Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Csendben dobálják ki az orosz kémeket Magyarországról

BelföldAz megvan, hogy Magyarország csak egy elméleti kóhn-srtukcion? Kidobálni? Soha jobban nem pezsegtek!
A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat az a titkosszolgálat, amelyik Magyarországon a katonai kémelhárítással is foglalkozik, és amelyik a Direkt36 információi szerint az elmúlt években titokban több orosz kémet is levadászott – az Orbán-kormány oroszbarát külpolitikája ellenére.

2016-ban például a GRU-ként ismert orosz katonai titkosszolgálat fedett hírszerzõtisztjét kapták el, aki hivatalosan egy egyszerû orosz diplomata volt, valójában azonban többek közt a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) nevû neonáci félkatonai csoport felfegyverzésében segédkezett.

2010 óta nagyjából tíz orosz hírszerzõ lebuktatása és kiszorítása került szóba legalább említés szintjén a magyar parlament nemzetbiztonsági bizottságában a testület munkáját ismerõ források állítása szerint. Ezekben az esetekben mindig úgynevezett csendes kitiltás történt, vagyis a kémek tettenérésérõl a kormány sosem tájékoztatta a közvéleményt.

A 2016 decemberi alkalom volt az utolsó, hogy magyar titkosszolgálatok orosz kémek lebuktatásáról és csendes kitiltásáról beszámoltak az országgyûlés nemzetbiztonsági bizottságának.

A csendes kitiltások lényege, hogy a külföldi hírszerzõt a hazai elhárítás valamilyen módon leleplezi, majd a kém vagy saját felettesei utasítására, vagy az elhárítószerv nyomatékos kérésére elhagyja az országot. Így nem kerül diplomáciai szintre az ügy, tehát komoly konfliktus sem lesz ezekbõl az országok között. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy

Budapest nem konfrontálódik Moszkvával.

A Direkt36 által feltárt 2016-os akció, illetve az azt megelõzõ, titokban tartott kiszorítások sora látszólag ellentmond az Orbán-kormány oroszbarát külpolitikájának. Csakhogy a témában folytatott háttérbeszélgetéseink alapján ezek a mûveletek jórészt nem a magyar kormány kezdeményezésére történtek. A KNBSZ vezetése, illetve a szervezet állománya a források tapasztalata szerint szinte teljes mértékben elkötelezett a nyugati szövetségi rendszer iránt, szakmailag és személyes világlátásában is.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2018-12-20 18:32
"2010 óta nagyjából tíz orosz hírszerzõ lebuktatása és kiszorítása került szóba"

Ez igen! Ez" komoly" tényfeltárás Tele bizonyítékokkal. A Parlamentben valakitõl halloták a kémeseteket. :|Ott még véletelenül sem hallhattak arról, hogy más államok kémeit is kiküldték csendben az országból. Miért is hallhattak volna? A kettõs álompolgárok nem szószátyárak.
Nagyon beszédes a tényféltáról támogatói névsora, benne Rockiékkal.
[
Ez a hír is vagy igaz, vagy nem . Beleillik az orosz ellenes médiahadjárat kellõs közepébe. Mindenki azt szeretné a környzetünkben, ha hadat üzennénk Oroszországnak? Kinek lenne jó az?s_nezem
4 #2 Posta Imre
- 2018-12-20 19:12
Á, zsidó veszélyrõl szó sincs, a moszad -cia nem is létezik!

Két orosz fegyverkereskedõt csaltak tõrbe Magyarországon amerikai ügynökök, de az Orbán-kormány Moszkvának adta õket
https://444.hu/20...-adta-oket

