Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Készülhetnek a gimnáziumi tankönyvek a honvédelemrõl

BelföldGimnazistáknak és szakgimnazistáknak is szüksége lesz a készülõ tankönyvekre. Mindössze 30 nap áll rendelkezésre a kiadóknak pályázni.Az Emberi Erõforrások Minisztériuma kiírta kiadók számára a kerettantervek alapján készítendõ tankönyvekre a pályázatot - írja a hvg.hu.

A nyílt – tehát nem csak az állami tankönyves cég számára - kiírt tenderben a gimnáziumok 9-12. évfolyamára, illetve a szakgimnáziumok 11-12. évfolyamára várják a tankönyveket és munkafüzeteket - teszik hozzá.

A tankönyvtörvény alapján évfolyamonként és tantárgyanként kettõ tankönyv kerülhet forgalomba, a benyújtott anyagokból a minisztérium fogja kiválasztani a két befutót. A határidõ a miniszteri felhívás megjelenésétõl számított 30 nap, azaz nincs sok ideje a kiadóknak, ha részt akarnak venni a versenyben.
Link

Nekem már-még van!

Hozzászólások

8 #1 miskolcilaci
- 2018-12-21 16:13
Büdösek, koszosak, alul-képzettek.
DE... !!!
4 #2 Posta Imre
- 2018-12-21 17:28
Laci, lehet a cigányok más századokban lesznek ezredkadétok?

Ezen bexartok! Benkõ bammeg, kell az utánpótlás? Pótolható? Tragédiának is komikus, amit itt mûvelnek propagandában. Mintha a "katonák" a magyar családokat védenék? A szívem szakad meg!

Benkõ: szeretettel minden pótolható

Szeretetre mindenkinek szüksége van, szeretettel minden pótolható – hangoztatta a honvédelmi miniszter szerdán Budapesten, az Árvák karácsonya címû rendezvényen.

Benkõ Tibor kiemelte: a szülõknek kell megadniuk mindazt a szeretetet, amire a gyerekeknek szükségük van, és erre képesek is. A Magyar Honvédség is egy nagy család, melyben ott kell lennie a megértésnek, a türelemnek, a szeretetnek, a segítõkészségnek- tette hozzá.

A rendezvényen részt vevõ édesanyákhoz fordulva azt mondta, érezzék úgy, hogy ehhez a nagy családhoz tartoznak, s bármilyen nehézségük van életük során, jelezzék, kérjenek segítséget.

A miniszter a gyermekekhez szólva azt mondta, édesanyjukat akkor láthatják boldognak, akkor szerezhetnek neki örömet, ha jól viselkednek, tanulnak, s megadják a szeretetet. Szeretetre mindenkinek szüksége van, ami kézfogásban, ölelésben, simogatásban is kifejezõdhet, a lényeg, hogy megjelenjen.

Benkõ kitért arra, hogy múlt vasárnap meggyújtották az adventi koszorún a harmadik, az örömöt szimbolizáló gyertyát. “Ennek jelentése, hogy örömbe öltöztetjük lelkünket és szívünket, hogy a karácsonyt, a szeretet ünnepét örömben tudjuk eltölteni szeretteink körében” – mondta a miniszter, aki fontosnak nevezte, hogy ne csak az év utolsó négy hetét töltsék szeretetben az emberek. http://biztonsagp...-potolhato
8 #3 miskolcilaci
- 2018-12-21 18:57
Itt van má a Tardonai pofozógép..

A jövõ katonáit keresik
KÖZÉLET
2017.01.18
16:00
Honvédelmi pályaválasztási napot tartottak középiskolások számára szerda délelõtt a Veszprém Agórában.
A rendezvényen több katonai szervezet képviseltette magát: az Agóra nagytermében elõadásokkal mutatkoztak be, az épület elõcsarnokában elhelyezett standokon pedig személyesen is beszélgettek a potenciális jelentkezõkkel.A rendezvény megnyitóján Takács Szabolcs, a megyei védelmi bizottság elnöke kiemelkedõ jelentõségûnek nevezte a megyénkben elõször megrendezett honvédelmi pályaválasztási napot. Mint mondta, a pályaválasztás felelõsségteljes döntés, és csak kevesen vannak, akik konkrét elképzelésekkel vágnak bele, a többség az utolsó pillanatig puhatolózik, keresi a maga útját. Takács Szabolcs hangsúlyozta: fontos, hogy ki milyen képzést választ, mert „a nemzet jövõje a fiatalokban van. (…) A kiforrott, átgondolt döntés egy sikeres élet záloga.” A katonai hivatás egy életre szól, és megköveteli, hogy az egyéni érdekeket alárendeljék egy magasabb cél, a haza védelme érdekében. Ezzel együtt a katonai pálya biztos jövõt jelent – hangsúlyozta.

Takács SzabolcsTAKÁCS SZABOLCS

– A Magyar Honvédség nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megismertesse a diákokkal a honvéd hivatást – fogalmazott Vanyur Tibor ezredes, a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka. A parancsnokság közel 1500 rendezvényen jelent meg az elmúlt évben, ezúttal azonban egy kifejezetten erre a célra megrendezett programra hívták a fiatalokat.

Vanyur TiborVANYUR TIBOR

A megjelent diákok a Magyar Honvédségen belül több irányba is indulhatnak: a Nemzeti Közszolgálati Egyetem felsõfokú képzésében hivatásos tisztekké válhatnak, de az Altiszti Akadémia érettségi utáni képzéseit is választhatják. Arra is lehetõség van, hogy az önkéntes tartalékos rendszerben tapasztalják meg a katonaság velejáróit – mint elhangzott, az önkéntesek közül sokan döntenek úgy, hogy hivatásos, szerzõdéses szolgálatot vállalnak.

A diákok kiképzésre szánt fegyvereket is kézbe vehettek
https://www.vehir...it-keresik
69 #4 Szalonna
- 2018-12-22 18:07
s_vigyori Ez mai "fiatlaság" olyan mélyen van, csinálhatnak bármit, ezekbõl nem lesz ember, max zember... a rendszer meg nem olyan hülye hogy fegyvert fordít maga ellen.
Megmaradnak, bulizós,drogozós.hányós, "fiataloknak".

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.46 másodperc
3,397,719 egyedi látogató