Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nemzeti arcképcsarnok

GondolatokSzöget ütött a kipába, ugyan mi köti össze az alábbi "nemzeti" ügyködõhadat és rá kellett jönnöm, hogy a származás. Zsidók ezek biza és nem kicsit. Hogy miért éppen a "náci" vona-lat képviselik azt nem tudni, vagyis de, hisz a zsidó = náci és ezt szegedi csanádka remekül példázta. Felkapták mostanában a schneideres karlendítéses bohózatot, de hát a tutsek onoka torockai is jeleskedett ebben a mûfajban. Na és? A cirkusz mehet tovább, a magyar meg gárgyul ahogy eddig. Ja, a képcsarnok messze nem teljes. Bene Gábor és sok másik a népi folkóros szetkoronás alkotmányozós kurgános -nemzetgyûléses-pártoskodós pályára lett ráállítva.Ez meg itt a hab a tortán! Lica sok éve már egy komáromi koncert elõtt vonta bûvkörébe a zenekart. A koncert majdnem el is késett a kiselõadás miatt, mikor is fel lett nekik vázolva a jobbikos zsidó csapra. Na és? Sok év telt el azóta is.


Az Egyszerû senkik vagytok címû dallal üzente a Kárpátia, hogy szakít a Jobbikkal

újságíró. 2019. 01. 30. 15:59

Szerdán tette közzé közé a Facebookon Egyszerû senkik vagytok címû dalát a Kárpátia, mellette néhány fotóval, mellyel egyértelmûen arra céloz, hogy a Jobbiknak szól üzenete, írja az Index.

„Sziasztok! A Nemzeti oldalon, már szinte mindenki egyértelmûsítette álláspontját bizonyos politikai szereplõkkel szemben. Ezzel a dallal ezt most mi is megtesszük” – írta a posztban az együttes.

A videóban olyan politikusok és közszereplõk arcai bukkannak fel, mint Gyurcsány Ferenc, Szél Bernadett, Hadházy Ákos, Kunhalmi Ágnes, Fekete-Gyõr András, Gulyás Márton, Kálmán Olga, Vágó István, valamint a jobbikos Gyöngyösi Márton és Mirkóczki Ádám is.

„Sajnos, a dal hosszára tekintettel a »képek« kategóriájában nem merítettük ki a teljes palettát. Ezért elnézését kérjük mindazon további »senkiknek«, akik nem kerülhettek bele a videóklippbe. Üdv: Kárpátia” – olvasható a szöveg a dal végén.
Link

Hozzászólások

75 #58 talpi
- 2019-02-02 08:15
Bizony-bizony, gyûjtöttük ám a sok vasat hozzá, mármint az Erzsébet hídhoz.
Van is egy táblácska/ha még megvan/ " a budapesti úttörõk" stb-stb. még akkor is, ha nem voltál az.
Szép idõk voltak, viszont, akkor még nem volt ekkora katyvasz. Annak ellenére, hogy néhány év elõtt még az utcákon dörögtek a fegyverek.
393 #59 Arany
- 2019-02-02 09:17
Talpi! Akkoriban még kevés úttörõ volt... :)

Azonban a háború utáni években az emberek mindent megtettek, hogy a város valahogy talpra álljon. Persze akkor is , mint mindig voltak, akik a zavarosban halásztak, és nyerészkedtek.
Általános iskolásként még mentünk a kiégett Budai várba is, hogy a nagy téglákról kapargassuk a habarcsot...
Aki ma látja, meg sem gondolná, hogy mi volt a Várhegy tetején.
Az amerikaiak gyújtóbombákkal sorozták meg, és égett egy hétig, a szüleim mondták.
Talán éppen ezért is fáj az embernek, hogy mindent az emberek önzetlen, vagy ingyen munkájával hoztak rendbe, no meg némi állami szervezéssel, fizetésért, és ma szinte minden a másé. Ugyanez a helyzet az évtizedek alatt megépült korszerû gyárakkal is, amik sok esetben nem csak fillérekért keltek el, de ma már nyomuk sincs. Le kellett építeni a konkurencia lehetõségét is. Minden területen!!!
393 #60 Arany
- 2019-02-02 10:00
Kedves Bivaly!

