Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Megkezdte munkáját a Magyarságkutató Intézet

BelföldEj, nagyító van hozzá? Nem sok magyar van má" itten, akit lehet kutatni, de annak a zöméról is kiderülhet, hogy tajtzsidó. Január elsejétõl megkezdte munkáját a Magyarságkutató Intézet, ahol elsõsorban identitásképzõ kutatások zajlanak majd - mondta az intézet fõigazgatója a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorában.

Elsõ körben az ötödik és a kilencedik század közötti idõszakkal, a magyarság õstörténetének kutatásával foglalkozik majd az intézet"

– tette hozzá Horváth-Lugossy Gábor József.

Angliában már 1921-ben létrehoztak egy történetkutató intézetet, amely mára több mint 190 ezer példányos könyvtárral rendelkezik, emellett hasonló intézményt alapítottak már Németországban, Finnországban, Görögországban és Svédországban is.

Magyarország német példára, egyetemtõl független intézetet hozott létre, így minden tanintézmény egyenlõ eséllyel vehet részt a jövõbeli kutatásokban"

– fûzte hozzá.
Az MTI közleménye szerint az intézet a tervek szerint kutatási eredményeinek nagy részét online publikálja majd, de emellett nyomtatott kiadványokat is megjelentett, konferencia- és rendezvényszervezéssel is foglalkozik majd.
Link

Hozzászólások

1072 #39 fkriszta
- 2019-01-15 08:45
ebtelep!
Mondjuk inkább úgy hogy jónak tûnõ, igaznak hangzó amiket mondanak. Rengeteg igazság közé pakolt kis hazugság morzsa. Ez az egyik gondom velük. A másik az, hogy nem tudnak vagy akarnak kiszakadni a vatikáni vallásos hozzáállásból. Az igaz hogy kicserélik pl. Szûzmáriát Boldogasszonyra, de itt véget is ért a reform, mert ugyan az az ömlengés megy. Nehéz ezt jól megfogalmazni úgy hogy nem beszélgettünk eddig soha. De zömítve: állítják ezek a kutatók hogy a bölcsek köve náluk van, pedig nincs. A régit tálalják új köntösben, ezzel hátráltatva a tudati fejlõdését annak aki leragad náluk. Kiemelem, ANNAK AKI LERAGAD. Szóval nem nagyon érdekel hogy ki hallgatja õket privát, mert az magánügy. De egy korrekt magyarság kutató intézet élére biztosan nem raknám, sõt lehet tagjává sem. Marton Veronikát ne is említsük velük egy lapon, mert tényleg nem lehet :) Veronika nem rágja meg a teljes svédasztal tartalmát és rakja a szádba. Nem ideológiát hanem a kutatása eredményeit kínálja. Neked kell megrágni. De ajánlom még Matek Kamillt, szintén remek. Kamill egész konkrétan a szkítákat kutatja, és észmegállító felfedezései vannak. Felfedezései, mert járja a világot, kutat. De remélem ezzel lezárhatjuk már ezt a Szántai-Papp vonalat! Mármint hogy mi gondom velük.
299 #40 i_gazember
- 2019-01-15 11:47
Bivaly! (A többinek hess!)
Hogy is van az a latin kifejezés? Co(g)ito ergo sum!

"Nem vagyok itt, de felcsigázott a tengerbõl hirtelen kiemelkedõ vulkanikus sziget, Te !"

Nem tudom ki vagy, és jóformán alig tudok rólad valamit. Mondjuk azt tudom, hogy Te a rákosi rendszerben voltál bölcsõdés, amit valamikor közre adtál -elárultad nekem. Na már most, ha ez igaz, akkor nem Te vagy öreg, hanem az országút. Most még nem tudom eldönteni, hogy sírjak-e vagy nevessek, vagyis inkább azt, hogy kell-e irigykednem Rád, mit olyanra, aki még most is képes a hímnem olyan tulajdonságát felvállalni, ami az arroganciában és a lyuk keresésében nyilvánul meg? Mert annak a kiemelkedõ "vulkanikus szigetnek" a közepén ott a mélyedés, a lyuk. Tévedek, ha beindultál az ösztönöd beidegzõdésének megfelelõen? Kiemelkedõ vulkanikus sziget? Na álmodik a nyomor, mert friszta szavaival élve: " puha a pöcsöd".
Tudod azért rohadt nagy igazságod van, mikor azt állítod, hogy a villamoson ülve, ha mellém ülne az isten, azt sem venném észre. Ezt komolyan mondom, igaz! Mert elég régen volt itt nekem vidékinek, mikor villamoson közlekedtem, akkor is csak állva, de a kilátásaimat nézve, nem hogy sokára nem lesz, de nem lesz. Te tudnál szólni az érdekemben az általad favorizált entitásnak, hogy vidéken is vannak emberek? Már majd nem azt írtam, hogy élnek emberek, de túlozni ebben a dologban nem áll módomban. Vegetálunk! Aki meg O1G-re szavazott- már mint vidéki, az a múltban felhalmozottakból tartja magát, amirõl elhiszi, hogy ez az élet. (hahaha, hogy ne vedd túl komolyan)
888 #41 ebtelep
- 2019-01-16 08:09
fkriszta!

