Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Román abszurd: Klaus Johannis államfõ szerint a román kormányt egy bûnözõ vezeti

BelföldPont úgy, mint a többi zsidó-kft-t, melyet "államnak" becéznek a hülyék kedvéért. Romániának nincs miniszterelnöke, a kormányt a "bûnözõ" Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök vezeti a háttérbõl közvetítõkön keresztül - jelentette ki Klaus Johannis államfõ újságíróknak azzal összefüggésbe, hogy miért nem írja alá a kormány által eldöntött minisztercseréket.

A jobboldali elnök rögtönzött sajtóértekezletén arra reagált, hogy Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnök az alkotmánybíróságnál emelt panaszt ellene arra hivatkozva, hogy az államfõ hátráltatja a kormány munkáját, mivel több mint két hete halogatja két – a Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága által eldöntött – minisztercsere végrehajtását.

Johannis leszögezte: szerinte nem alkotmányos, hanem politikai ügyrõl van szó, amely nem a testületre tartozik, de a kormány lépése után most már biztosan nem fog új minisztereket kinevezni, megvárja az alkotmánybíróság döntését.
Fotó: AFP

A politikai problémát az okozza, hogy a PSD nem tud másképp, csak erõbõl politizálni – vélekedett Johannis. Hozzátette: Dancila nem érti, hogyan mûködik az állam, összetéveszti az államot a párttal, pedig a miniszterek az államot szolgálják, lecserélésük okait a polgároknak is ismerniük kell, az nem lehet a párt belügye. Az elnök jelezte: elvárta volna, hogy a kormányfõ politikai tárgyalópartnerként viszonyuljon hozzá, és ne csak arról küldözgessen papírokat minden elõzetes egyeztetés nélkül az elnöki hivatalba, hogy milyen minisztereket akar éppen lecserélni.

Arra az újságírói felvetésre, hogy az elnök is sérti az intézmények jóhiszemû együttmûködésének követelményét a minisztercserék halogatásával, Johannis azzal vágott vissza, hogy a PSD kettõs mércét alkalmaz. Szerinte ha a szenátusi elnök mentelmi jogának felfüggesztésénél, amit november elején kért a korrupcióellenes ügyészség, a kormánytöbbség "észszerû határidõnek" tartja azt, hogy a kérés elbírálását a februárban kezdõdõ tavaszi ülésszakra halasszák, akkor a minisztercseréknél sem lehet két-három hónapnál sürgõsebb.

A román alkotmánybíróság egy korábbi, precedensértékû határozata szerint az elnöknek egyszer van joga – indokoltan – elutasítani a kormányfõ által javasolt miniszterjelölt kinevezését, második alkalommal nem tagadhatja meg beiktatását. A PSD végrehajtó bizottsága november 19-én döntött a kormány átalakításáról, de Johannis nyolc miniszter helyett csak hat lecserélését hagyta jóvá. A kormányfõ két újabb jelölttel próbálkozott, Johannis pedig azóta halogatja a döntést, minden korábbinál élesebb támadásokat intézve a PSD ellen.

Dancila a pénteki kormányülésen a jövõ évi elnökválasztással kapcsolatos politikai játszmának minõsítette Johannis magatartását, az alkotmányossági óvást pedig egy kényszerû lépésnek, amivel a kormány hatékony mûködését próbálják biztosítani az EU soros elnökségének átvétele küszöbén.
Link

Hozzászólások

75 #1 talpi
- 2018-12-08 20:55
Rotyog a szar, "odaát" is megy a "kavar" ezerrel, ugye,-hogy ugye ? Mert semmi sem az aminek látszik!
238 #2 bivaly
- 2018-12-09 08:06
Talpi !

Már ha véletlen itt vagyok, kiegészítem. A szar pont az, aminek látszik, a többi más, az lehet kivétel. És jól érezzük a bûzét is ! Mondhatják a tetvek, hogy ez gesztenye püré, csak nincsen rajta tejszínhab ! Mert ezt ugatja Viktor is, hogy de kurva jó nekünk, közben az infláció már a Holdon lépdel, ez a II. Rákosi Mátyás, meg itt hazudja a pofánkba tetves csacserjai segítségével, hogy nõ a fizetés, nõ a jólét , éljen a Statisztikai Hivatal , mint május elseje ! Az infláció nõ, de rettenetesen !

Az "odaát", ugyan az, mint az "ideát"! De nem Neked magyarázom, csak úgy kijött belõlem, néha látom ezt a gagyizós cigányt a tv-ben, a meccsek közbeni egypercesben, elmegy a maradék életkedvem is.
267 #3 Perle
- 2018-12-10 09:54
Balhé Székelyudvarhelyen. A rendõrség " szûkszavú", ezért sejthetõ, kik votak a verekedõk.
https://szekelyho...egserultek
75 #4 talpi
- 2018-12-10 18:57
bivaly
- 2018. december 09. 09:06:15
s_kv

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.72 másodperc
3,680,938 egyedi látogató