Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ajelet Saked migrációról, civilszervezetekrõl tárgyalt magyar kollégájával Jeruzsálemben

BelföldTárgyalni van mirõl, fõleg ha sorra veszitek a pontokat itt alant. A terrorizmusról, a civilszervezetekrõl, a migrációról és az ezeket szabályozó törvénykezésrõl egyeztetett Jeruzsálemben Trócsányi László igazságügyi miniszter kedden.

Trócsányi László izraeli kollégájával, Ajelet Sakeddel való egyeztetése után elmondta: ismertette a nem kormányzati szervezeteket (NGO) érintõ magyar jogszabályokat, a külföldrõl támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt, melyet Izrael már korábban, két-három évvel ezelõtt bevezetett. Egyetértettek abban, hogy a politikai szerepvállalásra törekvõ és nemzetközi szervezetekbe hálózódó szervezetek nem tipikus részei a civil társadalomnak.

A migrációs kérdésekrõl szólva Trócsányi László beszámolt a tranzitzónákról, az ilyenkor szokásos eljárásokról. Hangsúlyozta, hogy Magyarország jogállam, amely a nemzetközi egyezmények alapján biztosítja a menekülteknek járó jogokat, noha másképpen ítéli meg a biztonságos országok kategóriáját, például Szerbiát ilyennek tekinti. A demokráciát veszélyeztetõ közös ellenségként határozták meg a terrorizmust, amellyel szemben a legkeményebb eszközökkel kell fellépni.

Egyeztettek a bírák kinevezésének gyakorlatáról a két országban, és egy közös, jövõ évi budapesti konferencia rendezésérõl határoztak, amelyen a hatékony igazságszolgáltatásért való felelõsséget fogják megvitatni.

Trócsányi László beszámolt Ajelet Sakednek a Sargentini-jelentésrõl, melynek szerinte elsõdlegesen ideológiai jellegûek a mozgatórugói, ugyanis elsõsorban a migráció és a civilszervezetek kérdésköreire irányultak a támadások.

Beszéltek az Izrael számára különösen fontos kiberbiztonságról, és biztosították egymás felé országaik támogatását a nemzetközi diplomácia terepén, a másikat ért esetleges támadások kivédésénél – közölte.

Trócsányi László Beni Beginnel, a kneszet alkotmányozó bizottságának tagjával a demokrácia lényegérõl, az egyenjogúság kérdésérõl tárgyalt. Az új izraeli nemzetállami törvénnyel kapcsolatban egyetértettek abban, hogy a nemzetállam fogalma egyáltalán nem zárja ki a demokráciát.

A magyar igazságügyi miniszter tanácskozott emellett a nagy tekintélynek örvendõ, alkotmánybíróságként is mûködõ helyi legfelsõbb bíróság több aktív és nyugalmazott bírójával, köztük Eliakim Rubinstein és Aron Barak nyugalmazott, valamint Dafna Barak aktív bíróval.

Elsõsorban a hatalmi ágak közötti alkotmányos dialógus jelentõségérõl beszélgettek, az állami rendszer keretében mûködõ, mégis teljes függetlenséget élvezõ bírósági szerepkörrõl, amelyben jogalkalmazóként figyelembe kell venniük az állam elfogadta jogszabályokat – ismertette.

A bírói és a végrehajtói hatalom közötti esetleges feszültség elkerülésének lehetõségét is megvitatták, s ebben a dialógus jelentõségét, a köz és az egyéni érdek közötti harmónia megkeresését, s a közösségek jogainak biztosítását.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-11-02 14:38
Magyarország elkötelezett az európai zsidó-keresztény örökség mellett


A hagyományokhoz és a nemzeti identitáshoz való ragaszkodás összeköti a magyar és a zsidó népet, 1956 máig érvényes tanulsága pedig az, hogy mindig érdemes küzdeni a szabadságért és a nemzeti függetlenségért – emlékeztetett Takács Szabolcs Tel Avivban, a magyar nagykövetség 1956-os forradalom évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.

A Miniszterelnökség államtitkára kiemelte: a magyarországi zsidó közösség az egyik legnagyobb egész Európában, amelyre a kormány óriási értékként tekint és elkötelezett amellett, hogy békében, biztonságban és szabadságban élhessék meg identitásukat, vallásukat és kultúrájukat.

Takács Szabolcs szerint ma a zsidó-keresztény kulturális gyökerektõl való elfordulást figyelhetjük meg Nyugat-Európában, amely elválaszthatatlan az iszlám hátterû migrációtól.

Hozzátette: a magyar kormány továbbra sem fogja elfogadni azt a dogmát, hogy a tömeges migráció megállíthatatlan, és ezért bele kellene nyugodni, hogy a kontinens etnikai és kulturális térképe néhány évtizeden belül visszavonhatatlanul átalakul, amivel szemben tehetetlenek vagyunk.

Magyarország szerint a migrációt meg lehet és meg is kell állítani, és súlyos árat fizetne azért Európa, ha jövõjét nem a családokra és a hagyományos zsidó-keresztény alapértékekre, hanem a bevándorlásra és a multikulturalizmusra építené fel – fogalmazott a politikus.

Az államtitkár szerint erõs Európa nem létezhet erõs és független államok nélkül, amelyek képesek garantálni a területükön élõk biztonságát és jólétét, az Európai Uniónak ezért nem akadályoznia, hanem támogatnia kell a nemzeti sajátosságok megõrzését, és azt a jogot, hogy az európai népek külsõ befolyás nélkül, maguk dönthessenek arról, hogy miként kívánják élni az életüket a saját hazájukban.

Izrael továbbra is számíthat Magyarország barátságára, támogatására és megértésére a 21. századi kihívások kezelésében, így különösen a terrorizmus elleni fellépés, a biztonság és a határvédelem ügyében – mondta Takács Szabolcs. Hozzátette: a magyar kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmussal szemben, és fellép mind a zsidó közösségeket fenyegetõ tömeges bevándorlással, mind az izraeli állam szuverenitását és biztonságát aláásó NGO-k brüsszeli finanszírozása ellen.

Kormany.hu, (Miniszterelnökség)
https://orientali...LKpEd6wWb8
684 #2 atacama
- 2018-11-02 14:48
ez a Trócsányi is olyan lehet mint gyurcsányi csak nem gyur hanem Tró/ger/ egyre érdekesebb nyuszik kerülnek elõ a cilinderbõl és osztanak lapokat..
A legnagyobb terorristák számíthatnak magyarország
baráccságára...stb,stb...szépen szövik a szálakat..
s_ezt-ni
267 #3 Perle
- 2018-11-02 18:49
Ahhoz is pofa kell, hogy az EMTÉI magyar tudósítója kinti szemszögbõl tálalja ezt a hírt . Tisztességesen úgy hangzgtt volna a cikk cime, hogy a magyar ig. miniszter kivel tárgyal odakint.
Végülis egy magyar tudósító nem azért tanyázik külföldön, hogy arról tudósítson, kivel tárgyal ott egy-egy helybéli kormánytag.
Ezt a nõszemélyt páros lábbal rúgnám ki az állásából.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
3,397,794 egyedi látogató