Egy magyar titkosszolga részletesen felfedi, mennyire súlyos az orosz fenyegetés
https://index.hu/...g_interju/
75 #3 talpi
- 2018-12-20 19:12
"dobálják ki" ? Na azt megnézem :)
Hiszen ha jól tudom, akit ki kellene innen dobni, nem is biztos, hogy Orosz, de, hogy k/r/ém az már tuti. :)
267 #4 Perle
- 2018-12-20 21:36
Magyar állampolgársága is van a Kínában õrizetbe vett volt kanadai diplomatának:
http://magyarhirl...plomatanak
33 #5 vizilo
- 2018-12-20 23:38
Szerintem nem ártana tudni hány honatyának a " Magyar " parlamentben van kettös állampolgársága és milyen az az állampolgárság ?????? Ott kellene elöször szétnézni !!! Lennének bövenn meglepetések gatya letoláskor ....) Az orosz kémek ez csak figyelem elterelés a valodi problémákról, valamit kell fölmutatni a szövetségeseknek föleg ha Orsósnak kiáll a zászlorudja .
75 #6 talpi
- 2018-12-21 04:20
viziló
Hidd el, nagyon kevés volna, kinek "természetes kopás" okaként hiányozna a "kipája" alulról.
98%, bicskával keresztelt Jordán parti székely :(
4 #7 Posta Imre
- 2018-12-21 06:14
Jó, jó ezt értem, de jó lenne eldöntenetek, hogy "milyen ügynök" is vagyok. Tudom, jó, de azon felül! s_kv Ja és ti milyen "ügynökök" es vagytok?
267 #8 Perle
- 2018-12-21 11:02
Olvasom ezt a két orosz tõrbecsalt fegyverkereskedõ esetét, és azon vagyok meglepõdve, hogy nem az a legnagyobb gond a cikk írója szerint, hogy a leselejtezett haditechnikát a HM cége bagóért vette át, bagóért adja tovább Vadászbolt!!! részére, hanem az, hogy nem az amerikaiaknak lettek kiadva a fegyverek megvásárlói. Az sem gond senki számára, hogy egy külföldi állampolgár magyar fegyverkereskedelemmel foglalkozó Kft ügyvezetõje lehet.
Egyáltalán hogyan lehet vadászboltban rakétát, gépágyúkat eladn? Vadkacsára akartak vele lövöldözni.?
KI volt az, aki egy vadászboltnak harci vegyverekre speciális külkereskedelmi engedélyt adott?
Az " átkosban" még volt némi rend fegyverkülkereskedelem terén, mert az NGKM még kézben tartotta a dolgot.
Azóta a zavarosban halászik az aki teheti, akinek engedik .
Ennek a következménye az orosz fegyverkereskedõk esete, akiknek egyike belföldi telephelyû magyar Kft ügyvezetõje .
A liberalizált külkereskedelem a rákfenéje az összes itteni problémának.
4 #9 Posta Imre
- 2018-12-21 11:59
Perle, nincs itt semmi baj. A "rendszer" remekül mûködött eddig is. Ja, hogy nekünk nem szabad, még tudni sem róla, hogy bizonyos orrhosznyival hosszabbaknak bármit!


Havonta száz titkos megfigyelést engedélyezett idén az állam
szerzõ:

Ha ez a trend folytatódik, év végére ötéves csúcsot dönthet a jóváhagyott megfigyelések száma.

December 4-ig összesen 1182 titkosszolgálati eszközökkel végrehajtott megfigyelést engedélyezett az igazságügyi miniszter nemzetbiztonsági célból - derült ki a tárcának a Zoom.hu közérdekû adatigénylésére adott válaszából. A minisztérium így naponta több mint három lehallgatást vagy adatgyûjtést engedélyezett, ami a lap számításai szerint azt jelenti, ha ez a trend folytatódik, akkor év végére a kormányzatilag jóváhagyott titkos adatgyûjtések száma megközelítheti az 1300-at. Ez ötéves rekord lenne.

A Zoom.hu szerint az elmúlt öt év adataiból kiderül, hogy egyre több az ilyen titkos akció, ez vélhetõen összefügg a terrorfenyegetettség jelentette veszélyhelyzettel, illetve az abból fakadó fokozott óvatossággal is.

A titkos megfigyelés a gyakorlatban azt jelenti, hogy az illetékes hatóságok lekérhetik a híváslistát vagy éppen lehallgathatják a lakáson kívül folytatott beszélgetéseket, de átkutathatják vagy bekamerázhatják az illetõ lakását, felbonthatják a leveleit és akár megszerezhetik a számítógépen tárolt adatokat is.

A titkos információgyûjtést az idén júliusban hatályba lépett törvény úgy határozza meg, hogy

a leplezett eszközök alkalmazása olyan, a magánlakás sérthetetlenségéhez, a magántitok, a levéltitok és a személyes adatok védelméhez fûzõdõ, alapvetõ jogok korlátozásával járó, a büntetõeljárásban végzett különleges tevékenység, amelyet az érintett tudta nélkül végeznek.

