Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Skitek skytáknak

GondolatokEmlékeztek a videókra (Film Skitekre), melyeket készítettem úgy 6-8 évvel ezelõtt, és aztán törölve lett? Újra felraktam õket, a régiek közül némelyiket megtoldottam. Majd a következõ újabb videókban már egy "negatív hangulat" is érzõdhet... Ez van, igazándiból nem volt cél... és szeretném leszögezni azt, hogy semmiféle negatív hatással nem szeretném a "kedélyeket borzolgatni". Érdekes, ahogy neki indultam anno az elsõ részeknek, az ihlet megérkezésekor. Volt mikor nehéz, fárasztó, néha unalmas, egyszer-egyszer "szórakoztató". (és mivé is lett?) Igaz, ami a tárgyat érinti, illeti, valójában nem az, és igyekeztem komolyra fogni, így végül is talán ezért lett lehangoló (?) - nem hinném, csak a zöm valami "rózsaszín felleget" várna, ami egy szinten érthetõ, viszont ilyen világban, ilyen kort kell megélnünk... Vagy csak én látnám ilyen sötétnek a helyzetet?
Majd eldönti a kedves nézõ, ki fordít rá idõt. Akit érdekel, az úgyis megnézi a hosszabb részeket.

Téma ismert, a szétrágott gumicsont. Talán annyi, hogy egyedi (ettõl szubjektív?). Mások mondták korábban "jó-jó, de nem feltétlen igazán ébresztõ jellegû", ezért igen: valószínûleg az "átlagember" kevésbé fogja érteni/felfogni. Viszont az is lehet, hogy ezeknek semmi értelme és nem is volt elkészíteni õket, egy nagy marhaság! Nem ragozom.
... és ugyanakkor sajnos, a témával is baj van, mivel ennyi idõ után súlyát vesztette, "közhelyessé" vált. Elviccelõdve, devalválva, lejáratni szándékozók hiteltelenné, az "unalomig ismételve" érdektelenné, a "tûréshatár" emelésével immunissá válva... Ezekrõl már mindenki tud, vagy hallott valamit - nincs olyan nagy újdonság.

Kezdetekkor még aktualitásokkal próbáltam, de "az idõ repül", és nehezen lehetett tartani a lépést a sûrû információkkal. Így amik voltak azok megmaradtak (nem feltétlen aktuálisak immár), viszont "más vonulatokon" tereltem tovább a szót. Filmek több helyen sûrûk, tömények (illetve az egész), esetleg át-átcsúszhat fontosabb részeken a nézõ. A tartalomra helyeztem a hangsúlyt, nem a "csilibilire". Természetesen igyekeztem azért tartani a minõséget a lehetõségekhez mérten, de ne várjatok "64k-s 5DX extra full ultra HD giga ready-s Imax-et".

Két részre osztanám a Skiteket, ahol a jelenetekbõl kifolyólag is van áthatás, összefonódás. Az elsõ fele, amiket külön nem linkelnék be, de megtalálhatok a csatornán (keressétek ott), azok a rövidebb részek, melyekkel korábban kezdtem és voltak fenn a neten (az 1. 10 rész). Szinte mindegyiket kibõvítettem. Eme epizódok igazándiból egy kitalált személyrõl, egy karakterrõl szólnak (ó lehet, Bourne, Neo, Bill...), aki keresi az "igazságot", kutatja a "Valót" az élet forgatagában, miközben szembesülnie kell a legkülönfélébb külsõ (mind-kontrolle...) és belsõ hatásokkal, amik "ki- kizökkenthetik" útjáról, céljának elérésétõl, a sors, karma, stb. függvényében. Legalábbis, akkor egy ilyesmi cselekménysorozatra gondoltam. Van egy-két rész (2. 6. 7.), amik elütnek, másról szólnak...
Itt a letölthetõ változatuk. (Egér jobb klikk -> Hivatkozás mentése más néven)
(A továbbiakban is megadom a letölthetõ változatot, akinek esetlegesen tetszene valamelyik rész, T: -vel jelzem a linket. VLC-vel, illetve a legfrissebb kodeket érdemes feltenni.)

2 T: Link
5 T: Link
6 T: Link
7 T: Link
8 T: Link
9 T: Link
10 T: Link

Sajna, a Youtube (és a Dailymotion) számos részt letiltott az egész világon, ezért itt inkább azokat a linkeket adom meg, ahol megtalálhatóak és lejátszhatóak az adott videók.(A Videa-n és a Dailymotion-on állítsátok 480p-re a felbontást - mindenképpen.)

A másik csoportba tartoznak azok a nagyobb filmek, amik inkább az emberiséggel (annak sorsával?), a világról, a rendszerrõl, mindezek mûködésérõl (?), stb. szól, megspékelve szimbolikákkal, némi elhallgatott és ismert történelmi "esetekkel", mintegy elõre vetítvén mi lehet (?) a legesélyesebb bekövetkezendõ forgatókönyv, állapot a jövõre nézve korunktól. Illetve nem. Ez a jelen (?)
Vannak ismétlõdõ részek, jelenetek, melyeket más-más aspektusból használok.

Kezdeném egy a Pap Gáborral készült rövidebb kitérõvel. Majd az elsõ résszel, mely mindkét nagyobb gondolatkörnek a kezdete is egyszerre, ezért ezeket ajánlanám "kedvcsinálónak". "Mintha azt hinnék, hogy amíg a ház elõtt a fû nyírt, zöld és gyönyörû..."
Pap Gábor:
Link
Link
T: Link

1. rész
Link
Link
T: Link

A rövidebb részekbõl a 3-kat és 4-ket kiemelném, ami a Pap Gábor féle összeállításhoz szorosan tartozhat.

