Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A kezdet ...

Gondolatok2006.11.12

Ezen a szép, novemberi napon beindítottam elsõ (ami nem volt számomra egy utolsó dolog) politikai témájú weboldalamat. Akkor már 10 éve saját cégemet vezettem, ami nem is ment rosszul és tartozás nélkül, normalizált anyagi körülményekkel, két - lassan pubertáskorú - gyerek apjaként az utolsó 10 év magyarországi történéseinek hatására - ami ez idõben csúcsosodott ki a 2006 október 23.-i napon és a Gyurcsány féle felszólalás (A "budapesti.info" weboldal fejlécének - jobb oldalán olvasható) tette ki végére a pontot, rájöttem, hogy nem hallgathatok tovább.

Soha nem szerettem a politikát, de informálódtam és mindig megvetettem azokat akiknél úgy találtam, a politika hátaslovára felkapaszkodva éltek vissza a népnek tett ígéretükkel.
Apám 1996-ban, közvetlen a halála elött még úgy hihette, megérte a sok szenvedés, a Don kanyarból hazavánszorogni fél Európát megkerülve, majd 56 leverése után a tizennyolc hónapnyi "elõzetes" és szerencsés túlélése, az 1964-ig (hat éven keresztül) folytatódó REF (Heti kötelezõ bejelentkezés a rendörségnél) és végül a konszolidált Magyarországon néhány évtizednyi béke. Úgy halt meg, hogy még élvezhette azt a néhány évnyi álmot, amikor a magyarok milliói úgy hitték, végre megszabadultak sok száz évnyi rettegéstõl, talán meglelik a békét egy olyan országban aminek a polgárai soha nem voltak képesek hosszú távon gyülölködni. Nekem sem megy. De sajnos néhány év múlva látni kényszerültem, hogy az az ország ahol megszülettem megint azon az úton kénytelen járni aminek a vége talán népünk teljes kipusztítása.

Imrét akkor még nem ismertem, az új oldalammal csak annyit kívántam elérni, hogy az innen-onnan elolvasott cikkeket egy helyre - egy könnyen megjegyezhetõ nevü weboldalon - összegyüjtsem és olvashatóvá tegyem 's talán némi, általam felismert összefüggésre is rámutathassak. Ez volt a kezdet:

http://budapesti.info/
A weboldal menüje már csak akkor látható ha az Adobe Flasht engedélyezitek a böngészõben


Nem tudtam mi következik 2006-tól és nem éreztem úgy, hogy jogom vagy tudásom arra predesztinálna, hogy bármilyen vezetõ szerepre vállalkozzak. De ezidõben már könnyen elérhetõk voltak az világhálón megjelenõ információk és a XX-század végén ahogy a nagykereskedés átlopta magának a PC eladást, kisemmizve ezzel a kiskereskedõket (és szakembereket), már egyre többet ültem a monitor elött mint Webdesigner, Webmaster... a világ meg gyorsan összement és egyidõben kinyiltak az ablakok.

A weboldalamat 2011 közepéig üzemeltettem, miközben (idõközben és átfedéssel) már megismerkedtem Imre munkásságával és úgy véltem, hogy egy olyan oldalra lenne szükség ahol a látogatók is beírhatják a véleményüket, javaslataikat. Azt már régen megtanultam, hogy egy csárdában elég egy dudás, azt is észrevettem, hogy Imre egy karizmatikus személyiség - én meg jobban érzem magam akkor ha nem rám szegezõdik minden szem. Eldöntöttem, hogy a weboldalamat parkoltatom - nem írok oda többet, bár nem szüntetem meg mert értékesnek tartom a cikkeket amiket éveken keresztülfeltettem.

