Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szemfényvesztõk

GondolatokSemmi nem az, aminek lát-cikk! Van egy "pénzügyekért" felelõs, van a "történelemért" és van az "emberminiszter" és van egy halott belügyminiszter, aki a képen éppen megölt zsidó másikkal mosolyog. Ez ma "Magyarország" és csodálkoznak, ha nem nézzük jó szemmel? :-)) Tényleg egy vicc. Még hogy holokauszt! De ezt csak bélmelegítésnek, így a februári korai nyárban.


De, hogy abba ne feledjem audio-vizuális programozásbéi asszociációim megosztását egy mai rémhírrel folytatom. Lázár már egy ideje új szerepkörökben téblábol, mintha õ lenne a "nép fija". Kis moszados kényláda most oda lett vezényelve a..., de itt a hír: Új szerepben Lázár János – a kormányinfó elõtt nem izgult ennyire

Legalábbis ezt írja a Facebookon, ahol megosztott egy rövid videót az elsõ tárlatvezetésérõl. A volt miniszter Koszta József képeit mutatta be az érdeklõdõknek, Makón. Link Ha valakinek kõ-zülletek nem menne, segítek felturbózni a jelentéstartomány értelmezési felületének befogadóképességét. Makó = Jeruzsálem, ugyi! Képmutatás! Volt miniszterekkel lesz tele a "közélet". Mellesleg Koszta József is megér egy kört. Szentesen van múzeuma, ott festegetett 30 évet népi realisztikát. Tiszta paraszti urizálunk. Nem mellesleg Szentes a szülõvárosom.

Aztán itt van a jóbik zsidó párttalanítás és áttelepítés a mi hazánkba, mi ugye nem a ti hazátok! Szánalmas, de lõném már mindet kérdés és pértállás nélkül demokratikusan! Jobbikos politikus: Lehet, hogy a pártunkkal fogunk majd fizetni

Összesen egymilliárd forintot próbál behajtani a Jobbikon az Állami Számvevõszék. Ez akár a párt megszûnéséhez is vezethet. A Jobbik néhány hét múlva rendkívüli kongresszuson dönt a folytatásról. A párt szombati idénynyitóján Sneider Tamás pártelnök politikai támadásról beszélt, de azt üzente Orbán Viktornak, hogy benne emberére akadt. Link Jakab péter a szóvivõ ugye nem titkoltan zsidó. Na jó, lapozzunk!

A maciék átvették az OPEC-ot, vagy mit, de ez a számunkra már ismert hír elõremutató.

Alig másfél év alatt 107 milliárd dollárt koboztak el Szaúd-Arábia korrupt milliárdosaitól

Majdnem 15 hónappal azután, hogy Szaúd-Arábiában az ország elõkelõségét, köztük a trónörökös 11 unokatestvérét, minisztereket, és fegyveres testületek fõnökeit a rijádi Ritz-Carlton lakosztályaiba zárták, Mohammed bin Szalman koronaherceg bejelentette, hogy kifizetõdõ volt a korrupció elleni harc. Az általa vezetett korrupcióellenes bizottság eddig 107 milliárd dollárt gyûjtött be 87 személytõl. Ebben egy része képpénzben volt, a többi pedig ingatlanban, cégekben és értékpapírokban.
Link

Ez meg itt ugye azt jelzi, hogy a "hibrid háborúban" orsósnak nagy szerepe van, hisz a nagy migráncsozás közben a leginkább zsidó-cigány és arab-török megszállt "ország" valójában a "miénk", illetve nem is a miénk, de ezt már megtárgyaltuk számtalanszor. A kínai-orosz "üzletemberekrõl" most nem szólanék külön.

