Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Zsidóellenes kijelentései miatt keveredett botrányba Orbán angol barátja

BelföldCsak, hogy érthetõbb legyen a szabadkûmûves zsidó csûr-csavarás! Botrány keveredett abból, hogy Theresa May brit miniszterelnök a napokban lakhatási kormánybizottsága élére nevezte ki Sir Roger Scruton konzervatív politikafilozófust és regényírót. Scruton neve nem lehet ismeretlen a magyar jobboldalon: évek óta tart elõadásokat és tesz sajtónyilatkozatokat, amelyekben Orbán Viktor és a Fidesz minden célját igyekszik támogatni.

Scruton többször volt a budapesti, amerikai és magyar jobboldali lobbisták által alapított és mûködtetett Danube Institute vendége, de más Fidesz-közeli intézetekben is rendszeresen tartott elõadásokat 2012 óta.

A brit Munkáspárthoz, és tágabban az újbaloldalhoz köthetõ bloggerek egy ilyen budapesti, 2014-es beszédét találták meg most, amelyben Scruton úgy fogalmazott:

„A budapesti értelmiség számos tagja zsidó és így a >>Soros-birodalom<< körül kialakult, kiterjedt hálózat aktív tagja.”

Scruton Orbán Viktort európai példaképnek és „nagyszerû embernek” tartja, és általában azon kevés brit értelmiségi közé számít, akik még a Stop Soros tervvel is egyetértenek, és Orbánnal együtt az agg amerikai milliárdost tartják minden rossz, és az általuk elutasított migráció okozójának is.

De Sir Rogernek élesen elutasító a véleménye az Angliában dolgozó magyarokról is. 2016-ban a jobboldali Mandinernek azt nyilatkozta, hogy a magyarok a brit szigeteken

„elveszik az angolok munkáját, megváltoztatják a hagyományos közösségeiket. […] És elnézést, de ne tegyünk úgy, mintha a magyarok és a lengyelek megjelenése elõtt a brit gazdaság életképtelen lett volna. Már akkor is Európa legerõsebb gazdasága voltunk.”

De a magyar és lengyel bevándorlókhoz hasonlóan károsnak tartotta a muszlim közösségek jelenlétét is Angliában:

„Zárt ajtók mögött élnek és persze világra hoznak gyerekeket, nem is keveset, akik számára a közeg törvényes rendje semmit sem jelent. Ezekbõl a gyerekekbõl könnyedén válhat aztán terrorista.”

2015-ben, a „Hagyományos Britannia” nevû szélsõjobboldali szervezet által szervezett vacsorán Scruton Londonban például a színesbõrû és más országokból érkezõ brit állampolgárok „eredeti lakóhelyükre” való visszatelepítése mellett is kiállt, korábban pedig homofób kijelentéseket is tett.

Az ellenzéki Munkáspárt padsoraiból Scruton kinevezését több képviselõ is felháborodással fogadta, fõleg mivel éppen a konzervatívok vádolták a Munkáspárt vezetõjét, Jeremy Corbynt korábban azzal, zsidóellenes, ugyanis Izrael-ellenes vagy Izrale-kritikus személyiségek társaságában mutatkozott.

Most John Healey, Wes Streeting és Luciana Berger munkáspárti képviselõk szembesítették a kormányt Scruton szavaival, a filozófus távozását követelve a bizottság élérõl.

James Brokenshire miniszter azonban elutasította vádakat, és megvédte Roger Scrutont:

„Sir Roger egy köztiszteletben álló filozófus, az esztétika terén szakértõ, ezért neveztük ki megfelelõ ellenõrzések után az épített környezettel foglalkozó kormánybizottságunk élére […] Sir Roger nagyon határozottan foglal állást néhány politikai kérdésben, de ez egy szabad ország, és a véleményszabadság ezt megengedi neki.”

A vádakra Scruton is reagált, közleményében azt írta, „mélységesen sérti” hogy iszlamofóbiával és zsidóellenességgel vádolják. „Éppen az ellenkezõje igaz, és ha megvizsgálják eredeti környezetében, amit Budapestrõl mondtam, az is ezt fogja bizonyítani!” – állította Scruton, aki kiemelte, hogy 2017-ben lobbizott Orbánná azért, hogy a Soros György által alapított Közép-európai Egyetem Budapesten maradhasson.
A Munkáspárt azonban kettõs mércét emleget az ügyben és Scruton szemére veti, hogy a Nagy-Britanniában egyértelmûen szélsõjobboldali és autoriter vezetõnek tartott Orbán Viktor barátja bármiféle pozíciót kaphat Theresa May kormányában.

Korábban a brit ellenzék azt is élesen elítélte, hogy a brit konzervatívok az Európai Parlamentben leszavazták Judith Sargentininek a magyar jogállam helyzetét kritizáló jelentését, amely azonban még így is az EP képviselõk kétharmadának a szavazatával lett elfogadva.

(Daily Mirror, Guardian)
Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2018-11-20 18:23
- én már aggódom , hogy mi lesz , ha összeveszik Orbánnal az ott élõ magyarok miatt.

Orbán a zsidókra ilyen rondát sosase mondana!

Nnna , majd a Bayer meg a padtársai megmondják hogy van ez !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.35 másodperc
3,408,751 egyedi látogató