Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Lehetnek még Portik-felvételek

Belföld"Kormánybuktatás olajbogyóval?" Az egykori olajos vállalkozón kívül senki nem fér a svájci trezorhoz és a bankszámlához

További Portik-féle hangfelvételek lehetnek svájci banktrezorban, ott, ahol bankszámlája is van a két gyilkosság felbújtójaként jogerõs fegyházbüntetését töltõ egykori olajos vállalkozónak. A trezorhoz és a számlához azonban csak személyesen Portik Tamás férhet hozzá, senki más.

Egy neves svájci bank trezorjában is lapulhatnak Portik Tamás által titokban készített hangfelvételek – számoltak be a Magyar Idõknek az egykori olajos vállalkozó ügyeit ismerõk. Forrásaink szerint ezek valódi „drágakövek” lehetnek, a Farkasréti temetõben szerintük csak a „kavicsok” voltak.

Mint megtudtuk, az egykori olajbûnözõ szinte minden beszélgetését rögzítette, a felvételeket pedig biztos – vagy annak hitt – helyeken rejtette el. Informá­cióink szerint azonban Portik a beosztottjai­tól is megkövetelte a dokumentálást, így õk is diktafonnal a zsebükben tárgyaltak. Éppen ezért megsaccolni sem lehet azoknak az adathordozóknak a mennyiségét, amelyet az évek során felhalmozott az alvilág egykori feltételezett nehézfiúja.

Az összesen 28 éves jogerõs fegyházbüntetését töltõ 52 éves férfit hét éve fogták el, Boros József megöletéséért 13, Prisztás József megyilkoltatásáért 15 évet kapott. Az utóbbi ügyben perújítást rendelt el tavaly novemberben a Fõvárosi Ítélõtábla, miután a szlovák bérgyilkos Jozef Rohác „beismerte”, õ ölte meg Prisztást orosz–ukrán megbízásból. A perújítást még nem tûzték ki.

Az tény, hogy az olajmilliárdokból Portik is részesült, így komoly vagyonra tett szert. Ennek egy részét az általa igazgatott bûnözõi kör legalizálta, vagyis kifehérítésre és nem mellesleg újabb profit bezsebelésére befektette. Portik az ellene zajló büntetõeljárások miatt komoly kiadásokra kényszerült. Az embereit még a börtönbõl is mozgatta, feladatokkal látta el. Arra még jó ideig nem számíthat, hogy szabadlábra kerül, így komoly problémát okoz neki az anyagi utánpótlás.

Eközben természetesen a rendõrség is gõzerõvel nyomoz a Portik-vagyon után. A nyomozás során Portik nevén egyetlen ingatlant sem találtak, ám a hatóságok jogsegélyben fordultak a svájci társszervekhez, kérve, hogy állapítsák meg, Portik Tamáshoz kapcsolódóan milyen bankszámlák vannak Svájcban, és azokon mekkora nagyságú összeg parkol. Mint lapunk megtudta, a svájci hatóságok érdemben válaszoltak a jogsegélykérelemre, így kiderült, van bankszámla Svájcban, a rajta lévõ összeg ismertetését azonban banktitokra hivatkozva hárították el. Azt azonban közölték, a számlához kizárólag a tulajdonos férhet hozzá, ami jól jelzi azt, hogy a volt olajbûnözõ még a családtagjaiban sem bízott meg.

A fegyházbüntetését töltõ elítéltnek komoly problémát okoz az anyagi utánpótlás
Fotó: Havran Zoltán

A „megtakarítások” nagyságrendjérõl forrásaink eltérõen nyilatkoztak. Az tény, hogy 2012-es elfogása után a Portik élettársának nevén lévõ villában és életvitelszerûen Svájcban tartózkodót felnõtt fia belvárosi lakásában is házkutatást tartottak a nyomozók. Telefonok, egyéb hírközlési eszközök, SIM-kártyák, merevlemezek tucatjai kerültek elõ, valamint számos videó-, kép-, illetve hangfelvételt is lefoglaltak. Egy notebookon bukkantak rá arra a hangfelvételre, amelyen „egy Portik Tamáséval nagyfokú hasonlóságot mutató férfihang” azt ismételgeti, tízmilliárd forintnyi valutája van a svájci bankszámláján.

