Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Februártól a Központi Nyomozó Fõügyészség fog nyomozni a korrupciós ügyekben

BelföldEz olyan hûbammeg kategória! Teljesen oda vagyok, meg vissza, meg oda..., de talán páran addig és aztán hirtelen meghalandóvá érnek! Átalakul az ügyészségi nyomozás szervezete február 1-jével. Az ügyészségi nyomozás a Központi Nyomozó Fõügyészséghez és az alárendeltségében mûködõ regionális illetékességû ügyészségekhez kerül - hívta fel rá figyelmet pénteken a Legfõbb Ügyészség.

Erra az új büntetõeljárásról szóló törvény miatt van szükség. A törvény módosította az ügyészségi nyomozás kizárólagos hatáskörbe tartozó bûncselekmények körét.

Továbbra is az ügyészség nyomoz akkor, ha a bíró, az ügyész, a rendõrség és a NAV hivatásos állományú tagja ellen elkövetett kiemelt súlyú bûncselekmények, így többek között az emberölés, az emberrablás, a hivatalos személy elleni erõszak esetében kell nyomozni. Ehhez februártól hozzácsapódnak még a hivatalos személyekkel összefüggésben elkövetett korrupciós bûncselekmények is. Ilyen például a vesztegetés, a befolyás vásárlása és a befolyással üzérkedés meghatározott esetei.

Az új törvény azonban – egy kivételtõl eltekintve – az igazságszolgáltatás elleni bûncselekmények nyomozását a rendõrség hatáskörébe utalta. Azaz az eddig a járási és nyomozó ügyészségek hatáskörébe tartozó hamis vád, hatóság félrevezetése, hamis tanúzás, ügyvédi visszaélés és zugírászat nyomozását februártól már a rendõrség végzi.

Eezek miatt, “az ügyészségi nyomozás hatékonyságának növelése érdekében” a járási és nyomozó ügyészségeken az ügyészségi nyomozással kapcsolatos tevékenység január 31-ével megszûnik. A szervezeti egységek elnevezése ismét járási ügyészség lesz. Megszûnik továbbá az eddigiekben szintén ügyészségi nyomozást végzõ Pestvidéki Nyomozó Ügyészség és Budapesti Nyomozó Ügyészség is.

Ezzel egyidejûleg február 1-jétõl a kizárólagos ügyészségi hatáskörbe tartozó bûncselekmények nyomozását teljes körûen átveszi a Központi Nyomozó Fõügyészség és az alárendeltségében mûködõ ügyészségek.

A Központi Nyomozó Fõügyészségen a nyomozást a Nyomozó Osztály végzi, míg a regionális nyomozó ügyészségek közvetlen felettes szerve a Központi Nyomozó Fõügyészég Nyomozás Felügyeleti Osztálya lesz.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-01-25 19:47
BEZSENYI MIHÁLY r. ezredes úrnak,
az ORFK Készenléti Rendõrség, Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bûnözés Elleni Fõosztálya polgári védelmi felügyelõjének, igazgató-helyettesnek

http://oktober23....3%A1ly.JPG
http://oktober23....tetes-2013


Öngyilkos lett Bezsenyi Mihály, a Készenléti Rendõrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója
2019.01.25.

Fõbe lõtte magát Bezsenyi Mihály, a Készenléti Rendõrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója, aki hatvankét évet élt. A dandártábornok nyomozóként korábban számos nagy ügy, mások mellett Fenyõ János médiamágnás megölésének vizsgálatában is részt vett. A Pestisrácok információi szerint Bezsenyi Mihály hosszabb ideje súlyos betegséggel küzdött.

Életének hatvankettedik évében elhunyt Bezsenyi Mihály rendõr dandártábornok, a Készenléti Rendõrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója, aki a belügyminiszter megbízásából 2014 júliusától vezette a szervezetet....https://www.vadha...gazgatoja/
238 #2 bivaly
- 2019-01-26 04:37
Te Imre !

