dolgait is, ami ugye nincs a fényen, és csak azért, mert bulvár patkány újságíró számára érdektelen. Nem tud csámcsogni rajta a nagyérdemû, vagy nem lehet hülyíteni vele a népet. Lenin mondta, hogy minden politika. Ebben egyetértek vele.
Azon kívül, hogy ez a látszólag nagyon egyszerû téma, hogy rock zene, milyen végtelenül nehezen tárgyalható.

Hallgassátok meg a "Felkelõ Nap háza"-t magyar szöveggel, csak hogy némi elképzelésetek legyen, akik nem fogyasztói a múlt zenéinek. Nem hülyegyerekek és kábítószeres, alkoholista görények gyülekezete volt nagyon sok zenekar. Az igazságot meg a politika soha nem volt képes elviselni. Bárkit letörölt a palettáról, lásd Kennedy !
267 #62 Perle
- 2018-11-03 20:40
Nem tanácsos színre vinni a Velencei kalmár címû Shakespeare darabot, mert antiszemita mû.:D
https://www.teleg...i-semitic/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.54 másodperc
3,405,343 egyedi látogató