Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kazah nép teljes kormánya menni levesbe

BelföldIlyen eccerû ez. A "hír"mögött sokkal több van. Nurszultan Nazarbajev kazah elnök azonnal hatállyal leváltotta az egész kormányt, írja az MTI. Az államfõ az alkotmány 70. cikkelye alapján döntött így, amit azzal indokolt, hogy
Bakitzsán Szagintajev miniszterelnök kormánya kudarcot vallott az életszínvonal emelése, illetve az olaj és földgáz alapú gazdaság diverzifikálása terén.

A közép-ázsiai országot 1991 óta irányító Nazarbajev ideiglenes kormányfõnek Aszkar Uzakpajevics Mamin miniszterelnök-helyettest nevezte ki. Utasításának értelmében a jelenlegi kormány addig látja el feladatát, amíg új kabinet nem alakul. Az AP amerikai hírügynökség meglátása szerint az új kormány felállását aligha fog akadályba ütközni a kazah törvényhozásban, hiszen az államfõ pártja, a Nur Otan (Haza Pártja) a szavazatok 82 százalékát szerezte meg a 2016-os választásokon, és így a 98 fõs alsóházban 84 helyet tud magáénak.

A kazah elnök közölte azt is, hogy hamarosan bead egy javaslatot a társadalmi jólét növelését és az életszínvonal emelkedését célzó intézkedésekrõl. Ezek a lépések a szegények támogatására, az életkörülmények javítására és a regionális fejlesztésekre irányulnak majd.
Nurszultan Nazarbajev
Nurszultan Nazarbajev
Fotó: Mukhtar Kholdorbekov / Reuters

Nazarbajev bejelentése elõtt több tüntetés is volt Kazahsztánban. A megmozdulásokon fõként nõk vettek részt, egyebek közt több pénzügyi támogatást követeltek a gyermekeknek. A fõváros, Asztana polgármesterét kifütyülték a múlt héten, amikor beszédet mondott a nagycsaládos anyák egyik gyûlésén. A polgármester beszédét félbeszakította több nõ azzal, hogy felmentek a pódiumra és felolvasták követeléseiket.

Kazahsztán olaj- és földgáz-bevételeinek köszönhetõen új fõvárost húzott fel a kilencvenes évek végére, és Asztana azóta látványos fejlõdésen ment át. 2017-ben a Világexpónak adott otthont, és hajszállal csúszott le a 2022-es téli olimpia rendezési jogáról. Mindennek ellenére a nyersanyag-bevételekbõl származó pénzek ritkán jutnak el a hátramaradott vidéki térségekbe.
Link

Hozzászólások

99 #1 MORMOTA1968
- 2019-02-22 08:56
Mennyivel egyszerûbben mennek arrafelé a dolgok! Ezeket a legnagyobb hatóerejû cár atombombával sem lehet kirobbantani a helyükrõl, nem tökig, hanem a fejük búbjáig bebetonozta õket a hatalomba cion gazdájuk! Mondjuk megfelelõ mennyiségû nitroglicerin azért még tudna csodát tenni. Tán még az a most még óvón föléjük hajolók hada is, akiket csak párt birkaként szokás emlegetni is leszakadnának végre róluk, mint védõréteg a koszos disznókról! s_ezt-ni
267 #2 Perle
- 2019-02-22 10:45
A diktátoroknak Toníbler adja a tanácsot, aztán ha kiismerte az országbban a helyzetet, a parancsot is a likvidálásukra.
Minden gazdag államba beférkõzik ez a patkány, aztán a nép látja a kárát.
https://index.hu/...air_segit/

Majd befészkelik magukat a britek a kazah kormányba a kidobottak helyére. Mérhetetlenül gazdag ország ez, urániumban is . Lesz mit lenyúlni Ráadásul ott van Bajkonur is, a volt oosz kilövõállomás.

Azt a több millió fontot, amelyért évente a tanácsát osztogatta, odaadhatták volna a szegény kazahoknak.
https://www.teleg...-dictator/

A célját viszont elérte, mert egyre távolabb van Kazahsztán az oroszoktól.
4 #3 Posta Imre
- 2019-02-25 20:47
Oroszország: utolsó fázisában az olajfedezetû kripto


Igor Juszufov, Oroszország volt energiaügyi miniszterének legutóbbi nyilatkozata szerint az olajhoz rögzített kriptoeszköz megvalósítása az utolsó fázisban jár.

Ha elkészül, szakértõk szerint Oroszországnak lehetõsége lesz megkerülni az Egyesült Államok által kivetett szankciókat. Ezt a megközelítést nyíltan alkalmazza Venezuela is, ahol Maduro elnök kijelentette, hogy ha az olajat az általuk kreált Petroért cserébe adják, azzal „megszabadítják magukat a washingtoni elit fizetõeszközétõl”.

Kereskedõknek és befektetõknek az orosz olaj alapú kriptopénz jó hedging lehetõséget biztosíthat, vagyis olyan fedezetinek nevezett pozíciót tudnak elfoglalni vele, ami ellensúlyozhatja a nyersanyag áringadozását. Ha szerencsénk van, a kriptopénzekkel kereskedõk is valamilyen módon hozzájuthatnka majd a jövõben, bár errõl szinte egyáltalán nem rendelkezünk információval.

Ezen kívül az országban a kriptopénzeket szabályzó törvénycsomag március elején kerülhet az Állami Duma, vagyis az orosz törvényhozás alsóháza elé. Az elõzetes hírek szerint ebben egy barátságos üzleti környezet megteremtését tûzték ki célul.https://kriptoaka...e=hirstart
75 #4 talpi
- 2019-02-25 20:58
NAzarbajev, semmivel nem különb mint Vitya-Vi-Szarjonovics.
Jól emlékszem, hogy nemrég volt arrafelé, a törpe Duce? Nos,Líbia is akkor kezdett inogni amikor arrafelé járt.
Errõl a szerencsétlen diktátorról még hallani fogunk, igaz, rosz híreket, de a Világnak jó lesz hallani, hát még a Kazahoknak.
6 #5 anzsi a macska hala
- 2019-02-25 20:59
Imre, arról nem írnak hogy a kriptót is hitelbe bocsátják-e ki mint a dollárt a FED.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.62 másodperc
3,400,050 egyedi látogató