Mint tudjuk összeesküvés hívõk vannak csak, nem összesküvések ! De mecsoda véletlen egybeesés ? Mivel is ? Nem tudom a részleteit, honnan tudnám, nem benne vagyok, csak mellette, de hogy valami megint bûzlik Dániában, az erõsen érezhetõ.
267 #3 Perle
- 2019-01-26 10:36
Minden átszervezésnél elsikkadhatnak ügyek, elveszhetnek akták.
Hányszor átszervezték, átalakították a privatizációval foglalkozó társaságot. Soha senki meg nem tudja mondani, ki mit adott el mennyiért, és mennyi kanõpénzt kapott érte.
Elszámoltatás ellen ez az átszervezõdésdi a legjobb módszer.

Azt nem kétlen, hogy kiderítenek mocskos ügyeket, de hogy megbüntessék a legnagyobb gazembereket, kizártnak tartom. Majd jön a titkosítás 80 évre.:|

Sajnálom ezt az embert. Pont akkor öngyilkolta meg magát, amikorra már teljesen képben lehetett, jól is áttekinthetett t sok mocskos ügyet.

Néhány évtizede sorban gyártották az olaszok a maffia elleni harcról szóló filmeket, sorozatokat megölt bírókról, ügyészekrõl, minden ganú alól felmentett rendõri vezetõkról.
Akkor azt gondoltam, hogy milyen jó, hogy ezek a bünesetek nem nálunk történnek...........
809 #4 megmondhatom-e
- 2019-01-26 18:41
- a fontos az , hogy sose feledd !

Soha ne feledd , hány magyar meggyilkolásáért felelõs a büdös , gyilkos zsidó!

Van - mégis - olyan "magyar" csatorna Magyarországon , amelyik ezekben a percekben is a zsidó "áldozatokra" emlékezteti a magyart !

Lesz ennek vége egyszer !?

Tetves zsidók !
139 #5 jozsef toth
- 2019-01-26 19:12
megmondhatom-e !
Csak otlet !
Szobraszoknak!
Nagy 2vagy 3 meteres HUSDARALOT kell fel allittani a duna patra.
Es az akkori kommunista gestapo neveit es fotoit ra tenni.
Ok itt daraltakle a Magyarokat.
Es lehet majd ott buvarkodni a megmaradt csont szilankok utan!
809 #6 megmondhatom-e
- 2019-01-26 19:39
- kedves jozsef , az kevés.

Biharugrán - a zsidók által meggyilkolt szeretteit sirató Mari néni , aki épp a három csirkéjét eteti könnyeivel , soha nem járt a Duna parton. Nem is tervezi , mert undorodik a zsidó szagtól.
139 #7 jozsef toth
- 2019-01-26 20:08
megmondhatom-e !
Ez igy igaz ahogy irod!
A szar cipoke ki kivancsi?????
Azt pedig bisztos ,hogy MIAMI kozepen se turista se az ottani lakosok NEM KERTEK ,hogy legyen holokamu emlekmu!
Nem hiszem ,hogy a neptol kertek arra engedenyt ,hogy cipo kiallittast csinalhatnak-e.
Szoval a HUSDARALOT ezert jo szibolumnak tartom.
Nem azert mert ez az en otletem!
Magyar ember miert a SAJAT hazajaba NEM emlekezhet arra ami az oseivel tortent???
Ez is talan Televitol ker kerni?s_ratata
2 #8 gerry
- 2019-01-26 23:15
- Még annyit erröl a Miamiban lévö kamu-emlékmürõl:
Még 91-ben történt, a Hotel HILTON-ban vettem ki szobát magunknak és egyik reggel a bejáratnál hirdették, hogy Miamiban-körutazást lehet tenni, Turistabusz vár minket a bejáratnál, mindössze 50 Dollár fejenként, férj-feleség együtt 75 és a gyerekeknek ingyen... Gyerekünk még nem volt (illetve 3 hónaposan az anyja hasában...), a papiron ott ált, hogy német nyelven beszél az idegenvezetõ, a Hotel Hallandale Beach-ben volt, kb 25km-re Miami-tól északra. Kifizettük, reggel 9 körül indultunk és a légkondícionált buszból nézegettünk jobbra-balra ahogy az idegenvezetõ egyes épületekrõl mesélt, ki építtette hálából a városnak, majd szép lassan végigmentünk Miami Beach "filmes" fõutcáján, balra az óceán végtelen kékje, jobbra meg emberek ezrei és szines házak kavalkádja. Nem kellett parkolót keresni, kimentünk a kikötõbe, hajókáztunk egy nagyot, körbe a milliomosok, szinészek vizparti házaik elõtt (persze tisztes távolságból!) és megtudhattuk, hogy melyik pl 40 szobás vigyilló ezé a szinészé, melyik golfpályára jár az a mágnás és a rengeteg uszoda melyikében sütteti néha a hasát akármilyen cég igazgatója, aki persze multimilliárdos és ezen a "kis szigeten" kivül a világ melyik fõvárosaiban van még lakhelye... stp.

