Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szerbia egész területérõl behívják a tartalékosokat, megkezdõdött a kiképzés

BelföldAjvé, csak engemet nem hínak! Most akkor csináljak magánhadsereget, ha meg akarom védeni Brüsszeltõl és Soros Györgytõl Magyarországot? Szerbia egész területén tartalékos kiképzésen kell részt venniük azoknak a polgároknak, akik nem teljesítettek sorkatonai szolgálatot. A katonaságban ezt az újdonságot a törvénnyel magyarázzák, amely az elemzõk szerint ellentmondásos.

Ilyen kiképzést tartanak jelenleg Vranjéban, hiszen a vonatkozó törvény szerint minden személyt, aki betöltötte a 30. életévét, a tartalékos egységekbe sorolják függetlenül attól, hogy letöltötte-e a katonai szolgálatot vagy sem.

„Az elsõ csoport tavaly október végén vett részt a képzés elsõ részén Leskovacon, ugyanez a csoport pedig március elején részt vesz a kiképzés második részén. A kiképzés ideje változó, de átlagosan 15 napig tart”, mondta Igor Milanoviæ, a védelmi minisztérium ni¹i körzeti központ vranjei részlegének vezetõje.

Katonakötelesnek számít mindenki, aki nem töltötte be a 65. életévét. A tartalékosokról szóló új rendeletet azután vezették be, hogy 2011 óta már nem kötelezõ a katonai szolgálat.

Katarina Ðokiæ, a biztonságpolitikai központ kutatója szerint a sorkatonai szolgálatról szóló törvény ellentmondásos, mert több módon lehet értelmezni.

„A törvényt úgy is lehet értelmezni, hogy minden férfi, aki betölti a 30. életévét, tartalékos lesz, függetlenül attól, hogy teljesített-e fegyveres katonai szolgálatot, civil szolgálatot, vagy pedig nem teljesített semmilyen szolgálatot”, véli Ðokiæ, aki szerint az is kérdéses, hogy mit tudnak megtanulni a tartalékosok a kiképzés 25 napja alatt. (Blic)
Link

Hozzászólások

267 #20 Perle
- 2019-03-05 10:44
Itt nyilatkozik az amerikai orosz nagykövet Azt mondja, amit mi is sejtünk, hogy a középhatótávolságú rakétaegyezmény amerikaiak általi felmondásával az európaiak lesznek a vesztesek. Az európai országokba telepített amerikai rakétákkal szemben az oroszok is telepítenek. Az összecsapás a" szövetséges" Európa területén zajlik le, az összes európai ország a rakáták hatósugara alatt lesz.
http://mignews.ru...37792.html

Úgy meg leszünk védve az idetelepített rakéták által, hogy por sem marad belúlünk.:o
A rövid- és középhatótávolgágú rakáták az USA-t nem érik el, ezért léptek ki nyugodtan az amerikaiak a megállapodásból
4 #21 Posta Imre
- 2019-03-06 13:56
Katonai behívók miatt aggódik a lakosság

Aggódnak a szerbek, hogy a katonaság behívókat postázott az elmúlt napokban. Belgrád szerint a mostani behívók egy kötelezõ hadgyakorlatról szólnak és nincs közük a migránsválsághoz, vagy bármi más biztonsági kockázathoz.

Az idén összesen hatszáz, harminc év feletti választott férfi kapja kézhez a behívóját az alapfokú katonai kiképzésre. Rögtön a döntés után Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter a nyilvánosság elõtt kijelentette, hogy maga is önként jelentkezett ennek a szolgálatnak a teljesítésére.

„Már holnap elmegyek a megfelelõ egészségügyi vizsgálatokra, egy leszek a majdani tartalékosok között, és a tizenöt napos kiképzést végig fogom csinálni, azokkal együtt, akik soha semmiféle katonai alapkiképzést nem kaptak. Ha én erre képes vagyok, mások miért ne lennének képedek ugyanerre?” – fejtette ki Aleksandar Vulin, aki hozzátette: Szerbia a kipróbált svájci modellt vezette be.https://hirtv.hu/...ag-2477847
1368 #22 Karpatkanyar
- 2019-03-06 17:16
A svajci modell elkezdett koszovosodni. Többször tele volt a media azzal, hogy a sok masodgeneracios koszovoi alban duplafejes-sas-zaszlot lobogtattak svajci egyenruhaban.
Ez a svajci uj modell.
Majd amikor szerb egyenruhaban is ezt csinaljak az albanok, akkor lesz svajci modell Szerbiaban.
Egyebkent a svajci modellt en is bevezetnem Magyarorszagon. Meg a lanyokat is önkentes alapon behivnam. Miert a diszkokban rohadozzanak, m9ikor megtanulhatnanak fegyvert forgatni. Ha izraeli modellt vezetnenk be, akkor kötelezöve tennem a kötelezö behivokat a nöknek is, rögtön 18 eves korukat, ahogy betöltöttek. Alapos kikepzes 6 honap. Utana aki akar folytathatja, hogy rangot is kaphasson.
Es most jön a lenyeg!!!!
Ezekben az orszagokban, ha nincs katonai rangod, akkor nem lesz karriered sem!!!!!!!!!!!
Meg akkor is, ha nincs tul sok iskolad, de örmester lettel a svajci hadseregben, akkor fönöki rangod a munkahelyeden garantalva van. Mivel tudsz esszerüen parancsolni, kontrollalni, felelössegre vonni, es tamogatni.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.54 másodperc
3,400,316 egyedi látogató