Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Moszkva: komoly következmények lesznek

KülföldTöbb vodka fog fogyni és Lavrov kevesebbet utazik Sztambulba. Neeeem, csak vicceltem! Határ lezár, katonai készenlét és a csapda is bezárul. Végül is már csukva van, csak még nem mondták béééé! Az orosz külügy szerint a terrorellenes mûveletben részt vevõ Szu-24-es lelövésével a törökök az Iszlám Államot támogatták. Ankara kihozott egy hangfelvételt, amelyen az orosz gépnek leadott figyelmeztetés hallható.Washington nyugalomra int.
Orosz pilóta: lehet, hogy megsértette a gép a török légteret

Elképzelhetõ, hogy véletlenül megsértette a török légteret az orosz gép, mert nagyon nagy sebességgel repült, és ismeretlen volt a terület a pilóták számára, mivel elõször repültek fölé - mondta egy nyugalmazott orosz pilóta az M1-en szerda este. Hozzátette ugyanakkor, nem hiszi, hogy felderítést végeztek volna. A kérdésre, hogy tudott-e volna védekezni a támadás ellen a Szu-24-es, Ajdar Tljauberdin úgy válaszolt: elvileg igen, de mint Vlagyimir Putyin orosz elnök is mondta, "hátba támadtak bennünket".

Kerry párbeszédet sürget

Nyugalomra szólította fel telefonon Szergej Lavrov orosz külügyminisztert egy nappal az orosz harci gép Törökország általi lelövése után John Kerry, az amerikai diplomácia vezetõje, aki egyúttal párbeszédet sürgetett Moszkva és Ankara között. A washingtoni külügyminisztérium szerdán kiadott szûkszavú közleménye szerint Kerry részvétét fejezte ki Lavrovnak a Törökországgal történt incidensben elszenvedett vesztéségért. Az amerikai külügyminiszter hangsúlyozta: egyik oldalnak sem szabad megengednie, hogy ez az incidens kiélezze a feszültséget a két ország között vagy Szíriában.

Moszkva: komoly következmények lesznek

Komoly következményei lesznek a két ország kapcsolataira nézve az orosz vadászbombázó lelövésének - jelentette ki az orosz külügyminiszter török kollégájával folytatott telefonbeszélgetésében. Szergej Lavrov hangsúlyozta: Törökország azzal, hogy lelõtte a terrorellenes mûveletben részt vevõ harci repülõgépet, tulajdonképpen az Iszlám Állam dzsihadista szervezetet támogatta. Mevlut Cavusoglu török tárcavezetõ részvételét fejezte ki az orosz pilóta halála miatt, de igyekezett igazolni országa eljárását. Kedden a török légierõ F-16-os vadászgépe lelõtt egy orosz Szu-24-es vadászbombázót a szíriai-török határ közelében, mert az Törökország szerint megsértette légterét. Moszkva cáfolta, hogy a gép berepült a török légtérbe.

Nem lesz orosz-török külügyminiszteri találkozó

Oroszország cáfolja a török-orosz miniszteri találkozó hírét. A moszkvai külügyi szóvivõ kijelentette: Szergej Lavrov külügyminiszter nem adta beleegyezését a török javaslathoz. Elõzõleg Ankara azt közölte: a török külügyminiszter telefonon beszélt orosz kollégájával, és megállapodtak abban, hogy a következõ napokban személyesen találkoznak egymással, így egyeztethetnek a tegnap lelõtt vadászgép ügyében. A török légierõ egy Szu-24-es bombázót lõtt le arra hivatkozva, hogy Szíriából behatolt a török légtérbe. Az orosz vezetés ezt cáfolja. A vadászrepülõ legénysége katapultált: a pilótával szíriai felkelõk végeztek, a navigátora viszont életben van, orosz és szíriai katonák mentették meg.

MTI/EPA/Szergej Ilnyickij


Van egy hangfelvétel

A török hadsereg nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt, amelyen - állítása szerint - a lelõtt orosz Szu-24-es vadászbombázónak leadott egyik figyelmeztetés hallható. A felvételen rögzített adatok szerint a török reptéri irányító angol nyelven felszólította az orosz pilótákat, hogy a török légtér közelében repülnek és forduljanak délnek. A vadászbombázó navigátora azt állította, hogy nem kaptak figyelmeztetést a török légierõtõl, és nem sértették meg Törökország légterét.
Érdekes lehet számodra:
Az orosz gép navigátora szerint nem sértették meg a török légteret
megosztás
Szupergyors internet lesz a hazai közoktatásban
megosztás
Elhagyta a börtönt Sanader volt horvát kormányfõ
megosztás