Gondolkozni talán még szabad, bár ki tudja, abban is mennyire turkálhatnak...
Sajnos mindig is többet gondolkoztam, amit láttam, mennyire esztelen dolgok, de ráhatásom semmire nem volt, csak a saját életünkre. Ami nem minden esetben tetszett a gyerekeimnek sem, mert a másiknak mi minden van... Az a minden csak a kivagyiságot szolgálta sok esetben, és nem a tartalmat. Tõlünk az utóbbit kapták. Ezért is lógnak ki valamennyire a jelenlegi átlagból, és ez soha nem az elõremenetelt szolgálja a napjainkban.
Aki gondolkodik, az látja, mi miért történik, bármit is mondjanak a hírekben. Az ismeretek, a tudás soha nem felesleges, még akkor sem, ha nincs az embernek hatása másokra.

Beszélnek a felmelegedésrõl, meg a jéghegyek olvadásáról. De arról nem, hogy miért olvad Grönland... A repülõk, melyeknek a legegyszerûbb útvonal a két kontinens között, az egész szigetet beborító feketeség a következménye. A nap eddig is sütött oda, csak a hófehér jég visszaverte a hatását. A repülõgépek által kibocsájtott korom az egészet belepte, és ettõl olvadnak a szigetet borító jéghegyek, de ez nem zavar senkit, a forgalom ott is megy. A fekete felület a meleget megfogja, és az édesvíz a tengerbe kerül, akár a helyi, akár a világ élõvilágát befolyásolva, a tengerszint emelkedésérõl nem is beszélve.


De ennél sokkal prózaibb dolgok is bizony elgondolkoztatóak. Kiment a divatból a hagyományos pelenka, mert milyen macera, meg minden egyéb van vele, és a gyerek bõre így mennyire meg van kímélve. Ami valójában nem igaz. Láttam az unokáimnál. Szagolgatni kellett, hogy nincs-e esetleg eredmény... És elõfordult, hogy észre sem vették, és akkor már a bõrnek annyi. Nem beszélve arról, hogy állítom, hogy ezért is lesznek sokkal késõbb a gyerekek szobatiszták... A szülõnek rengeteg pénz, rengeteg szemét a szeméttelepnek, és becslésem szerint mire egy gyerek kinövi a pelenkát, addigra egy családi háznyi méretû szemetet gyártottunk vele.

Már a csapvíz az öregeknek sem felel meg, veszik a ki tudja milyen ásványvizeket, a rengeteg palackkal, még ott is, ahol egészséges az ivóvíz, mi több jó ízû is.

És a gyógyszerek... Imre említette, hogy nagyobb dobozokban gyártják újabban. Ezt én is észrevettem. :) De ami ezen túl még nem mindegy, az összes csomagolás olyan, aminek nincsen újrahasznosítható része. Lehet, hogy így higiénikus, meg egyszerû, de valakiknek ez csak a profitot növeli. Még a szemétszállítóknak is, mert az sincs ingyen.

Valamikor szégyen volt, ha valaki szakad holmiban járt, mert az nem a szegénység nyoma volt, hanem a gondozatlanságé. Ma pedig a divat eleve rongyokat gyárt, és még az ára sem kicsi, mégis feszítenek benne, mintha elegáns lenne.

És még valami...
A mi idõnkben egy-két elhízott gyerek volt. Ma már utálok kimenni emberek közé, a fiam nevet rajtam, hogy nem állom meg szó nélkül, mert alig látni normális kondícióban lévõ fiatalt, a legtöbbjük elhízott, fiúk, lányok egyaránt, és ráadásul olyan göncökben járnak, ami semmit nem takar el, sõt kihangsúlyozza a gusztustalanságot. Rövid a póló, kilóg a has, aztán évekkel késõbb fogalmuk sincs, miért van annyi nyavalyájuk. Persze ebben a szülõk is hibásak, mert már mindenhol esznek, és nem olyasmit, amit otthon megfõz az ember. Valahogy nekünk még maradt idõ a fõzésre, igaz, hogy nem a tévémûsor határozta meg, hogy mikor mit kell csinálni.