Ámokfutás: Orbánék keresztbe tettek az illegális bevándorlás elleni fellépésnek

Arab országokkal egyeztetett volna az EU az illegális migrációról, Magyarország viszont nem szavazta meg a közös uniós álláspontot.
"„Magyarország diplomáciai ámokfutásának lehettünk a tanúi”"
- mondta egy brüsszeli diplomata a dpa német hírügynökségnek, miután kiderült, hogy Magyarország nem szavazta meg az Európai Unió közös bevándorlásügyi álláspontját az Európai Unió és az arab Liga külügyminisztereinek a hétfõi találkozója elõtt; a nyilatkozatot a 168 Óra vette észre.
Mint a lap írja, a magyar vétó éles bírálatokat váltott ki, az Európai Unió ugyanis szeretné rávenni az arab Liga tagországait az együttmûködésre az illegális bevándorlás elleni harcban, ez azonban közös álláspont nélkül nehéz. Nem mellesleg az Orbán-kormány az, amelyik mindenféle migrációt elutasít. – Magyarországnak fel kell tennie a kérdést, hogy mit is mûvel valójában, amikor akadályozza az EU és az Arab Liga együttmûködésének az elmélyítését – fakadt ki egy másik brüsszeli diplomata is a dpa-nak. ...Link

Ez a cikk pedig azt ragozza, hogy a régi világrend "megbukott" és új vezetõkre van szükség! Ja, nem így fogalmaz, de lefordítottam magyarra.

Vezetõ nélkül rohanunk a fenyegetõ ismeretlenbe

Kétségbeejtõ üzenetet küldött a világnak az idei davosi Világgazdasági Fórum: a világ gazdasági és politikai elitjének halvány dunsztja sincs arról mit hozhat a jövõ, így azt sem tudják, hogyan kellene elébe menni a változásoknak.

Minden társadalmi csoportnak szüksége van hõsökre, akik utat mutatnak nekik. Ez alól még a világ gazdasági és politikai elitje sem kivétel, amelynek képviselõi évrõl évre a davosi Világgazdasági Fórumon (WEF) találkoznak egymással. A "globális elit", ahogy ezt a csoportot nevezik elvesztette a lelkesedését és nincsenek ötletei arra, merre halad vagy kellene haladnia a világnak - összegzi az idei tanácskozásról szerzett benyomásait Gideon Rachman, a Financial Times (FT) vezetõ publicistája...Link

Ugye az megvan, hogy az "angol parlament" lényegében ugyanúgy bohózattá vált, mint a "magyar". Ja, az "amerikai" ugyanez a kotta. Lényegében a "kormánypártok" felkészültek saját felszámolásukra. Következmény: Államforma-váltás, illetve egy archaikusabb rendszerhez való visszacsatolás. Ugye az "angoloknál" van király. Na, nem véletlen, hogy annyit ragozzák és vérfrissítik meg összekötik az ámerikai vérvonallal az illumináci bandát. Készleteznek! Készülnek. Tük is?

Brexit: készletfelhalmozásba kezdett a brit feldolgozóipar

A legfrissebb aktivitási mérõszámok szerint rekordütemû raktárkészlet-felhalmozásba kezdtek a brit feldolgozószektor vállalatai a brit EU-tagság március végén esedékes megszûnésének közeledtével.

Az IHS Markit pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport és a brit gazdasági ágazatok beszerzési aktivitását mérõ intézet (Chartered Institute of Procurement & Supply, CIPS) pénteken ismertetett közös felmérése szerint a brit gyáripar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) januárban háromhavi mélypontra, 52,8-re csökkent a decemberben mért 54,2-rõl.

Az 50 feletti BMI-indexek a vizsgált szektorok aktivitásának erõsödését jelzik, vagyis a brit feldolgozó ágazat e teljesítménymérõje a jelentõs visszaesés ellenére még mindig növekvõ ipari aktivitásra, ugyanakkor a növekedési ütem lassulására is utal.

Az IHS Markit/CIPS adataiból kitûnik azonban az is, hogy a feldolgozóipar a BMI-felmérések közlésének eddigi 27 éves történetében soha nem mért ütemû alapanyag- és késztermék-készletezésbe kezdett. Link

Így a végére, zárszónak a Portik-féle meglelt kazetták kapcsán, ha már az álpintér és véletlen a fenyõt is képbe helyeztem, emlékeztetlek rá benneTEK, hogy semmi nincs feledve. Meddig tart a nyakára hágni ennek az egész mocskos bandának, ha valakik éppen úgy akarják? Na és akkor mi lesz?


