Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Jelképes magyar gesztus Izraelnek

BelföldJé, elfoglaltuk Palesztinát, de közben izrael megszállta Magyarországot.
Benjamin Netanjahu köszönetet mondott Orbán Viktornak, amiért kiáll hazája mellett
Diplomáciai státusú külképviseleti irodát nyit Magyarország Jeruzsálemben – az elsõsorban szimbolikus jelentõségû lépésrõl Orbán Viktor miniszterelnök számolt be tegnap a Benjamin Netanjahu izraeli kormányfõvel megtartott jeruzsálemi sajtótájékoztatóján.

– Külgazdasági képviseletet nyit a magyar kormány Jeruzsálemben, ami újabb elõrelépés lesz a magyar–izraeli kapcsolatok szorosabbra fûzésében – mondta a magyar miniszterelnök. Izraeli kollégája pedig úgy fogalmazott, hogy tulajdonképpen a Tel-Avivban található magyar nagykövetség Jeruzsálemig történõ kiterjesztésének lehet tekinteni az új képviseletet.

Megkérdõjelezhetetlen szövetség: külképviseleti irodát nyit Magyarország Jeruzsálemben
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

A magyar lépés jelentõségére a The Jerusalem Post izraeli napilap is felhívta a figyelmet, hiszen Jeruzsálemben jelenleg csupán az Egyesült Államoknak és Guatemalának van nagykövetsége, emellett mintegy tucatnyi országnak – köztük Magyarországnak – tiszteletbeli konzulátusa van a szent városban.

Tegnap a magyar kormányfõ mellett a szlovák miniszterelnök, Peter Pellegrini is bejelentette, hogy kulturális és technológiai hivatalt nyit Szlovákia Jeruzsálemben. 2017 decemberében világszerte felháborodást váltott ki Donald Trump amerikai elnök bejelentése, miszerint az Egyesült Államok Tel-Avivból Jeruzsálembe költözteti nagykövetségét.

Bár Jeruzsálem szolgál az izraeli kormány székhelyeként, s a zsidók szerint Jeruzsálem Izrael örök és oszthatatlan fõvárosa, addig a palesztinok a város keleti, Izrael által megszállt részén képzelik el leendõ államuk központját.

Kiváló kapcsolataink „minden szinten fejlõdnek. Gazdaságilag, a biztonságpolitika szempontjából, diplomá­ciailag. Meg kell dicsérnem önt, amiért külügyminiszterével együtt elveti azokat a hazugságokat, amelyeket Izraellel szemben fogalmaznak meg például az ENSZ emberi jogi bizottságában, az EU tanácskozásain és másutt. Ön kiáll Izrael mellett, az igazság mellett, ezért köszönetet szeretnék mondani. Ez nagyon fontos szövetség” – mondta tegnap Benjamin Netanjahu Orbán Viktornak.

Az izraeli kormányfõ kiemelte az együttmûködés jelentõségét a terrorellenes erõfeszítésekben, illetve szót ejtett a Budapesten megrendezendõ Maccabi Játékok rendezvényérõl, amely szerinte azt mutatja, mennyire fontosnak tartja Magyarország a kapcsolatait Izraellel.

Orbán Viktor a sajtótájékoztatón azt mondta, a közelgõ európai parlamenti választások egyik tétje az lesz, hogy miként tudják visszaszorítani Európában az antiszemitizmust.

Közölte: arra törekszenek, hogy a választás után olyan új vezetõk legyenek az EU-ban, akik nem finanszíroznak olyan NGO-kat, amelyek beleavatkoznak a politikai ügyekbe és Izrael-ellenes álláspontot képviselnek.

