Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az USA nélkül tárgyalnak a világgazdaságról Davosban

Külföldnem Davosban, hanem judapesten tárgyalják meg a rabbik, mi légyen a világgazdasággal! Jó, csak vicceltem. A rabbik Pekingben tárgyalnak most igazán. Nem megy amerikai küldöttség a davosi világgazdasági fórumra – jelentette be csütörtök este Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivõje.

Sanders közleményébõl kiderül, hogy az elnök a részleges kormányzati leállás miatt és a fizetés nélkül maradt mintegy 800 ezer kormányzati alkalmazott iránti tiszteletbõl mondta le a delegáció davosi útját.

Donald Trump már a múlt héten – szintén a részleges kormányzati leállás miatt – lemondta részvételét a svájci üdülõvárosban évente megrendezett nemzetközi találkozón, de az Egyesült Államokat egy Steve Mnuchin pénzügyminiszter vezette küldöttség képviselte volna. Ott lett volna a konferencián Mike Pompeo külügyminiszter, Wilbur Ross kereskedelmi miniszter, és Robert Lighthizer, az Egyesült Államok kereskedelmi fõtárgyalója is.

“A demokratáknak a határbiztonság iránt tanúsított hajthatatlansága és nemzetünk biztonságának rendkívüli fontossága miatt tisztelettel lemondom ezt a nagyon fontos utazást Davosba” – írta Donald Trump a múlt heti egyik Twitter-bejegyzésében.

Az amerikai elnök 2018-ban és az azt megelõzõ esztendõben is jelen volt a globális elit svájci találkozóján.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-01-18 15:28
Egyre jobban erõsödik Oroszország


Külpolitikáját tekintve meglehetõsen eredményes évet tudhat maga mögött Oroszország. Ahogy azt Szergej Lavrov külügyminiszter kiemelte évértékelõ beszédében, számos országgal tárgyaltak, és bár számos viszonyukat problémák terhelik, szakértõk mégis pozitívan értékeltek.

Az orosz–amerikai viszonyról, a Brexitrõl, Ukrajnáról és a Balkánról is beszélt az elõzõ évet értékelõ sajtótájékoztatóján Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a napokban. Moszkva Washingtonnal való viszonyát több probléma is terheli, az ukrán konfliktus megoldása sem látszik egyelõre, valamint a Balkánon is történtek olyan események, amelyek nem kedveztek az orosz érdekeknek. Nem véletlen, hogy erre a régióra kiemelten figyelnek a Kremlbõl. Vlagyimir Putyin csütörtökön érkezett látogatásra Belgrádba. Több kétoldalú szerzõdést is köt majd a szerb vezetõkkel.
https://www.hirad...roszorszag
75 #2 talpi
- 2019-01-18 16:55
Nem is volt sosem gyenge, max, gyenge kezû politikusok voltak.
Manapság ezt próbálja Vitya-Vi-Szarjonovics is, de nem gyúrt rá, így nem megy az egykezes fekvõ, csak a két kezes lopás, :(
4 #3 Posta Imre
- 2019-01-19 08:33
Az orosz jegybank változtatott a devizatartalékán
Origo, MTI2019.01.18. 19:48

Az orosz központi bank devizatartalékában megháromszorozta a kínai jüan arányát és növelte az euróét, miközben csökkentette a dollárét a tavalyi második negyedévben.

Az orosz jegybank 2015 harmadik negyedévében vonta be a kínai jüant tartalékdevizái közé, de akkor még nem vásárolt jüant.

A jegybank féléves idõeltolással szokott tájékoztatást nyújtani devizatartalékának az összetételérõl. http://www.origo....aleka.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.49 másodperc
4,461,877 egyedi látogató