Jól ismerte az olajos alvilág Gyárfás zsarolóit

Kisteherautónyi Portik-felvételt foglaltak le a nyomozók

Günter Regen álnéven jelentkeztek nyáron Gyárfás Tamásnál azok, akik egy újabb, Portik Tamás által rögzített hangfelvétellel akarták megzsarolni, és ezáltal pénzt kicsikarni a Fenyõ János meggyilkolásának ügyében ekkor már meggyanúsított volt úszószövetségi elnöktõl.
Ez a zsarolás vezetett aztán ahhoz, hogy egy „teherautónyi” felvételt foglaltak le a rendõrök. De nem igaz, hogy mindet egy temetõben.
Amikor a zsarolással kapcsolatba hozott figuráknak néztünk utána, olajos alvilágba és plüssfigurákba botlottunk, miközben minden szál Portikhoz vezet.
De a börtönben raboskodó Portikról azt mondják, nincs túl jó bõrben.

Másfél óra. Günter Regen szerint nagyjából ennyi idõbe tellett volna, hogy Gyárfás Tamás átvehesse azt a kazettát, ami az „ártatlanságát” vagy akár a „bûnösségét” is bizonyíthatja.

Günter ezt abban az e-mailben írta, amit még nyáron küldött el Bánáti Jánosnak, a Fenyõ-gyilkosság miatt felbujtóként tavaly tavasszal meggyanúsított Gyárfás Tamás védõjének. A levélíró küldött egy fotót a kazettáról, amirõl azt állította, hogy a megbízója tulajdonában áll. Azt is közölte, hogy a találkozóra akkor kerülhet sor, amikor a megbízója Európában lesz. ...Link

A dominók állnak! A "matolcsy-forint" , vagyis a Yüan fedezetû "magyar valuta" biztosítaná a stabilitás egy "venezuelai" gyors váltás esetében is. Én elgondolkoznék ezen, bár nem feladatom már rég a gondolkodás.

Hozzászólások

684 #1 atacama
- 2019-02-03 10:26
ennyi kusza szemet és kancsjányt.. bammeg mi van itt
óvoda közelébe ne menjetek mert a gyerekek megállnak a fejlõdésben.. is
154 #2 kakas
- 2019-02-03 10:58
ez is egyfajta belterjességnek jegyei.https://coub.com/...66.media.tumblr.com/3d559ca88595b4dd90e19ad9685a3681/tumblr_p7wubnKy131qawa2oo1_500.jpg
299 #3 i_gazember
- 2019-02-03 11:56
A szem a lélek tükre

https://napidokto...lek-tukre/
1349 #4 Nagy Levente
- 2019-02-03 13:19
Urunk Jézus egy felemelkedett mester szavai, amikor ezek "megkísértik": "...nem anya szült (teremtett) bennetek hüllõ, sárkány, gyík lakik bennetek (genetika: hüllõ-ember hibrid) - ma meg ezek vezetnek minket orrunknál fogva, manipulálva: pénzel (fizetés, támogatás, legalizált uzsorakölcsönök, stb.) ebben a judaizmusban (most kapitalista-liberális-cionista-imperializmus, nemrég még kommunista-szocialista volt) amíg mind odaveszünk.
139 #5 jozsef toth
- 2019-02-03 13:21
Februar a farsang ideje!
Ilyen alarcokat kell gyartani .Bankrablas es egyebb gyilkossagok nyivanos helyen jobban latjak oket.
Az USA ba ezt mar alkalmaztak .A volt elnokok pofajat es bohocoket eloszeretettel hasznaltak ilyen akciokbas_vigyori
139 #6 jozsef toth
- 2019-02-03 14:15
Azt is mondhatjuk,hogy ok mas szemmel nezik a vilagot!
Talan igy erthetobb (ELVI s_nezemSZEMMEL)
Miutan ok mar el vittek ,es folyamatossan viszik igy nem marad nekunk semmi !
Csak az adossag es a kamat.s_franc
2 #7 gerry
- 2019-02-03 16:10
"Urunk Jézus egy felemelkedett mester szavai..." - hüJeség!
JA-HOVA az igazi... Nem is, mert MohasMed illetve Jahvé...

Nem akarod már abbahagyni ez at Urunk jézusozást? - hányingerem van már a kenetteljes okoskodástól.

Tudom, az én anyám meg minden de úgy látom te is eltvedt báránykája vagy ennek a szerencsétlen világnak.

Voltál gyónni? Nem itt kellene.
4 #8 Posta Imre
- 2019-02-03 19:07
Gerry, én már gyóntam, Jézus velem volt, de most el kellett mennie, mert Kerepestarcsára is hítták.