A magyar, a szlovák és a cseh kormányfõ tegnapi jeruzsálemi látogatását beárnyékolta a lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki távolmaradása, aki a Benjamin Netanjahu és külügyminisztere részérõl elhangzott, Lengyelországot antiszemitizmussal vádoló bírálatok miatt nem utazott Jeruzsálembe, hogy részt vegyen a visegrádi négyek és Izrael csúcstalálkozóján.
Link

Hozzászólások

1349 #20 Nagy Levente
- 2019-02-21 22:10
Nem a mennyiségben, hanem a minõségben van szerintem a - legalábbis az elsõdleges - megoldás. Vagyis képesek vagyunk e meghaladni ezt a bolsevik zsidók, avagy illumináti házak (családok: pl. de Medici, Rothschild, Habsburg, Romanov, Plantagenet, Windsor, Warburg stb.) avagy kékvérû feketenemesség, - aminek persze hasznos bábjai a ma mûködõ egyházak a Vatikánnal az élen, a politikai kreált jobb és baloldal, ugyanúgy mint Soros vagy Netanjahu - által ránkerõltetett anarchiákat, amiben ma is élni kell. Ehhez azt is be kell látni, hogy Kárpát-medence területén (egy pár õslakos, indián törzset leszámítva) a legkésõbb bár de kb. 1046 éve felülkerekedett ez a zsidó szellemiség. Voltak ellenállások mint pl. Rákóczi, Dózsa, Budai-Nagy, 1956 szabadságharcai de ezek sajnos elbuktak. Újra meg kell fogalmazni ezt az ellentétes erõt (magyar szellemiséget, a szabadság szellemiségét, ami - többek között - Jézus szellemisége és kultúrája is volt - merthogy, ahogyan mára már biztosan lehet tudni ezeknek a hazugságai ellenére, hogy nem egy zsidó hippi volt Õ -) és ennek mentén haladva tudnánk valamit elérni. Ha minél többen magunkévá tennénk ezt a szellemiséget újra (aminek nekünk kell lenni a legegyszerûbb a mag népének genetikája miatt) ebben persze számít a mennyiség, mert akkor bár erõt mutatva de minél kevesebb véráldozat nélkül le lehetne gyõzni ezt a "Sátánt", a többi népnek is példát mutatva.
99 #21 MORMOTA1968
- 2019-02-22 09:28
Már sokszor írtam, a többséget csak jóléttel lehet megnyerni! De amíg a zsidótól kapják a lét, addig az mellé fognak állni! Hogy mi a pénz és mi a valós érték, ezt megértetni az emberekkel talán a legfontosabb! Mert ez a mai társadalom mindent a pénzen keresztül néz és lát, többségében! Sokan sírják vissza Gyurcsótányt, mert hogy mennyivel több pénzt adott, mekkorák voltak az õ idejében a nyögdíj emelések, stb...Az, hogy mennyi disznóság történt az õ ideje alatt is, hogy mennyire szerették volna kirobbantani a cigány-magyar polgárháborút, mit sem számít! Pénz beszél, kutya hallgat! Vagy épp ugat, kinek hogyan, melyik irányból nézve, jobbról avagy balról! Ha tetszik, ha nem, az igazság az, hogy Trianonnal a magyarság színe-java került az új határok másik felére és ami itt maradt és ma magyarságnak nevezik, az többségében nemzetiségiek keveréke. De attól még lehet normális egy ember, ha nem faj magyarnak született. Olyan szerintem nagyon már nem is igen lehet. Tán ujgur vérelemmel keveredve lehetne valamelyest visszatérni az eredeti szkíta vérelemhez. Egész Európában évszázadokon, évezredeken át ment a vérkeveredés, korcsosítás. És mindig az erõsebb vérelem gyõz, gyõzõt! Hogy van e kiút ebbõl a pokolból? Próbálkozni kell, hátha! De nagyon kevesen maradtunk! És köztünk és ellenségeink között ott áll egy széles csoportosulás, akik csak a jólétbõl értenek, csak azzal lehet õket megszólítani, szélirányba fordítani! Ezért van annyi seggnyalókája még mindig a hatalomnak, mert õk úgy érzik, nekik jól megy, a többi meg le van szarva, boldoguljon ahogy tud! Párt katonák állnak a változás útjába, ugyan úgy mint rég! Lehet ezen változtatni, át lehet ezeket a fanatikusokat formálni, gyúrni, valami mássá, jobbá? A született vakság nem gyógyítható és ebben az országban rengetegen születtek így! Vagy tettek azzá késõbb is sokakat, oktatással, átneveléssel. Ebben az országban még átnevelõ táborokra sincs szükség, szabadon is idomítható, átprogramozható a lakosság hatalmas százaléka. Sok az idegen vérelem, õk már eleve nem érezhetik át azt, amit mi érzünk nap mint nap, rabszolgaként a saját hazánk földjén. s_ratata
