Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az államfõ kimenekítését gyakorolták Budapesten

BelföldEh! Smafu! A közméltóságok õrzõi tartottak felkészülést a legmodernebb harctéri sebesültellátási technikákból.
A Készenléti Rendõrség Köztársasági Elnöki Õrsége (KR KEÕ) kis létszámú, de magasan képzett csapat. Indult a nem hivatalos kommandós-világbajnokságon Or­landóban, és szép eredményeket ért el. A közelmúltban az államfõt védõ csapat tagjainak harctéri sérültellátás-továbbképzést tarzottak - írja a police.hu.

Minden váltásban dolgozik profi mentõtiszt is a csapatban, a sérültellátás nagyrészt rá vár, de adódhat olyan helyzet, amikor több sérültet is el kell látni. A rendõr sérült állampolgárt sem hagyhat sorsára, személyvédelmi feladatellátása esetén a megfelelõ szempontok megtartása mellett róluk is gondoskodnia kell.

A program elsõ részében a harci szituációkra jellemzõ, lõtt-szúrt sebellátás több technikáját ismertették, majd ezeket komplex szituációkba ágyazva kell alkalmazniuk a rendõröknek. Az oktatás egy életmentõ eszköz használatának elsajátításával kezdõdött. A tourniquet, azaz érszorító egy 80 centiméter hosszú, 5 centi széles, erõs anyagból szõtt heveder. Az artériákat a csonthoz préseli, ami nem hangzik túl barátságosan, ám alkalmazásával megmenthetõ roncsolt testrész és az emberélet is. Felrakása csak elsõre tûnik gyerekjátéknak, ha fedezékbe kuporodva, mozgásképtelenné vált karra, lábra kell szorítani, már nem is olyan egyszerû. Második képzési elemként a személyvédõk olyan sérülés ellátását gyakorolták, amelynél az adott testtájék nem teszi lehetõvé az érszorító használatát.

A sebellátások, kötözéstechnikák után a harci szimulációk következtek. A KEÕ rendõrei elõször egy politikai rendezvényen, ellenséges hangulatú tömegbõl mentették az „elnököt”, akire lõfegyverrel támadtak. A támadók leküzdése mellett elõbb sárga, majd ellátása után zöld zónába juttatták a védett személyt, ötvözve a taktikai feladatot az elsõsegélynyújtással. A másik szimulációban egy robbantás helyszínérõl kellett az „elnököt” kimenekíteni, majd elhúzódó tûzharc közepette kezelniük a sérülését.
Link

Hozzászólások

1313 #1 zoli
- 2019-01-12 10:24
A köztársasági micsodára terelik a figyelmet,holott nem is érdekes.Nem õ az érdekes,mert egy senki.Mivel nincs is köztársaság,így az elnök személye nem is fontos.Egyébként kiváncsi lennék arra,kik,kiket hagynának hátra,ha spuriról lenne szó!
684 #2 atacama
- 2019-01-12 12:06
igen ,valszeg nagy sebesülések várhatóak mostanában
és kata strófák a tenoristáktól
na a spuri az kizárt! ki kell zárni és be a kapukat járatokat....
809 #3 megmondhatom-e
- 2019-01-12 13:16
A "magyar" államfõ menekítésévelö öööööö egyidõben ööööö az államfõ mészárosának kimenekítését öööööö is kell gyakorolni , mert a pénze nélkül az "ugyanolyan ,mint a soros" "magyar" fõnökö öööö egy dollárt se ér !

Fõlegö öööö - elõször is ööö a money kimenekítése öööö - , ja , az már sikerült!
809 #4 megmondhatom-e
- 2019-01-12 13:20
Javaslom , hogy ti is tanuljatok meg Szijjártóul beszélni , anélkül külügyesek lenni - mondjatok le !

De úgy általában fideszesül beszélni -megtanulni se árt!
( meg szép is ez a nyelv nnna ! ) öööööööööööö
116 #5 livia
- 2019-01-12 20:50
Ha-ha-ha! No, mára jót nevettem.
116 #6 livia
- 2019-01-12 20:57
Majd találnak hasonmást, aki megint csak hasmánt. Ne aggódjunk. Nincs pótolhatatlan.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.63 másodperc
3,400,338 egyedi látogató