Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Putyin tõrbe csalhatta Orbánt - a Fehér Házat el is lehet felejteni

BelföldÉs halljátok, hogy a "Nyugat" micsoda veszett módon ajvékol? Akkor miért nem? Pont, mint a szaúdi újságíró-darabban, de ott is Moszkva karvezé-nyelt! És? Érdekel valakit? Jövõre az EU-ban (ami már nincs is) átveszik a szeparatista cionista zsidók az internacionalista zsidóktól a komponálást, és megy a darab folytatólagosan szépen, csak már orosz-kínai apró betûs záradékokkal. A Gruevszki-ügy valószerû forgatókönyve, hogy a menekülést nem kizárólag a magyar titkosszolgálat szervezte, hanem bizony Moszkva lehetett a mûvelet karmestere fehérorosz és szerb segédlettel. A Kreml pedig aztán a szaftos részletek kiszivárogtatásával ráhúzhatta a vizes lepedõt Orbánra, hiszen nyugati alternatívái bezáródásával így még inkább ráutalt lehet Moszkvára. Káncz Csaba jegyzete.

Az elmúlt napokban a magyar miniszterelnök a Gruevszki-üggyel tovább távolította hazánkat a Nyugattól, miközben tovább rontotta saját megítélését az Európai Néppártban. Valóban, brüsszeli információk szerint rendkívüli ülésre hívják össze a Gruevszki-ügy miatt az Európai Néppárt elnökségét.

Az Európai Néppárt és a balkáni politikus-bûnözõk

A német közszolgálati médium macedón szerkesztõségének vezetõje szerint „Orbán most nehéz döntés elé néz. Ha lojális marad korrupt balkáni barátjához, az még jobban megterhelné a viszonyt Brüsszellel. Hogy mit tesz, az nagyban függ a Bizottság és az Európai Néppárt álláspontjától.”

A jogerõsen két év börtönre ítélt macedón politikai bûnözõt három balkáni ország magyar külügyérei segítették abban, hogy eljusson Magyarországra. A nemzetközi jog szerint viszont a menekültjog nem illeti meg azokat, akik jogerõs törvényes ítélet végrehajtása elõl menekülnek. Nehéz elképzelni ezt a forgatókönyvet, de ha minden jogszerûen mûködne, akkor a hazai ügyészség célkeresztbe kellene, hogy vegye a politikai felelõsöket, hiszen fél évvel ezelõtt a kormány börtönbüntetés terhe mellett megtiltotta, hogy bárki szervezett formában segítse az illegális menedékkérõket.

A szánalmas Nemzetbiztonsági bizottság

A hazai Parlament Nemzetbiztonsági bizottsága holnap délelõtt zárt ülésen foglalkozik a Gruevszki-Orbán üggyel. Mirkóczki Ádám, a bizottság jobbikos elnöke szerint a Belügyminisztériumnak haladéktalanul választ kell adnia arra, hogy miképpen juthatott át a több száz milliárd forintból megerõsített déli határon egy körözött bûnözõ. Nem mintha bárkinek is aggódnia kellene a hazai államhatalomban a teljesen kiüresített Parlament fogatlan Nemzetbiztonsági bizottságától.

A múlt hónapban Mirkóczki azt szerette volna megtudni Bayer Zsolt kormánypárti publicistájától, hogy honnan jutott titkosszolgálati információkhoz a 2018-as választási kampány folyamán, ezért behívót küldött számára. Mint korábban napvilágot látott, Bayer az izraeli titkosszolgákat foglalkoztató Black Cube emberének az akcióját dolgozta fel oknyomozó cikksorozatában, amivel a Migration Aid szervezetét kívánta lejáratni. Bayer azonban a füle botját sem mozdította, és mindenfajta következmények nélkül egyszerûen nem jelent meg a bizottság ülésén.

Moszkva szorosabbra fogja Orbánt

Káncz Csaba
Káncz Csaba

A Gruevszki-ügy eddig ki nem tárgyalt, de nagyon is valószerû forgatókönyve lehetett, hogy Gruevszki menekülését nem kizárólag a magyar titkosszolgálat szervezte meg, hanem valójában Moszkva volt a mûvelet karmestere. Így már érthetõvé válik, miért segített be egy fehérorosz diplomáciai autó is a menekülésbe és hogyan jelenhettek meg a szerb szélsõjobbosok Gruevszki határátkelésénél.

