Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A román gyarmatosítás miatt az erdélyi magyarságban megjelenõ 'Oldalági erõszak'

Belföld-oszd meg és szólj hozza; sorold fel a kápóinkat!-
************************************************************ Szia Imre!
Amint többször emlitettem neked az oldaladra nem tudok regisztralni, igy ott sem hozzaszolni, sem cikket publikalni nem tudok. Valoszinü ezt tudatosan müvelik valakik az oldaladdal, s e miatt esett vissza a latogatok, hozzaszolok szama.
Utana kellene nezz ennek a gyanunak. Orrverzesig ujrairatjak az emberrel, regisztraciokor, a robotellenes kodot. Ez a trükk, mivel ujra ki kell tölteni az adatokat, hogy nem fogadja el az elavult kodot, ami rögtön elavul, ahogy elkezded beütni, s igy beleunsz, abbahagyod a regisztracios probalkozast. A lenyeg, hogy küldöm neked egy regi cikkemet közlesre. Mar nem emlekszem mi kesztetett arra, hogy ezzel a területtel foglalkozzam, de most, hogy a regi laptomat kiüritettem raakadtam erre a cikkre. A cikk tartalma a te szakterületedet erinti leginkabb. Az erdelyi magyarsaggal kapcsolatban irtam, de tulajdonkeppen ervenyes minden elnyomott nepre, nemzetre, etnikumra. Ezert a cikkem alapjan kerlek ird meg a velemenyed az anyaorszagi magyarsaggal kapcsolatban mikent latod ezt az oldalagi eröszak megjeleneset es müködeset. Mikent lehetne ellene vedekezni?!
Következzen a cikkem:


Oldalsó, vagy oldalági erõszak nem egy igazi ellenség ellen ható erõszak, hanem sorstársaink ellen a gyarmatosító által indirekt, rajtunk keresztül, és általunk gyakorolt, kikényszerített erõszak.
Ezt a konstrukciót használják gyakran a fejlett országokban mikor kisebbségeket gyûlöletre és erõszakra biztatnak más kisebbségek ellen.

Az alacsony státusú etnikai kisebbségi csoportok tagjai sokkal nagyobb feszültségeknek vannak kitéve. Ezért sokkal könnyebben kényszeríthetõek bele interetnikai bûntényekbe és általában bûntényekbe.
Az oldalirányú erõszakra széles körben úgy tekintenek, mint a nemzedékeken átmutató tanult mintára, és komoly társadalmi problémára az õslakos közösségekben.
Oldalsó erõszak elõfordul a marginalizált csoportokban is, ahol a tagok lecsapnak egymásra elnyomottságuk eredményeként.
Az elnyomottakból válnak ki a saját maguk elnyomói! Ezek brutálisabban elnyomják a saját csoportjuk tagjait, mint tenné azt a külsõ elnyomó!
Kialakulnak kollektív viselkedések, amelyek megakadályozzák a pozitív változások bekövetkezését, A káros közös viselkedés a következõ elemeket tartalmazza:
-a pletykálkodást, rágalmazást
-a megfélemlítést,
-a mutogatást,
-az árulásokat és
-a kitéréseket, mellébeszéléseket, agyonhallgatásokat.

Közeli szinonimák:
-vízszintes erõszak,
-fajon belüli konfliktus és
-internalizált (belsõ) gyarmatosítás.

Szakértök azt állítják, hogy a generációk közötti gyarmatosítási trauma a kiváltó oka az oldalirányú, vízszintes erõszaknak az õslakos közösségekben.

Az oldalági erõszak kiváltó okai, például az õslakossági iskolarendszer hiánya ami a kulturális veszteséget okoz az õslakók számára, ami végeredményben megnövelheti a családon belüli erõszakra való hajlamokat, és ez az erõszak, a szervi betegségek súlyosbodásának tényezõje lehet az állandósuló stressz miatt, ugyanakkor elsöprõ számú okozat a kábítószer vagy alkohol függõség kialakulásában.

Az õslakos népek vezetõit a gyarmatosító hatalom szinte kivétel nélkül kápókká alakítja, akik gondoskodnak a brutális belsõ elnyomás és vízszintes erõszak kialakulása felõl!

Az õslakos népek természetes reakciója, amennyiben ez egyáltalán még létrejöhet, az oldalági erõszakot felfelé a saját kápóik és aztán a valódi ellenség ellen fókuszálni. Kitörni az elfogadhatatlan gyarmatosított helyzetbõl, elûzni végleg a gyarmatosítót! Lassan kigyógyulni a kollektív lelki sérülésekbõl!