Az új büntetõeljárási kódexet szakmai és civil szféra, valamint az ellenzék is bírálta, emiatt módosítottak is a törvényen, de az még mindig lehetõvé teszi, hogy szinte bárkit megfigyeljenek még azelõtt, hogy elrendelnék ellene a nyomozást. Az „elõzetes felderítést” szinte kizárólag leplezett eszközökkel végzik, és gyakorlatilag bárki ellen bevethetõ, aki szóba jöhet az adott bûncselekmény elkövetõjeként, az eljárás célja ugyanis éppen a gyanú gyanújának megállapítása, vagy kizárása.
https://hvg.hu/it..._allam#rss
4 #10 Posta Imre
- 2018-12-21 15:53
Keleti diktatúrák oligarcháira szakosodott osztrák exminiszter repteti Mészáros Lõrincéket

Azt már megírta a sajtó, miféle luxusjachtokat és magánrepülõgépeket használ a „NER és Vidéke ÁFÉSZ”. A Válasz most kiderítette: a hajókat és a légi jármûveket egyaránt a PKF nevû nemzetközi adótanácsadó hálózat biztosítja Mészáros Lõrincéknek. A reptetésért felelõs PKF-partner pedig nem más, mint Andreas Staribacher volt osztrák pénzügyminiszter – aki mostanság keleti diktatúraféleségek oligarcháinak kiszolgálásában jeleskedik. Bizonyítjuk: immár a magyarokéban is.

ÚJRA VAN VÁLASZ.
Csak olvasóinkra számíthatunk.
Az újságkészítés pénzbe kerül.

Kérjük, támogassa munkánkat!
TÁMOGATOM

Ki ne emlékezne a 2010-es választások elõtti Fideszre? A mai kormánypárt – akkor még ellenzékbõl – napi szinten ostorozta az úgynevezett luxusbaloldalt, a hatalom korrupt offshore-lovagjait, illetve minden olyan üzleti tevékenységet, amely globális adótervezési technikákon, a végsõ haszonhúzó tulajdonosok elrejtésén, azaz „csaláson” alapul. Ezért sokan populistának bélyegezték Orbán Viktorékat, pedig a tényeket illetõen igazuk volt. Ráadásul ilyesfajta viták a „mûvelt Nyugaton” is régóta elõ-elõtörnek, és senki sem vitatja, hogy legitim dolog elõállni egy-egy kampányban a teljes átláthatóság (divatosabban: a transzparencia) igényével.

Nyolc éve meg is tanulta a nép idehaza, hogy Cipruson, Máltán, Belize-ben, a Seychelle-szigeteken és más paradicsomokban bizony úgy is lehet adóoptimalizáló vállalkozása valakinek, hogy ott sem járt soha, sõt a hivatalos cégjegyzékekben sem szerepel a neve. Mindezt jó svádájú ügyvédek és nemzetközi hálózatba szervezõdött neves adótanácsadók papírozzák le a kedves megrendelõnek – aztán nagy ritkán véletlenül kiderül, hogy kik miféle vagyontárgyakat, ingatlanokat, jachtokat, földi- és légi jármûveket bújtattak el offshore-érdekeltségeik mögé.

A közelmúltban az Átlátszó.hu dokumentálta, hogy a Nemzeti Együttmûködés Rendszerének gyõztesei mennyire nem érzik magukénak a 2010 elõtti Fidesz alapértékeit; idegen felségjelek alatt repkednek és hajózgatnak a világban, hogy eltakarják magukat a nyilvánosság elõl. A Válasz ezek után arra is kíváncsi volt, kik azok a „globális tényezõk”, akik jachtokat és repülõgépeket biztosítanak Mészáros Lõrincéknek. Kutatásunk során egy volt osztrák pénzügyminiszterig jutottunk, akinek néhány éve már a fejére olvasták, hogy kazah ellenzékiek hazazsuppolásában segítette a Nazarbajev-rezsimet.

Mi meg arra jöttünk rá, hogy a Vranitzky-kormányban szolgált Andreas Staribacher a kazah és az újdonsült magyar partnerek mellett orosz, ukrán, szerb oligarchákat is kiszolgál – lényegében õ a „keleti blokk” egyik bizalmi reptetõje.

