Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az izraeli nagykövetség megdöbbent és csalódott a mezõgazdasági miniszter szavait hallván

BelföldNem mai, de ha már a Dunába beledurrantott zsidók csontjait keresik, akkor Mohácsnál, vagy esetleg a mesében talán meglelik. Ezek vesztüket érzik. Megdöbbenésének és csalódottságának adott hangot csütörtökön Izrael nagykövetsége a mezõgazdasági miniszter azon kijelentésével kapcsolatban, amelyben a disznók sertéspestis miatti elégetését a zsidók auschwitzi tömeges meggyilkolásához hasonlította. Az izraeli nagykövetség közleménye kiemeli, remélik, hogy Daea miniszter csak azért tett ilyen kijelentést, mert nincsenek alapos ismeretei a holokauszt és Auschwitz mibenlétérõl, és nem állt szándékában megsérteni az áldozatok millióinak emlékét. A külképviselet kifejti, a hatmillió zsidó halálát okozó, a román állam által is elítélt holokausztot nem szabad soha elfelejteni, vagy a történtek súlyát kisebbíteni. A közlemény hozzáteszi: Románia nagy elõrelépéseket tett a holokauszttal kapcsolatos ismeretek feltárásában, oktatásában és a holokausztra való megemlékezés terén, és további erõfeszítéseket kell tenni, hogy a fiatal generációk is kellõképpen tájékozottak legyenek a történelem ezen 'sötét lapja' tekintetében, amelynek soha többé nem szabad megismétlõdnie. 'Azt várjuk el, hogy a jövõben ne használják a holokauszttal kapcsolatos kifejezéseket olyan kontextusban, amelynek nincs köze ehhez a témához' - szögezi le Izrael bukaresti nagykövetsége. Petre Daea mezõgazdasági miniszter arról beszélt kedd este az Antena 3 televízióban, hogy a tulceai Carniprod farmon 45.000 sertést kell elhamvasztani az afrikai sertéspestis-góc elszigetelése érdekében, és azt mondta: 'Az összes sertést el kell égetni... kemény munka van ott, kérem... olyan, mint Auschwitzban'. (agerpres) - a Transindex.ro portálról
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2019-01-16 15:59
Cenzné meg az ura ott van mindenhol, minden lát, mindent hall.:o
Támadnak mindenkit, pedig ha egy kicsit hazanéznének, találnának ott nagyobb botrányokat is, mint ez itt:
https://www.haare...-1.6846986

Lengyelországban is lesz égetés, most egyenlõre a vaddisznókat vadásszák le a lakosság tiltakozása ellenére.
https://www.tvn24...l#autoplay

Mégis igaz lehet,hogy a grúziai és ukrajnai amerikai biolaborok felõl érkeznek a járványok, köztül a sertéspestis is. Keresztül a Fekete tengeren
Bulgáriában is észlelték Románia felõl mág tavaly augusztisban
https://www.reute...SKCN1LG2HF
1323 #2 Laplage2
- 2019-01-16 19:46
Halasszuk csak zsidók csontjait magyar pénzbõl zsidó cégeknek, történõ nem keressesest
Magyar vagyok
Rohadjanak meg zsizraelban
116 #3 livia
- 2019-01-16 20:13
Szerintem csak a Dunában rekedt kincseket keresgetik, no, a mi pénzünkön.
4 #4 Posta Imre
- 2019-01-16 20:18
Livia, nem is zsidó csontokat. Ilyen blõdséget. Még ha kõ lett vona a nyagukóhn, vagy ilyesmi, de sajna nem vót, esetleg jég, mert ugye jég az vót.
116 #5 livia
- 2019-01-16 20:22
Nagyon tetszett a cikk, rég nevettem ennyit.
116 #6 livia
- 2019-01-16 21:30
Imre! Nagy a blõdség!
684 #7 atacama
- 2019-01-16 23:27
mehetnének kapírgállani az Erzsó híd Pesti hídfõjéhez a hol a vizi rendõrség kikötõje van ott van egy elsüllyedt lõszerszállító uszály a VH óta ..nem igazán birizgálják..:D
809 #8 megmondhatom-e
- 2019-01-17 16:20
- livia-pontosan ! ez itt a lényeg !

más.
Azért a fertõzött, de bûntelen disznókat senkinek nem kéne sértegetni ! Nem gyilkos zsidó disznók azok !
146 #9 satu
- 2019-01-18 10:22
Heisler is kapcsolt: levélben kéri, hogy állítsák le a dunai keresést-
https://index.hu/...y_eliteli/