Persze én vagyok a korszerûtlen... Pedig akkor, amikor már általánosan van hûtõszekrény a háztartásokban, akkor ez is megoldható lenne, csak elõre gondolkodással, és némi munkával járna.

Mindenre rányomja bélyegét a nemtörõdömség... Árvizek ott, ahol addig soha nem volt, mert a patak és az árok elhanyagolva, meg az autóbejárókban akkora csak a csõ, amit még talán beépítettek, hogy kevés víz tud átmenni rajta, és azért néha még akadnak felhõszakadások is... Házak pincéi beáznak, falak megroppannak...

No és a belvizek... A korábbi árkokat eltüntették, hogy nagy táblákon a munkagép jobban dolgozhasson. Azok az árkok nem hülyeségbõl voltak...

De nagyban is igaz a hülyeség. 2010-ben, amikor Felsõzsolcát majdnem elvitte a víz, még a laikus is tudta, hogy a legnagyobb bajt az okozta, hogy egy autópálya szakaszon, ami akkor nem vitt a semmibe, úgy emeltek magas töltést, a Sajó árterületén, hogy megfogta a vizet, ami nem tudott lefolyni, ahol korábban megtette, hát kilépett... Nem tudom, ki tervezte így, de a helyszínt nem nagyon ismerhette... Íróasztal mellõl pedig nem megy. Igen, nagyobb lett volna a beruházás költsége, ha hidakat is terveznek bele. Nem tudok róla, hogy bárki megütötte-e a bokáját miatta... Azt viszont meghurcolták, aki átvágott egy gátszakaszt munkagéppel, hogy a települést ne öntse el még jobban a víz. Mert ki engedte meg neki...?

Hát én csak elmélkedek és morgolódok... Sokkal többet kifelé nem tudok tenni... Mint még sokan.
1349 #61 Nagy Levente
- 2019-02-02 10:51
Bármennyire is sok erõfeszítéssel jár, de ahogy a figyelmetekbe ajánlott video-ban is elhangzik a Dr. Abdrásfalvy Bertalan néprajzkutató elõadásában. Nincs más elõre mint hátra. Hova hátra? A mára teljesen megcsonkított, és mesterségesen elfeledtetett magyar kultúrája. A szeretetlenségbõl és a gyül-ölet júdaista, cionista, imperialista, kommunista, kapitalista-liberalizmus káoszából a szer-etet magyar kultúrájába. Ami mint már írtam nem kis erõ lehetett mert kr. u. 907-ben töbszörös túlerõvel szemben is segített csatát nyerni a sötétség eröivel szemben. Ez az egyedüli út elõre, aminek persze sokféle következményével kell számolni, de a végén megéri! Persze megértem azt is aki azt mondja, hogy már késõ vagy ez mára már kivitelezhetetlen. Viszont így meg teljesen biztos, hogy a földi pokol vár ránk, vagy majd unokáinkra.
4 #62 Posta Imre
- 2019-02-02 10:58
Valamikor sok éve, mikor tanulmányoztam a zent, beléragadt a fülembe, beleégett az agyamba egy mondat. Így hangzik: Tanulj meg mindent és felejts el mindent! Nem fordítva!

Levente, a "felejtést" azok élhetik át, akik már "megtanulták" a leckét. Szerintem a zömünk úgy van már ezzel, hogy "minek tanultam meg" ha nem tudok vele mit kezdeni. Most jön a "felejtés" idõszaka. Ez bizonyos harmóniát hozhat de csak személyre szabottan. Aki nem akar tanulni, vagy nem járta ki az oskolát ezt nem élheti sem meg, sem át. A düh, harag, kiábrándultság...teljesen jogos.