Dr. Ing. István DrIng Sebestyén-Teleki
Zürich, 2017 jan. 24.
Kápó album, hiányosan

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-02-02 10:35
Rozsola, hová lettél? Most leírhatnád!

Pápalátogatás Csíksomlyón – Aktivizálta magát a rettegõ román kacsakommandó...https://pestisrac...akommando/

A "pápa" látogatása hitelesíti Erdély nem román mibvoltát és ezt a szeku-moszad zsidó szabadkõmûveseinek köszönhet"jük", mert egyetlen puskalövés nélkül kerül vissza új-judeába hivatalosan is a zsidó fennhatóság alatt álló Erdély. Persze errõl egy hangot sem, mert még összeomlik a nagy "magyar" és a "székely" önérzet. A csapból is Erdély folyik, nem tûnik fel? Olyan bátrak lettek ezek a székely legények, de mire fel? Pont olyan bátrak, mint a "magyarok" az EU-val "szemben"? Mi történt? Gazdasági csoda? Miközben Erdély ki lett ürítve, minden normális munkabíró elhúzott nyugatabbra, most hirtelen tele lettünk power-rel? Ca-ca! Cahal...
4 #2 Posta Imre
- 2019-02-02 11:43
Na, elvagyok magammal. Ugye megvan, hogy orbán, vona, patrubany és minden "nemzeti" vezetõ valamiképp asszonyügyileg, vagy saját jogán kötõdik Erdélyhez. Nyilván szekus -moszados palánták voltak, vagy okokká lettek. Morvai és a reiner petike a morvai iroda-vezetõ a holokoszt-pénzes..., de ha már rozsola nem lehet itt, kicsit bogarásszunk bele a régebbi kiadásokba.

#55 | rozsola - 2013. november 05. 22:08:03
Értem.
Kérdésedre válaszom.
1972 Nixon Bukarestben járt , 1972 a Moszad átveszi a Securitatea irányítását
1979 megszülettem
1981 Budapest és Bukarest egybehangolja titkosszolgálatainak müködését. - 2 éves voltam
1982 A Moszad irányította Securitatea átveszi a Budapesti ügyek " intézését " , 1982 a megerõsödött Securitatea megszakítja kapcsolatait a KGB-vel. 3 éves voltam