Egy napon megbeszéltük Imrével, hogy tudásomhoz képest megpróbálok neki segíteni amit szívesen elfogadott - aztán ebböl a laza kapcsolatbol - fehérverebecske jóvoltából váratlanul az lett, hogy meg kellett tanulnom php-webprogramot kezelni (E107-es volt az elsõ, majd ezt követte a mai napig is használt PHP-Fusion program). A többit már tudjátok, hiszen az elosztó oldalról mai napig elérhetõek a régebbi oldalak is és még néhány velünk kapcsolatba lépett velünk egyidõben kezdett személy weboldala (pl.: Tuloké vagy Jásdi Kiss Imre oldala.) Az emberek jöttek-mentek - ezek voltak a jöttmentek, bár sokukban megvolt - remélem - meg is van a tüz amit itt mutattak meg elõször, de a láng kialszik néha vagy nem itt és nem velünk gondolták a további utjukat ... néhányan meg meghaltak. Az oldal viszont túlélte az éveket még mindig müködik és mindig jönnek újak a régiek mellé, el is köszönnek régiek, de a kövek csak csak ittmaradnak. Görgeti ugyan a víz ezeket is, de mégiscsak találnak egy-egy mélyedést ami itt tartja õket.

Ma - olvasva a hozzászólásokat - kincses, atacama, Imre rövid összeröffenésekor jutott megint eszembe a weboldalam. Megnéztem, müködik,... részben még mindig aktuális és Gyurcsány még mindig nem került a pokolra. Azóta viszont jócskán összetorlódtak az ö nyomában járók, napjainkban már ott tartunk, hogy legszivesebben elhoznék egy a Halálfutam filmsorozatban használt autót, amelyiknek az oldalaira éles kardokat szereltek és reggelente rendet vágnék a Parlament felé "igyekvõ" illusztris mocskok között. - Persze ez elmélet, és nem csak õket hanem az elmúlt 20 év politikai-gazdasági-mocskát megteremtõ és éltetõ görényeket is kiirtanám ha lehetne. 95%-uk biztos, hogy megérett a pokolba vezetõ út használatához.
De a kisembereknek nincs lehetõségük igazságot szolgáltatni. Dühönghetnek, téphetik a hajukat, leihatják magukat és sírhatnak az elvesztegetett életükön. A másik részük - változatlanul - pedig eladja a lelkét 30 ezüstért.

Számunkra se marad több csak egy lehetöség: Megtartani továbbra is azt a sok információt ami az oldalainkon megjelent, rendszerezni és terjeszteni. Ahogy a régi weboldalaink, úgy rengeteg dokumentum és audiovizuális információ van a birtokunkban, nem csak a politikával de a magyar történelemmel, kultúrával és a világban ezidõben történt lokális vagy globális elemzésekkel együtt. Sok ember sok mindent észrevesz. Persze ez a PostaImre és Társai valamint a Tagok által szarka módra ideömlesztett tudás nem csak arany, nem biztos, hogy értékes, nem mindig kultúrált ... de egy biztos; nem is cenzúrált!

Nos tehát a lényeg:

PI Akadémia (na ne röhögtess - hallom a kibic-hangokat a háttérbõl), megvalósítható.
Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen aki évek óta gyüjtöget olyan információkat ami fontossággal bír a számára, amiböl sokat - ma már nem is lehet megtalálni, amit azért tett félre, hogy megmaradjon emléknek avagy az utókornak.
Évek hosszú sora alatt nekem is jónéhány (esetenként "csak" virtuális) ismerõsöm küldött olyan anyagot amiröl addig nem is hallottam és ez fordítva is müködött... Személyre szólóan elküldtem, vagy - amenyiben közérdekünek gondoltam kitettem a "postaimre" oldalunkra. Néha persze szembesültünk azzal is, hogy mások nem érezték olyan közérdekünek a megjelentetést:)

A lehetöség a következõ (nagyon alapszinten!):

Néhány ember kell aki ezt a gyüjteményt tetõ alá képes hozni. Akit érdekel az jelentkezzen Imrénél és elõször is kérdezze meg - mikor kezdhetjük el a munkát. Néhány hét alatt meglátjuk hányan leszünk. Csak azok jelentkezzenek akik biztosak önmagukban, a döntésükben.
Akár E-Mail kapcsolattal akár Belsö levelezéssel arra kérek minden jelentkezõt szedje össze (ha lehet csoportosítva, rendszerezve) mit tart fontosnak a saját meglátása szerint.

Miröl beszélek?