Nem a bandzsa halamandzsa a lényeg, hanem a körképcsarnok, témafelelõsök kiválogatása. A szemünk elé rakják és pont õk azok, akik most a "hazát" cionista gatyába rázzák. Kemény menet. Szemtelennek kell lenni ehhõ!
1349 #9 Nagy Levente
- 2019-02-03 19:09
Kedves gerry! Azért nem érted, mert evakít ez avilág. Nem akarok semmit semilyen egyháztó. Teljesen tisztába vagyok vele, hogy a zsidó-keresztény és az iszlám is a judaizmus sötét rendszerének eszköze. Pontosan azért tudnak megtenni mindent, mert már szinte mindenki csak ezen a mátrixban tud gondolkodni a különbözõ agy- égy lélekmosások miatt. A mester Jézus is elmondja, hogy az én atyám templomát ne kõbõl épített "házban" keressétek mert az bennetek van. Ha nem akarjuk meg sem érteni az ilyen tanításokat, Buddhájé, Jézusé, Krisnáé, Mani-é stb., akkor mind örökre eltévedt báránykák maradunk. A hagyományba igenis vissza kell térni. Ha meg akarod ezt érteni, el kell olvasni - minden elõítéletet és mai kor tanításait lehetõleg mellõzve - Wass Albert Hagyaték c. mûvét abból sok minden kiderül! Ezeknek, a saját módszerükkel hiába mész ez az õ pályályuk több ezer éve begyakorolt módszerek. Gondolj a kr. u. 907-ben a Pozsony alatti magyar gyõzelemre a sötét erõ töbszörös túlerejével szemben. Csak az akkor még teljesen meglévõ kultúrájuk erejében bízhattak az akkor élt magyarok, vagyis az egymás iránti tisztelet, becsület és szeret erejében.
4 #10 Posta Imre
- 2019-02-03 19:58
Levi, hidald át ezt a mondandót, hogy kapcsolódhassék közérthetõbb módon a cikkhez és kevesebb "szentbeszéddel" fûszerezve közelebb visz a valóságismerethez. Mondjuk Jézus géppuskával a kézben rendet tesz, vagy ilyesmi... Nem volna baj, ha már némi tapasztalattal itt összeszednéd a gondolataid tömören, sommásan egy külön cikkbe és nem bonyolódnánk olykor féltreértésekbe és félremagyarázásokba. mert látható lenne, hogy nem vagy te olyan elveszett "szentfazék".
2 #11 gerry
- 2019-02-03 21:01
"Kedves gerry! Azért nem érted, mert evakít ez avilág." s_ohno

Kösz, Imre...

Levente - kérlek ne akarj felvilágosítani! Itt írok és olvasgatok néhány éve és tisztában vagyok azzal, hogy bizonyos dolgokban nálam sokkal magasabban képzett, okosabb - sok esetben értelmesebb emberekkel találkozhattam. Valójában egy félmüvelt, átlagos vagy annál egy kicsit több tudással rendelkezõ emberke vagyok aki az utóbbi években többet tanult az itt olvasható hozzászólásokból mint amit valaha remélni mert. Nem vagyok már mai gyerek de a szenilitás még nem lépte át a házam küszöbét - lehet, hgy itt settenkedik valahol de tudja, hogy óvatosnak kell lennie, mert nem óhajtok vele barátkozni.
Levi, ide az évek alatt sok ember bekopogtatott és bebocsátást nyert. Nehogy azd hidd, hogy haragszom és arra se gondolj, hogy a tudásodat kérdöjelezem meg.
De amióta itt vagy - napi szinten magyarázod az itt olvasóknak, hogy milyen ez a világ, mi a dolgunk, mire figyeljünk,... és a te bástyád alapja Urunk-Jézus a mestered ... de nem akarsz semmit az egyháztól! (Ezt írod - talán már nem is elõször) ... és engem vakít el ez a világ???
Uramatyám! Úgy gondolod, hogy a te világod nem okoz vakságot? Napszemüveget se hordasz - gondolom.
De szerinted nekünk szükségünk van arra amit te itt - két hét alatt kinyilatkoztattál?
Feljebb írod: "Teljesen tisztába vagyok vele, hogy..." - "A mester Jézus is elmondja, ..." - "Ha meg akarod ezt érteni, el kell olvasni... "
Szerinted mi akik itt vagyunk csak most jöttünk le a fáról?