3. rész
Link
Link
T: Link

4. rész
Link
Link
T: Link

A 11. rész egy amolyan összefoglaló, amit fentebb leírtam a hosszabb részekkel kapcsolatosan. A Die Hard címet azért kapta, mert többnyire ezekbõl a filmekbõl lett összeszedve.
Link
T: Link

A 12. résztõl bontottam ki a témát egy történet keretében, egy katonatiszt és egy korrupt rendõr kapcsolatából...
Link
T: Link

A 13. rész "egy SZEM vagy a láncban" szól nagyjából és egészébe véve az ügynöklétrõl, legalábbis a jelenetek ezt takarnák (az idegtépõ és -õrlõ helyzetükrõl?), és arról, hogy ha elmenekülünk, akkor nyert ügyük lehet. Ez aktualitássá válhat újra magyarokra nézve és egyébként a migrációval kapcsolatban.
Egy elvontabb epizód, ami azt sugallja, hogy hogyan tesz próbára minket az "ördög". Eddig voltak fenn 6 éve, ezt is megtoldottam.
1.
Link
Link
T: Link

2.
Link
Link
T: Link

A 14. részt felosztottam, mely egy összefoglaló, illetve a 13.rész kibõvített változata. A sorozat végére hagytam volna, de inkább így alakult...
1. Az IT-vel, megfigyeléssel foglalkozik.
Link
T: Link

2. Végül is az "oktatással"?, zsarulét, társadalom felépítésérõl.
Link
T: Link

3. Vegyes felvágott: szimbolikák, a rendszerrõl, társadalomról, újra TV.
Link
Link
T: Link

4. Egy elvontabb rész, ami inkább a Pap Gábor féle Skithez húz.
Link8
T: Link

Ezekhez tartozik egy külön kis epizód (kiemeltem), ami a víz (és a hozzája tartozó) szimbolikákkal kapcsolatos.
Link
T: Link

A 15. résztõl egy hosszabbra nyúlt témát indítok a kerettörténeten belül, ez pedig a háború.
"A most jön a W" két részre lett felbontva, így talán befogadhatóbb. Elme-kontroll téma, történelmi esetek.
1.
Link
Link
T: Link

2.
Link
Link
T: Link

16. "A most jön a V" három részre lett bontva. A társadalomról, gazdaságról, politikáról.
1.
Link
T: Link

2.
Link
Link
T: Link

3.
Link
Link
T: Link

17. rész kétszer három részre lett felbontva Katonák voltunk(?) alcímen, ahol is a katonalét van górcsõ alá véve, ütköztetve a "civilek" hozzáállásáról. Ezen belüli témák az ifjúság, hiábavalóság stb. Majd az utolsó két résszel körvonalazódik ki és zárul be a kerettörténet.
1/1.
Link
T: Link

1/2.
Link
T: Link

1/3.
Link
T: Link

2/1.
Link
Link
T: Link

2/2.
Link
Link
T: Link

2/3.
Link
T: Link

Korábban is úgy éreztem, hogy újra aktuálissá vál(ha)t. Ha indulat érné az embert - mert jogos lehet - elõször nézze meg még-egyszer a Pap Gáborral készült epizódot, és mindig térjen vissza oda, ha bármilyen kérdése felmerülne.
Mintha számítana (?). Nem tudom. Sokan baromságnak fogják tartani, de csak megér egy aranymálnát, nem? Mindegy, nem érdekes. Ha valaki nem értené, akkor tekintse egy alkotásnak, hisz ez csak egy film. (Egy korrajz? Vagy belsõvilágom vívódása?)

RDM

Hozzászólások

1271 #20 RDM
- 2018-12-05 21:33
Megtaláltam. Fenn vannak a Videan, de linkeket nem adok meg, mert nyilván ide-oda fogják pakolni. Csak rá kell keresnetek a Film Skitekre és bejön, a többit Istenre, a földönkívülikre, ... bízom. Nem tudom meddig lesz fenn.
238 #21 bivaly
- 2018-12-06 19:01
RDM !

Írtam ! Nagyon nehéz intellektuálisan válaszolni ( rossz kifejezés !!!) az írdandódra, idézeteidre, stb., de felemelõ, hogy végre nem egy tehén farkán szarcsimbók "mélymagyar" degenerált idiotizmusát kell elviselni ezen az oldalon ( is !), nagyon régen nem volt szerencsém a lábtörlõtõl kissé felülemelkedett ( elnézést a hasonlatért !), emberrel akár így, akár személyesen szót, gondolatot cserélni.
Várom szíves válaszod, megjegyzésed !

Üdvözlettel,: Bivaly
4 #22 Posta Imre
- 2018-12-06 19:29
RDM, na, mit mondtam! Már ezért megérte, ezt értsd meg! De persze sokkal többrõl van szó. Nem kell kishitûnek lenned!
1271 #23 RDM
- 2018-12-06 22:00
s_proszt
Egy pillanat, még magamhoz térek. s_azta
s_Laptop .. sejtem, hogy többrõl lehet szó. Igyekeztem minél többet összezsúfolni, igen röviden...
s_proszt

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
4,615,287 egyedi látogató