Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Elégedetlenségi hullám söpört végig a rendõrségen

BelföldÉs?
Nagyon sok rendõr szerel le a testülettõl a 24.hu értesülései szerint, a csökkenõ létszám miatt pedig egyre több túlóra keletkezik, ami viszont milliárdokat emészt fel.

Februárban újabb elégedetlenségi hullám söpört végig a rendõrségen - értesült a 24.hu. A lap szerint az Országos Rendõr-fõkapitányság ezt tagadja, de forrásaik szerint nagyon magas a testületet elhagyók száma. Csökken a létszám, a beosztásokban viszont le kell fedni az elvárt szolgálatokat, de a sima szolgálatokkal egyre kevésbé tudják megoldani, ami azt eredményezi, hogy megint egyre több túlóra keletkezik, bennmaradóknak kell helyt állniuk a megüresedett posztokon. A hatalmas összegekbõl beszerzett autópark és az ingatlanberuházások ellenére a szakma reputációja nagyot esett - írta a

Rengetegen vállalnak brutális mennyiségû túlmunkát azért, mert csak így tudják elfogadható szinten tartani saját, illetve családjuk életszínvonalát. Az állomány jelentõs része a cikk szerint az elmúlt években elfogadta a helyzetet: az alapilletmény kevés, de ki lehet egészíteni, még ha a pénzkereset nagy áldozatokkal is jár. A túlmunka, vagy ahogy a fegyveres testületeknél nevezik, a túlszolgálat megítélésének különösen jót tett a menekültválság idõszaka.

Akkoriban sokakat rendeltek szolgálatra a határ mellé. Nekik tulajdonképp mindegy volt, hogy a családjuktól távol töltött napokon alig marad szabadidejük, a szolgálatban töltött órákat legalább jól megfizették. Sokan akár 50-100 óra (6-13 munkanap) pluszt is megcsináltak havonta, mert így a nettó fizetésüket fel tudták tornászni 150-200 ezer forintos sávból a 200-300 ezer közöttibe.

A rendõrség vezetése most meglehetõsen kényes helyzetbe került: a túlszolgálat milliárdokat emészt fel, a kormány kifejezett szándéka a csökkentés, de az alacsony fizetések miatt nem lehet megszüntetni, mert az rövid úton emberhiányhoz vezet. Egyes megyékben már tavaly is nagyon spóroltak a túlóradíjakkal. A szabolcsi rendõröknek a fõkapitány intézkedése nyomán például a több mint 55 ezer túlórából alig 7 ezer után fizettek pénzt, a többit szabadidõvel próbálták megváltani. Drasztikusan visszaesett a szakirányú képzést nyújtó középfokú intézményekbe jelentkezõk száma. A miskolci rendészeti szakközépiskolába 2010-ben még 2618-an jelentkeztek, tavaly már csak 640-en: ez több mint 75 százalékos visszaesést jelent. Pintér Sándor belügyminiszter szerint a közbiztonság védelme miatt kell túlszolgálatot elrendelni a rendõrségnél. A túlórapénzt viszont ütemezetten kifizetik.
Link

Hozzászólások

684 #20 atacama
- 2019-02-27 20:25
gyerekek büddös ez a néhány közelmúltban tötént eset történés ez a túszejtéses rab szökés is sánta egy kicsit...:o
75 #21 talpi
- 2019-02-27 20:36
#20 atacama
- 2019. február 27. 21:25:53
Jaj, már megint "kép-zelódsz" vagy nézelõdsz? :) Semmi nem az aminek látszik, viszont, jól látszik, mi is valójában.
Rendkívüli állapot bevezetésének elõjátéka.
684 #22 atacama
- 2019-02-27 21:10
meg kellett mutatni hogy a szerv a helyin van..világalan tõtények és éa solyomszem 8.fia a vószem aki látta hogy kétszer is meghúzta a billentyût a célszemély holott mindenki tudta hogy üres a vas..:)
684 #23 atacama
- 2019-02-28 10:31
Részletek a vadászbalesetrõl: így lõtte le a rendõr Sándort..? vagy Petit? mindegy egy kutya...
http://faktor.hu/...=hirkereso

Értesülésük szerint a vadászat végeztével már éppen pakoltak az autóba, amikor eldördült a végzetes lövés: a gyilkos lövedék keresztülment a kocsin, és akkor találta fejbe az áldozatot, amikor az éppen be akart szállni. A hajtáson csak ketten vettek részt, egy vendég- és egy hivatásos vadász. A szörnyû balesetben utóbbi veszítette életét. Elsõként a sonline.hu írt arról, hogy a halálos fejlövést leadó férfi rendõr. Éppen és éppen és pont .
684 #24 atacama
- 2019-02-28 10:47
Titó ez az ügy is Sántító! nem életszerû hogy egy hosszú csövû vadászfegyvert autóba beülve táraz ki bárki is... érdekes hogy egy fránya lószar mindig a csõbe marad olyan zámbós...s_kv
1313 #25 zoli
- 2019-02-28 11:01
Szabályai vannak a fegyverhasználatnak,még a vadászoknál is,sõt,a vadászok egymásra figyelnek,hogy ne történjen baleset.A "véletlen" elsült puska esete,igazából csak a laikusok számára tûnhet véletlennek.
684 #26 atacama
- 2019-02-28 11:07
"Nagyon gyenge, sõt primitív ember az, (nem vadász!) aki nem a föld felé "fesztelenít"!
Óriási hiba, szinte hihetetlen, hogy a kettõs fegyveres kiképzés ellenére, (vadászvizsga és rendõri tanulmányok is tartalmazzák) NEM HÚZZA HÁTRA A ZÁRDUGATTYÚT, amikor "fesztelenít"!!!!! Ez arra szolgál, hogy ne maradjon a fegyver "felhúzott" állapotban, ezért a vadászat végeztével, kivesszük a tárat a lõszerekkel, hátrahúzzuk a zárdugattyút, (ekkor kijön ami a csõben volt lõszer!!!!) és ezután húzzuk meg az elsütõ billentyût! Ez a mûvelet a NEM FAGYOS, NEM SZILÁRD föld felé fordítva megy végbe, és a legbutább embernek is hibátlanul kell tudni végrehajtani! "
238 #27 bivaly
- 2019-03-01 17:27
Atacama !

Az AMD 65-öst is addig "húztuk fel", ameddigre kijött belõle az is, ami benne sem volt ! Biztos, ami biztos ! És valóban, utána kivettük a zárdugattyút is. Hülye, napszámos honvédként is !!! Ezek meg itt kik a tetves farkak, akik nem tudnak bánni a fegyverrel ? Sem !

A címben feltett kérdés meg nem múltidõ !!!
4 #28 Posta Imre
- 2019-03-01 17:29
Zoli, talán az elsõ szabály, vagy iszol, vagy fegyverrel játszadozol. Vadászat sok esetben az ivászatról szól a többi meg adja magát.
684 #29 atacama
- 2019-03-01 17:54
Vigyázz nehogy össze rúgjad a port a vadászokkal mint Sebestyén Balázs....
nem mindenki nyal bele a jágermeisterbe vagy a hubiba.. vannak akikben még elõzõ napról maradt egy kis maligán és az taszigálja:D:Ds_vigyori

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.73 másodperc
3,397,420 egyedi látogató