Addig túrnak, míg veszélyeben lesz a mese... :D
684 #10 atacama
- 2019-01-18 12:14
Lívia ott a pont!
semi csontokról nincsen itt szó..ez csak egy indok
természetesen engedélyezték a hivatalos szervek..
tehát a jelenlét és a duna medrének kutatása,szonárral való pásztázása törvényes..
vérszemet kaptak a nyári alacsony vízállásnak köszönhetõ Érdi kincs tanálástól és hát hogy nehogy már itt a magyarok találják már meg a kincseket hát az is a miénk... gondolat menettel rá mozdultak..
rengeteg hajó,bárka,hever a mederben kincsekkel,
néhol kissé nagyot pukkanókkal is....de viccet félretéve van akad még bõven megtanálni való ..
amit gondolom a ki elemzett georadar képek csak megerõsítettek.nos púposhátú honfitársaink ezt keresgélhetik nagy dirrel durral.. törvényesen lefedve
csontok...ugyan már..:(
4 #11 Posta Imre
- 2019-01-18 15:27
Védett házak meg kitelepített keresztlények! Te, ha valakiket ki akarnak irtani, akkor ki a kõbányába, oszt jóccakát! Ezek meg annyian maradtak, mint a nyûvek...tisztelet a kivételnek.

A budapesti gettó felszabadítására emlékeztek a Dohány utcai zsinagógában


Megemlékezést tartottak a Dohány utcai zsinagógában a budapesti gettó felszabadításának 74. évfordulója alkalmából pénteken.

Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelõs államtitkára úgy fogalmazott, a pusztán zsidóságuk miatt meggyilkolt honfitársaink tragédiája az egyik legsúlyosabb teher nemzetünk történelmében, amelyet soha nem feledhetünk. A múlt borzalmaira és a feledésre azonban semmi sem szolgálhat mentségül, a vészkorszak emlékezete közös felelõsségünk és soha el nem felejthetõ örökségünk – tette hozzá.

A budapesti gettó felszabadulásának 74. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés a Dohány utcai zsinagógában (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus ellen

Kiemelte, az áldozatokról való megemlékezés mellett azonban ünnepelni kell a túlélõket, akik halált megvetõ bátorsággal néztek szembe a terrorral, és az ostrom után volt elég lelki erejük az újrakezdéshez. Takács Szabolcs azt hangoztatta, a magyar kormány nem nyugszik bele a gyûlöletbe, és nem tûr semmilyen fenyegetést, amely a nemzet egységét és békéjét, valamint zsidó-keresztény európai kultúrát veszélyezteti – jelentette ki.

Azt mondta, a kormány zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus ellen és a nemzeti alaptanterv részévé tette a holokauszt-oktatást. A fõvárosban már csaknem két évtizede mûködik holokauszt múzeum és emlékközpont a magyar kormány támogatásával – emelte ki.

Magyarországon virágzik a zsidó kulturális élet

Magyarországon él a legnagyobb zsidó közösség Közép-Európában, Budapesten áll a világ második legnagyobb zsinagógája és virágzik a zsidó kulturális élet. Rendszeresek a zsidó fesztiválok és a kormány jelentõs támogatást nyújt a zsinagógák felújítására és elhagyott zsidó temetõk rendbehozatalára. A Rumbach utcai zsinagóga felújítása teljes egészében állami forrásból valósul meg, továbbá a magyar kormány hozzájárul a Szegedi Új Zsinagóga rekonstrukciójához is. A magyar kulturális örökség zsidó kincseinek felújításai folytatódnak a történelmi Magyarországon, Kárpátalján, a Partiumban és a Vajdaságban is – sorolta Takács Szabolcs.

Ács Tamás, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) elnöke arról beszélt, hogy sokan úgy vélik, ennyi év múltán ideje lenne felejteni és nem kellene évrõl-évre a múltat emlegetni, hiszen a borzalmakat átélt generáció már szinte kihalt. Leszármazottjaik azonban génjeikben, lelkükben hordozzák szüleik, nagyszüleik szenvedéseit – fûzte hozzá.