1984 Pacepa tábornok " dezertál ". - 5 éves voltam
1989 Megbukik a kommunizmus - 10 éves voltam
2013 34 éves vagyok
Mit is tehet egy 2 éves gyermek ? Mit egy 3 éves ? Tudom 10 évesen már tehet valamit az ember .
Mégis megkérdezem hol voltatok ti 1981-ben ? 1982-ben ? 1989-ben ? Talán itt mindenki 10 éves " felnõtt " volt ?
Sajnálom Kincses hogy belekeverlek de nincs " más ". Meséld el kérlek itt " mindenkinek " mirõl is szólt az 1990-es " Bányászjárás " ? Tudtad , hogy Miron Cozma bányászai valójában izraeli IDF katonák voltak álruhában ? Vajon 1990 miért lett elhallgatva ? Miért lett fontosabb 2006 ?
Kedves " KISZ " és " UTC " tagok ! Igen , ti baxtátok el akkor. Most pedig rajtunk akarnátok számonkérni ? Rajtunk akkori 5-10 vagy 0 éves gyermekeken ? Már megbocsáss Kore ( nem is tudom kinek volt gyermeke az a bizonyos Koré , elég régen nyálaztam át a Talmudot. ) de aki kretén az kretén. Valószínûleg neked ez rosszul esik mert a KISZ gyûléseken azt mondták a " kretén " egyfajta dicséret. ( talán tévedtek az elvtársak nemde ? )
Most pedig ezek a " KISZ " tagok a legszívesebben meglapulnának mert mint szokás mondani : " Inkább szopjuk a zsidó faxát csak a nyugdíj meglegyen ". Ezzel nem is lenne gond , de egyáltalán nem akarják a változást mert akkor a zsidó " megharagszik " és " oda a nyugdíj " ( jajajaaaaajaj )
Persze már hallom a dohogást . Mit képzel ez magáról ! hmmmmm Ugyanmár " KISZ" -esek nem kell a cirkusz. Tudom " akkor " te voltál a " király " mert 2 centivel hosszabb volt a hajad mint amennyit az elvtársak megengedtek. Meg a Bécsbõl átcsempészett szexfilm nézése közben szidtad az " átkos " Kádár-rendszert.
" Tetszettek volna forradalmat csinálni " . Tévedek ?
Amikor Medgyesi Peti a nagyváradi szekusiskolán magyarul tanuló szerencsétlenség miniszterelnök lett hol voltatok ? Hogyan lehetett Apró Piroska " bankelnök " ? Hogyan élhetett egy Biszku Béla ennyi ideig ? Nyugi , a romániai UTC tagok is ugyanilyen kérdéseket kapnak. Válasz " természetesen " nincs. Van helyette " népfelháborodás " , " béketüntetés " , és nyavalygás a " pártlapban ".
Most pedig tõlünk várjátok a csodát. " Mert amikor én 30 éves voltam ......... " ja igen , jól összexartam magam ( egy sem akad aki ezt kimondaná ) . Meglepõ de igaz , mindezek ellenére hajlandóak vagyunk " csodát tenni ". Ezzel elérkeztünk egy másik " nehéz " kérdéshez. Alapjáratban a volt KISZ tagok azt hiszik , ha már " megöregedtek " mindent tudnak. Ebbõl kifolyólag mindenképpen irányítani akarnak. Csakhogy az általuk tanult szocialista életfelfogás müködésképtelen. Azt hiszitek " látjátok a fényt az alagút végén " , de nem akarjátok észrevenni , hogy " az alagút már régen beomlott " . Mivel a fényt nem látni és az elvtársak már nincsenek jól jönne az apostolkirály. Mert Õ tudja , mert Õ majd megmondja , mert Õ majd megoldja.
Sajnos ez a legnagyobb gond. Kitermelõdött egy (de)generáció amely tehetlen. Tagadja de örül a most " termelõdõ " generáció silányságának mert megnyugszik azzal a tudattal , hogy " nemcsak mi voltuk/vagyunk kretének ". Világosan érthetõ a mi generációnk elleni utálat. Minket már nem tudott megfertõzni a kommunizmus és még nem fertõzött meg a demokrácia. " Lebegünk a híg silányság tengere fölött ".
Felesleges " szájat tépni ". A mi jövönket ti baxtátok el , most az unokáitok jövõit is " elkúrjátok " közben meg ránk kenitek a ti baromságaitokat. Hiába veritek a nyálatokat " A Haza nem eladó " , semmi sem szent ha a " nyugdíjról " van szó.
Ha valaki azt gondolná " túlléptem valamilyen határt " téved , valójában csupán gyengéden simogattam a kis buksitokat. A " durva rész " csak késöbb jön.
ui : Elnézést kérek mindazoktól akik valóságosan is megszenvedték a kommunizmust. Biztos vagyok benne , hogy nem vették magukra szavaimat. Nagyon sok akkori áldozat már korábban is felemelte szavát azok ellen akik akkor " jókommunisták " voltak de mára a kommunizmus leghangosabb bírálói lettek.

Imre ne voltál elég figyelmes. Velünk életerõs fiatalokkal kellene tárgyalnod. Tolmács nem kell , nagyon nem szükséges simulni vagy hízelegni. Bõven elegendõ ha egyenrangúnak tartasz minket. Jó lenne ha felismernétek a fiatalokban és fõleg a gyermekekben lévõ lehetõséget. Gondolom nem hiszitek , hogy egy drogos vagy egy prostituált majd befizeti nektek a nyugdíjravalót. Ha gyermekeitek , unokáitok nem lesznek " életrevalók " ki fog benneteket támogatni késõbb ? Bölcs oktatók , tanítók , mesteremberek , példaképek kellenek. http://magyarnemz...c_start=50


Azért az legyen világos, hogy Erdélyt a cionista zsidó mindig is a Magyarország részekét kezelte és ügynökeit ennek megfelelõen telepítette ide és oda, aztán onnan ide...

