Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Megkezdõdött Románia kettészakítása

BelföldA mai Románia négy leggazdagabb városa, egyben a történelmi Erdély, a Partium és a Bánság legfõbb városai összefognak, és megalakítják a Nyugat Szövetségét. A hírt néhány héttel ezelõtt jelentette be Kolozsvár, Arad, Nagyvárad és a Temesvár elöljárósága.

Az újdonság az, hogy szombaton Temesváron aláírják az együttmûködési szerzõdést és hivatalossá teszik a szövetség mûködését jelezve, hogy tényleg komolyan gondolták az összefogást.

A négy városban közös, hogy mindegyik élén a Nemzeti Liberális Párt (PNL) polgármestere áll, akik megunták, hogy állandóan a markukat tartsák Bukarestnek, ezért úgy döntöttek, hogy egymást segítve függetlenítik magukat a fõvárosi politikától, és inkább Brüsszel irányába tekintenek.

Meggyõzõdésük, hogy csak akkor tudnak fejlõdni, ha Bukarestet megkerülve, minél több európai uniós finanszírozású projektben vesznek részt.

A temesvári önkormányzat közleménye tudatja, hogy más erdélyi önkormányzatok is érdeklõdést mutattak a kezdeményezés iránt, ezért megváltoztatják nevüket a Nyugati Négyesbõl Nyugati Szövetségre (Alianța Vestului, rövidítve AVE), hogy ezzel is hangsúlyozzák, a szövetség bármelyik önkormányzat számára nyitott.

A kezdeményezés a gyulafehérvári nyilatkozat szellemiségében arra irányul, hogy a várások megosszák egymással értékes gazdasági, mûszaki, szervezési ismereteiket és tapasztalataikat (a know howt), kapcsolják össze az egyes városokat gyorsforgalmi utakkal, ugyanakkor a kultúra, az oktatás, az egészségügy, a sport vagy a turizmus révén is, írja a közlemény.

Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-02-09 19:36
Moszkva történelemhamisítással és Erdély elrománosításával vádolja Bukarestet

2016-02-06 Hírözön

A román külügyminisztérium “furcsának és sajnálatosnak” tartja, hogy Maria Zaharova orosz külügyi szóvivõ a második világháború történetének meghamisításával és történelmi felelõsségének bagatellizálásával vádolta Romániát – derült ki tárca pénteken közzétett reagálásából. Moszkva Erdély elrománosítását is szóvá tette.
Maria Zaharova, orosz külügyi szóvivõ
Maria Zaharova, orosz külügyi szóvivõ

A román Agerpres hírügynökség szerint Zaharova egy moszkvai sajtótájékoztatón csütörtökön beszélt arról, hogy Bukarestben “nyíltan oroszellenes, a szovjet megszállók kegyetlenségeit elítélõ” kiállításon idézték fel az 1945-ben deportált erdélyi szászok szenvedéseit, és “egy szót sem ejtettek” arról a felelõsségrõl, amely Bukarestet és Berlint terheli a zsidók és cigányok elleni népirtásért.

Az orosz szóvivõ szerint nemcsak a zsidókkal való együttérzés hiányzott a nemzetközi holokauszt-megemlékezések idején tartott bukaresti kiállítás-megnyitóról, de a szónokok azt is elfelejtették megemlíteni, hogy a háború után elüldözött németek névsorát a román hatóságok állították össze, és Bukarest arra használta ezt, hogy a magyar és szász közösség számarányát csökkentse Erdélyben a románság javára. “Ki más ismerhetné jobban országa közelmúltjának ezen fejezetét, mint Románia német etnikumú államfõje, Klaus Iohannis?” – idézte Zaharova költõi kérdését az Agerpres.

A román külügyminisztérium válasza szerint Románia mind helyi, mind országos szinten évente megemlékezik a romániai holokauszt áldozatairól – amelynek október 9-én van az emléknapja – és a holokauszt nemzetközi emléknapjáról január 27-én, augusztus másodikán pedig a roma holokauszt áldozatairól. A tárca felidézte, hogy 2004 óta Románia komoly erõfeszítéseket tett a romániai holokauszt széleskörû megismertetése és a történelmi felelõsség társadalmi felvállalása érdekében.

A bukaresti közlemény “sajnálatos és nehezen érthetõ szándékú” összemosásnak minõsítette azt, hogy az orosz külügyi szóvivõ olyan eseménnyel hozta összefüggésbe a romániai holokauszt-megemlékezéseket, amelyhez azoknak semmi közük. Ugyanakkor azt javasolta, hogy “frissítse fel” ismereteit arról, Románia miként néz szembe múltjával, és milyen szerepet vállal például a Nemzetközi Holokauszt Emlékezési Szövetségben (IHRA), amelynek soros elnökségét tavasszal veszi át Magyarországtól.