Azt hiszem te is egyike vagy azoknak akik a jó szándékukkal akarják kikövezni másoknak az út szélét és áldott lelkük nehezen emészti meg, hogy nem mindenki szereti az ilyesféle korbácsos embereket.
Tényleg azt ajánlom, hogy olvasgass többet és ne okíts minket ilyen hévvel. Az nem egészen nekünk való. Néhányan itt túlérzékenyek vagyunk a hittérítõkre. Nálam és Tóth Jóskánál ez fokozottabb ellenérzést vált ki. Remélem nem tapostam bele az egódba tulságosan, mert nem az a szándékom.

Megérteni valamit meg a saját agysejtjeim kihasználásával szeretnék és nem mestered Jézus + a Te (mint annak földi hely... izé tolmácsként akkreditált prófétájának) útmutatásait követve szeretném a továbbiakban értelmezni.

Á-Men
8 #12 miskolcilaci
- 2019-02-03 21:58
www.kepfeltoltes.eu/images/2019/01/69112745511_7797818488206.jpg

www.kepfeltoltes.eu/images/2019/01/769425kereszt.jpg
238 #13 bivaly
- 2019-02-04 07:05
Gerry !

Helyettem is írtad !
Hogy a francba lehet elutasítani a hivatalos kerezsténység hivatalos tanait, folyamatosan idézve a hivatalos mû, ránk tukmált idézeteit ?
Mert, ha egyszer a "kereszténység" úgy hamis ahogy van, akkor mi a tetves bránónak olvassak a hivatkozott mûbõl, akár egy sort is !? Amit az "én igazságom" alátámasztására rendszeresen citálsz Levente !
Öregem, úgy nem lehet dugni, hogy szûz maradjál, a pettinget meg ne téveszd össze mással !

( Csak az érthetõség kedvéért, mint rendesen !!!)
809 #14 megmondhatom-e
- 2019-02-04 09:51
-igazságod lészen - kedves bivaly !
- de szegény Leventét most alaposan ledaráltátok - nem újság.
Kedves Levente !
ha jól tapogatom a helyzetet, ide te is hozzám hasonlóan 'törtél 'be - ahogy kb gerry fogalmazta (nem idéztem a nagyságot - bocs)
Nem mérted fel jól a helyzetet; - ez itt egy szekta . A szektáknak van egy kórusa , ahova -amikor bekukkantasz , csatlakoznod kell a 'hangnem'-hez - különben a disszonancia jelenségével találkozol.

A szektákban - ugyanazt az 'istent' imádják , de Istent nem ismerik.
Ettõl persze még nem feltétlenül rossz emberek õk , csak nincs hitük.
Vallásuk van helyette , de ez - legalább- egy másik vallás , nem az a mainstream féle.

A szektában egyetlen szólista van - a többi pedig a zenekar.
Az improvizálásra csak akkor van szükség , ha az felvette a ritmust.

Ez a szekta persze -nem egy szokásos - itt bírják a kritikát a prímások , de mások maradjanak 'aláfestés'.

Nem is mondok többet - még kifogy a tinta - fel a fejjel ! -mind egy Iránba haladunk !
1349 #15 Nagy Levente
- 2019-02-04 09:58
Kedves Bivaly és kedves Gerry!
Elnézéseteket kérem, nem az volt nekem sem a szándékom, hogy valakit is megbántsak. Én is próbálom megérteni, hozzátok hasonlóan ezt az elferdített világot, amiben élünk. Ti itt az Imrével együtt tesztek, - nekem úgy tûnik - ezért a határt a legtöbbet. Én csak próbálok hozzáteni ehhez, ha megengeditek. Nem tudom, hogyan a legcélszerûbb. Annyit tudok, hogy mivel én is érzem, hogy sok minden nincs rendjén, próbáltam visszafelé a történelem cérnája mentén valamit felgöngyölíteni, persze kerülve a hivatalos akár egyházi akár világi álláspontokat. Szerintem találtam pár magyarázatot, amit az Imrének - legalábbis egy részét - leírtam, majd ha úgy látja jónak közvetíti nektek. Azt is értem, hogy fõleg mára - ami miatt talán a legnehezebb helyére rakni dolgokat - elég sok vélt vagy valós érdeket sért legalább is rövidtávon.
Minden, jót kívánok Nektek, tisztelettel!
238 #16 bivaly
- 2019-02-04 10:11
Kedves Levente !