De az is kérdés, miért nem tudnak feljönni az oldalra, akiknek ez a vágyuk. Azt látom a youtubon is, hogy fékezik a videõk megTEK-íntését, mintha karantén lenne, de miért? Ti ezt értitek? Nekem nagyon homályos ez a nüansz. Semmi okát nem látom.
4 #3 Posta Imre
- 2019-02-02 12:04
http://magyarnemz...lentes.jpg

#27 | rozsola - 2013. augusztus 16. 11:31:57
Imre nehéz dolgot kérsz.
Dan Voiculescu médiacézár , az Antena Group tulajdonosa , leghíresebb tv-csatornája az Antena 3 amely nyíltan Basescu ellenes. Hatalmas befolyással bír romániában. Még a bukaresti hatóságok is folyamtosan vizsgálják az Antena 3 körüli vesztegetéseket , zsarolásokat , pénzmosásokat.
Számodra érdekes nevek : Crescent , Argus ( talán Árgus Security ) és Grivco. Ezek a cégek nagyon sárosak romániában.
Szerintem összetudsz szedni némi információt és a tárgyalásra nem mint vádlott hanem mint vádló tudsz bemenni. Visszatérve Voiculescura. Elsõ tárgyalása 2009 január 6-án , azóta minden alkalommal elnapolták a tárgyalásokat.
Figyelembe véve a tényt miszerint Románia és Magyarország között diplomáciai háború van , valamint a magyar-cseh labdarúgó mérkõzésen láttottak , hallottakat figyelembe véve , Misike jobban jár ha befogja a pofáját.
Azt állítja Nicolae Stefan Patrubani nem azonos vele. Azt monjda , az említett személy a nagybáttya.
Nos. Romániában nem találni nyomot a nagybácsit illetõen. Mivel az említett nevû személy Ceausescu személyi könyvelõcsoportjának tagja volt , letagadhatatlan a tény , hogy a FEKETEINGESEK csoportjához tartozott.
Ez a csoport volt a Securitatea-n belüli Securitatea. Azaz hadsereg a hadseregben. Ebbe a csoportba nem kerülhetet akárki be. Aki benne volt , egész családját is köteles volt bevonni a Securitatea kötelékébe.
Misi bá. Te hogyan maradtál ki ?
Bizonnyára ismert a híres USLA csoport. Ez a különlegesen képzett és felfegyverzett csapategység a Securitatea terrorelhárító egysége volt. 1989 december végén az USLA tagjai valamint a Moszad által az országba hozott Szaud-Arábiai állampolgárok lõtték a tüntetõ népet.
Tagadja le ha tudja a közismert tényt : Az AL-Kaida romániában alakult. A moszad romániában képezte ki a szaudi katonákat. Ez a képzés a mai napig tart. Nem tudta ? Egy " Feketeinges " nagybácsival a tarsolyban lehetetlen.
Az USLA csoport nemcsak Erdélyben végzett provokatív kivégzéseket a magyarok ellen , amellyel kapcsolatban még Horn Gyula akkori külügyminiszter is felemelte a szavát. Több száz vagy akár több ezer USLA tag tartózkodott Magyarország területén , terrorakciók végrehajtásának céljából. Patrubányi Miklós ezt nem tudja ? Ha igen , hogyan képes a magyarságot védelmezni a nagyvilágban amikor a volt USLA tagok jelentõs része továbbra is Magyarországon tartózkodik beépülve a közigazgatásba ? Voltak/vannak bizonyítékok miszerint a Békés megyében valamint a vele határos Arad megyében az úgynevezett olajozás során a Feketeingesek közremüködve a magyarországi bûnözõkkel együtt " forgatták " meg pénzüket. A tanúk megölésében a volt USLA csoport is részt vett.
Ki és milyen okból nevezte ki Patrubányit tisztségébe ? Az NBH miért nem vizsgálta ki az esetet ? Ha történt vizsgálat hol a jegyzõkönyv ? Miért nem publikus ?
http://magyarnemz...c_start=20
1313 #4 zoli
- 2019-02-02 14:12
Errõl épp az ott élõ szerencsétlen székelyek nem tudnak majd semmit.De itthonról is lesz gy csomó idióta akik kimennek pápát látni,meg zöld ágat lengetni!
De ugye mint azt tudjuk....nem lehet mindenkit megmenteni!
146 #5 satu
- 2019-02-02 14:15
Abból a szempontból is érdekes a secu-mossad tagadja, hogy jön a sántán, míg a rómaiak kijelentették.
(Hát nem tudom... mi pogányok kávézzunk? Mikor legutóbb ilyen volt világégés követte.. )
Az ortodox csap õssze a nyugatival? - erre gondoltam mikor írtam az újabb keresztes háborút oldalt.
Persze emellett még tömérdek vonzatai is van.
75 #6 talpi
- 2019-02-02 15:18
Uraim!
Már több alkalommal meggyõzõdhettek-gyõzõdhettünk arról, hogy a "szomszédaink, nem túlzottan kedvelnek bennünket. Nem csoda, hiszen, mi magunk sem kedveljük már egymást, akár, szûk családi formalitásban sem.
Pártoskodunk-okoskodunk,-felülünk, mert divat a szingliség.
Széttépjük-,széttépetjük a családjainkat. Nem tiszteljük az idõsebbeket, /azok hülyék/.
Gyermekeinket, látszólag,-fél árvává tesszük, segít a "családsegítõ és GYÁMügy,
Kit-kiket és mivel gyámolít ez a nyomoroncok szervezete?
Tudott dolog, hogy a "családsegítõ szolgálatok " mögött "zsidrák bérek és részben, mentelmi jogok állnak"
Miért is?
Nos, egyszerû a válasz, mert rohadtul nem MAGyar és rohadtabbul "FELÜRÕL" VEZÉRELT!!!
Nem csak a "szolgálatok hibásak ebben, hanem, elsõsorban azok, akik ennek felülnek és büszkén hirdetik, mennyire fasza gyerekek, vagy lányok.
Hol vannak az Anyák és hol vannak a férfiak?
Hol vannak A családok,?
No kérem az a bizonyos kutya itt kezdett el eltemetõdni.
Vagyontárggyá lett a gyermek, megélhetési és egzisztenciális forrás, a család, ami mindezt korábban képes volt biztosítani,veszteség listás adat, statisztika.
A vallásnak, mint olyannak ehhez semmi köze.
Egyenesen az emberiség még normálisan gondolkodó egyedei ellen folyik "szent" háború, hiszen, nem vagyunk hajlandók, szinte csecsemõ korú gyermekeinket, mert "goj" prédaként odadobni.
Akár abberáció,-akár a szervkereskedõk asztalára.
Sajnos, kevesen-egyre kevesebben vagyunk, mert mára, ez már szinte trendi lett.
Mindennél fontosabb a "megélhetés, az elfogadottság", még saját, tisztességes életünknél is.
Hol van az igaz MAGyarság tudat???
Ezekért harcba szállni,áldozatot hozni, több mint bûn.
Õk azok, akiket elõször kell a falra szögelni, hogy lássák a többiek, mihez statisztálnak.
Õk a legnagyobb bûnösök, kik a nemzet megmaradt jövõjét herdálják el.
Nem a mosad, vagy más szervezetek, õk a helyzet és igény felhasználását veszik. Nem mentegetés, de ha valamire nincs igény, akkor a kereslet hiányában, más "elfogadhatóbb" cikket kell "piacra" dobni.
Sajnos, a "vevõk" alig várják a "nyitást" egymást taposva mennek a "cuccért", mert ez a menõ!
684 #7 atacama
- 2019-02-02 15:21
A sátán földi helytartója érkezik,ledugózni,megszüntetni a szakrális,energetikailag mûködõ helyet!
1323 #8 Laplage2
- 2019-02-02 15:33
Uraim újra kell gondolni és építeni mindent, azon az úton amit Õseink is követtek!
Vagy ez a fertõ felemészt mindent....
1119 #9 Csorba Tibor
- 2019-02-02 15:55
Csíksomlyó elõtt 2015

