Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Zoli cikke

Belföld150 milliárddal támogat a kormány! Link

Lehetne más cím is de pont jó lesz ez!Tavaly hallhattuk komoly beharangozást követõen,hogy a kormány megállítaná a falvak elnéptelenedését,sõt kedvet csinálna ahhoz,hogy inkább a falvakba települjenek az emberek!
De vajon kire gondolt,a nagyon elõre látó kormányzat?
Nézzük:
Gyopáros Alpár azt mondta, "a kormány azokat a fiatalokat támogatja ezzel, akik gyermeket vállalva olyan falvakban szeretnének letelepedni, amelyeknek a népessége az elmúlt 15 évben nagyobb mértékben csökkent, mint az országos átlag. Ezt mutatja az is, hogy a csokot eddig 90 ezer család igényelte, az igénylõk egyharmada pedig falvakban vásárolt vagy épített házat - közölte."
A mi kis falunkban (és még nagyon sokban) ugyancsak csökkent a lakosság száma,akik nem vállalnak kalandtúrát azok maradnak!Nincs sem munkahely,sem normális orvosi ellátás,sem állandó renderõsség,ezért aki úgy gondolta,Kecskemétre,vagy bárhová menekült.Akik maradtak,azok napi 3 órát utaznak munka miatt.Kik költöznének akkor falura?
Nos a válasz kézenfekvõ,azok akik nem akarnak dolgozni.Nos az utóbbi két évben annyi idegen cigány költözött be,hogy az õslakos cigányok félnek tõlük.
Tehették ezt,mert az áldatlan állapot miatt az ingatlan árak a béka popója alatt,és ehhez bizony hozzájön az állam bácsi megemelt CSOK rendszere! A puja pedig gyün,fõleg ha csinálódik,mert hát ingyé lehet házat venni!

"ovodákat, orvosi rendelõket újítanak fel, illetve építenek - tette hozzá."A közszolgáltatások fejlesztése során bölcsõdéket,"

Nos nézzük csak.A mi önkormányzatunk mûködésébe belelátok,onnan tudom,hogy az ilyen beruházások támogatására nagyon nehéz pénzt szerezni.A polgármester,bár "független",de így is jól fekszik Boldog István képviselõ úr elõtt,de ennek ellenére nagyon kevés pályázat bír nyerni.Arról nem beszélve,hogy a falvak nehéz helyzetbe hozása ami évekkel ezelõtt elindult,néhány posta megszüntetésével(Fidesz korszak) most folytatódik,mivel február elsejével azokon a településeken,ahol a lakosság nem éri el az 5000 fõt,megszüntetik az egyetlen pénzintézetet is ami takarékszövetkezet névre hallgat! Bizonyos forrásokból tudni lehet,hogy ugyanezen kritériumok mellett a posták következnek!
Nos végül is ha nincs munkahely,bankszámla sem kell,a csekket meg majd befizetik ahogy akarják. Vajon mi lesz azokkal,akik nem tudnak utazni,nem tudják kezelni a bonyolult elektronikát?

Nos az intézkedést köszönjük,de mit kezdünk vele?Akinek van egy csepp sütnivalója,az tudja,hogy ha nincs munkahely,nincs semmi!
Van itt egy másik okos bácsi is,aki a TÖOSZ elnöke,Schmidt Jenõnek hívják.
Schmidt Jenõ leszögezte azt is: "nincs menthetetlen térség, minden csak pénz kérdése, mert fejlõdést csak komoly anyagi ráfordítás és beruházás hozhat. Azok a falvak lesznek még nehéz helyzetben, amelyek környékén túl jó a föld, ugyanis a nagybirtokos mezõgazdaság nagyon kevés embernek ad munkát. Ahol viszont lesz munkahely, onnan nem vándorolnak el az ott élõk, sõt akár még vissza is térhetnek, akik elmentek."
Persze,és természetes!Csak ez lakosság csere lesz,ami azt illeti elsõ körben magyar helyett cigány,cigány után meg zsidó,mert hát az a 10 milliós CSOK nem lesz annyira ingyen.Banga cigány adósságcsapdába fog kerülni,így a ház vagy állami eszköz lesz,vagy banki mita!

Nos a "magyar" lakosság városba való koncentrációja nagyobb fordulatot vett,és dübörög.A kiszolgáltatottság,és egy helyen való kezelhetõség programja megvalósulni látszik.Meddig?

Zoli

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-01-11 13:40
Ökör apátia, és jönnek az ökörösök, a zsidók és megy a huza-vona, csak cigányt nem mutogánálnak véletlenül se. Kirakják az ostoba ökör magyar orra elé, ez megyen és tényleg, ez megyen. Na és?

m.blog.hu/co/comment/image//draga_orokosok_bb_keyvisual_logoval_1.jpg

Vadonatúj sorozattal kezdi 2019-et az RTL Klub
2018. december 16. 12:31 sixx 13 komment

draga_orokosok_bb_keyvisual_logoval_1.jpg

A Drága örökösök címmel új napi sorozat indul a csatornán január 1-jén. A horvát formátum alapján készült sorozat egy örökségrõl és az abból fakadó bonyodalmakról szól, hogy nagyon leegyszerûsítsük a dolgokat. Úgy tudjuk, a sorozat elsõ körben zárt végûnek készül, azaz olyan teleregénynek, mint amilyen a 200 elsõ randi a Viasaton, de hát a tévézésben az a szép, hogy nincs olyan lezárt történet, amit ne lehetne folytatni.

