Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Megkurtították a világ legdrágább titkosszolgálatát

BelföldA "román" seku valójában a zsidó moszad. Ezeknek "krémje" székelyként, erdélyi magyarként át lett dobva ide már jó rég. Lesz ezzel is egy remek kör, mire az írmagjuk is ki lesz irtva. Nem kispályások, de faló van nem csak trójai.
Az ország lakosságához mérve a román titkosszolgálatok 1989 utáni túlzott emberállományát az 1978-ban az Egyesült Államokba szökött Mihai Pacepa tábornok, Ceauºescu volt személyes tanácsadója tette szóvá elsõként


2019. február 18. hétfõ, 19:22 perc

Az ország lakosságához mérve a román titkosszolgálatok 1989 utáni túlzott emberállományát az 1978-ban az Egyesült Államokba szökött Mihai Pacepa tábornok, Ceauºescu volt személyes tanácsadója tette szóvá elsõként

Aki az ellenzéki pártok képviselõinek a véleményét olvassa a román titkosszolgálatok büdzséjének megnyirbálásáról, megeshet, hogy valamiféle együttérzést érez a Román Hírszerzõ Szolgálat (SRI) és a többi titkosszolgálat költségvetésének megkurtítása miatt.

Ha valaki mégis elkezdené sajnálni a román haza érdekében éjt nappallá tevõ mintegy 12 ezer SRI-tiszt nehéz sorsát, érdemes rákeresnie néhány elérhetõ nyilvános adatra, amelyek pénzügyileg hasonlítják össze a világ tíz legerõsebb titkosszolgálatát. Ebben a körben Kelet-Európából Románia és Lengyelország szerepel az Egyesült Államok, Németország, Franciaország, Törökország vagy Kanada társaságában.

Az ország lakosságához mérve a román titkosszolgálatok 1989 utáni túlzott emberállományát az 1978-ban az Egyesült Államokba szökött Mihai Pacepa tábornok, Ceauºescu volt személyes tanácsadója tette szóvá elsõként a kilencvenes években megjelent írásaiban és interjúiban. Az 1990-ben bekövetkezett véres marosvásárhelyi március oldalvizein életre hívott Román Hírszerzõ Szolgálat fenntartása jóval meghaladta az ország gazdasági kapacitását és nemzetbiztonsági szükségleteit. Azóta több biztonságpolitikai elemzõ is megerõsítette, hogy a körülmények nem indokolják ennek az agyonfizetett hatalmas emberállománynak a fenntartását, azaz a szervezet karcsúsításra szorul.

Amikor tavaly Claudiu Manda, a román titkosszolgálatokat ellenõrzõ parlamenti bizottság kormánypárti elnöke bejelentette, hogy becsléseik szerint a romániai titkosszolgálatok mintegy hatmillió embert hallgattak le, szavait még azok is kétkedve fogadták, akiknek meggyõzõdése szerint a román titkosszolgálat mindenre képes.

Valószínû, hogy a PSD-és képviselõ túlzott – ekkora lehallgatásra nemcsak a titkosszolgálati emberállomány, hanem a mûszaki háttér sem adott –, de ha ennek a hatalmas számnak egynegyede is valós, elképesztõ dolgok történhetnek a SRI háza táján. A román titkosszolgálatokkal szembeni általános (nem csak erdélyi magyar) bizalmatlanságot azok az adatok is megerõsítik, amelyeket a Tiszta Romániáért civil szervezet hozott nyilvánosságra, miszerint a SRI a román költségvetés 0,5 százalékos részesedésével a lakosság számarányához képest a világ legjobban fizetett titkosszolgálati szervezete.

A bõkezû finanszírozásnak köszönhetõen nem meglepõ, hogy Romániában a legmagasabb – mintegy 60 – a százezer lakosra jutó titkosszolgálati tisztek száma. Ezzel szemben Lengyelországban 13, Nyugat-Európa nagy államaiban pedig átlagosan 7 személy dolgozik lakosságarányosan a titkosszolgálatok kötelékében.