Vigyázzatok mind, ki Csíksomlyóra mentek,
még ha óvnának is rég-mogorva szentek -
már gyülekeznek a gyilkos eszementek.

Csak óvakodjatok, ha a Székely gyorssal
szembe mentek magyar és székely sorssal -
Kárpátok öblén ördögi tervet forral

a Gonosz. Zakatol csíksomlyói expressz -
mámorban lapul a lélekrontó lex stressz,
s aztán felhorgad félelem, hogy reszkess.

Tömegsorok közt kígyóznak vén utak,
régmúlt világok közt a szeretet mutat
irányt. Szívetek után Drakula kutat.

Egyre vár a csíksomlyói Szûz Mária -
a fából sugárzó. Ölében Szent Fia.
Ott ólálkodik körötte a Bestia!

És a nyereg: a Kis Somlyó és Nagy Somlyó -
tengernyi magyartól hullámzó angyal-tó!
Majd csend... A tömegben vegyül a hasonló,

s még is más - a bosszúra szomjazó-éhezõ,
ki ûzni vágyik a magyarban létezõ
összetartó erõt: a mindig kétkedõ.

Áldassék léptetek mindegyik fûszálon,
ahol röpke napra égre feszül álom -
s koppanó csizma tipor a gúnyhatáron!

Ûzessen barlangjába: fekete tóba,
aki mosolyra káromkodással szólna -
nyissatok nekem ajtót a nagy titokra!

2015.05.20.

