Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A Jobbik legitimálta az antiszemitizmust a közbeszédben

Belföld"Gyerekek, könyörgöm akasszuk fel!" Link
Köves Slomó szerint be se kellett volna kerülnie a Parlamentbe egy ilyen embernek, mint Szávay István. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezetõje a Hír TV-ben arról beszélt, a Jobbikban a parlamenti elõrejutás érdekében felszíni változást hajtottak végre, de a színfalak mögött minden maradt.

"Nagy meglepetést nem váltott ki Szávay kijelentése, hisz a Jobbik 2-3 évvel ezelõtti elhatárolódásánál is azt hangoztattuk, hogy ez egy nagyon fontos fordulópont lehet, ha a szavak mellett tettek is igazolják. Ez nem történt meg" – mondta a Hír TV stúdiójában Köves Slomó. A felmérések azonban azt mutatják, hogy egyáltalán nem szûntek meg az antiszemita jelenségek a Jobbik informális közegében.

"Az összekacsintás megvolt, mert a parlamenti elõrejutás érdekében felszíni változást hajtottak végre, de a színfalak mögött minden maradt "- mondta Köves Slomó. Minden civilizált ember számára minõsíthetetlen az elhangzott. Árulkodó a közegrõl, hogy egymás közt ez a hencegés amolyan érdemnek tûnik. Leírja a hangulatot, azt ami a színfalak mögött a Jobbikban még mindig ott van. Súlyosbítja a helyzetet, hogy mindez a párt tisztújító kongresszusán hangzott el.

"Súlyosbítani már nem nagyon lehet azt, amit a Jobbik már korábban elkövetett. Ugyanezek az emberek voltak azok, akik az izraeli kettõs állampolgárokat nemzetbiztonsági kockázatnak tekintették. Azok, akik szerint Tiszaeszlár egy valós történelmi esemény volt, illetve akinek a képviselõje azt mondta, hogy ahányszor elmegy a Duna-parti cipõs emlékmû mellett, arra gondol, hogy kormányon majd befejezik a félbemaradt munkát és még bele is köp a bronzcipõkbe "– idézte fel a Jobbik korábbi antiszemita megnyilatkozásait az EMIH vezetõ rabbija.

Köves Slomó szerint be se kellett volna kerülnie a Parlamentbe egy ilyen embernek. "El kéne mennie beszélgetnie zsidókkal, meg kéne ismerkednie a közösséggel, de akár egy történelemkönyvet is átolvashatna mielõtt bármit is tesz."

Mûsorvezetõi kérdésre, miszerint a Jobbik legitimációja révén maga az antiszemitizmus jelensége is legitimálható lesz-e, a Rabbi lesújtó választ adott. "Ez sajnos nem feltételes mód, hanem tények."

Úgy vélte, a Jobbik felületességét mutatja, hogy két héttel azelõtt, hogy Hanuka kapcsán üdvözletet küldött volna, Vona Gábor pedig korábban azt mondta, lemondana, ha kiderülne róla, hogy zsidó származású.

Köves szerint a CNN kutatásában sincs semmi meglepõ. Szerinte Magyarország két dologban tér el a világ többi részétõl: bár mindenütt ott van az antiszemitizmus, a magyarok többsége azonban ritka tájékozatlan. Sokuk például - felmérésük szerint - azt hiszi, hogy a világ ötöde zsidó. Magyarországon sokan ezek mellett nyíltan vállalják az antiszemitizmust. A 19%-os adatban a Jobbik szerepe is nagy, hisz nyíltan legitimálta ezt a közbeszédben.

A verbális antiszemitizmus társadalmi csoportokhoz, politikai közösségekhez köthetõ. A Tett és Védelem Alapítvány a Mediánnal közösen végzi saját kutatásait, amibõl kitûnik, hazánkban - a világ nagy részéhez hasonlóan - nagyjából 40% a mérsékelt és szélsõséges antiszemiták együttes aránya.
Link

Hozzászólások

809 #20 megmondhatom-e
- 2018-12-02 18:58
találtam egy mondatot , ha nem illene épp ide , azért csak illik valahova:

"just think that we took everything from yesterday for granted - until we were introduced to today"
75 #21 talpi
- 2018-12-02 20:00
#20 megmondhatom-e
- 2018. december 02. 19:58:49
sok helyen megállja a helyét
267 #22 Perle
- 2018-12-03 18:08
Hol van itt antiszemitizmus, amikor akkora a hanukázás a fõvárosan és az országban, amelyet ember még nem látott.
Érdekes módon egyik rendezvényt sem a föld alatt, állig illegalitásban kell lebonyolítani .Akkor miról esezélenek ezek?s_hihi
116 #23 livia
- 2018-12-03 21:24
Igen! Tombol a partedlis, toprongyos, kipás csõcselék. Van egy kép a kurucon, nos? Csak, lazán, nem kell itt színházba menni, színház az egész világ. Nevessünk! Jó éjt!
267 #24 Perle
- 2018-12-04 12:11
Itt a legújabbi, részben közpénzbõl épülõ projektekrõl esik szó, miközben egy- egy gyermekkórházba a pelenkára sincs pénz,
http://hunhir.inf...;id=121149

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.75 másodperc
3,680,970 egyedi látogató