Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A romagyilkosságokról szóló konferencia ellen tiltakozott a Fidelitas Debrecenben

GondolatokFelmerülhet a kérdés, ugyan miért is "hír" és miért is "tüntetnek", hogy hír lehessen! Lehet, fel kell eleveníteni a cigánygyilkosságok izraeli titkosszolgálati szálait? Emlékeztek még rá? Lassan 10 éve lesz, hogy beléjük vertük a bökõt és bizony, bele is rokkantak. Ugyan mi is, de az nem számít. „Erõszak és kirekesztettség a romák ellen elkövetett gyilkosságsorozat tükrében” címmel tartanak holnap konferenciát a Debreceni Egyetemen. Ez pedig annyira nem tetszett a helyi Fidelitasnak, hogy 5 fõs „flash-mobot” is szervezett az esemény ellen.

A helyi pártaktivisták „Ez nem a CEU, elvtársak”, „A jogszabályok mindenkire vonatkoznak”feliratú transzparensekkel vonultak az egyetem elé. A Fidelitas aktivistái arról nem beszéltek, mit gondolnak a romagyilkosságokról, és mennyire jó ötlet pártpolitikai ügyet kreálni egy erre megemlékezõ konferenciából.

A debreceni Dehir tudósítása szerint a rendezvénnyel a Fidesz helyi ifjúsági szervezetének az a problémája, hogy szerintük „szakmai konferenciának álcázva egyetemi politizálást szerveznek az oktatási intézményben”.

Szerintük ezt az bizonyítja, hogy „a pénteki elõadók közt találhatjuk Gulyás Józsefet, aki az SZDSZ egyik alapító tagja, s hosszú idõn keresztül volt a mostanra már nem létezõ párt országgyûlési képviselõje. Meghívták Kácsor Zsoltot is, aki 15 éven át volt a Népszabadságnak hívott kommunista pártlap propagandistája, s maga is szerepelt Soros fizetési listáján. Részt vesz Kirs Eszter, aki 2013 óta a Magyar Helsinki Bizottság egyik jogi elõadója. ” De megemlítik a neves szociológust, Krémer Balázst is, akit Magyar Bálint bértollnokának neveznek, bár azt nem teszik hozzá, mivel igazolják ezt az állításukat, és egyáltalán ez mit jelent.

A Fidelitas azt is számon kéri, hogy az esemény moderátora „Ónody-Molnár Dóra, aki szintén az olvasók érdeklõdése hiánya miatt megszûnt Népszabadság munkatársa volt”, és arra is utalást tesznek, hogy Ónódy férje 10 éve hol dolgozott.

Végül hozzáteszik:

Ne legyenek tehát illúzióink, ilyen impozáns balliberális, soros-zsoldos felhozatal mellett fel sem merül a politikamentesség vélelme.

Majd a Dehir tudósítása szerint felszólították a konferencia szervezõit, Giczey Pétert, az SZDSZ egyik helyi alapítóját és Iványi Zsuzsannát, a Germanisztikai Intézet igazgatóját, hogy ne politizáljanak az egyetemen.
Támogasd a Mércét, támogasd a szabad magyar sajtót!
Támogatom!

A Fidelitas vádjait több dolog is árnyalja. Egyrészt az SZDSZ lassan 9 éve nem tényezõ a magyar politikában, de vannak más furcsaságok is. A Fidelitas által megnevezett Giczey Péterrõl például azt érdemes tudni, hogy a Magyar Narancs egy korábbi cikke szerint õ indította el politikai karrierjében Halász János jelenlegi fideszes államtitkárt, de Giczey akkor is a helyi SZDSZ tagja volt, amikor a párt Kósa Lajost támogatta Debrecenben.

A Fidelitas által szintén említett Gulyás József 10 éve valóban az SZDSZ képviselõje volt, de õ azért került meghívásra a konferencia szövege szerint, mert õ vezette a roma gyilkosságokat feltáró parlamenti vizsgálóbizottságot. Gulyás azóta többször is publikált az eseménysorról.

Kácsor Zsolt a Fidelitas állításaival szemben soha nem dolgozott a Népszabadságnak hívott kommunista pártlap propagandistájaként, hiszen 1990 után került a laphoz, amelyben ilyen pozíció nem létezett, Kácsor debreceni tudósító volt, ahogy Ónody-Molnár Dóra is újságíróként dolgozott a Népszabadságnál.

A konferencián egyébként az alábbi témák kerülnek megbeszélésre:

Miért pont itt, és miért pont ekkor? – A sorozatgyilkosság társadalmi-politikai kontextusa
Az állami szervek magatartása, eredményessége a bûncselekmény felderítése.
A romagyilkosságok pere
A Gyûlöletbûncselekmény-sorozat utóélete, hatása a nyilvánosságban
Áldozati nézõpont – az áldozatsegítés 10 éve
A roma és a nem roma származású diákok együttélésének aspektusai: a DE GYGYK Roma Szakkollégiumának integrációs gyakorlata. A levetítésre kerülõ film: Take a Smile: a lányok

A programot Dr. Csatár Péter, a debreceni egyetem bölcsésztudományi karának dékánhelyettes nyitja meg.

A részletes program itt érhetõ el.
Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2019-02-14 06:25
A parazita senkik állandóan felhívják magukra a figyelmet, hogy õk valakik, és ezt kizárólag Állam Bácsi posztos helyein, állami pénzbõl, plusz "soros zsebpénzen", plusz magyarnak hazudott médiával a hátuk mögött.
Az SZDSZ egy a magyarországi patkányok gyûjtõ pártja volt, mára kissé ugyan átalakult más néven, kisebb "pártokra" szervezõdötten azért igen erõs méreg a gazda testben, lásd Momentum !!! Aki elõl a gyáva tetves Orbán is meghátrált !!! Éljen a "demokrácia" !
A "szakértõ" Szarháziak most "tudományosan megbeszélik", hogy õk a legszarházibb Szarháziak ! Vita nincs, ki kell jelenteni, tudomására kell hozni a külvilág számára !
1313 #2 zoli
- 2019-02-14 18:36
Nem értem mi a baja a fidelitasnak?Nem szeretnek beszélni arról,amit az anyapárt tesz minden nap?Mi a baja az egyik zsidónak a másikkal,miközben mindenki tudja,hogy ugyanarról a mocsokról van szó? A roma gyilkoságok megrendelõje ugyanaz lehet,mint aki a Kárpát-medence kiürítését megszervezte,kitalálta.
Igazából több frontos támadás indul,csupán méltatlankodnak kicsit,hogy ne legyen egyértelmû a szándék?
4 #3 Posta Imre
- 2019-02-15 06:06
Zoli, a kérdést tartják napirenden! Semmi baja annak a pár balfaxnak, pojácának, csak parancsot teljesítenek.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.53 másodperc
4,610,908 egyedi látogató