A PestiSrácok.hu rendõrségi jegyzõkönyvekre hivatkozva korábban azt írta: Portik sokat járt Genfbe, fia lakásán pedig egy pénzátutalásra szakosodott társaság megbízásairól foglalt le bizonylatokat a rendõrség. A Magyar Idõk úgy tudja, az összegeket egy magyar nõ vette át Genfben. Ugyanakkor Varga István, a Vizoviczki-ügy koronatanúja jegyzõkönyvbe mondta, az egyik korrupcióval megvádolt rendõrfõtiszt mesélt neki Portikról, akit a tiszt állítása szerint az FBI képzett ki, és Svájcban 23-24 millió dollárja van elrejtve.

A minap lefoglalt hangfelvétel azon részével, amelyeken Portik a Fenyõ-gyilkosságról beszélget Gyárfás Tamással, próbálták zsarolni a sportvezetõt, ám a felvételeket – egyes lapértesülésekkel ellentétben – nem Portik élettársa adta át Dósa Istvánnak, az MSZP karitatív tagozat volt elnökének, Portik „pénzkezelõjének”. A villát, ahonnan Portikot hét éve elvitték a kommandósok, 2015-ben eladták, az élettárs Portikkal közös gyermekeivel ismeretlen helyre költözött, a nõ édesanyja sem tud arról, hogy hova, valószínûleg külföldre távoztak. A vételár további sorsa ismeretlen.

A hatóságok birtokába került nagy mennyiségû hanganyag már csak azért sem lehet teljes, mert Portik valóban minden beszélgetését rögzítette titokban, így 2008-ban a Gyurcsány-kormány elhárításának akkori vezetõjével, Laborc Sándorral történt két egyeztetését is felvette. Portik szokásairól tudtak Laborcék is, ezért vették fel õk is a megbeszéléseket, majd íratták le a hanganyagokat és helyezték az irattárba a jegyzõkönyvezett leiratokat, ahonnan aztán a kormányváltás után elõkerültek.

E két találkozón dicsekedett arról Portik, hogy több MSZP-st is lefizetett, valamint ekkor állapodtak meg abban, hogy a bûnözõ információkat gyûjt és kreál fideszes politikusokról.
Link

Hozzászólások

139 #1 jozsef toth
- 2019-01-23 16:49
O is csak addig el a bortonbe amig a bizonyittekok nem kerulnek elo!
Ugy is hamar el tunnenek!
A bunozes nem ma talaltak ki.
Es mindig elobbre jart mind az uldozoke.
159 #2 vanyusha
- 2019-01-24 18:18
A svájci trezoros a Douglas family, Bp. ág -i Steve is 100 misi ért e?
4 #3 Posta Imre
- 2019-01-25 15:43
Öngyilkos lett Bezsenyi Mihály, a Készenléti Rendõrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója
Fõbe lõtte magát Bezsenyi Mihály, a Készenléti Rendõrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója, aki hatvankét évet élt. A dandártábornok nyomozóként korábban számos nagy ügy, mások mellett Fenyõ János médiamágnás megölésének vizsgálatában is részt vett. Portálunk információi szerint Bezsenyi Mihály hosszabb ideje súlyos betegséggel küzdött. https://pestisrac...gazgatoja/
684 #4 atacama
- 2019-01-25 16:00
igen,felettébb érdekes most hogy elõkerültek hanganyagok és lehet terhelõk is...
238 #5 bivaly
- 2019-01-25 16:57
Úgy gondolom erre felé a "közegnél", túl sok az öngyilkos. Vállaptól függetlenül ! Nem tudni, hogy szegény milyen "betegség" elõl menekült ?
Ebben a nyomorult országban már annyi mocsok halmozódott fel, hogy néha meg kell kérdezni önmagunktól, hogy amit látunk az valóság-e, vagy központi esztrád, kultúrest a fogolytáborban !?

A hír utáni kommentek igen jól mutatják a közeg szellemi, lelki állapotát ! Csõdtömeg a tömeg. Szeretet rezgés agy nélkül. Idomítva, mint cirkuszi kutyák. Most ugrik, most pitizik, most táncol, most forog, jöhet a kockacukor. Édes Fidesz, nyamm, nyamm !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.65 másodperc
3,449,682 egyedi látogató