Ami számomra a fontos: Elöször is a budapesti info-n megjelent és persze nálam is elmentett cikkek, videók, hangfelvételek.
MIHI - kulturális weboldala (eltettem, mert értékesnek tartottam.) Az összes Postaimre oldal anyaga. Az évek alatt összegyüjtött politikai, ismeretterjesztõ, kulturális irányultságú könyv, Dokument, Okirat, Fénykép amit összehordtunk és a mai napig is megtartottunk. Amiket egyes emberek küldtek nekünk /nekem azokat is eltettem. A Youtube-ra feltett és (gondolom nem csak én mentettem el) késöbb letörölt letiltott videofelvételek és a Weben megjelent majd szintén elsüllyesztett de közben letöltött információ egy helyre összehordása, rendszerezése, megtisztítása a felesleges dolgoktól. A 90-es évektöl kezdve napjainkig terjedõ idöszak magyar politikai információinak sorbaállítása nem mellesleg a 45-töl 90-ig tartó idöszak rövid kielemzésével és annak idõvonalával egyeztetése.
Szeretném ha Tulok is beállna a sorba és úgy érezné, hogy újra itt az ideje egy kis közös munkának. A weboldala nem tünhet el csak úg - és õ se fiatal már.
Rengeteg munkát jelent ha(!) belekezdünk.

Kell ez nekünk?

Nekem nem. de mégis. Valójában nem az, hogy nyomot hagyjak e-világban. Nem érdekel mit mond majd az utókor (Beszéljenek inkább doktor Bubóról! ;)). De itt állok a következõ élet-szakaszom elejénél; Talán nincs betervezve a következõ néhány évem, a kaszás még pont velem akar foglalkozni, de valamikor - ha nem is ismerem a dátumot, eljön értem. Ez a lényeg a számomra. Apelláta nincs így csak annyi a dolgom, ha azt szeretnétek, hogy a postaimre blog életképes maradjon, akkor kell néhány ember aki azt nélkülem is képes életben tartani.

Egy webszerver és egy weboldal nem probléma ameddig van áram és internet és nem dobnak hurkot mindenki nyakába mert friss levegõre vágyik. Az adatok rendszeresítése és megjelenítése az interneten megoldható ameddig a háttérhatalom nem lesz egységes és marad ellenséges. Az adatok bebiztosítása, hogy a fontosabb dolgok ne tünhessenek el - már azt jelenti, hogy néhány ember mint õrzõ, másolatot készít és eldugja azt, nehogy megtalálják és megsemmisítsék. Senki se jósolhatja meg pontosan mi fog történni. Ha elpusztul a világ akkor már úgyis mindegy lesz de ha nem akkor érdemes harcolni olyankor is amikor ez illegalítással jár. Magyar történelmünk legalább egy rövid szakasza maradjon meg az utókornak úgy ahogy az megtörtént.

De - még idõben - át akarom adni olyanoknak a stafétabotot akik teljes joggal képesek átvenni a szerver felügyeletét, kezelését és a tartalmi valamint a technikai dolgok figyelését. Nem egy emberröl hanem egy kicsi de megbízható csoportról lenne szó. Nem lépek vissza ameddig segíthetek és szellemileg egészséges vagyok, vagy ameddig nem mondjátok azt, hogy mindent meg tudtok oldani, szervezni nélkülem is. Hogy ki és mit vállal, és azt miként szervezitek meg (Imre régi oldalainak a tartalmát is csoportosítani kell - esetleg dokumentálni, és könyvben is elérhetövé tenni - persze néhány óra lektorálás se ártana - értem hibák, értelmetlen mondatok, értelmezhetetlen vagy napjainkra érdektelenné vált téma kigyomlálása... ) a ti dolgotok eldönteni.
A cikkekben, hozzászólásokban anyázás, káromkodás veszekedés - szerintem - maradhat, talán attól lesz elég "füszeres" hiteles az utókor számára is

Ami a technikai dolgokat illeti - nagyjából tudom mire van szükség, de ha Imre neki akar látni akkor addig vágjon bele ameddig annak értelme van...