Andreas Staribacher. Forrás: PKF Rößlhuber & Partner

Az általunk felderített új összefüggések elõtt azonban álljanak itt azok a tények (négy pontba foglalva), amelyek már megjelentek a magyar sajtóban:

1. Az elsõ jacht. Elõször 2016-ban a Magyar Narancs közölt fotót arról, hogy Mészáros Lõrinc egy Artemy nevû luxusjacht fedélzetén pihen Horvátországban. Mostani történetünk szempontjából is fontos, hogy ennek a hajónak papíron az L&L Charter Ltd. nevû máltai cég volt a tulajdonosa – melyet egy másik máltai társaság, a PKF Fiduciaries International Ltd. alapított. Utóbbi adótanácsadó társaságot a helyi Mangion család vezeti; õk kifejezetten azzal hirdetik magukat, hogy kedvezõ jachtvásárlási konstrukciókat képesek „összerakni” ügyfeleiknek.

2. A második jacht. Tavaly õsszel váratlan esemény történt: hirtelen eladóvá vált az Artemy. Esetleg cikivé vált a jacht Mészárosnak? Rászóltak föntrõl, hogy ezt nem kéne, mert visszaüthet a Fideszre a holdudvar urizálása? Szó sincs ilyesmirõl. Idén nyáron egy Lady Mrd nevû luxushajón fotózta le Mészáros Lõrincet a Mérce hírportál olvasója az olaszországi Ischia kikötõjében. Az Átlátszó.hu a már idézett cikkében késõbb több fényképet is közölt arról, hogy az új „ladikon” rendre tiszteletüket teszik a felcsúti lobbi alapemberei (köztük a Duna Aszfalt-tulaj Szíjj László, a magyar állam részérõl pedig Homolya Róbert MÁV-vezér). Lássunk csodát, ennek a vízijárgánynak ugyancsak a máltai L&L Charter Ltd. a hivatalos tulajdonosa, amely mögött, mint írtuk, a PKF Fiduciaries International Ltd., még közelebbrõl az offshore-bizniszben utazó Mangion család áll.

3. Az elsõ repülõ. Idén januárban az akkor még ellenzéki hangvételû Hír Tv, valamint a Zoom.hu számolt be arról, hogy Mészáros Lõrinc és üzleti köre rendszeresen használja az OE-IKZ osztrák felségjelzés alatt futó, 2006-os gyártású Bombardier magángépet. Hivatalos nyom is bizonyítja, hogy az OE-IKZ-repülõt 2016 és 2018 júniusa között egy bécsi cég, a Cursus Aviation GmbH birtokolta – üzembentartója pedig a szintén ausztriai illetõségû International Jet Management GmbH volt. Utóbbi cégrõl késõbb részletesen írunk, pláne, hogy e társaság tulajdonosi szerkezetét még nem tárta fel a sajtó – noha „itt van a kutya elásva”. A Cursusról pedig annyit illik tudni, hogy a lehetõ legközelebb áll Mészáros Lõrinchez. Az osztrák bejegyzésû vállalat tulajdonosa a magyarországi Themis Magántõkealap – amit a felcsúti milliárdos MKB Bankjának igazgatósági elnöke, Jaksa János kezel (a Minerva Zrt.-n keresztül).
A „felcsúti” Bombardier. Forrás: Flickr/Burmarrad Private

4. A második repülõ. Idén júniusban váratlan esemény történt: a Cursus eladta az OE-IKZ-jelvényes jármûvet, a gépet azóta átfestették, és immár más szám (N605BC) alatt fut. Esetleg cikivé vált a repülõ Mészárosnak? Rászóltak föntrõl, hogy ezt nem kéne, mert visszaüthet a Fideszre a holdudvar urizálása? Természetesen ebben az esetben sincs szó ilyesmirõl. Augusztusban érkezett a hír, hogy Orbán Viktor egy OE-LEM osztrák felségjelû, szinte vadonatúj, 2017-ben gyártott Bombardier business jettel utazott ki a Mol Vidi bulgáriai futballmeccsére. Az Átlátszó.hu észlelése szerint a második számú gépmadarat fõszabályként ugyancsak Mészáros szûk és tágabb környezete használja – például a Mol Vidi angliai mérkõzésére is ezzel az eszközzel vonult ki a teljes NER-kompánia. Azóta a repülõ megjárta Zürichet, Moszkvát és Prágát, sõt: abban az idõszakban, amikor a hazájában elítélt volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki Magyarországra menekült, egy belgrádi kiruccanást is rögzítettek a radarok. Az OE-LEM-jelzéssel ellátott luxusjármû tulajdonosáról nincs információ a nyilvános adatbázisokban, biztos viszont, hogy a repülõ üzemeltetõje az International Jet Management GmbH nevû, a korábbi OE-IKZ-gépnél már emlegetett osztrák cég – vagyis az a társaság, amelyrõl azt írtuk, „itt van a kutya elásva”.


