Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A kormány központosítaná a háziorvosi rendszert

BelföldÓ, nem SZTK-k és nem 64 vármegyében és nem a brexites orvosokkal...á, dehogy és nem "állami" és a patikák se lesznek "államosítva"...á, dehogy! Nem is baj, csak hát ugyi az "állam" egy rohadt buzi zsidó-cigány horda...most még...!
Plakátkampány indul arról, mikor kell mentõt hívni és háziorvoshoz menni
A Népszava birtokába került elõterjesztés szerint a kormány a háziorvosi rendszer átfogó átalakítására készül, a koncepció szerint központosítanák a háziorvosok, védõnõk és az alapellátó fogorvosok szakmai irányítását és felügyeletét is.

Az alapellátás egy új országos központot kapna, illetve a járásokban létrehoznák az úgynevezett állami fenntartású és irányítású egészségügyi központokat.

Ezekben a lakosság alap- és szakellátó orvosok is elérhetõek lennének. A tervek szerint a háziorvosokat, ha van egyéb szakvizsgájuk is, szakorvosként hasznosítanák ezekben az egészségházakban.

A lapnak több szakértõ is elmondta, hogy ha ezeket létrehozzák, akkor megkezdõdhet az alapellátás államosításának elõkészítése.
Nyíregyháza, 2012. szeptember 28. Kozma Ottó háziorvos receptet ír fel rendelõjében betegének, Botfalusi Zoltánnénak Nyíregyháza-Oroson 2012. szeptember 28-án. MTI Fotó: Balázs Attila
Jelenleg 332 háziorvosi praxis betöltetlen az országban
19 településen pedig 14 éve nincs állandó orvos.

A mostani tervek nem illeszkednek a jelenlegi ellátórendszerbe, nem tisztázott a tervezett egészségházak feladatköre és szerepe, illetve azt sem tudni, kiegészítõként vagy helyettesítõként lépnének a rendszerbe, vagy honnan lesz orvos, a betegek pedig hogy jutnak el ezekbe a központokba.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-12-14 21:06
Addig központosítanak, amig az ingyenes ellátás megszünik.
Már ma is az a helyzet, hogy ha valaki gyógyulni akar, és megengedheti magának, magánorvosi rendelõe megy. Pénzért van azonnal idõpont és ellátás.

Mostanra derülhetett ki, hogy túl sok TB kártya tulajdonost kell ellátni, egy részük olyan, akik eben az országan sosen fizetett egészségügyi hozzájárulást, sem adót. TRengeteg a kiskapu, amely egészségügyi ellátásra jogosít fel.
Kevés az itthon maradt orvos is .Orbánt támadták akkor, amikor néhány évig itthoni munkára kötelezte volna az ittn diplomát szerzetteket. Ez pedig észszerû ötlet volt.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.36 másodperc
3,681,601 egyedi látogató