1349 #22 Nagy Levente
- 2019-02-22 20:14
Mormi!
Azt gondolom talán ezeket a "széles csoportosulásokat", "seggnyalókákat" is meg lehet még szólítani azzal, hogy az életük igen komoly veszélyben van. Valahogy csak fel lehet õket "ezzel" vagy hasonlóval ébreszteni. Merthogy az amerikai "köznép" is igen komolyan ébredezik. Õk talán közvetlenebbül érzik a veszélyt. Mi itthon talán még mindig a "rendszerváltás" az "EU" adta lehetõség valamilyen rózsaszín álmában "eufóriájában" tévelygünk. Vagyis nem te meg én meg az itt hozzászóló "felébredettek" hanem a magyar társadalom "köznépe" úgy általában. De az amerikaiak valamit közvetlen éreznek egy nagyon sötét erõt már a bõrükön. Egy nagyobb bajuk van nekik mint nekünk. Õk a gyökereikhez nem nagyon tudnak "visszakapaszkodni" mert nem nagyon van. Ha csak nem mennek tanulni az általuk rezervátumba kergetett õslakos indiánokhoz, persze, ha azok meg lesznek olyan "jók" ezek után és tanítsák õket. Nekünk viszont van hova visszakapaszkodni, meg kell valahogy próbálni. De itt egy videó, amibõl az amerikaiak "közvetlen félelme" is beigazolódik: https://www.youtu...HVAImvH5pE
Persze ebben a meggyõzésben lehet, hogy már akkora volt itt is az agymosás, hogy tévedek!
99 #23 MORMOTA1968
- 2019-02-22 20:45
Kedves Nagy Levente! Ismerõs videó! Volt már róla szó még az elõzõ honlapon ki is tárgyaltuk valamelyest. Az biztos, hogy õk jelenleg többet szívnak, már csak az idõjárási szélsõségek miatt is, amit szintén a zsidóknak köszönhetnek. Jesse Ventura videói, amiket már eltüntettek a YouTube-ról, legalábbis a magyar feliratosokat már nem lelem, megkérdezték egyszer, hogy miért az a dokumentumfilm címe, hogy "Zsidó halálsugár" azaz a HAARP? Hát csak azért, mert két lengyelországi zsidó vezette azokban az idõkben a létesítményt! Meg valószínûleg azóta is az õ kezükben van a vezetés, bár a vezetõk cserélõdhettek azóta. Mennyi természeti katasztrófa, soha nem látott erejû tornádók, hurrikánok, tûzvészek pusztítanak arrafelé, no meg a hihetetlen lehûlési rekordok télen! Úgy láttam itt a bal oldali világtérképen, hogy bezony az USA-ból is igen sokan olvasgatnak minket, fõleg New Yorkból, ahol több mint 6 millió zsidó él. Mint az USA zsidó fõvárosa és a világ mára már legfõbb üzleti és kereskedelmi központja, nem csodálkozom azon, hogy onnét is olvasgatnak minket. Üdv az amerikai ébredezõknek! Tanuljatok magyarul, mert ha elérkezik a megváltás ideje, az innét fog elindulni! Innét kell, hogy elinduljon! s_Laptop
267 #24 Perle
- 2019-02-28 13:08
Lemondta az izraeli dalversenyen való részvételt ez a jellemes ukrán énenekesnõ, mert olyan politikai tartalmú szerzõdést akartak vele aláíratni, amelyet nem vállalt. Õ gyõzött a kinti válogatón.
https://www.obozr...deniya.htm

A szervezõk megpróbáltak másik két helyezettel is szerzõdést kötni a kiutazásra, de õk sm vállalták. Õk felismerték, hogy politikai befolyásolási szándéka lesz a kinti versenynek.

Hála Istennek vannak még jellemes mûvészek a világban.s_yeye

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.51 másodperc
3,392,651 egyedi látogató