Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Izrael riadóztathatta a németeket

KülföldA zsidaj már csak tudja, merre kóricálnak a terroristái, milyen feladattal. Szépen kötik össze a szálakat. Rendõr a Németország-Hollandia barátságos labdarúgó-mérkõzés tervezett színhelye, a hannoveri HDI Aréna elõtt 2015. november 17-én, négy nappal a francia fõvárosban elkövetett merényletsorozat után. A rendõrség bejelentette, hogy nem tartják meg a mérkõzést, mert robbantásos merénylet tervérõl szerzett tudomást

Izraeli figyelmeztetés vezetett ahhoz, hogy terrorfenyegetés miatt lefújták a Németország–Hollandia labdarúgó-mérkõzést Hannoverben, öt nappal a párizsi vérfürdõ után – írja német forrásokra hivatkozva a The Times of Israel.

A híroldal arról ír, hogy az izraeli informátorok pontos részletekrõl, idõzítésrõl és célpontokról is beszámoltak a németeknek. A november 17-i mérkõzésen egyébként ott lett volna Angela Merkel német kancellár és a kormány több tagja is. Volker Kluwe hannoveri rendõrkapitány az NDR regionális közszolgálati médiatársaságnak a meccs törlése alkalmából arról számolt be, hogy az esemény azért marad el, mert a rendõrség tervezett robbantásos merényletrõl szerzett információkat – forrást ugyanakkor nem említett.

A fenyegetést ugyan többször is vaklármának titulálták, a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung belügyi forrásokra hivatkozva mégis arról írt, hogy a terroristák három bombát robbantottak volna a támadás során.
Elmérgesedik a viszony?

Az izraeli figyelmeztetésrõl szóló hír azért is érdekes, mert a közel-keleti ország korábban megfenyegette az Európai Uniót, hogy leépíti a közösséggel folytatott terrorizmusellenes együttmûködést, ha Brüsszel bevezeti a bizonytalan jogállású területek – például Gáza vagy a Golán-fennsík – nevének feltüntetését az onnan importált termékek csomagolásán.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.30 másodperc
4,458,109 egyedi látogató