Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Vége a nyugalomnak - kezdõdnek a bakonyi hadgyakorlatok

BelföldSzárazföldi harci technikák, vadászgépek és helikopterek is megkezdik a különbözõ hadgyakorlatokat, szinten tartó feladatokat márciusban a várpalotai MH Bakony Harckiképzõ Központ lõ és gyakorlóterén.

Javában érkeznek a március elsõ napján kezdõdõ Steppe Archer 2019 elnevezésû magyar-amerikai nemzetközi hadgyakorlatra az amerikai lánctalpas harci eszközök, a hajmáskéri vasútállomásra, onnan pedig egyenes úton a lõtérre, ahol október végéig töltik NATO szövetséges katonatársaink mindennapjaikat a közös kiképzésen. Az MH Bakony Harckiképzõ Központ lõtéri értesítõje szerint a nap huszonnégy órájában zajlik majd a gyakorlatozás, mely jelentõs jármûmozgással – Várpalota és Hajmáskér térségben a lõtér környékén, illetve a 8-as fõúton – és közepes zajhatással fog járni.

Képgaléria: Kezdõdnek a bakonyi hadgyakorlatok

Ha a „kert végében” dübörgõ lánctalpasok nem volnának elegek, a hónap közepe tájától kezdve légierõs szakfelkészítés is kezdõdik, éleslövészettel, valamint több napon át egészen az esti órákig számíthatnak a környéken élõk levegõ-föld éleslövészetekre, alacsonyan átrepülõ repülõeszközökre a már jól megszokott nagy zajhatás kíséretében.

Van akit bosszant, van aki élvezettel figyeli a katonai mozgásokat, de egy biztos, ahogy a mondás is tartja, ha békét akarsz, készülj a háborúra!
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-03-03 14:14
Az orosz mellé amerikai légvédelmi rendszert is vennének a törökök

Törökország és az Egyesült Államok tárgyalásokat kezdett az amerikai Patriot légvédelmi rakétarendszer beszerzésérõl – közölte pénteken Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter egy interjúban, amelyet a törökországi Eskisehir város Kanal 26 nevû regionális televíziójának adott. A miniszter egyúttal leszögezte, hogy az orosz Sz-400-as rakétarendszer vásárlásáról szóló szerzõdés felbontása nem lehetséges.

Cavusoglu a beszélgetésben kifejtette: a tárgyalások azután kezdõdtek meg, hogy pozitív válasz érkezett Washingtonból egy körülbelül két évvel ezelõtti török megkeresésre. A külügyminiszter ugyanakkor emlékeztetett: Ankara és Moszkva között nemcsak, hogy lezáródtak az Sz-400-as rakéták beszerzésére vonatkozó tárgyalások, de már a szerzõdést is megkötötték. Jelezte: az orosz légvédelmi rendszert õsszel szállítja le Oroszország Törökországnak.

Kapcsolódó cikkeink:

Orosz légvédelmi rendszer kerülhet a NATO-tag Törökországba

Nem a lelkész, hanem a haditechnika a török-amerikai viszály valódi oka

A török külügyminiszter kifejtette: Ankara számára három fontos kérdés van. Az elsõ, hogy mennyibe kerül az amerikai légvédelmi rendszer, a második, hogy mennyi idõ alatt szállítaná le Washington a megvásárolt darabokat, a harmadik pedig, hogy lehetséges-e a késõbbiekben közös gyártás vagy technológiatranszfer – részletezte Cavusoglu.
https://kitekinto...f=hirstart
267 #2 Perle
- 2019-03-03 19:45
"van aki élvezettel figyeli a katonai mozgásokat,"

Ki az az agyalágyult, aki élvezettel figyeli a haborúra gyakorló ,fele sem magyar katonák hadgyakorlatát? Félemetes az, nem csak zavaró.
Nagyon" jól járt" a haza. Eltelt röpke néhány évtized, és Hajmáskéren és a Bakonyban már más náció fitogtatja az erejét,
Nem csak a gyakorlóteret szipkázták el az oroszoktól, hanem még a "lózungot is", ugyanis:
" Ha békét akarsz, készülj a háborúra! "
Lehet hogy ezt a mondatot a firkász vadászta le és tette hozzá az íráshoz, de valami cinizmus azért van benne.
4 #3 Posta Imre
- 2019-03-04 06:45
Perle a világ ki van éhezve a békére! Nyami! Kasmirnak már lõttek.

Putyin üdvözölte az indiai Kalasnyikov-gyár megnyitását

Az orosz-indiai barátság és együttmûködés újabb jelképének nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnök az indiai Korvában megnyitott Kalasnyikov gyárat a vasárnapi felavató szertartás részvevõi számára küldött üdvözlõ táviratában.

Putyin üdvözölte az indiai Kalasnyikov-gyár megnyitását

Az üzemben a tervek szerint 750 ezer AK-203-as típusú gépkarabélyt fognak összeszerelni, fokozatosan száz százalékra emelve benne az Indiában elõállított alkatrészek részarányát. Naredra Modi indiai kormányfõ a TASZSZ orosz hírügynökség beszámolója szerint a honlapján közzétett üzenetében kiemelte, hogy a vegyesvállalatként üzemeltetett fegyvergyár ékes példája a Made in India kampány keretében történõ együttmûködésnek.

A Kalasnyikovokat gyártó, Indo-Russian Rifles Private Limited elnevezésû céget orosz részrõl a fegyver- és technológia-kivitelért felelõs Roszoboronekszport és a Rosztyeh állami vállalat, valamit a Kalasnyikov csoport, indiai részrõl pedig a védelmi tárca alá tartozó Hadianyaggyár Tanács alapította.


Alekszandr Mihejev, a Roszoboronekszport vezérigazgatója az TASZSZ-nak kijelentette, hogy a gyár kapacitása lehetõvé teszi az összes indiai erõszakszervezet személyi állományának Kalasnyikov gépkarabélyokkal való felszerelését. Mint mondta, a felek igény esetén megállapodhatnak a gyártás további bõvítésében és korszerûsítésében.


Az orosz gépkarabélyok 200-as szériáját külföldön elõször az Egyesült Arab Emírségekben megrendezett IDEX 2019 fegyverkiállításon mutatták be. Külföldön elsõként Indiában kezdték meg gyártani õket.

https://profitlin...sat-390185
267 #4 Perle
- 2019-03-04 16:04
Amerikai infrastruktúra fejlesztés magyar laktanyákban::o
https://www.youtu...dB7vRMDnyE

A hsz-ek hogy, hogy nem , le vannak tiltva a videóhoz.:|

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.51 másodperc
3,399,931 egyedi látogató