Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az Arab-félszigeten a pápa

BelföldEgy szót se higgyetek el ebbõl. Arról szól a "intifáda", hogy az összes "hivatalos" vallás megbukott. Bibliával mennek a "hugyozóba" és az átmenetet kell leszervezni, béke, barátság, szeretet és a többi fingszagúvá tett szabadkõmûves ajvék közepette. Új világrend kezdõdött. A cél a katolikusok jövõjének biztosítása a térségben
A katolikus egyházfõk közül elsõként az Arab-félszigetre, az Egyesült Arab Emírségekbe látogatott vasárnap Ferenc pápa a vallásközi párbeszéd megerõsítésének és annak céljával, hogy felkeresse a helyi katolikus közösséget. (A félszigeten mintegy 2,6 millió katolikus él.)

Itt várhatóan õ tartja kedden a világ legnagyobb katolikus miséjét, amelyet muszlim országban mutatnak be, mivel – az MTI által idézett EFE spanyol hírügynökség információi szerint – mind a 135 ezer belépõ elkelt a fõvárosban, Abu-Dzabiban található Zájid Sportvárosi Stadionban tartandó misére. Az arab ország hatóságai ünnepnappá nyilvánították február 5-ét, hogy a katolikus hitû, többségében ázsiai – legfõképp indiai és Fülöp-szigeteki – munkavállalók szabadon részt tudjanak venni az eseményen.


A pápa hétfõn kezdõdõ hivatalos programja elsõ állomásaként megbeszélést folytat Mohamed bin Zájid Ál-Nahaján trónörökössel az elnöki palotában, délután pedig szintén magántalálkozót tart a Zájid sejk nagymecsetben az Iszlám Vallási Tanács nevû nemzetközi csoporttal. A katolikus egyházfõ ezután részt vesz az Emberi testvériség elnevezésû vallásközi találkozón, ahol beszédet mond a különbözõ felekezetek képviseletében megjelenõ mintegy hétszáz meghívott elõtt. Ferenc pápa keddi napját az Egyesült Arab Emírségek katolikus közösségének szenteli, mivel e látogatásának egyik fõ üzenete annak fontossága, hogy a katolikusoknak legyen jövõjük a térségben. A katolikus egyházfõ ellátogat az abu-dzabi Szent József-székesegyházba is.

A kereszténység vagy más, az iszlámtól eltérõ vallások gyakorlása nem minden perzsa- (arab)-öbölbeli országban engedélyezett. Míg az Egyesült Arab Emírségekben vagy Kuvaitban a keresztények imádkozhatnak templomokban vagy más, különleges engedéllyel rendelkezõ helyeken, addig Szaúd-Arábiá­ban tilos az iszlámon kívül más vallás gyakorlása.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-02-05 07:57
Egy muszlim nõ volt a New York-i Szabadság-szobor modellje

A francia szobrász eredetileg a Szuezi-csatorna bejáratánál akarta felállítani a szobrot.
Korábban a témában:

A Smithsonian Intézet magazinja szerint a New York-i Szabadság-szobrot eredetileg nem a Liberty Islanden, hanem az egyiptomi Port Szaíd kikötõjében, a Vörös-tengert és a Földközi-tengert összekötõ Szuezi-csatorna északi bejáratánál állították volna fel. És, ami még érdekesebb: nem Lady Liberty-t, hanem egy tradicionális népviseletbe öltözött muszlim parasztasszonyt ábrázolt volna.

A Smithsonian szakértõi a Hufffington Postnak nyilatkozva azt mondták, hogy Frédéric Auguste Bartholdi francia szobrászmûvész a haladás szimbólumának szánta „Egyiptom elhozza a fényt Ázsiába” munkacímû alkotását, amely fáklya helyett egy hatalmas, világítótoronyként szolgáló lámpást tartott volna. Igen ám, csakhogy Iszmáíl pasa, az egyiptomi alkirály túl drágának találta a 26 méter magas szobor felállítását, ezért lefújta a projektet.

Bartholdi kicsit módosított a szobor tervein – amelyeket a párizsi Musee D’Orsay szakértõi szerint a Rodoszi Kolosszus ihletett –, és Gustave Eiffel, az Eiffel-torony építõjének segítségével megépíttette Franciaországban. Innen aztán darabjaira szedve, ládákban szállították az Egyesült Államokba, ahol 1886. október 28-án leplezték le – mint a Francia Köztársaság ajándékát a függetlenségi nyilatkozat aláírásának századik évfordulójára.