A történet szerint egy falusi nagypapa (Koltai Róbert) halála után kiderül, hogy az öreg hatalmas vagyont hagyott a vidéki életbõl már kiszakadt, fõvárosban élõ három gyermekére és két felnõttkorú unokájára. A 612 millió forint azonban csak úgy lehet az örökösöké, ha vállalják, hogy egy évre visszaköltöznek szülõfalujukba, Ökörapátiba. További feltétel, hogy a visszaköltözést követõen a budapesti rokonok egy teljes éven át, 12 óránál hosszabb idõre nem hagyhatják el a kis falut. Aki ezt megszegi, az kiesik az örökségbõl, ha pedig egyikõjüknek sem sikerül teljesíteni a feltételeket, úgy a hatalmas vagyon a falusiakra száll.

Az egyórás, keserédes humorúnak és drámainak is ígért napi sorozatban Koltai mellett Lengyel Ferenc, Bede-Fazekas Szabolcs, Hajdu Steve, Járó Zsuzsa, Horváth Sisa Anna, Mohai Tamás, Molnár Gusztáv, Fekete Linda, Kovács Lehel, Makranczi Zalán és Ullmann Mónika is feltûnik majd. Premier január 1-jén 18:50.https://comment.b...z_rtl_klub
684 #2 atacama
- 2019-01-11 13:45
igen valódi gyökerekkel...a kivénhedt zsidó Koltaival..meg a többivel..
mi mindere van akad itt pénz..
8 #3 miskolcilaci
- 2019-01-11 13:58
A lakosság városba történõ telepítése a terelés, és az irányíthatóság miatt történik. Az más kérdés, hogy kik is lesznek azok, akik a cigányok által csontra szétrabolt, kifosztott településekre költöznek fillérekbõl állami támogatással. Néhány évtizeddel ezelõtt még azt tanultuk, hogy az ország korábban agrár-ipari, majd ipari-agrár, manapság egyre erõsödõ turisztikai-kereskedelmi tevékenységet helyezi elõtérbe.
1313 #4 zoli
- 2019-01-11 14:00
A programnak futnia kell,és a propagandájuk jobb mint Göbbelsnek volt!
1072 #5 fkriszta
- 2019-01-11 14:55
Már kérdeztem, de elkerülte a figyelmet: Mit tudtok arról, hogy a honvédség nagy erõkkel fejleszti a területi védelmi egységeket. Párhuzamosan megy a vidékre kiszervezéssel az, hogy a katonáknak hónapok óta lebegtetik a céges lízing új formációját. Szóval kitelepül a katona vidékre, csapatot szervez és tart fent.. párhuzamos megint a történet..ki melyik hajóba száll....
1313 #6 zoli
- 2019-01-11 15:04
Ha erre gondolsz: ÖTT Önkéntes területvédelmi tartalékos rendszer,ami 2020-ra teljesen fel lesz töltve.A lakás mizériát nem tudom.
1072 #7 fkriszta
- 2019-01-11 15:52
Igen Zoli erre gondolok.
238 #8 bivaly
- 2019-01-12 01:10
Zoli !

Nem kéne Göbbelsezni ! Egy részt azok szeretik leginkább emlegetni, akik egykor a múltunkban, most meg a jelenünkben ugatják az "igazat," Isten õket úgy segélje !!! Bõr mindig volt a pofájukon, minimum hajópáncél !
Nem kéne a hivatalos hazugságot, történelmi tényeknek tekinteni !
1313 #9 zoli
- 2019-01-12 07:46
Kedves Bivaly!
Ám legyen! Vissza vonva a Goebbelses hasonlat!
Erõteljes,és széles körû propagandával rendelkezik a Fidesz. Mihez tudnám hasonlítani.....nem tudom! Segítesz Bivaly?
A lényegen nem változtat,a falurombolás ettõl folyik,és ehhez adódott hozzászólni valóm!
146 #10 satu
- 2019-01-12 09:27
Bár közvetlenül nem kapcsolódik, de közvetve lehet igen is kapcsolat:
Rengeteg brit kért francia állampolgárságot a brexit miatt
https://index.hu/...britannia/
Ugyanakkor, ha lehet hinni az eljövedölésnek, akkor 30 éven belül Nyugat-Európa nagy része "élhetetlenné válik", így tömeges elvándorlás indulhat Keletre.
1313 #11 zoli
- 2019-01-12 10:18
A vándorlásnak általában fizikai okai vannak.A honvágyat nem tegnap találták ki,és ez pszihikai dolog.
146 #12 satu
- 2019-01-12 10:27
Persze Zoli! Ebben egyetértünk. Egy két négyméteres hó, meg egy kis vizmagasság az olvadás után a tengerszint fölé és meg is van a fizikai ok. Erre gondoltam.
1313 #13 zoli
- 2019-01-12 10:35
Igazad van.Más-más fizikai okok lehettek,más korszakokban.Nyilván a jégkorszakban,alatt után,indulás kelet felé.Ma azonban sokkal kisebb a tûrõképesség. Ma picin múlik a vándorlás.
146 #14 satu
- 2019-01-12 18:23
Min is?
Kadhafi dead, Szaddam dead, Erdogan nyau barátja, Plussz orsós is...
Kapkodom az ostoban Vas fejem.... :D
684 #15 atacama
- 2019-01-12 19:10
mubarak is kampo..
1313 #16 zoli
- 2019-01-14 09:48
Satu! A pénzen,meg a háttérhatalom tervén.Nagyon kicsi esélyét látom a szabad akaratnak ebben a kérdésben.
A háborúk nem a "köz ember" úri kedvébõl származnak,csak szenvedõ alanyai.Nyilván nem ide értendõ a fizetett tenorista bagázs.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.12 másodperc
3,406,080 egyedi látogató