Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Honvédelmi Sportközpontok hálózatát akarják létrehozni

BelföldMég mindig nem jött válasz az izraelita nevébenmagyar haderõtõl, hogy meheTEK-e tartalékos beszivárgónak, pedig de jó lenne egy kis test-mozgás! Futóverseny zsinagógától zsinagógáig. Cigány-zaisó hazafiak? Be köll xarni. Simicskó István: Új kihívások követelik meg a hazafias nevelés erõsítését

Két tárcaközi munkacsoport dolgozik a hazafias és honvédelmi nevelés kidolgozásán. Simicskó István kormánybiztos a Honvédelmi Sportközpontok kialakításának ütemezésérõl és a NAT-ba illeszkedõ, felmenõ rendszerû nevelési rendszer kidolgozásáról számolt be a Magyar Nemzetnek.

– A hazafias nevelés kialakítására létrehozott tárcaközi szakértõi munkacsoport jelenleg stratégiát alkot, hogyan lehet a hazafias nevelést oktatás-módszertanilag kialakítani, igazodva a készülõ új NAT-hoz – számolt be a Magyar Nemzetnek Simicskó István.

A hazafias és honvédelmi nevelésért felelõs kormánybiztos szerint a gyermekek és fiatalok hazafias nevelése legeredményesebben a közismereti tantárgyakon keresztül oldható meg.

A korábbi honvédelmi miniszter elmondta: általános iskolában elsõsorban a történelem tantárgyon, a nép- és honismeret-, illetve az osztályfõnöki órákon hívnák fel a gyerekek figyelmét nemzeti értékeinkre.

A centrumokban az önvédelem és a lövészet gyakorlására is lesz lehetõség
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– A középiskolában honvédelmi alapismereteket is oktatnak, ebbõl érettségizni is lehet. Ehhez már elkészült a megfelelõ tankönyv és munkafüzet is – folytatta. A felsõoktatásban, felmenõ rendszerben, önkéntesként katonai ismereteket is elsajátíthatnak a fiatalok, az ehhez szükséges jegyzetek elkészítésére a kormánybiztos felkérte a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet.

Simicskó István felhívta a figyelmet, hogy a hazafias nevelés erõsítését a XXI. századi új kihívások, a hibrid háború lehetõsége is megköveteli.

– A szakma által negyedik generációsnak nevezett hadviselés lényege az információs háború, ez az ellenség a lakosság tudatára, lelkiállapotára okos hálózati eszközök segítségével nyomást gyakorol. Közösségi oldalakon toboroznak, félrevezetnek, destabilizálnak, irányított káoszt idéznek elõ – sorolta fel a veszélyeket, amire a kidolgozás alatt álló hazafias, illetve honvédelmi nevelési program is választ ad.

A kormánybiztos célként fogalmazta meg, hogy gyermekeink egyénileg és közösségileg is fel legyenek vértezve a globalizált információs társadalom veszélyei­vel szemben is.

Arról is beszámolt, hogy egy másik tárcaközi munkacsoport a Honvédelmi Sportközpontok hálózatának kialakításán dolgozik. A járásonként épülõ központok technikai és küzdõsportoknak, illetve a sportlövészetnek adnak helyet.

– Az elsõ ütemben negyven területileg illetékes önkormányzattal tárgyaltunk, a szükséges összközmûves telkeket már ki is jelölték. Tizenhat önkormányzattal már leszerzõdtünk.

A tervek szerint februárban kiírják a típustervek alapján épülõ sportközpontok kivitelezõi közbeszerzéseit. Tavasszal alapkõletételek lesznek, célunk, hogy a ciklus végére minden járásban elkészüljenek a sportközpontok – ismertette a kormánybiztos.

Simicskó István a programot ért ellenzéki támadások, kritikák kapcsán leszögezte: a haza védelme pártálláson felül álló nemzeti ügy, mindannyiunk alkotmányos kötelezettsége.

– Ha a gyermekeink ismerik kultúránkat, azt, amit õseink ránk hagytak, hazafiak lesznek. Saját identitásunk megõrzése pedig elvezet ahhoz, hogy más nemzeteket, más nemzeti értékeket is tudjanak tisztelni – foglalta össze az általa felügyelt program célját Simicskó István.

Megemlékezés a hágón
Az olaszországi Pordoi-hágónál található elsõ világháborús emlékhelyen augusztus 24-én német–magyar–osztrák–olasz együttmûködésben nemzetközi megemlékezést rendeznek, az ott eltemetett 8128 ismeretlen osztrák–magyar és 454 német katona emlékére – adta hírül tegnap a Honvédelem.hu. A 2239 méter magasan létesített emlékhelyen tartandó eseményrõl egyeztetett a napokban Budapesten Horváth Csaba ezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnokhelyettese német és osztrák partnereivel.
Link

Hozzászólások

69 #1 Szalonna
- 2019-02-13 10:34
Hazafias nevelés 😂😂😂 alig születik gyerek, az is hülye lesz mire iskolába kerül.
69 #2 Szalonna
- 2019-02-13 10:36
s_vigyori
69 #3 Szalonna
- 2019-02-13 10:38
Tantárgyak, ahol oktatva van elhazudott magyar történelem, oszt majd hazafiak s_vigyori
75 #4 talpi
- 2019-02-13 18:24
Az "önvédelem" Krafmaga? vagy valami hasonló? Nos, mire a gyermek felnõ és elsajátítaná szép anyanyelvünket, teljesen megzavarodik.
Hiszen, lassan, de biztosan, elõbb kell megtanulnia angelusul, vagy dajcsul, most szép lassan beszívárog a héber?
No én azért csak a cirillel foglalkozom, közelebb is van, most a rakettyák okán, egyre közelebb.
Nye sztrilajtye, daragoj druz :) csak így magyarosan
896 #5 PirX
- 2019-02-13 21:03
238 #6 bivaly
- 2019-02-14 11:04
Talpi !

Mennyi "tudományos" rohadt nagy fehérje csomó hirdeti, hogy már óvodában angolul kell tanulni a gyereknek !!!??? Amikor még magyarul sem tud !!!
Na, ez a hazaárulás egyik legkirívóbb példája, tudománynak álcázva !!!
Most a többi pár ezret nem sorolnám fel.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.69 másodperc
3,410,555 egyedi látogató