A Kreml pedig, miután leszervezte a munkát, egyszerûen pár részlet kiszivárogtatásával ráhúzhatta a vizes lepedõt a magyar miniszterelnökre. Mint ismeretes, Orbán nagyon büszke saját kétkulacsos diplomáciai játszmáira, de Moszkva ezekre nem mindig adja meg a maximális pontszámot. Márpedig a ’Zrínyi 2026’ több ezermilliárdos fegyverkezési programjában Budapest most úgy adhatott volna komoly megrendelést amerikai fegyvergyártóknak, hogy azért például – román és cseh mintára – Orbán meghívását követelje a Fehér Házba. A Gruevszki-üggyel ez kútba esett és alternatíváinak beszûkülésével Orbán ezentúl még inkább ráutalt lehet az orosz politikai játékmesterekre.

Káncz Csaba jegyzete
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-11-20 16:16
Kaszparov: Magyarország egyértelmûen ügynöke Oroszországnak

A világ egyik legnagyobb technológiai konferenciáján, a Lisszabonban megrendezett Web Summiton vett részt munkatársunk a politikai aktivistaként is ismert Garri Kaszparov sakknagymesterrel, korábbi világbajnokkal folytatott csoportos háttérbeszélgetésen. A távolabbi jövõnk és a jövõ májusi európai parlamenti választások miatt egyaránt aggódó Kaszparov a HVG kérdéseire is válaszolt. Azt mondja, Putyin a kibertérben nyerésre áll.
https://hvg.hu/tu...rbiztonsag
75 #2 talpi
- 2018-11-20 17:32
Én pedig azt mondom, a "fehér orosz diplomáciai autóra" hogy "hamis zászlós mutatvány" Sakkozni pedig nem csak Kaszparov bácsi tud. Viszont Vászka sem annyira hülye, hogy ezt leszervezze, vagy tevékenyen részt vegyen benne. Az lehetséges, sõt biztos, hogy tudott róla, most viszont somolyog a helyzeten, mert hogy itt a lapokat nem õ keverte, tuti. Távolról figyelte a játék asztalt, abban is biztos volt Vitya lépre megy, de nem szólt, hogy hamisak a zsugák.
Úgy gondolom Ramszesznek újra kell programozni a jövõjét, mert a lejtõn már nem tud megállni.
4 #3 Posta Imre
- 2018-11-20 17:40
Talpi, orbánt csak bûnözõk körében lehet már elképzelni. A szerepétõl most vona-tkoztass el, a lényeg ezen túl van. A "betelepedés", meg a "honosítás" és a többi közé jól jön a zsidó bûnözõk "befogadása", miközben éppen errõl "nemzeti kóhn-zultáltatják" meg ezt a csürhét. Lassan netanjahu is bûnözõ lesz hivatalosan is és õ is ide fog "menekülni". Ajvé!
809 #4 megmondhatom-e
- 2018-11-20 18:00
-nem értem,miért kell mindent összezavarni
a Bayer és padtársai már elmondták érthetõen , hogy ez hogy van, ahogyan Orbán is tudja ,meg ahogy nekünk kell tudni.
Miért nem úgy mondjátok!? A Bayer jobban tudja!
267 #5 Perle
- 2018-11-20 20:02
Egy magára valamit is adó politikai szakértõ nem áll elõ olyan megállapításokkal, amelyek fel tételezéseken alapulnak Ilyen a mûvelet megszervezése Moszkva karmesteri segédletével, vagy a Kreml ráhúzhazza a vizes lepedõt Orbánra