Ezt felteszem külön hírnek - aztán meglátjuk mi lesz belöle. Csak közös munkáról lehet szó - még egyszer nem érdekel olyan kívánságmüsornak induló kezdeményezés amiböl több heti munka elvégzése után rövid idõ alatt egy rozzant, elhagyott romos épület lett.: http://piuvb.magyarnemzetikormany.com/

Mára ennyi. - remélem Imre is ki fogja egészíteni a gondolataimat közben, akit érdekel az elgondolkozhat a megoldás mikéntjén (Ne ötleteljetek hanem gondoljátok át és röviden összefoglalva küldjétek el Imrének technikai vagy egyébb kérdéseket ha muszály akkor nekem!) A hozzászólások viszont nem tartoznak a kivülállókra ezért ezt a cikket csak a regisztrált Tagok látják, "vendég"-nek nem jelenik meg!

Gerry

Hozzászólások

4 #20 Posta Imre
- 2019-01-23 06:05
Gerry, a kalimpálás belõled is kihozza, ami benned van. Azért szeretnék veled élõ koncertezni 30 év múlva! Nekem abszolút hallásom van zeneileg. Abszolúte hallom, hogy valaki hangszerel, vagy orálisan próbálja kielégíteni a közönségét.

A testnevelés nagyon fontos. Azért ne vidd túlzásba! Javaslat: térden csináld, és megyen több is, aztán fokozatosan növelheted az adagot. Vagy állva a falnak támaszkodva, de úgy csinálhatod felváltott kézzel a szériákat.

Kicsit el vagyok pilledve én is, nehezen motiválom magam, de ötvenest lenyomok bármikor. Hátha behívnak a tiszti különítménybe és kapok egy kis specnazos kiképzést. Bár a porcogóimnak nem hiányzik, azokat azért kímélném már.

Bivaly, szépen szóltál ilyen régen!
329 #21 gutai zub
- 2019-01-23 07:25
Gerry,

" Ha még egyszer azt üzeni, ...."

Ha a weboldal 2011 óta átlagos, vagy átlagos alatti szinten is mûködött, bár voltak szép percei:
A "mindnyájunk" egyre átlagon alulra került.

