Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Oroszország leállította a gázszállítást Ukrajnába

KülföldAz orosz állam tulajdonában lévõ Gazprom felfüggesztette földgázszállítmányait Ukrajna irányába - ez derül ki a társaság közleményébõl, amely Alekszej Millert, a Gazprom vezérigazgatóját idézi.
Egy gazpromos munkaállomás. Fotó: RIA / Makszim Blinov

Évek óta vitatkozik egymással az ukrán földgázkereskedõ Naftogaz és a Gazprom, hogy pontosan mennyivel tartozik az ukrán vállalat az orosznak. Júniusban az ukránok felmondták a szerzõdést, de ezt alig két hónapja márciusig - uniós közremûködéssel - újra érvénybe helyezték.

Október elején indult újra a gázszállítás, miután Kijev 324 millió dollárt utalt át az 500 milliós megállapodás elsõ részleteként. A megállapodás fejében Ukrajna ugyanakkora áron kapott gázt az elmúlt hetekben, mint a környezõ országok (köbméterenként 230 dollárért.) Az oroszok most bejelentették, hogy szerda délelõtt 10 óra után nem küldenek több gázt Ukrajnába, mert a vevõ fél nem fizet a várt ütem szerint a szállítmányokért.

Ukrajnában a háztartások zöme vezetékes gázt használ fûtéshez, és most fagypont közeli a hõmérséklet az országban. Az átvett gázmennyiség nem elegendõ ahhoz, hogy Ukrajna átvészelje a közelgõ telet.
Link

Hozzászólások

48 #1 ro-zsola
- 2015-11-25 13:42
Má' megint a " gájz " ? Viktorka , mi a fontosabb ? Walzman " hittestvéri megsegítése " vagy " Paks ". Vajon vitya segget csinál a szájából ?
58 #2 ssman
- 2015-11-25 21:01
khmmm, fagypont? Na ja! kb 14 fokot mutat a homero, igy 23 ora tajekaban.
A futes nem megy, mert lekapcsoljuk, csak reggel gyujtom be a gazkazant, mielott a lanyom kelne es menne suliba, aztan kazan leolt... Most mint minden este a szunyogirtas lesz megint eloterbe veve, igy lefekves tajekan.. Ha meg nem lesz gaz, beizzitom a rakettyakajhat! Tulok papa tud az ilyenekben tanacsot adni!
75 #3 talpi
- 2015-11-25 23:05
Ro-zsola
Azt már régen megcsinálta, s végzik is a külsõ politikusok erõsen a szükségüket rá ücsörögve. Vitya-Vi- Szarjonovics pedig csak nyeli, csak nyeli, közben ezres nyelvcsapással fényesíti az alfeleket. Sajna, már hiteltelen mindenütt, a baj csak az, hogy a Világ, bennünket ítél meg ezért, természetesen jogosan, hiszen, azt látják"nekünk jó" akkor mi sem vagyunk különbek. :( Pedig, de, csak ugye, nem egyesével kellene ezt a férget szapulni, hanem az össz magyarságnak, egyszerre.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.78 másodperc
4,458,005 egyedi látogató