Az állambiztonság munka „átvilágításával” foglalkozó romániai civil szervezetek azt is kifogásolják, hogy az Európai Unió tagállamai közül Románia az egyetlen ország, ahol a SRI tevékenységérõl semmiféle nyilvános adat nem szerepel, azaz minden akciója államtitoknak minõsül. Értelemszerûen a világon egyetlen titkosszolgálat sem nyitott könyv,

Romániában azonban a titkolódzás még a Szekuritáté idejébõl fennmaradt formáját hozza. Az igazságszolgáltatás és a titkosszolgálatok összefonódására fényt derítõ szerzõdésekhez hasonlóan a SRI szekrénye emiatt valószínûleg sokkal több csontvázzal van tele. A szervezet idei költségvetésének a jelentõs megemelését elutasító kormánypárti döntés talán azt jelzi, hogy legalább ezen a területen az ország elindulhat a normalitás irányába.

szerzõ: Makkay József - kronika.ro
Link

Hozzászólások

1368 #1 Karpatkanyar
- 2019-02-25 00:00
Romániában a legmagasabb – mintegy 60 – a százezer lakosra jutó titkosszolgálati tisztek száma. Ezzel szemben Lengyelországban 13, Nyugat-Európa nagy államaiban pedig átlagosan 7 személy dolgozik lakosságarányosan a titkosszolgálatok kötelékében.
Írtam egy cikkecskét, még a Székely Idõben jelent meg 2015-ben, melyben kombinatórika segítségével kiszámoltam, hogy a tartótiszteknek mekkora lehetõségeik vannak kisded játékaikra egy-egy magyar szervezetben tevékenykedõ ügynökeik számára. Lehetetlen sikeresen küzdeni ellenük.
4 #2 Posta Imre
- 2019-02-25 06:20
Azt elemezzük már ki, hogyan szivárogtatták át és be a "magyar" közigazgatásba, törvénykezésbe a szekut és most ki nem lehet az, mert inkább azok, mint nem. Védekezni ellenük? Leleplezés? Orosz titkosszolgálattal együttmûködnek?
238 #3 bivaly
- 2019-02-25 08:47
Hát igen !