Munkánk gyümölcse csak az, ha egyszer valaha olvasgatják a weboldalt: az átlag vagy az alatti is óriási a törpe "mindnyájunkhoz" képest.
Ha még egyszer....jobb idõkben......
99 #22 MORMOTA1968
- 2019-01-23 10:40
Kedves Gerry! Már nagyon hiányzott nekünk, nekem meg fõleg az írásaid, fanyar vagy épp édeskés humorod! Komolyan mondom! Ez a hármas fekvõtámasz se semmi. A negyedik már fekvõ volt. s_vigyori Megszépíted a napomat. Köszönöm! Sok jó amúgy sincs benne! A cikket még csak átszaladtam, de a lényeget már így is értem. Tenni kéne már rég, ténylegesen is! Kezdeményezések már vannak mások részérõl, akik próbálnak kiszállni a mókuskerékbõl. Lásd: CMM, Viva Natura, Magfalva, Smaragdfalva, Bárdudvarnok, PI klub amihez te adtad az igazán nagy segítséget, hogy létrejöhessen és amiért örökké hálásak leszünk neked, Jásdi Kiss Imre és mindenki más tevékenysége, munkássága, akik nem hajlandók feladni és lefeküdni az ellenségnek a ringben. Én, amit adni tudok mindehhez, hogy írok. Írók hülyeségeket is sokszor, néha talán még okosakat is, nekem csak ehhez van némi tehetségem. Fogjuk rá. Ha nem zsidó kézben lenne a sajtó oroszlánrésze, meg a többi, szívesen írogatnák cikkeket, amiket többen is elolvasnának, nagyobb példányszámú újságokban. Csak ihlet legyen hozzá, meg ihletõ események, történések. Nagyon jó amiket írsz, ezek a tervek, amiket jó lenne mielõbb valósággá tenni! Úgy folynak a gondolatok belõlem, vagy ki tudja honnét, olyan gyorsan gépelek, hogy a monitor nem gyõzi kiírni a betûket, szavakat. No! Meg is jött a hibakód kijelzõ figyelmeztetés! Lassú ez a gép a gondolataim sebességéhez és írásomhoz képest. Lehetne itt ébreszteni gyorsabban is a népet, mert olvasni még szoktak az emberek ugye, de ha nincs a kezünkben nyomtatási lehetõség, nyomda, ami ma már odahaza is megoldható kicsiben, csak a lapok ragasztgatása nem, akkor bizony nem lesz a hazai tömegtájékoztatásból semmi. Bár YouTube videókon is lehetne terjeszteni írásokat, vannak erre jó példák. Kamera és némi szaktudás kérdése az egész. Az már más kérdés, hogy bármikor megszüntethetik az oldalát bárkinek, ha a kiválasztottakat kritizálja, esetleg uszítónak tûnõ videókat rak fel az ember. De hát jól tudjuk, az igazság nekik mindig is "USZÍTÓ" lesz! Jó lenne megérni, hogy újra magyar kézbe kerüljön a MAGyarok országa, de hát ezt mindannyian tudjuk, hogy véráldozat nélkül lehetetlenség elérni. Meg kikkel is lehetne elérni? Maroknyi csoportokkal? Ennyi ami maradt belõlünk szétszórva a nagyvilágban, országon belül meg pláne! Ellenségeink meg leginkább a saját fajtánkból kerül ki, csak mert nem értik, nem akarják megérteni, kiket is szolgálnak eszetlenül! Most még egy olyan kísérleti labirintusban keringetnek bennünket, amibõl próbáljuk megtalálni a kiutat, próbálkozások vannak, de tudjuk, hogy ellenségeink bármikor véget vethetnek ezeknek a próbálkozásoknak is. Szövetségesekre lenne szükségünk más népek szintén elnyomott fiai, leányai közül és már réges-rég terjeszteni kellene a PI klub cikkeit idegen nyelveken is. Többen vannak köztünk, akik beszélik valamelyik idegen nyelvet, õk megtehetnék, ha idejük engedi. Sajnos nem a "magyar" a világ nyelve, hanem az az átok angol, mert ha a magyar lenne az, sokkal többekhez juthatnának el soraink. De mint tudjuk a magyar nyelv sokak számára nehéz és bonyolult, a sokkal egyszerûbben megérthetõ nyelvekhez képest. Igen! Sok mindent lehetne tenni, el lehetne indítani a PI klub akadémiát, saját pénzt is nyomtathatnánk az egymás között kialakított kereskedelem megkönnyítése céljából, ha lenne ilyen, azt hagyják, amíg hagyják! Csináljuk, próbáljuk meg! De tudjátok, hogy meddig hagyták az ilyesfajta próbálkozásokat? Egyáltalán nem szeretném elvenni senki kedvét semmi jó megvalósításától, csak arra szeretnék rámutatni, hogy folyamatosan figyelik minden tevékenységünket. Hadsereg, magyar irányítás alatt lévõ jól felszerelt, ütõképes hadsereg nélkül próbálunk kikecmeregni egy olyan ingoványból, ami folyton visszahúzna. Az, hogy még itt vagyunk, létezhetünk egyáltalán, csak a makacs kitartásunknak köszönhetõ! SOHA NE ADJUK FEL, MERT NEM SZABAD FELADNI SOHA! Egyszer ez az ostoba "népnek" nevezet valami is felébredhet még, reménykedjünk benne! A REMÉNY HAL MEG UTOLJÁRA! Minden próbálkozásnak van értelme, de készüljünk fel az ellentámadásokra! s_Laptop s_ratata
4 #23 Posta Imre
- 2019-01-24 17:21
Ha ilyen hatalmas az érdeklõdés, akkor összeszedem magam. Beindítom a PI médiát, a Pi hegesztõmûhelyt, Pi nyomodát, PI közvéleménykutató szakszövetezetet és a PI szakszervezetet is!
139 #24 jozsef toth
- 2019-01-24 18:05
Imre !
Eletembe ennyi Pi,,,nemlattam.
Es ezzel el is lehet menni minden fele Pi... be.
Mar elore rezgek az ossze Pi..fogastol.
162 #25 fapipa
- 2019-01-25 17:34
s_bulis_Vs_olvas
684 #26 atacama
- 2019-01-25 17:42
s_pias_proszts_pia

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.65 másodperc
4,602,756 egyedi látogató