Ukrajna kitiltotta az orosz gépeket

Ukrajna kitiltotta légterébõl az összes orosz légitársaság repülõgépét - jelentette be az ukrán miniszterelnök. Arszenyij Jacenyuk közölte: eddig vártak arra, hogy Moszkva visszavonja döntését, amellyel az ukrán járatoknak tiltotta meg a berepülést Oroszország légterébe. A kormányfõ ezen kívül a külpolitikai helyzet élezõdésével is indokolta a légtér lezárását. Az orosz katonai gépek átrepülését Kijev már korábban megtiltotta, most a polgári járatokra is kiterjesztette a tilalmat.
Link

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2015-11-26 06:54
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=dDymLUh-ujE[/movie]
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=vfuf5h_r0Bc[/movie]
80 #2 monguzking
- 2015-11-26 10:01
amerikaiak lövették le orosz repülót...már helyszinen voltak riportereik kik bekapcsolr kamerákkal várták az eseményt...
172 #3 pozor124
- 2015-11-26 11:49
Szimpatikus ez a Kerry külügyér!s_nezem Õk csinálták a Helyzetet a feszültséget, és folyamatosan csak élesítik Szíriában és mindenütt, sõt errõl is elõre tudtak, most meg aszongya nehogy élezzék a feszültséget az oroszok.s_azta
Valahogy a Támad a Mars címû filmvígjáték egyik jelenete jut eszembe errõl, amikor a kis zöld emberkék egy teherautóról hangszórón bömböltették, hogy "Békével jöttünk!" közben meg halomra lövöldözték lefelé ugyanonnan az embereket.s_vigyori
48 #4 ro-zsola
- 2015-11-26 12:51
Szíriában nagyszámban fogják telepíteni az Sz-400 egységeket.
A " buborék " még nagyobb és erõsebb lesz
4 #5 Posta Imre
- 2015-11-26 14:01
Lelõtt orosz gép: Megérkeztek az elrettentõ Sz-400-as rakéták Szíriába