hirdetés

De ki a „nagykutya”, vagyis az International Jet Management GmbH haszonhúzója? Figyelem, a következõ mondatokban már-már elviselhetetlen mértékû cégnévhalmozás következik – de csak a jegyzõkönyv kedvéért! Aki nem bírja, nyugodtan ugorjon néhány sort, amikor megérkezünk „hõsünkhöz”, a felvezetõben körberajzolt Andreas Staribacher volt pénzügyminiszterhez!

Tehát: az osztrák vállalati nyilvántartás szerint az International Jet Management GmbH mögé többlépcsõs tulajdonosi struktúrát építettek. A társaságot a szintén bécsi (schwechati) székhelyû IJM Holding GmbH birtokolja. Azt meg egy bizonyos TreuTrust GmbH, melynek megint csak Ausztria fõvárosában van a cégtáblája, a Hegelgasse 8. szám alatt. Utóbbi egység bizalmi vagyonkezeléssel foglalkozik – tulajdonosa pedig az ugyanide bejegyzett PKF Centurion Wirtschaftsprüfungsgesellschaft mbH. Ez már egy adótanácsadó, könyvvizsgáló vállalkozás, melyet 90 százalékban a mi Andreas Staribacherünk birtokol.

Mészáros Lõrincék légi kalandjaiért tehát végsõ soron a Vranitzky-kabinet pénzügyminisztere vállalja a felelõsséget, aki kormányzati szerepvállalása után a Flughafen Wien AG (a bécsi reptér) felügyelõbizottsági alelnöke lett, majd ügyvédként, pénzügyi szakemberként is folyamatosan a repülés, repültetés közelében mûködött. A Staribacher által jelenleg fémjelzett PKF Centurion csapata ugyancsak légi szakértésben remekel; a cég egyebek mellett kedvezõ magánrepülõ-vásárlási, -üzemeltetési konstrukciókat kínál megbízóinak.

Idõzzünk csak itt néhány pillanatot! PKF – így hívják tehát Staribacher központi vállalatát. Ha ebben a cikkben rákeres erre a három betûre, már elõbb, a jachtoknál is megtalálja ugyanezt a márkanevet. Igen, a luxushajókat rendre a Mangion család máltai PKF-je biztosítja Mészároséknak, a magánrepülõket pedig a Staribacher-féle osztrák PKF Centurion. A két cég nem ugyanaz, de egyaránt a PKF nemzetközi adótanácsadói hálózathoz tartozik – melynek persze van budapesti irodája is, ahol a könyvvizsgálói, számviteli szolgáltatások mellett adóoptimalizálási felvilágosítást vásárolhat a megrendelõ. Arról nincs információnk, hogy Mészáros Lõrincék a magyar kirendeltségen keresztül közelítették-e meg a máltai és az ausztriai társvállalatokat – de valahogy csak odataláltak a PKF-network legjobb jacht- és repülõgép-specialistáihoz.

A következõ bekezdésekben a máltai kollégákat „békén hagyjuk”, helyettük inkább a Staribacher-sztorira összpontosítunk. Felvillantottuk már, hogy az osztrák PKF-partnert néhány éve megpiszkálta az osztrák sajtó, amiért az általa felügyelt Avcon nevû cég repülõvel szolgálta ki az ellenzékiekre vadászó kazah hatalmat. Korábban azzal is sikerült bekerülnie a bécsi lapokba, hogy az úgynevezett airline cateringben utazó török-osztrák üzletemberrel, Attila Doğudannal kezdett közös légivállalkozásba.