Rémesen hasonlít a helyzet az alábbi jelenséghez:

A gyász szakaszai

A veszteségre adott reakció számos tényezõtõl, és az adott személy jellemétõl is függ, de a gyász öt általános fázisa és ezek sorrendje szinte mindenkinél megegyezik.
1. Tagadás

Elõször szinte sokkos állapotba kerülünk a veszteség híre hallatán, és ennek megfelelõen nem vagyunk képesek elhinni, hogy megtörtént a szörnyûség. A gyász elsõ fázisában tagadjuk a veszteség mivoltát.
2. Harag

A második szakasz beköszöntése a gyász folyamatában mindenkinél máskor jön el, egyénenként különbözik, mikor jutunk túl az elsõ fázison. Elõbb-utóbb azonban mindenki eljut idáig, hiszen a tényekkel szembesülni kell. Ilyenkor azonban harag lesz úrrá rajtunk, tehetetlen dühöt érzünk, és valakit mindenképpen találunk, akit a szörnyûség bekövetkezése miatt hibáztatni tudunk.
3. Alkudozás

Idõvel a harag csökken, és az alkudozás fázisa következik. Ebben a szakaszban arra gondolunk, hogy bárcsak lenne még esély arra, hogy az elveszített személy mégis éljen, számba vesszük, mit meg nem adnánk azért, hogy újra láthassuk õt.
4. Depresszió

Az alkudozás szakasza nyilvánvalóan eredménytelen marad, hiszen már nincs min alkudozni. Ekkor tudatosul bennünk igazán és végérvényesen, hogy valóban és örökre elveszítettük a szeretett személyt, nem jön vissza, hiába próbálkozunk alkukat kötni. Amikor ez a felismerés megszületik, depresszió lesz úrrá rajtunk. Senkivel nem szeretnénk találkozni, beszélni, magunkba fordulunk, felidézzük az elhunyttal kapcsolatos emlékeinket, és semmi mást nem érzünk, csak azt, hogy szomorúak vagyunk. E szakaszt leginkább az állandó sírás jellemzi, amely által kimegy belõlünk a stressz és a félelem.
5. Elfogadás

Az elsõ négy szakasz után törvényszerûen következik az utolsó, az elfogadás fázisa. Ekkorra már túlestünk a kezdeti megrázkódtatáson, meggyászoltuk a szeretett személyt, és már képesek vagyunk elfogadni a halála tényét. Ez persze nem azt jelenti, hogy azonnal túl is lépünk a történteken, de elindul a sebek begyógyulása, és már képesek vagyunk arra, hogy gondolatban elszakadjunk a halottunktól, és elegendõ erõt érzünk magunkban ahhoz, hogy tovább éljük az életünket nélküle.
https://www.almap...-ot-fazisa
1349 #63 Nagy Levente
- 2019-02-02 12:13
Imre, ez kellett most nekem! Tovább tanulunk, és felejtsük is el. Újabb lecke, újra megtanulva. Igen, csak ez maradhatott a szintén felemelkedett mester Buddha tanítása, vagyis ez jutott maradt mára " osztályrészül " a gondolkodóknak. Elfogadom, tanultam, felejtek. Akkor csak figyeljünk magunkra és a körülöttünk lévõkre.
Hálás, köszönet érte neked!
68 #64 kolpeny
- 2019-02-02 12:55
Kedves Imre!

Amit írtál a gyász 5 szakaszáról, az nagyon jó összefoglalás!
Úgy gondolom, hogy nemcsak a gyászra, de a betegségre is vonatkozik. Ez egy kicsit saját tapasztalat így a 69. évemben. Most -súlyos betegségek árnyékában- a 4.-5. fázis tájékán tartok. Sokmindenen átmentem, de itt vagyok, mert 65 gyümölcsfának és egy 2500 m2-es környezettudatosan kezelt területnek szüksége van rám, ha már az embereknek nem is, illetve nem fogékonyak arra, amit én tudnék adni.
283 #65 gladiator07
- 2019-02-02 13:01
S. ezért morálisan "Életszerübb" a keleti /! BUDDHIZMUS/ világnézet mert fehérben öltözködve ünneplik az eltávozottat, és ha jól viselte a földi dolgát vissza már nem kerül az anyagi "por" világba.

