Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Elfoglalhatnák a katonák a lakását, tûrnie kell

BelföldEjnye no, halad szípen a zsidó-betelepítés, vagy ki? Tudja?A honvédelmi miniszter a parlamenti frakciókat tájékoztatná a legfontosabb törvényi változásokról - írja a Népszava. Mindezt azután, hogy Ukrajnában hadiállapotot jelentettek be. A tervek között szerepel a honvédelmi veszélyhelyzet, amit békeidõben is bevezethet a kormány.

A Népszava azt írja, a Parlament oldalára feltöltött dokumentum szerint ilyen helyzetet akkor rendelhetnének el, ha a Magyarországgal szomszédos államban kialakult és katonai kezelést is igénylõ és Magyarország biztonságát közvetlenül veszélyeztetõ veszélyhelyzet adódik, ami a magyar államra is hatással lehet.

Mindezt fél évre vezethetik be, azt követõen lehet meg lehet hosszabbítani. Ebben a helyzetben megerõsíthetik a honvédelmi készültséget és a határok õrzését, fokozzák a kiemelt jelentõségû épületek rendõri és katonai védelmét - írja a lap.

A Benkõ Imre által jegyzet javaslat úgy fogalmaz:

„az ingatlan tulajdonosa és használója (a továbbiakban együtt: tulajdonos) köteles tûrni, hogy a közérdekû használati joggal terhelt ingatlanon a) az ország védelmét vagy szövetségesi kötelezettségének teljesítését biztosító létesítményt építsenek, telepítsenek és üzemeltessenek, b) a honvédelmi, nemzetbiztonsági, katasztrófavédelmi, határõrizeti és más rendészeti feladatok ellátásában jogszabály alapján részt vevõk, illetve a szövetséges fegyveres erõk az ingatlant a 42/B. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott célból igénybe vegyék”.

A DK jelezte, hogy nem kíván részt venni az egyeztetési bábjátékban, ahogyan az MSZP sem. Azt írják, a Honvédelmi Minisztériumnak talán még a törvény bizottsági megtárgyalása és a parlamenti vitája elõtt kellett volna egyeztetésre hívni a pártokat, nem pedig utólag. „Az utólagos tájékoztatás és egyeztetés csak egy újabb fideszes színjáték, amelyben az MSZP nem fog részt venni.

Az LMP szerint ha a Honvédelmi Minisztérium vezetése komolyan gondolna bármifajta politikai vagy szakmai egyeztetést a magyar honvédelem jövõjérõl és az ország biztonságáról, akkor nem az általuk jegyzett törvénymódosítás vitájának közepén kezdeményeznének látszatfórumot, hanem kellõ idõben, kidolgozott és alátámasztott javaslatokkal és kiérlelt koncepcióval álltak volna elõ az Országgyûlés illetékes bizottságában.

Mint azt az MTI-nek elküldött nyilatkozatukban írják, az LMP nem vesz részt az álegyeztetésen, ugyanakkor elvárja, hogy a honvédelmi miniszter haladéktalanul és személyesen számoljon be a Magyar Honvédség vezetési-irányítási rendszerének átalakításáról az Országgyûlés Honvédelmi és rendészeti bizottságban.

atv.hu/Népszava/MTI
Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2018-11-29 11:34
-most ha a stadionokat megtömik zsidókkal -az miért jó üzlet az Orbánnak ? Csak azért ,mert a Dobrev Klara zsidók nem értenek egyet vele ?
A Netenyahoo von Bendzsamin minden esetre boldog az Orbánnal !
Hogy itt már ki -kivel van?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.34 másodperc
3,391,470 egyedi látogató