A vizikirándulás után megnéztük a Police múzeumot és még sok kisebb nagyobb részét Miaminak, majd eljött a nap fénypontja: Az utasokat leszállították egy monumentális akármi elõtt és a bejáratnál betessékeltek minket a belsõ "szentély"-be.
Akkor még nem nagyon zavart a dolog, hogy a zsidók közöttünk élnek, de az elsõ meghökkenésem és körültekintésemet követõn azt kérdeztem a feleségemtõl, hogy "Mi most mi a jó büdös francot keresünk itt? Körben fekete márványtáblák, arannyal felírt zsidó nevek ezrei, középen egy magasbanyúló óriási kéz, aminek a bõre, felkapaszkodó emberekkel borított ... óh, óh, óh .... Még jó, hogy nem osztottak zsepkendõket a bejáratnál. Egy óra mulva indult tovább a buszunk. Megvolt - és azt gondolom, hogy a mai napig is meg van szervezve a Holokamu-buszjárat az odatévedõ bugyuta túristák számára. Üzlet az üzlet, de a zsidórasszizmus az az igazi zsidórasszizmus. Ezen a napon eldöntöttem, hogy soha többé nem ülök fel egyetlen - nem általam szervezett - városnézõ jármüre se...
A Duna vascipöi... ugyan már - gondoljatok bele. mekkora bün terhét viselheti Miami, ha ilyen emlékmüvel vezekelnek a zsidók irányába... bele se merek gondolni! Legalább 666 x 6000000 zsidót kellhetett cápák elé dobni, hogy ekkoranagy Emlékmüt kiérdemeljenek a "túlélõk"-tõl és gondozzhassák amig világ a világ...

Tessék gyönyörködni (ha már nem mentetek el oda térden(cs)úszva!


- Nahát. Lássátok? Így kell valamit megszervezni. Belenyomni az emberek pofáj'aba, eszi nem eszi nem kap mást. - illetve ha nem eszi és meg is mondja akkor esetleg megint a Rendörséggel kerülhet kapcsolatba, csak már nem a muzeum területén lévõ börtöncella látogatójaként...

vascipõk, ugyan... oda elég egy hosszúnyelü 15 kilós kalapács is... - meg egy kis golftudás, hogy kell lóbálni, suhintani és eltalálni a célt! Azört arra vigyázni kell, hogy a repülési irány a Duna közepe felé mutasson!

Majd elfelejtettem; - Hogy el ne felejtsem az emlékmüvet rögtön vettem 4 ilyen vízelzáró "dugót"
- így azóta is naponta láthatom (lelki szemeimmel) a sok blugy-bluggyal pokolramenõ kimentésre felnyúló karját:
www.postaimre.net/kepek/vizlefolyodugo.jpg
139 #9 jozsef toth
- 2019-01-27 00:50
gerry !
s_proszts_grat

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.78 másodperc
3,391,483 egyedi látogató