Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Portugál NATO szappanopera

Külföld"Nem táncos, hanem tankus, így mondják portugálul. Ez egy kis falu, ahol egy katonai bázis van. Több mint egy éve kiderült, hogy legalább 3 tonna fegyvert loptak el onnan, és ez részben azért is történt, mert nincs se ôrjárat, se biztonsági berendezés. Óriási balhé lett belôle a NATO szintjén is. De aztán csodák csodája, és elôkerültek az elveszett ládák, és mindenki öröm-bódottság! Aztán ez évben hirtelen fordult a koca, és ott tartunk, hogy az Államfô és a coci kormány is belebukhat. Már belebukott a portugál honvédség vezére, Rovisco Duarte tábornok, aztán a honvédelmi miniszter, és a katonai rendôrség legfelsôbb vezetôi is fogságban vannak. Ezek után, ha a honvédség legfôbb parancsnoja, azaz Marcelo Rebelo Sousa, azaz az Államfônk 3 hete minden nap azt hajtogatja, hogy ôt nem tájékoztatták, akkor vagy alkalmatlan a feladatára, vagy ami 100-szor valószínûbb: hazudik. Ugyanígy hihetetlen, hogy a miniszterelnök nem tudott semmirôl azzal kapcsolatban, amirôl szintén semmit nem tudott a hirtelen lemondott honvédelmi miniszter. Bár a katonai rendôrség letartóztatott vezetôje szerint személyesen adott át egy memorandumot neki...

De mirôl is van szó? A polgári nyomozóiroda és a katonai rendôrség is nyomozott az ellopott 3 tonna fegyver és lôszer miatt. Ugyanakkor a katonai rendôrség gyakorlatilag aknamunkába kezdett a nyomozóirodával szemben.
Nem is lett volna baj belôle. Még az sem volt ciki, hogy egy éjszaka egy volt tengerészgyalogos felhívta a katonai rendôrség fôhadiszállását, és közölte, hogy ô lopott el mindent, és a kerítésen lévô lyukon ô csempészte ki a fegyvereket.
Tehát a raktárból több száz méteren át vonszolta a ládákat a kerítésig, majd egyedül a teherautóra pakolta ôket, osztán szasz!
De bûnbánó módon végül szeretne visszaszolgálni mindent, és ha a katonai rendôrség megtalálja egy "névtelen bejelentés" nyomán Chamusca határában a ládákat, akkor az övéké a dicsôség a nyomozóirodával szemben.
És így is lett. Majdnem minden klappolt, míg nem kiderült, hogy a tolvajok részben rossz ládákat szolgáltattak vissza. És közben a katonai rendôrséget lehallgatta a nyomozóiroda...
A balfaxok olyan fegyvereket is visszaszolgáltattak, amelyeket nem onnan és nem akkor loptak el, viszont pl. egy rakás támadógránátról vagy pl. 9000 darab 9 mm-es lôszerrôl nincs hír. Ez utóbbi azért ciki, mert 3 éve elloptak a nyomozóirodától több láda Berettát, ami köztudottan 9 mm-es golyókkal mûködik.
Innentôl az Igazságügyi Minisztérium vette át a történet gombolyagját, és lassan de biztosan mindenki belebukik. A sorosista kormányunk és a populistázó (=Orbánozó) Államfônk is.
Igazi szappanopera."

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2018-11-03 16:50
-akkor tehát nincs más dolgunk ,mint várva várni a jó hírt, miszerint szerte a kék ég alatt megtaláltak 9000 db berett'válatlan emberszabású zsidó egyedet , melyek békésen , orral a magma irányába fordulva hasalnak , élet -tevékenységet nem szándékoznak mutatni -és ahol a "dévid csillagot" szokták hordani egy 9mm-es lyuk van.
Minden db zsidó egyed kezében egy cetlin Solymosi Eszter neve áll.
Csodák márpedig vannak ! Atlantisz már sehol.
765 #2 Laplage
- 2018-11-03 16:58
Én jobban szeretem az AK- 47-es fegyverts_ratata
80 #3 monguzking
- 2018-11-03 17:59
kérdés azért hogy fekete piacra ment közönséges tolvajlás--vagy piszkos háborukhoz titkosszolgálati,katonai akcioval például sziriába vagy ukrajnába vagy még titosabb akcio keretében europai belsö mondjuk dzsihadisták felfegyverzésére---lisszabonban van a legnagyobb ukrán vendégmunkás sereg europában de saját szemmel is láthattam hogy böven van szinesbörü is portugáliában s ennyire nyiltan mint lisszabonban seholsem árulják kábitoszert a világon
238 #4 bivaly
- 2018-11-04 09:05
Semmi különös megint ! A szokásos mese hülyegyerekeknek, a négyszögletes kerek erdõ híradójában.
Nincs a világnak olyan eldugott sarka, ahol az embernek nevezett állatok kiválasztott egyedei ne rohasztották volna szarrá a környezetüket morálisan, és materiálisan egyaránt. Ebben a tekintetben nincs semmi véletlen, szándékos, elõre eltervezett.
267 #5 Perle
- 2018-11-08 21:14
10 országból szászezer katona részvételével folyik " senki ellen" Lengyelországban és a balti államokban az Anakonda nevá náto hadgyakorlat. Még be sem fejezõdött a norvégiai õrjöngésük:
https://polit.inf...n=exchange
A magyar sajtóban errõl sincs egy szó sem.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.52 másodperc
4,460,641 egyedi látogató