A rézbõl készült szobor végül majdnem négyszer olyan magas lett, mint eredetileg tervezték: a talajtól a magasra emelt fáklya végéig 93 méter.
https://24.hu/tud...-modellje/
329 #2 gutai zub
- 2019-02-05 14:41
A Globalizmus és a Vallás

Mond, Te kit választanál?

Az ábrahámi gyökerû zsidó, mohamedán,és zsidó keresztény vallás, Ábel és Káin, Romulusz és Rámusz kezdetekkel, folytatásokkal

Vagy a zsidó kereszténység elõtti: Kereszt Én ség van, HUNOR ÉS magor ahol a jelkép nem egy embertelen kivégzési kereszt, hanem egy egyenlõ szárú kereszt,közepén az Én, a mindenséget szimbolizálva

A mai, embertelen hordának összekevert fogyasztó lényeknek nem kérdés, hogy melyik vallás felel meg
1313 #3 zoli
- 2019-02-05 18:07
Szent Brigitta: Az a pápa, aki

feladja a cölibátust, a pokolra kerül

A Szûzanya elmagyarázta Svéd Szent Brigittának, hogy ha egy pápa megengedi a papoknak a nõsülést, akkor a pokolra fog kerülni. Ezt mondta a látnoknak:

"Most elmagyarázom neked, mi Isten akarata ezzel kapcsolatban ...

Tudnod kell ezt is: ha egy pápa megengedi a papoknak, hogy testi házasságot kössenek, Isten olyan súlyos büntetéssel fogja sújtani spirituális úton, mint amilyen súlyos igazságos testi büntetést szab ki a törvény az olyan emberre, aki olyan súlyos bûnt követett el, hogy azt érdemli, hogy kivájják a szemét, levágják a nyelvét, az ajkait, orrát és a fülét, amputálják a kezét és a lábát, az egész testébõl folyjon el az összes vére úgy, hogy a teste kihûljön, és végezetül a kivérzett holttestét dobják a kutyák és más vadállatok elé. Ehhez hasonló dolog történik spirituálisan azzal a pápával, aki szembe megy a fent említett rendelkezéssel és Isten akaratával, és megengedi a papoknak, hogy házasságot kössenek.

Emiatt az ilyen pápától Isten teljesen elveszi a spirituális látás és hallás képességét, a spirituális szavakat és tetteket. Spirituális bölcsessége teljesen kihûl; és végezetül a halála utána a lelkét a pokolba vetik örök szenvedésre, oly módon, hogy a démonok eledele lesz örökké, vég nélkül."

forrás: gloria.tv

http://euchariszt...t_283.html
80 #4 monguzking
- 2019-02-05 18:15
abu-dhabii nagy mecsetett is volt szerencsém látni s szép alkotás akkárcsak casablankai s isztanbuli----csak átkozott vallás progremozás ne lenne--annyira értelmezhetetlen hogy ember miért nem embert védelmezi--sose tudom felfogni hogy lehet embereket emberekre uszitani holmi megfoghatatlan eszmékkért..
238 #5 bivaly
- 2019-02-05 20:10
Csak a címhez !

Na, és akkor mi van ? Ja, hogy arabokhoz megy ? Keresztényt játszani, hirdetni az igét, vagy tovább hülyíteni az elhülyítetteket, a kívülállóknak meg elõadni a , ..., mit is ? A kóter buzijai által választott fõbuzi eljátssza a szeretetet ( mi az ?), a megbocsájtást ( mi az ?), és a megváltást ( az meg pláne mi az ?) ! És a nyomortól nem látó birka elmegy önkívületben nyálcsorgatni, hogy óhh, a pápa, és beszarik az élménytõl.
Ettõl gúnyosabb és megvetõbb nem akarok lenni ( tudnék !), ezekkel a szerencsétlen önsorsrontókkal szemben, akik hasznos idiótaként pár száz éve szisztematikusan, és jól szevezetten ássák a világ, egyben a saját sírjukat . Az övék nem érdekelne, ha nem ásnák az enyémet is. A puszta létükkel, a "hitükkel", a gondolkodásra képtelenségükkel, és az ezáltal a vakhit vezette mindenre kaphatóságukkal.
Nem mondtam semmi újat. Ismételtem csak hangosan. Soha nem árt nem felejteni !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.55 másodperc
3,398,689 egyedi látogató