Csorba Tibor
75 #10 talpi
- 2019-02-02 19:39
#8 Laplage2
- 2019. február 02. 16:33:32
Ahogy mondod. Viszont, ezt már évek óta nyomjuk és "halló fülek" hol vannak?
Ok's a "fülek" és a valós tenni akarás????
1323 #11 Laplage2
- 2019-02-02 20:01
Én reménykedem mert van hittem!
Más már nincsen nekem
146 #12 satu
- 2019-02-02 20:59
Talpi!
Így van, de sokan egy kerékpárt nem tudnak elvezetni, nem hogy egy családot.Kiheréltek sok embert. Manapság az akincs ha van szeretõ családod
, ha egyáltalán lehet.
Sajnos a nõk se szülnek szavakra (nem bnántásból még véletlen sem) Anyagi megfontolás lesz a vége A ún "férfiak" meg ezt is keresik.
Család? A férfiak fele külhonban, hogy majd egyenesbe jöjjön és majd aztán... Csak mire révbe érne már másnak építi a boldogságát...
Korombeliek ebben a cipõben.
Én is menjek, vagy...?
75 #13 talpi
- 2019-02-03 06:36
satu
Ha tudnád mennyire igazad van. Sokszor azon gondolkodom, ha némelyik ilyen"nagyon okos,szépséges" elmegy otthonról, hogy a faxba talál haza?
Csoda, hogy ki meri tenni a "barlangjából" a lábát, sajnos, ha sikerül is neki, kiszakadni a "megszokott" környezetébõl, akkor sem azt látja,amit kellene.
Nem, csak,hogy ennek mi van, az, hogy öltözik, micsoda faxa járgányban hasít a kokeró,vagy az "orrgazda" és már "álmodozik is"
Eszébe sem jut, honnan-hogyan/?/ szerezte , vagy miért sír a kisgyerek, vagy miért nem hall, madárdalt a lombok közül?
Ez már rég nem jut el, agyáig/?/ vagy a szemén fülén keresztül, a még ezekkel kapcsolódó érzékszerveihez.
Agyatlan test lett mára sok ember, egyféle zombi, akikkel a "gazdi" azt és akkor tesz bármit amikor csak akar.
Ennek még örülnek is, szegény szerencsétlenjei.
146 #14 satu
- 2019-02-03 13:17
Talpi!
Már régen abban a hangulatban vagyok, kapja be mindenki, és legyünk állam az államban. Szerintem sima ügy ahogy fent úgy lent elvén.
Senki nem választotta õket, így jogunk is lehetne erre. Amúgy meg ilyen a történelmünkben elõfordult már.
Ez egy ötlet, de szerintem müködhet.
75 #15 talpi
- 2019-02-03 20:36
Nos a cikk alapja, valójában a nemzeteket felbontó igyekezet, amit akár, családon belüli, erõszak szinonímájára vezethetünk vissza, vagy, akár a tudományosan megfogalmazott, "viktiminált" családi helyzetekre. Szerintetek, ez mai kelletû?
No nem, 1978 ban már ezzel foglalkozott a Belügyi Szemle, tehát? Akkor mikor is kezdõdött a "rendszer váltás?
961 #16 szabir
- 2019-02-04 16:26
Bela talan nem de a tobbi judran a kepe alapjan
1368 #17 Karpatkanyar
- 2019-02-08 12:44
Véleményem szerint Magyarországon is mûködik az oldalági erõszak, hisz Magyarország is gyarmatosítva van. E miatt a vezetõink helytartók.
1368 #18 Karpatkanyar
- 2019-02-08 12:46
szabir, Béla Markoló a kézdivásárhelyi fászsidó unokája.
118 #19 keepfargo
- 2019-02-08 14:46
Nostradamus-nak van egy Magyarország jövöjére vonatkozó jóslata, nem tudom kentek ismerik-e ezt. Állítólag megfejtették utólag hogy a hadvezér Zrínyi rendelte meg nála a dolgot, valami 400 (vagy 4000?) aranydukátért. Na azér´má´elég jókat illik elörevetíteni.
Az egyik ilyen summás megjegyzés valahogy úgy szól, hogy a magyarság megmenekedése Erdöelve felöl kezdödik...
Ha ez igaz, akkor még várnunk kell, valószínüleg (és nem "valszeg" - figyelem, újmagyar modernkedö barmok!) a mi generációnk ebböl vajmi keveset fog látni; borítékolnám hogy szinte semmit.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.50 másodperc
3,392,354 egyedi látogató