Sungosan szoktam írni, többnyire, hogy tényleg érthetõ legyek, és mindenki számára. Egyáltalán nem bántani akartalak, de ami úgy van, az úgy van !
Egy hamis tan idézeteit használni a saját véleményed alátámasztására, miközben elméletileg a hamis tan és hirdetõi ellen teszel, végtelenül logikátlan, és ésszerûtlen, innentõl kezdve hiteltelen.
De szabadon azt írsz, hirdetsz, modasz, amit akarsz !
Csak arra az égbekiáltó ellentétre reagáltam, ami nem csak a Te, de a hozzád hasonlóan Jézust elõszeretettel idézõk szokása, hogy az egyázat támadják, majd idéznek a igazuk alátámasztására az egyház által kiadott könyvre ( Biblia), hogy mit mondott Jézus !!!
Mi ez, ha nem orbitális ellentmondás ? Ami azonnal hiteltelenné teszi a mondanivalót, annak igazság tartalmát, és hiteltelenné teszi az evvel érvelõt is !
Ez egyszerû mint a faék ! Olyan nincs, hogy ha "én" mondom igaz, ha "õk" mondják nem igaz, ugyanarról, ugyanazt !!!???
809 #17 megmondhatom-e
- 2019-02-04 10:15
- nincs baj Levente!
Vegyél mély lélegzetet , szaladj egyet a ház körül , pattanj fel a motorodra , csípj fel egy jó nõt a parkban - csak nehogy hosszú történetet írjál , hogy követnek , megfigyelnek és semmi nem O.K. . Mint már többször leírtam itt - és még talán fogom is , ha a szekta engedi , hogy "megmondhassam " - én már jártam olyan helyen- ki más , mint a zsidók " kegyeibõl" ( az ír zsidó fajta zsidókéból) , ahol mindenkinek volt saját története. ( és mind igaz! )
Ne vedd úgy a szívedre a 'szavakat' - tudod - itt is van -szinte mindenkinek - története .

Mi mind a gyilkos zsidók áldozatai vagyunk , de ezt legtöbben bátran elhallgatják - mert szerintük nincs értelme . . .
Szerintem meg van !
De én csak egy "betört" szekta látogató vagyok.
Én nem hiszek istenben , csak Istenben.
1349 #18 Nagy Levente
- 2019-02-04 10:57
Bivaly, itt az évszázadok alatt, ahogy ti is tisztába vagytok vele sok minden gaztett és elferdített igazság is megtörtént. Ez történt a Jézussal, Mani-val stb. és az õ tanításaikkal is. Azt, hogy miért írom a Jézus elé, hogy Urunk, meg van a maga "tiszteletteljes" magyarázata. Ugyanis a zsidó-keresztény dogmákkal ellentétben, bizonyos írásokból kiindulva, - ami hansúlyozom nem a hivatalos egyházi álláspont - az ismert világtörténelem során talán õ tett a legtöbbet a háttérhatalommal szemben, csak ezeknek ezt sikerült 180 fokkal eltéríteni, legalább is ezidáig.. Egyébként magyar, legalább is testvéri népek Kende minõségû irányítójaként. A keresztény ugyanis nem egyenlõ a ma is hivatalban lévõ zsidó-keresztény egyházakkal, sõt (legfeljebb nem is pont kereszténynek hívták). Ezeket a tanokat és az erre épülõ rendet, kultúrát kezték el leghamarabb irtani pl. Kárpát-medence területén a különbözõ elsõsorban manipulációkkal. Mivel a pozsonyi csata - kr.u. 907 - után belátták, hogy ez fizikai erõszakkal egyedül nem fog menni. Ezt, az Imrének egy kicsit részeleresebben kifejtettem. Ez ehez a cikkhez szerintem kapcsolódik, mivel amit a képeken és a tettekben látunk az ennek (is) egyenes következményei.
684 #19 atacama
- 2019-02-04 13:47
:D:D:D:D

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.19 másodperc
3,399,407 egyedi látogató