MTI
http://polgarport...6-0hpHAhvg
1349 #2 Nagy Levente
- 2019-02-09 22:01
A halál programokból, mint a Don-kanyar és más általuk csinált népírtásokból, ma Uniós és más "támogatásokkal" szintén a nép "zsírján" flancos megemlékezéseket csináltatnak a politikusokon keresztül az illuminati zsidók. Rohatság az egész!
146 #3 satu
- 2019-02-10 13:16
A MIÉP-pel egyeztetett a Mi Hazánk
http://hunhir.inf...;id=123179

Maga a hír olyan nagy visszhangot nem váltott ki. Ugyanakkor el gondolkodtató így Trianon 100 elõtt (Már nem a MIÉP szerepe, hanem a volneres mi hazánk egyeztetése...)
4 #4 Posta Imre
- 2019-02-10 13:18
Satu, akkor arra mit mondasz, hogy a Kásler meg a fidesz támogatására szólit fel! http://ahazapartj...75#respond Látszólag logikus a dolog, de ismerve az elõzményeket lassan nem lesznek már "pártok".
146 #5 satu
- 2019-02-10 13:28
Imre!
Érdekes, hogy pont kásler....
Az idõt is megvettük... s_hihi
1349 #6 Nagy Levente
- 2019-02-10 17:51
Közép-Európa ki lett adva a skót és a párizsi szabadkõmûves páholyoknak. Az egyik jobbfele kezd kevergetni és utánna balra, a másik meg fordítva. A végeredmény ugyanaz: - most a favorit ez a népképviseleti demokráciának hazudott kapitalista-liberalizmus. - A pártok és a politikusaik meg választhatnak, a kettõ páholy között, hogy melyik tenyerébõl fog jobban esni. Ha kikacsintanak a "kereten", meg emlékeztetik õket, hogy kinek a tenyerébõl ettek.
75 #7 talpi
- 2019-02-10 19:15
Azért ezzel a "balra-jobbra kevergetéssel" vigyázni kell, mert a régi vicc szerint,
- ávós elmegy a jósnõhöz megérdeklõdni a jövõt
Mutter, maga csak keverget abban az üstben, amibe a látottak szerint, minden szart beledobál,és állandóan mormog valamit.
-Mondja, miért mindíg csak jobbra kevergeti?
-Azééé fiam, mert akkor talán urak lesznek belõle!
- Na akkor kevergesse csak balra is!
- Aztat nem lehet fijjam.
- Miért maga vén szipirtyó?
- Meee akkor valamiféle párttitkár lészen belõle.

Tehát oly mindegy, merre keverik a szart, mert az akkor is az marad, amit az "alap anyagból" elõ lehet állítani.
75 #8 talpi
- 2019-02-10 19:21
CSak halkan jegyzem meg, részük van, a holokamu áldozatainak számát, közel háromszáz ezer zsidó deportálásával emelni.
Hiszen, ennyit utaztattak meg a 2. Világháború idején, errõl anyagok vannak, mára, viszont mindezt a magyarok nyakába igyekeznek varrni.
Nem furcsa? Nem ismerve az igazmondásaikat és gerincességüket. A cigány, az cigány marad, még ha, akár román is, fõleg ha felcsuti,
4 #9 Posta Imre
- 2019-02-10 19:31
A Nyugat-Balkán európai integrációjának felgyorsítása gazdasági és biztonsági érdek

Magyarország és az EU soros elnökségét ellátó Románia is támogatja a Nyugat-Balkán európai integrációjának felgyorsítását, mert ez az EU gazdasági és biztonsági érdeke is – hangoztatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a román Digi 24 hírtelevíziónak adott interjújában, amelynek átiratát vasárnap tették közzé a tévé honlapján.

Szijjártó Pétert az EU külügyminisztereinek múlt heti bukaresti informális találkozója alkalmából hívták meg a tévé Diplomata útlevél címû mûsorába. A tárcavezetõ kifejtette: ha csak a román uniós elnökségen múlna, nagy reményeket fûzne az EU nyugat-balkáni bõvítésének felgyorsításához, de a nyugat-európai országok többsége inkább az Európai Bizottság (EB) elnökének álláspontját osztja, aki szerint a következõ öt évben nem lesz bõvítés. A közép-európai országok viszont saját tapasztalatukból tudják, milyen sokat segített a köztük lévõ feszültségek oldásában a NATO- és EU-integráció, és ezért gyorsítanák fel Szerbia és Montenegró csatalakozási tárgyalásait is.
https://prokontra...agi-erdek/
75 #10 talpi
- 2019-02-10 20:03
Az egy hülye, nem kellene közel engedni emberekhez.
1349 #11 Nagy Levente
- 2019-02-11 18:28
Ez a mi nagy bajunk, hogy minket is be-integráltak ezek a Szíjjártó félék ebbe az újabb "Unijóba"! Mikor és hol szállunk már ki errõl az EU-NATO intercity-rõl? Én nem ebbe az irányba vettem a jegyet! Nincs ezen a szaron egy vészfék?
75 #12 talpi
- 2019-02-11 18:40
#11 Nagy Levente
- 2019. február 11. 19:28:14
Van bizony, csak, "idõben kell meghúzni, s szólni a többi utasnak, akik, állnak, kapaszkodjatok" !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.04 másodperc
3,392,414 egyedi látogató