Az orosz vadászgép lelövése után jelentette az orosz védelmi miniszter, hogy a légvédelmi rakétarendszert a térségbe vezényli, egy nappal késõbb meg is érkezett.
http://24.hu/kulf...-sziriaba/
66 #6 9323elitelt
- 2015-11-26 14:35
www.balrad.com/wp-content/uploads/baj.jpg
Az orosz gépeken pont ezért nem volt bekapcsolva a zavaró berendezés, hogy lássák õket.
erdogan meghívását is lemondták, azonkívül a törökországi zöldségimport is le fog állni a már leállított gázvezeték építéssel és az egész diplomáciai kapcsolatokkal. Az oroszok most izraelbõl tervezik beszerezni a kiesõ zöldségbehozatalt.
75 #7 talpi
- 2015-11-26 17:41
Ro-zsola, eddig 600 km átmérõjû volt, megy egy következõ ha még nincs ott, nos abból pedig nagy katyvasz lesz, hiszen a kettõ, és a kisebbek, már elegendõek ahhoz, hogy a teljes légteret izolálják. Krím is beskatulyázott kettõt, lesz ott még hadd-el had. :) A vak vezet világtalant, pedig a zsicion nagyon be szeretne látni a paraván mögé. Viszont nagy a gyanúm, hogy csak a "nászéjszakán fog kiderülni töke van a menyasszonynak" de akkor már késõ. Úgyis szeretik az efféle, gabi-gabi partikat.
48 #8 ro-zsola
- 2015-11-27 13:30
A törökök által megálmodott " No fly zone " létrejött. Ki tudja eldönteni egy géprõl hogy török vagy más jelzésû ? Ha F-15 , F-16 stb akkor azt le kell szedni. ( köszi Türkiye )
Szankicók. Törökország ipari nagyhatalom. A török vas fél Európát bejárja. No , ha az orosz szankciók lenyomják a török termelést akkor bizony baj lesz. EU csatlakozás ? Hááát ????
Akármit is ugatnak , a török ugyanúgy beáll majd a sorba. Kínával rengeteg közös projektjük van. Kína vajon felbontja a " barátságot " ?
A " Bolsájá Igrá " lezongorázása után majd meglátjuk. Elvégre a NATO egy alappillérérõl van szó. Meglátásom szerint ezeknek a szankcióknak a " török liberálisok " fogják meginni a levét. Oroszorzságban is a " liberálisok " vesztettek igazán. ( A liberálisok kezén fojt az import-export )
Más. Balkán. A Balkán és a V4 egyre távolabb kerül az EU-tól. Törökország mint NATO tagállam egy esetleges V4 és/vagy Balkán " lázadás " esetén csapatokat küldhet a " stabilizáció " érdekében. Talán korai még kimondani de nem lehetetlenség : " a keleti megszállás letudva ". A szankciók miatt a török átlaglakos megérzi majd a következményeket. Ha Erdogan hatalmon akar maradni akkor engedelmeskednie kell a " népakaratnak " ( Hmmm , nyam-nyam ! ). Ugyanezt a módszert alkalmazza a V4 is.
Még mindig nem tisztázott kinek a parancsára lõtték le a gépet. Ez késõbbiekben plussz egy " félidõ " vagy nevezzük " hosszabításnak ". A migránsok beutaztatásának egyik végkifejletét már érezni. Ha Törökország nem segít be a migránsok betelepítésébe , gyakorlatilag létre sem jött volna a V4 kiválása az Eu-ból. Akinek van esze láthatja : a V4 hamarosan ki fog lépni.
Sokszor említettem már a Balkáni Föderációt. A V4 " unió " mintájára ezt is létre fogják hozni. A Kaukázusi Föderáció már müködik. ( Örményország rendezi Karabach kérdését az azeriekkel ) . Grúziára hatalmas nyomán került. Walzman az egyedüli aki még úgy-ahogy tartja velük a kapcsolatot
A Balkánon Crna Gora is be fog csatlakozni a BF-be ( a napokban Crna Gora vezetõsége Kínában volt egyeztetni ) . Itt " Grúzia " szerepét " Albánia " játsza el. ( Koszovó = Abházia + Dél-Oszétia ).
A BF a volt Jugoszlávia + Bulgária + Görögország és talán + Románia . Még az sem kizárt hogy Törökországot is odacsapják a bandába. A " kantárt " kínai tõke és orosz fegyverzettechnika fogja majd csakúgy mint a V4 esetében. Csakhogy a V4 is bõvülni fog : V4+Litvánia+Lettország+Észtország+Fehéroroszország és talán Finnország ( az észt és a finn testvérnépek , hasonló a magyar-székely viszonyhoz. Ugyanez érvényes a lengyel - litván rokonságra is ). Talán hajmeresztõnek hangzik most még de nem elképzelhetetlen a V4+ ban az NDK megjelenése. Bajorország kiválása esetén nagy esély van a V4+ hoz történõ csatlakozásra
Más. Baszkföld és Katalónia. Érdekes a történet . Valójában ebben a történetben Svájc a kulcs. Ha Svájc kiszáll az EU bankár szerepbõl , központja lehet egy Svájc + Olaszország + Katalónia + Baszkföld + Spanyolország + Portugália + Franciaország " uniónak ". Miért éppen Svájc ? A válasz egyszerû , a Svájciaknak van tapasztalatuk a különbözõ nyelven beszélõ emberek közös együttélésében.
Más. Skócia , Wales , Írország. Észak-Írország nem létezik ! Én sem és egyetlen normális ember sem ismeri el. Észak-Írország egy megszállt gyarmat. Gondolom nem kell mondjam mi lesz a jövõ.
Elkezdõdött a " Bolsájá Igrá ". Lesznek akik " gólt rúgnak " és lesznek akik sárga illetve piros " lapot " fognak kapni. Cserejátékos ugyan be lehet küldeni de a végeredmény ez nem fogja befolyásolni.
2 #9 gerry
- 2015-11-29 09:00
Erdogan végképp meghibbant!

titkolthirek.files.wordpress.com/2015/11/erdogan-jabhat-al-nusrat.jpg
A CNN csatorna rákérdezett azzal kapcsolatos érzéseire, ami az orosz Sz-400 as légvédelmi rakétarendszer üzembe helyezése váltott ki belõle.
A zavarodott elméjû Erdogan úgy válaszolt, hogy "amennyiben a Szíria légterébe belépõ török repülõgépeknek bántódása esnék az orosz erõk részérõl, az háborús oknak tekintendõ, és Törökország egy ilyen helyzetnek megfelelõen fog cselekedni!"
Így ám! HA SZÍRIÁBA BEREPÜLNEK A TÖRÖK REPÜLÕGÉPEK...! Ami Erdogan bomlott elméje szerint természetes egy dolog! Merthát-ugye-Törökország ezt megteheti! Erdogan szerint.
Ugyanakkor nyomatékkal megismételte, hogy esze ágában sincs bocsánatot kérni Oroszországtól a Szuhoj lelövése miatt.

Forrás: https://titkolthi...eghibbant/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.67 másodperc
4,440,075 egyedi látogató