A túlélõk utódainak kötelessége megemlékezni, és egyúttal emlékeztetni is a magyarországi holokauszt embertelenségeire, az elkövetõk felelõsségére. Ez várható el minden jóérzésû magyar állampolgártól és a történészektõl is, akik közül egyesek hajlamosak átírni, megmásítani a dokumentált tényeket – hangsúlyozta a BZSH elnöke.

Ács Tamás azt kívánta, hogy soha többet ne nyerhessen teret sem az országban, sem a világban olyan eszme, amely egyes polgárokat pusztán vallásuk, származásuk vagy bõrszínük alapján kirekeszt, fizikai korlátozásuk céljából falakkal körülvett gettóba kényszerít.

Két gettót szabadítottak fel 74 évvel ezelõtt

Kardos Péter fõrabbi, holokauszt-túlélõ felidézte, hogy hogy 74 évvel ezelõtt a szovjet hadsereg katonái két gettót szabadítottak fel. A Dohány utca környékén lévõt és az úgynevezett nemzetközi gettót, amit akkor védett házaknak neveztek, a mai XIII. kerületben találhatók. Utóbbi nem volt palánkkal körülvéve, a házak kapuján tábla jelezte, melyik állam védelme alatt állnak az ott lakó zsidó emberek. A védelem azonban addig tartott, míg az elsõ nyilas különítmény be nem tört és össze nem tépte a Schutzpassot, a követségek által kiadott védlevelet – mondta el a fõrabbi.

A felszabadítással kapcsolatban – Winston Churchill egykori brit miniszterelnököt idézve – úgy fogalmazott, „az életet adták vissza nekünk. A szabadságot nem tudták, mert az nekik sem volt.”
Érdekes lehet számodra:
Gázrobbanással végzõdött egy családi vita Járdánházán
megosztás
Késes rablót keres a pápai rendõrség – VIDEÓ
megosztás
Autósok figyelem! Így kerülhetõ el a bírság
megosztás

A budapesti nagy gettó határait kijelölõ belügyminiszteri rendelet 1944. november 29-én jelent meg, a Dohány utca, Nagyatádi Szabó (ma Kertész) utca, Király utca, Csányi utca, Rumbach Sebestyén utca, Madách Imre út, Madách Imre tér és Károly körút által határolt területet december 10-én zárták le.

A gettó 4513 lakásába – ahonnan mintegy 12 ezer kereszténynek kellett kiköltöznie – 40 ezer embert telepítettek a városban elszórt csillagos házakból. Ez a szám gyorsan emelkedett, a következõ év elejére elérte a 70-80 ezret.

Az összezsúfolt embereknek a Vöröskereszt erõfeszítései ellenére is csak napi 700-800 kalória élelem jutott (a kenyérfejadag 15 deka volt), amikor pedig december végén bezárult a szovjet ostromgyûrû, a helyzet még kritikusabbá vált. A gettóban az egészségügyi viszonyok minõsíthetetlenek voltak, az emberek tömegesen haltak meg, decemberben naponta 80-120 halottat vittek ki onnan.

A gettó 1945. január 18-i felszabadulásakor csak a Klauzál téren több mint 3000 temetetlen holttestet találtak. https://www.hirad...va-elhunyt
75 #12 talpi
- 2019-01-18 16:54
Nos Imrém!,- ebben csak egy bibi van. Akkor, hogy a retekbe történt, hogy több, mint fél millió elhurcoltról beszélnek, csak innen? Mi történt, hogy a "felszabadításkor" 3.000 temetetlen ember volt a Klauzál téren? Nem kis mennyiség! Aki ismeri a teret, az bizony nagyon meglepõdne ezen, mert ott, legalább egy méter magasan kellett volna felhalmozni. Szóval, egyre érdekesebb ez. Többnyire azért is, mert eddig a Klauzál térrõl szó sem volt.
Vagy ez is a hatmilliós "bûvös" szám egyik ága?
Fölöttébb érdekes, hogy a területre 80, ezren voltak bezsúfolva, nos, ha a nyilasok el is hurcoltak belõle, akkor? Sántít ez, de kibaxottul.
51 #13 Skorpio58
- 2019-01-18 21:19
Nézzétek csak!
Nos Etelka néni elmondja itt a sok HJM-nek a tutit.
https://www.youtu...PuR1xsh-mc
https://www.youtu...mGUggKEKNg
Itt meg tart egy kis történelem óráthttps://www.youtu...iTytfDVFMo
https://www.youtu...T25gsiKumM

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.96 másodperc
3,398,206 egyedi látogató