hirdetés

Mindezeknél lényegesebb kérdés azonban, hogy kikbõl áll a Mészáros Lõrincék korábbi és mostani repülõit biztosító – tulajdonosi szerkezetét illetõen az imént kibogozott – International Jet Management GmbH ügyfélköre. A Staribacher-érdekeltség ugyanis komplett gépparkot üzemeltet, és ennek a flottának csak egyik – igaz, a legújabb – darabja a felcsúti Bombardier. Nos, biztosan ez a vállalat menedzseli a leggazdagabb szerb üzletember, Philip Zepter (született Milan Jankoviæ) légitársaságát, a ZeptAir-t. Az International Jet Management által futtatott, osztrák felségjelû repülõk jelentõs része azonban kutatásaink szerint orosz vagy ukrán bázisokon állomásozik – jellemzõen moszkvai, kijevi irodákkal rendelkezõ közvetítõcégek kínálgatják a jármûveket egyszeri vagy huzamosabb használatra helyi oligarcháknak és tisztes vállalkozóknak. (Egyebek mellett errõl, errõl, errõl, errõl és errõl a szárnyasról beszélünk).

Ugyancsak Staribacher keleti beágyazottságára és stratégiai szerepére utal, hogy az International Jet Management által üzemeltetett OE-INL felségjelû gépet egyes internetes források a Forbes magazin 2018-as globális listáján szereplõ legtehetõsebb oroszhoz, a Kreml-barát acélmágnás Vlagyimir Liszinhez, az Európai Sportlövõ szövetség elnökéhez kötik. Egy biztos, a járgányt többször lefotózták már Oroszország mellett Skóciában is; éppen azokon a repülõtereken (Glasgow, Edinburgh), amelyek a lehetõ legközelebb esnek Liszin ottani kastélyához, az Aberuchill Castle-hoz.

Milyen további kelet-európai nagyságokat szolgál ki az Andreas Staribacher fémjelezte PKF-iroda? Az osztrák cégjegyzékben történt mélyfúrásunk alapján bátran állítjuk, hogy a volt bécsi pénzügyminiszter segíti bizniszelni (ebben a vállalkozásban) a Nemzetközi Birkózó Szövetség szerb elnökét, Nenad Laloviæot, valamint Iulian Voevod bukaresti pénzembert (ebben a társaságban), aki vezetõ tisztségviselõ a leggazdagabb románként ismert Ion Țiriac vállalataiban.

Mindezek után egyetlen megjegyzésünk maradt. Noha Andreas Staribachert a Mészáros-repülõk miatt vettük most elõ, van neki magyarországi kapcsolata korábbról is. A 2003-ban indult Haszon gazdasági magazinnak õ volt az egyik befektetõje – a magyar származású Karl Stipsicz ORF-exriporter és mások mellett. Sõt, a budapesti lapkiadó anyavállalata jelenleg is Staribacheréknél mûködik a bécsi Hegelgasse 8. szám alatt.

Hogy még pontosabbak legyünk, az idei választások után a Staribacher–Stipsicz-klub váratlanul megvált a Haszontól, és a NER, akarjuk mondani: a Csetényi Csaba és Krskó Tibor világába tartozó Hamu és Gyémánt Kft. lett az újság kiadója. A sors fura fintora, hogy a kormány azóta kitette a közvetlen Fidesz-holdudvarból Csetényiéket. Andreas Staribacher a Haszon-eladásra így már nem hivatkozhat, ha további jó pontokat akar gyûjteni Magyarországon. Igazi referenciaként „csak” Mészárosék maradtak neki. Akik – amint most bizonyítottuk – rajta keresztül léptek be a teljes jogú keleti oligarchák díszes szalonjába.https://www.valas...eOMD6zCLXQ
69 #11 Szalonna
- 2018-12-22 18:09
"2016-ban például a GRU-ként ismert orosz katonai titkosszolgálat fedett hírszerzõtisztjét kapták el, aki hivatalosan egy egyszerû orosz diplomata volt, valójában azonban többek közt a Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) nevû neonáci félkatonai csoport felfegyverzésében segédkezett."

Azt ugye értitek, hogy az FSB bedobott egy embert hogy seperjen fel maguk után, aztán elkaptak egy senkit, aki lényegében senki de még is valaki?
69 #12 Szalonna
- 2018-12-22 18:11
Egyébként ez olyan, hogy "kidobják" õket, aztán visszajönnek az ablakon. A rohadt zsidó addig feszíti a húrt, amig moszadostul borul a bili.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 5.96 másodperc
3,397,089 egyedi látogató