Abban igazad van, hogy nevelési szándékúak is ezek az elõadások. Én ezt nem csak természetesnek vélem, de szükségszerûnek is. Ezek egyszerûen elõadások, és nem szakmai konferenciák. Az pedig, hogy az ember elébe löksz eredményeket, tényadatokat, sajnos már nem nagyon fog hatni rájuk. Hiába közlöd az emberekkel ténylegesen, hogy ennyi faj hal ki évente, hogy a kormány hozzájárulásával ennyi embert lakoltatnak ki évente, stb. nem fogja érdekelni! Csak ha maga is érintett a dologban, vagy, ha nagyon megfogtad a lelkét vele. Szerintem, aki ebben a csoportban benne van, az nagyon jól tudja, hogy milyen manipuláltak az emberek egészen kisgyermek koruktól fogva. Semmi nem érdekli õket, csak saját maguk, és az az életcéljuk, hogy a perverz delíriumos állapotukban töltsék az idejüket, amit a modern technika biztosít nekik. Az emberek el vannak butulva. Már nem igazán képesek tények alapján levonni következtetéseket, hiszen már be vannak arra programozva, hogy érzelmileg hagyják magukat befolyásolni, és hogy a rendszerhez hûek legyenek. Ha nem az érzelmeken keresztül akarsz hatással lenni a másik emberre, akkor az majdhogynem veszett ügy. Sajnos ezt én is egyre jobban tapasztalom. Ezt nagyon jól tudják odafent. Csak rá kell nézni a médiára és a "szórakoztatóiparra". Röviden ennyit a szájbarágásukról. Továbbá én valahogy sosem érzékeltem rajtuk, hogy olyan nagyon elfogultak lennének a Vatikánnal szemben, sõt, még azért bírálják is keményen.

A másik meg, amit megint csak zavaró, hogy rébuszokban beszélsz, és ember legyen a talpán, aki elolvasva a kommentjeidet tudná, hogy mirõl beszélsz pontosan, hogy milyen szintrõl beszélsz, hogyan lehet eljutni oda, és miképpen lehetne azon továbblendülni.

Az pedig, hogy néha az igazságtól eltérõ dolgot mondanak, az persze benne van a pakliban. Nem egyszerû egy már évszázadok óta elhazudott történelmet kibogozni. Emberek (volnánk) vagyunk, mindenki hibázik. Szerintem nem szándékosan csúsztatnak olyankor. Azt is nézni kell, hogy õk nem csak egy, hanem a lehetõ legtöbb oldalról megvizsgálnak mindent, és emiatt jobb rálátásuk van dolgokra, mint az átlagnak.

Mindenesetre jó lenne, ha megemlítenél konkrét példákat is, és megmutatnád az utat, amin menni kéne, mert enélkül teljesen hiteltelen a becsmérlésed.

U.I.
Matek Kamillt ismerem, jó kutató :)
1072 #42 fkriszta
- 2019-01-16 10:46
Fejezd már be ! Ennyire unatkozol? Ebtelep, ha nem értesz velem vagy mással vagy mások velem egyet akkor mi van? Kérdezel, válaszolok, majd azt mondod becsmérelek. Hagyj engem békén, azzal játsszál amid van!
1180 #43 Robag
- 2019-01-16 12:36
Azért a Matek Kamill elég Erõs... kb. pont olyan, mintha azt ajánlanád, hogy hallgassuk a Drábikot vagy a Villást, Szabó Pétert, Lenkeit, Balogh Bélát...
Õk mind, pont a másik oldal szekerét tolják!
Akkor jutottál egy magasabb szintre, mikor már ezek a megmondó emberkék nélkül is képes vagy Tiszta Gondolatokat, Válaszokat Lehozni.
Addig viszont csak a ide-oda rángatnak... mindig más gondolatait vitorlázod meg és teszed magadévá!
888 #44 ebtelep
- 2019-01-16 12:56
fkriszta!

Nem értem mi a bajod. Annyit kommentálsz mindenfele, hogy nem éppen én tûnök olyan unatkozó embernek. Emellett pedig te állítottál dolgokat, és hirdettél igét ige nélkül. Én csak megkértelek normálisan, hogy fejtsd ki rendesen a kritikádat az elõadókkal kapcsolatban, valamint oszd meg velünk azt, hogy hogy hogyan is kéne fejlesztenünk magunkat. Ne támadásnak vagy kötekedésnek vedd, szimplán csak érdekel, hadd legyek én is több, ha úgy van.
888 #45 ebtelep
- 2019-01-16 12:58
Robag!

Hoztál egy normális választ. Köszönöm! (Y)
1072 #46 fkriszta
- 2019-01-16 13:07
Látom nagy az egyetértés :) Eb , elõször dícsérted Kamillt, most hogy Robak lehúzta, arra tapsolsz :) Mindketten önálló emberek vagytok, azt értékeltek amit akartok. Mondjuk lehetne értelmezni amit leírtam, ha már annyira kéred a véleményem, amúgy meg zavar.. most akkor mi van? Nem kötelezõ elolvasnod a hozzászólásaimat, én is kerülni fogom a tieidet :)
888 #47 ebtelep
- 2019-01-16 13:32
fkriszta

Egyrészt Kamill tényleg ilyen, de attól én még jó kutatónak tartom. Másrészt meg az önfejlesztésrõl is mondott egy meglátást. Pláne úgy, hogy nem is neki szólt a kérdés. Érdekes módon, õ nem hisztizett rajta. De akkor ne válaszolj, ha nem akarsz, nem kötelezõ, de akkor ne szólj meg olyan embereket, akik a nemzeti felemelkedést viszik elõrébb, és ne tarts hegyi beszédet mondanivaló nélkül. Ennyi.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.75 másodperc
3,401,563 egyedi látogató