Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kína megduplázza repülõtereinek számát

BelföldEnnek a világnak sosem lesz vége? Ó, csak most Kelet lesz Nyugat. Kína azt tervezi, hogy mintegy duplájára növeli repülõtereinek számát 2035-re, amikorra a világ legnagyobb légiközlekedési piacává válik, megelõzve az Egyesült Államokat - írta a China Daily címû kínai napilap keddi számában.

Kína megduplázza repülõtereinek számát

Az angol nyelvû újság a polgári légiközlekedési hatóságtól úgy értesült, hogy a jelenleg mûködõ 234 repülõtér mellé 216 új légikikötõt építenek fel. 2035-re a légiközlekedés iránti kínai kereslet teszi ki a globális igények egynegyedét, amivel túlszárnyalja az amerikai piacot.

Tavaly a kínai repülõtereken 552 millió utas fordult meg, és ez a szám 2020-ra eléri a 720 milliót. Az erõs növekedés miatt a jelenlegi repülõterek már nem lesznek képesek kielégíteni az igényeket, így fel kell gyorsítani az új repülõterek építését.

"A szolgáltatások sokat javultak, de a jelenlegi repülõterek színvonala messze nem megfelelõ, ráadásul egyenlõtlenül vannak szétszórva az országban" - mondta Tung Fa-hszin, a légiközlekedési hatóság fejlesztésekért és tervezésért felelõs igazgatója, hozzátéve, hogy világszínvonalú reptereket fognak építeni a Jangce folyó deltájának térségébe, a Peking-Tiencsin-Hopej régióba, a Kuangtung-Hongkong-Macao Nagy Öböl térségbe, valamint Csungking és Csengtu városok közelébe.


A kínai polgári légi közeledés fejlõdését két fõ motor hajtja. Egyrészt több nemzetközi járatra van szükség olyan viszonylatokban, amelyeket nem lehet nagysebességû vonatokkal kiváltani. Másfelõl az ország délnyugati és északnyugati részén több kis- és közepes méretû reptérre van szükség.

A polgári légiközlekedési hatóság fontosnak tartja a szorosabb együttmûködést a nagysebességû vasutak üzemeltetõvel, hogy fejlesszék a "repülõgép plusz nagysebességû vonat" néven futó közlekedési rendszert, amely megkönnyíti és a meggyorsítja az átszállásokat, valamint hatékonyabb utazást tesz lehetõvé.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-12-11 19:22
Nem elég szennyezet náluk is a levegõ, még rátesznek egy lapáttal.:|

Norvégiában pedig hidat építettek. Sarkköri-selyemúti ?? hid lett.
https://www.euron...tic-circle
809 #2 megmondhatom-e
- 2018-12-11 20:08
- látom , a kínaiak se beszélték meg a dolgot a háttér-zsidókkal ,mert akkor tudnák , hogy 2035-re nem terveznek sorosék annyi kínait - összesen - , amennyi repülõterük van ma.
Addigra csupa zsidóból lesz itt már minden !

Magyarországon pl mindenkinek a család-neve Orbán lesz - pont ezért fog az utak mentén mindenütt eldobott pelenkahegy tornyosulni.

Ezeket meg csak magánrepülõkkel lehet átrepülni.
Orbán már készül .
75 #3 talpi
- 2018-12-11 20:35
#2 megmondhatom-e
- 2018. december 11. 21:08:
s_hee
299 #4 i_gazember
- 2018-12-12 12:17
#2 megmondhatom-e
" eldobott pelenkahegy ", azt az elkövetõje meg állítólag turisztikát tanult. Svájcban? Nem tudom elképzelni, hogy pont ott azt tanították, hogy hogyan kell útközben porontyunk sz@ros pelenkájától megszabadulni, vagy ha mégis, biztos nem úgy, ahogy az megtörtént. OV még a lányát sem tudta illemre nevelni, de van képe Magyarország miniszter elnökének lenni!?

No comment! (Vagy mégis! A sok seggfejnek -én sem vagyok más- jó egy cigány /zsidó?/ vajdára bízni az országot? Lásd Emberi Erõforrások Minisztériuma, meg a jó k***********, azt!
Magamnak vagyok az erõforrása, és az EEMI-t nem csak szóban nem fogadom el, de tettekben is igazolni tudom. Belõlem nem eszik senki, csak az akinek megengedem. Uff! Jól megmondtam, ide írtam a magamét, a "Barátok között" körnek, de annak se legyen kétsége, aki ezt így határozta meg, hogy õ kívül álló lehet. )

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.67 másodperc
3,680,967 egyedi látogató