Egy idõben csapatostól érkezett a "szegény székely", akik hogy hogy nem, azonnal jó állás, lakás, ház, ami szem szájnak ingere !!! Éreztem a szagot, most már jobban tudom, hogy minek a szagát. Két mondat után összekülönböztem többjükkel, a szokásos "objektivitás" nálam nem volt meg, de bezzeg õk, mindent és mindenrõl pontosan tudtak, mindenkinél jobban mindent !? Nem ismerõs ?
75 #4 talpi
- 2019-02-25 11:07
Imre.!
Egyszerûen csak jöttek a romániai események során. Nagyon könnyen jutottak, ügyvédi, egyesek, orvosi és tanári diplomákhoz, hiszen a secu mindent kézben tartott.
Itthon,esély sem volt megvizsgálni a papirokat ugyanis ezt " gyalázatosnak" tartotta az akkori vezetés. A mai pedig ebbõl él, nagyon jõl, hiszen hogyan is lenne annyi föld megvásárolva másként, ha nincs a " testvéri" segítség.
" Valamit- valamiért"
Igaz, közben annyit tesznek keresztbe amennyit csak lehetséges, de ez nem érdekli " bölcs vezérünket"
1368 #5 Karpatkanyar
- 2019-02-26 23:23
Hogy a SRI, régebb a Szeku, együttmûködött-e vagy sem az oroszokkal, azt nem tudjuk. De nézzük meg, hogy én milyen szép kis román kém lehetnék Budapesten és valszeg egyetemi tanár. 1983-ban részt vettem, én a "szegény székely", saját dolgozattal egy a BME által szervezett nemzetközi konferencián. A professzor felajánlott ösztöndíjat, késõbb tanársegédi állást, higy nála doktoráljak. Azt tanácsolta, hogy hivatalosan menjek ki, mert ha nem a románok nem fogják elismerni a doktori címemet. Hazatérve el is indultam Bukarestbe mivel kaptam a tanügy mjnisztérium egy államtitkáránál kihallgatási idõpontot. Ez egy szerdai nap volt. A váróteremben voltunk vagy 30-an. Javarészük tanárok. Szerdán zajlottak a futballmeccsek és a 2 bukaresti csapat játszott egymás ellen a Steaua és a Dinamo. Az államtitkár irodájából kihallatszott a hangos szurkolás, üvöltés. A meccs végén távoztak a haverek és megjelent a Capo az ajtóban. A kihallgatási idõbõl elúszott 2 óra. Túlóráznj meg nem akart, mert nem fizették. Ezért az ajtóban csoportosította a kihallgatandókat, hangosan elordította magát:
-Azok a tanárok, akik az áthelyezésüket kérték, hazamehetnek most azonnal. Kérésüket nem hagyjuk jóvá. Megvárta, míg morgolódások közepette elkotródtak a tanárok. Folytatta a csoportosítást. A váróterem kiürült. Én mérnök voltam, nem tudta mit álldogálok ott. Rám ordított: Te meg mit akarsz? Ott a váróteremben elkezdtem elõadni a kérésemet, ami úgyis papíron ott kellett legyen nála. Nem hagyom jóvá. Romániában van elég egyetem. Doktorálj itt. Igen, de évek óta a professzorok nem vehetnek fel doktorandusokat. -mondtam neki. Ez nem igaz!-ordìtotta még, és becsapta az ajtót. Logó orral haza utaztam. És otthon várt rám a meglepi, sok csavarral.
Egy népmûvelõ szakos, utolsó éves magyarországi diákot altattunk magunknál. Ez, mint késõbb kiderült a szekun a tusnádi Szent Anna tónál szervezett diák megmozdulás egyik fõszervezõje volt. A tavat a sok diák el sem érte, mert a szeku autói behúzva az erdõkbe minden arra járót begyûjtöttek és teletömték velük a börtönöket és barakkokat. Hétfõn reggel megjelent az irodámban a vállalat szekus tisztje és mondta menjek vele az irodàjába. Ott várt rám egy sötét szemüveges, alacsony, cigány alkatú tiszt. A vállalati szekus tiszt átadott neki és eltünt. Akkoriban több közismert személyt eltüntetett a szeku, mint a vállalatunkban az egyik közgazdászt, egy filozófia tanárt, és másokat. Szóval az ilyen találkozások nem voltak félelem mentesek. A cigányképû meredeken a témára tért: Románia területi integritása elleni szervezkedésben veszek részt, külföldieket bújtatok, akik a román állam esküdt ellenségei, s ezért katonai törvényszéken a rögtön ítélõ bíróság azonnal elítél 9 év börtönre.
Képzelhetitek elakadt a lélegzetem. És folytatta. A sokkból lassan helyrejöttem és elkezdtem nagyon figyelni, hogy mit mond. Lassan rájöttem, higy jó sokat improvizál, vagyis nem tud semmit. Csak annyi volt a támaszpontjuk, hogy megtalálták a címemet a fõvezér, vagy alvezér füzetében. Letagadtam, hogy nálam aludt, mert ezt is fél évi fizetésednek megfelelõ bírsággal büntették. Mirõl beszélgettünk?-faggatott. Szürrealizmusról, Bunuel filmjérõl. -válaszoltam neki és részleteket adtam meg neki a filmbõl. Az egészet kézzel le kellett írjam. Kérte valljam be, hogy nálam aludt, mert a 15000.- lejes büntetést õ közbenjár és elengedik. Megparancsolta, hogy másnap reggel 8-ra jelentkezzek a szekun. Ez így ment 2 hónapon keresztül. Lassan kiderült, hogy az államtitkár visszaküldte a jelentést a városomba és a cigányképû a kontrainformációs tiszt volt, aki engem be akart szervezni, hogy kémkedjek nekik a BME-n. Fût, fát ígért: lakást Budapesten, feleségemnek jó munkahelyet, azonkívül, hogy kapom a magyar fizetésemet kapom a román ügynöki fizetésemet, ami a mérnöki fizetésem duplája lett volna. Remélem sikerült valósághûen bemutatnom, hogy szerveztek be sok erdélyi magyart, akikre rá is tudták bizonyítani a vétségüket és a börtön helyett a beépítést vállalták.
3 évig vártam az alkalomra, míg Nyugatra tudtam szökni.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.77 másodperc
3,392,403 egyedi látogató