Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kásler: A roma és a magyar kultúra kiegészíti egymást

BelföldMicsoda csavarok! A cigány mindig is fajgyûlölõ rasszista volt és a saját fajtáját elõnyben részesítette (ösztönösen és tudatosan) a magyariakkal szemben, de mióta a magyariak vezetõi tetves zsidó judaista szabadkõmûvesek, érdekesebb lett a felállás. Biblia és az "egyenlõség"? Mózes, te faxfej? Jézus? Eh, radír az egésznek! De mi a cél? Az idióta parazita cigányt már nem kell magyarrá nevelni, ez világos! Az emberi erõforrások minisztere a Roma Koordinációs Tanács ülésén kijelentette, a roma és a magyar nép kultúrája kölcsönösen hatott egymásra, illetve a két népben közös a hit, a hagyományok tisztelete és a család szeretete.

Kásler Miklós úgy vélekedett: a magyarságra mindig jellemzõ volt az az õsi és keresztény tradíció, hogy méltányolta a Kárpát-medencébe érkezõ többi nemzetet és a békés együttélésre törekedett. Ez volt mindig jellemzõ a romák és a magyarok együttélésére – tette hozzá a politikus.

A miniszter kifejezte reményét, hogy a két nép az egyenjogúság alapján, egymás hagyományait kölcsönösen tiszteletben tartva képes a jövõben is együtt élni, egyenlõként és egyenrangúként. Ugyanakkor – folytatta – az egyenlõség nem egyformaság, mert az Isten minden embert egyéniségként teremtett. A liberális világszemléletnek pedig éppen az a legnagyobb hibája, hogy egyenlõséget hirdetve egyformává akarja tenni a világon élõ embereket – fûzte hozzá. Nem veszik észre, hogy az egyenlõség alapja nem a liberalizmusban van, hanem a Bibliában kell keresni – fogalmazott Kásler Miklós.

Európában Magyarország vállalta fel elsõként a romaügyet

Balog Zoltán romaügyekért felelõs miniszterelnöki biztos azt hangsúlyozta: Európában elsõként Magyarország vállalta fel a romaügyet, amelynek eredménye lett az európai roma keretstratégia megalkotása. Ez egyben azt is jelentette, hogy a kormány 2010 után a roma témát a hazai és a nemzetközi prioritások közé emelte és a szociális kérdések mellé szorosan hozzárendelte a kultúrát is, illetve bekapcsolta az egyházakat is a koordinációba – mondta.

A változást jól mutatja, hogy miközben 2010-ben csupán egy romatelep-felszámolási program megvalósítására volt pénz, ma versenyeznek az önkormányzatok a rehabilitációs programokért – fûzte hozzá. Mindennek nyomán, a roma világ szinte minden mutatójában, fõleg a foglalkoztatás terén jelentõs javulást értek el – mondta Balog Zoltán.
Érdekes lehet számodra:
Rupert Grint: a Harry Potter alatt vesztettem el önmagam
megosztás
Megújult a Vízipók-csodapók rajzfilm
megosztás
Levélben gratulált az új CDU-elnöknek a magyar kormányfõ
megosztás

2010 óta tart a romák hatékony felzárkóztatása

Farkas Félix, az Országgyûlés roma nemzetiségi szószólója azt mondta, hogy 2010-ig semmilyen elõrelépés nem történt romaügyben, ám a kormányváltás után megkezdõdött a cigány népesség hatékony felzárkóztatása. A tanács létrehozásával pedig megkezdõdött a leszakadó rétegek visszaemelése, a kirekesztettek integrációja és a hátrányos helyzetûek felzárkóztatása. Továbbá a 2014-es 3 milliárd forintról 2018-ra 10 milliárd forintra nõtt a nemzetiségek támogatása – közölte. Mindez azt jelenti, hogy fontos Magyarországnak és a kormánynak a cigányság – hangsúlyozta a nemzetiségi szószóló. Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-12-10 18:31
"a roma és a magyar nép kultúrája kölcsönösen hatott egymásra, illetve a két népben közös a hit, a hagyományok tisztelete és a család szeretete."

Az , hogy " köncsönösen hatott" óriási túlzás, sõt hazugság.
Ha hatott volna bármi is romákra, évszazadok alatt azért lassan meglátszana rajtuk, felzárkózhattak volna.
Évtizedek óta megy a felzárkóztatási kísérlet, de teljesen eredménytelenül.
Annyi a kölcsönösség a kapcsolatban, hogy az egyik nyújtja a pénzeket , a másik elfogadja Még sincs semmi tisztelet az elfogadó részérõl a támogatók iránt.
154 #2 kakas
- 2018-12-10 20:26
Ha nem baj,a cikk címe helyesen:A cigány és a zsidó kulturha kiegészíti egymást! https://www.tumbl...02130/500/
238 #3 bivaly
- 2018-12-10 21:22
Kásler !

A politikailag korrekt kurva anyádat !

( Biztos lesz aki átadja.)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.31 másodperc
3,681,740 egyedi látogató