A " MI" zsidó - keresztény neveltetésünk viszont gyászolja a semmi
t, mert ugye kollektív megváltás nincs, és Jézus nem halt meg a keresztfán, ráadásul nem volt zsidó, ez már tudott tény.. Deklarálni nem lehet mert akkor az egész "mûaikotás" összedõlne, a Római birodalom!
684 #66 atacama
- 2019-02-02 13:10
Kolpeny le a kalappal elõtted! hatalmas területen foglalatoskodsz isten adjon neked jó erõt és egészséget a munkához közeledik a tavasz, lesz teendõ bõven a kertben,nekem is van durván egy 1900m2-em nekem csak most adta meg a teremtõ hogy neki kezdjek régóta vágytam már rá hogy azt egyem amit megtermelek magamnak...ha estleg nem veszed rossznéven majd kikérném a tanácsaidat.. néha..
68 #67 kolpeny
- 2019-02-02 14:21
Köszönöm Ata a jókívánságokat!

Neked is kívánok jó egészséget az élet minden területén, így a kertészkedéshez is!

Én itt, Nyugat-Dunántúlon nem igazán jó termõhelyi körülmények között igyekszem ellátni zöldséggel-gyümölccsel a tágabb családot. Szívesen elmondom a tapasztalataimat...
146 #68 satu
- 2019-02-02 14:42
Levente!
Egyetértek, hiszen a ki múltat tudja azé a jövõ.
Az más kérdés, hogy ahogy körbenézek (harmincas éveim végén) senkit sem érdekelnek (kis mértékû az érdeklõdés) ezek a "törvények". Azt látni kell, amit Bivaly is leírt máshol, hogy a technológia maga alá hajtotta a többség 98 %-át. Amit Arany is ír tökéletesen megállja a helyét.
Mivel minden készen van, így törlés lesz a vége, egy kis radir itt-ott, ahogy látható jelek már vannak.
Majd újból elölrõl. Persze már akkor nélkülünk. Lesz megenmt egységes nyelv. (ahogy pl az állatoknál látható (egy angol tulajdonos magyar vizslája megérti magát egy itthonival...)
Bocsánat túl depressziósra sikeredett.
684 #69 atacama
- 2019-02-02 15:27
Kolpeny ,köszönöm keresni foglak ha nem terhellek meg nagyon, Pü-ben. én a Tisza mellett kapartam magamnak odvat
75 #70 talpi
- 2019-02-02 15:53
satu
Való igaz. Viszont a "jövõ" mint olyan, csak megközelítõleg, Egységes gondolkodás és cselekvés következménye lehet.
Ha valaki, csak önös érdekét vetíti elõre és nem képes "egységben" gondolkodni, annak reszeltek.
MAG népe, õrzi a "tudást" legyen, férfi, avagy nõ, . Minden, harmadik generáció, ha nem is közvetlen, magyar, de felmenõi között van MAGyar, genetikailag "átkódolódik" mert a gének örökítõ tényezõk és kipusztítják a parazitát.!
174 #71 victorya
- 2019-02-02 16:24
Imre! A fentebb vázolt gyászreakció magyarázat arra, miért vagyunk olyan kevesen. Ha emlékeim nem csalnak, a normál gyászreakció kb 1 év alatt lezajlik. A legtöbb mentális kórképet az okozza, hogy megrekednek a gyászreakció valamelyik fázisában, és onnan nem tudnak tovább kecmeregni. Legyen szó egy személy elvesztésérõl, vagy párkapcsolat végetérésérõl, munkahely elvesztésérõl stb. Ez történt itt sokunkkal, akik elgyászoltuk a sötétségben, tudatlanságban leledzõ énünket. Most értettem meg, hogy nem elbuktam, hanem gyõztem. Attól,hogy sokáig hallgattam, még nem véreztem el,sõt.... Az elfogadás és a törlés, felejtés fázisában voltam. Most végre kitisztult a kép! Tovább tartott a gyászreakcióm, mint 1 év. Itt is megrekedtem kicsit, ott is, de csak sikerült tovább jutni. Hatalmas és fájdalmas belsõ munka ez, de megéri. Látszólag semmi változás nem történt, de ami belül van, az számít egyedül. Nem szeretnék nagyképûnek tûnni, és ezt az egészet megfogalmazni is nehezemre