A cikk szezõje semmivel sem támasztotta alá az orosz elnök közremûködését a macedón elnök kimenekítésében, sem pedig a " vizes lepedõ" Orbbánra való ráhúzásában.
Az elitélt macedón elnök nem háborús bûnös , korrupt, mint a világ többi el nem ítélt regnáló elnöke, akik szintén diplomácia mentességet élveznek DT-s autokkal a világ osszes határán átkelve.
Azért ájvékolni, hogy az elítélt elnök befogadása miatt majd nem szállítanak az amerikaiak hadi felszerelést nekünk, nagy badarság. Alig várják már, hogy a cseppfolyós gázt is tõlük vegyük.
Annyi jött-ment befogadott van már az országban, hogy eggyel több már nem számít. Nagyon fel van fújva ez az ügy annak ellenére, hogy a részletek még nincsenek tisztázva, de az ügy már fel van használva orosz ellenes propagandára.
267 #6 Perle
- 2018-11-20 22:00
A volt macedon elnök Albánán, Montenegron és Szerbián keresztül nov. 12- én lépte át a magyar határt. Egy nappal késõbb, november 13-án este adtak ki ellene letartóztatási parancsot. Addig miért tartóztatnának fel bárkit is a határon.?

Csak igaz lehet ez, ha a szerb elnök mondja:
https://www.b92.n..._id=105565
4 #7 Posta Imre
- 2018-11-21 05:56
Perle, bármit mondanak, hazudnak. Elõször meg kék tudni, ki, melyik páholyda tagja és melyik szolgálat kegyeltje. A többi meg csak városi legenda. Szerinted én megtudnám, hogy holnap el leszek fogatva és melyik nagykövi milyen ótója menekít majd hová? Nemrég "Ukrajnában" járt így egy elnök, csak néki kalandosabbra sikerült a kimenekítés. Mondtam, lassan netanjahu is ide fog migrálni és már nem fog zavarni senkit.
267 #8 Perle
- 2018-11-21 10:59
Imre, a szökevény ügye még 2017-es. Már akkor kapcsolatba lépett az itteni hatóságokkal menedékjog ügyben.
Hamis útlevéllel jött mert a sajátjait, DT-st is, s már egy éve elvették tõle. Itt az is gyanús, hogy mért adtak ki olyan lassan letartóztatási parancsot ellene. A kinti szervek is benne lehetnek a segítésben. Azért olyan jó barát, mert õ is " sorosozott".
Lehet az is , hogy olyan titkosszolgálat segítette, amekyikról nem is mernek írni.
Tegnap olvastam errõl agy olyan cikket is, ahol azt írták, hogy Malév géppel ??? szállítottuk ide. Valóban hazugságok övezik az egész ügyet.
http://hunhir.inf...;id=120742
Szeretnek ide menekülni a nemkívanatosak. Egy volt ezek között anno ( don) Carlos is.
75 #9 talpi
- 2018-11-21 19:57
#8 Perle
Carlos "mester a következõ ok miatt élvezte hazánk/?/ vendégszeretetét. " ellenségünk ellensége a barátunk". Nos, akkor még ugye volt nyugat néger ország és a "mester" ott ténykedett, valami vörös kõmüvesekkel közösen,.
Tehát, akkor vigyázni kell rá,. Igen erõsen meg is volt õrizve, hiszen a nyugat négerek folyamatosan a seggébe tolultak, viszont kettejük autói között, ott volt ám néhány, nem szoc országban gyártott típusú autó, megtömve, saját embereinkkel. Hímes tojás volt, még az Öreg is tárgyalt vele. No szóval errõl ennyit.
Ezt meg MALÉV gép szállította ide, Na ez érdekes, hiszen azt telavivi lecsapta mint a magas labdát, nem is oly régen. Hogy-hogy MALÉV? netán hamis zászlós? vagy akkpor abba farolt be a fehér orosz diplomáciai kocsi. Ne hülyéskedjünk. Ennek is van zsetonja, mint az örmény "favágónak" majd vesz tonyótól letelepedésit, oszt jónapot.
238 #10 bivaly
- 2018-11-22 09:37
Mutassatok nekem egyetlen talpalatnyi helyet, ezen a FÖLD bolygón, amire nem a hazugság esõcseppjei hullanak!
Nem tudtok ! Mert nincs .
267 #11 Perle
- 2018-11-22 15:06
Változtak a magyar diplomáciai rendszámok egy év óta. Eddig 6 krakterbõl álltak, most pedig 8-ból.
https://444.hu/20...-a-001-est
75 #12 talpi
- 2018-11-25 19:00
bivaly
- 2018. november 22. 10:37:20s_nopompom

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.88 másodperc
3,409,017 egyedi látogató