esik. Nyilván van még mit tanulnom, és míg ezen a bolygón vagyok lesz is. Az viszont biztos, hogy jó pszichológus módjára segítesz minket a helyes útra térni és azon végigmenni. Csak rajtunk áll, hogy tovább döcögünk-e a gyász sötét bugyrain. Megnéztem néhány àégebbi elõadásodat. Annó nem értettem meg azt, hogy miért mondtad, hogy ez a meccs ami a világban zajlik, már el van döntve, és nekünk itt ezen a földön kampec. Mindig elmondtad, hogy ami belül van, az számít. Minõségi tömeg kell, nem mennyiségi stb... Tisztelet, és köszönet mindenért!
154 #72 kakas
- 2019-02-02 18:39
75 #73 talpi
- 2019-02-02 19:48
victorya
- 2019. február 02. 17:24:50
A reakció, vagyis, reagálás, vagy reflexió, ezen" szomorú" esetre, több oldalas.
Ugyanis, vannak helyzetek, ahol erre a "reakcióra" nem áll rendelkezésre idõ.
Nem mérlegelésre adott a helyzet, hanem a túlélésre.
Ott és abban a helyzetben, ez a hozzáállás, véglegesen pusztító. Ezt, ott és akkor lehet csak akkor lehet megélni.
Hasonló helyzetek, az életben is elõfordulnak, amikor családok mennek tönkre.
Nincs ideje a gyásznak,mert az idõ, ami ezzel telik, ártatlanok életét, jövõjét veszélyezteti.
Tehát, "gyászolni" némán, belsó könnyekkel a leg normálisabb, bár lehet, egy-két legördülõ könnycsepp, viszont, amit érzel, az az igazi gyász, nem ami kívülrõl látszik-
1349 #74 Nagy Levente
- 2019-02-02 21:23
Ezt az Imre nekem szánta, neki tényleg csak megköszöni tudom. Sajnos arról szól, hogy ami más volt, valamikor vagyis a szeretet magyar kultúrája - subartu (zabarató), horezmi, paraszti vízárasztó kultúrák stb. - azt ma már csak gyászhoz hasonló módon kell elengedni, ha jól meg is értettûk, megtanultuk a leckét akkor felejcsük is el. Vagyis a mai világot már nem lehet teljesen megváltoztatni, megváltani stb. , mert a valamire való "emberek" is túlnyomó része már a végletekig eladta magát a sötétség, a kapzsiság, az ármány, a judaizmus "istenségének" vagy nem lehet megértetni velük a leckét a különbözõ agy- és lélekmosások miatt. - Tehát, nem lehet õket a nyájba (ha tetszik nemzeti kultúrája) visszaterelni. - Persze nem csak a magyart - Ezért, ez az emberiség és ennek következtében civilizációja csak idõ kérdése és teljesen eltörlõdik. Maximum valami külsõ "segítségben" lehet még bízni szerintem. Addig is csak magunkban megtalálva a békét, ügyelve amennyire csak lehet a körülöttünk lévõkre, próbáljuk meg amennyire csak lehet elfogadni az eljövendõt mind ennek ellenére. Bár gondolom, ezt ti mind tudjátok.
75 #75 talpi
- 2019-02-03 06:42
Levente
Nem veszik olyan könnyen el a "régi" tudás, azt csak úgy egy delete gombbal nem lehet törölni.
Mennyi eset van, hogy az ember elkezd valamit csinálni, igazából nem is nagyon ért hozzá, mégis, a vége egy kiváló munka. Vajh miért.??
Keress még egy népet,aki ennyire rövid idõ alatt, képes egyik szakmából a másikba átlépni, úgy, hogy szinte nem is "rokon" szakmák.
Na persze, tudom, hamarosan megkapom, hogy megint magyarkodok, meg ki tudja még mit, nem igazán érdekel :)
238 #76 bivaly
- 2019-02-03 06:49
Gladiátor !

Semmilyen megváltás nincs, nem létezik, pláne a hirdetett ! És hány hülye hirdeti, egy másodpercet sem gondolkodva ? Igen, a "hívõk" az idomítás csodái.
Megváltani legfeljebb a jegyedet tudod, buszra, villamosra, vonatra .

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.55 másodperc
4,220,320 egyedi látogató