Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Csak úgy

Gondolatok(Fészrõl lopikálva)
Egy bármilyen emberi közösség, amely szervezett és célorientált, szükségszerûen áll egy vezetõbõl és áll annak követõibõl. A vezetõ feladata, hogy döntéseket hozzon, mozogjon, haladjon egy jövõbe vetített cél felé, vagy egy távoli pont felé. A követõ feladata, hogy saját térbeli elhelyezkedését a vezetõhöz mérje, és megtegye, amit tud.

Gyakorlatilag egy csillagászati modellel van dolgunk: van egy tömegközéppont, és körülötte keringenek az égitestek – van egy vezetõ, és körülötte keringenek a követõk.

A vezetõ feladata, hogy irányt mutasson, a követõ feladata, hogy mindig a vezetõ közelében legyen. A csoport lényege az összetartás, amely abban nyilvánul meg, hogy a vezetõ megy a cél felé, a követõk pedig tartják a pozíciójukat a vezetõ közelében. Ennyi a modell. Ha én elindulok, ti is, ha én megállok, ti is, ha én megyek arra, ti is.

A csoport nem attól csoport, hogy a vezetõ jól dönt, és ha jól dönt, néhányan követik. A csoport attól csoport, hogy emberek együtt mozognak, és együtt néznek szembe mindennel, ami jön. Ehhez az szükséges, hogy legyen egy vezetõ, akinek térbeli elhelyezkedéséhez tartják magukat a többiek, pontosan úgy, ahogyan a bolygók keringenek a Nap körül.

Abban a pillanatban, hogy a csoportban valaki más akar vezetni, a csoport elkezd gyengülni. Abban a pillanatban, hogy valaki nem akarja követni a vezetõt, a csoport elkezd gyengülni.

A csoport nem attól csoport, hogy a vezetõ helyesen dönt, de ha túl sok rossz döntést hoz, vagy néhány nagyon rosszat, akkor a csoport vagy belepusztul ebbe, vagy másik vezetõt választ.

A modell érvényes volt már a történelem kezdetén, érvényes ma, és érvényes lesz ezután is mindaddig, amíg nem teszünk szert olyan személyes képességekre, amelyekkel dacolni tudunk a természet törvényeivel.
Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2019-03-04 20:30
- a fent leírtak nem "egy bármely emberi közösség"-re vonatkoznak , hanem csak egy nagyon specifikus cél elérésére alakult csoportosulásra , szervezetre , amely csak rövid ideig képes magától fennmaradni. Erõszak tartja õket össze - különösen hosszabb idõre ,még ha az összetartozás önként vállalt is.

Szekták is hasonlóan mûködnek , melyek inkább elõbb, mint utóbb eldegenerálódnak , mert már a létrejötte is degenerált ötlet eredménye.

Nagyon beteg ,esetleg infantilis elképzelés !
1368 #2 Karpatkanyar
- 2019-03-04 22:35
Megmondhatom-e majdnem teljesen igazad van. IKatonatiszti elkepzeles es kicsiben igaz.
Nagyobb szervezeteknel a vezetöre bizni mindent az 2 eselyes. Lasd Vona Gabor es a Jobbik esetet. Vagy most a Toroczkai fele partnak sem adok nagyobb eselyt, mert tulsagosan az ö szemelyere van epitve a part. Fidesz az Orbanviktorbol all es kesz. MDF-et eltemettek Antallal, stb.
Vannak sokkal jobb modernebb es bejaratott szervezeti felepitesek, melyek a vezetö szemelye nelkül erösek es nem függenek attol, hogy a vezetö (Kondukator) beteg, meghal, megkergül.
75 #3 talpi
- 2019-03-05 04:38
Úgy gondolom, ez csak részben igaz.
Nem dacolni kell a természet törvényeivel, hanem megértve-felfogva azt, hogy, részei vagyunk a természetnek, azzal együtt élni, abban élni, használva, jól használva, a természet által kapott ajándékokat.
Közöttük az egyik legfontosabbat, a kapott életet,s azt minõségileg a lehetõ legjobban, tisztességgel le és megélni.
Nagyon fontos, úgy gondolom, az ego ne emelkedjék a lélek fölé, mert az sosem hozott jó eredményt.
Vezetõ?
Néha kell, viszont,mennyivel szebb, ha saját maga az ember, önmaga vezetõje, no persze, nemhaszontalan, ha valaki megadja a kezdõ lökést, vagy kritikus pillanatban, "pallót tesz az árok fölé", viszont ezt a háttérbõl és nem a dicsfény okán.
Ez, és ilyen az igazi vezetõ!
1368 #4 Karpatkanyar
- 2019-03-05 08:21
Közben Lenin hires es altalanos ervenyü megallapitasat se felejtsük el: A forradalom megeszi a gyermekeit.
Mindhiaba elmelkedett Lenin, elötte Bakunin Svajcban, mert amikor elindultak es megerkeztek Szentpetervarra, akkor meghökkenve tapasztaltak a kaoszt, amit Bakunin az anarchia atyja oly bösegesen leirt. Ezzel a feldühödött tömeggel nem tudtak semmit se kezdeni. A tömeg termeszetes modon viselkedett. Minden az utcarol, vagyis maguk közül kiemelkedett vezetöt hamarosan elkergettek, mivel senkiben sem biztak. Ehhez 2 szomoru tapasztalat vezette a tömeget:
-a tünteteseket mindig felrevittek a titkosszolgalati ügynökök, tisztek;
-a rendkivüli elegedetlenseg az eletfelteteleik miatt.
Igy Lenin es tarsai gyors döntesre jutottak: az elegedetlenseg altal szült militans tünteteseket meg militansabba kell tenni. Ezek leple alatt gyakorolni kell egy allamcsapas kivitelezesenek terveit.
Es amikor keszen allnak az allamcsapasra, akkor aznapra a legnagyobb meretü es több helyen militans tünteteseket szervezni. Ezeket a militans tünteteseket azokon a helyeken kell vegrehajtani, ahol Trockij központi koordinalasaval az intezmenyt el kellett foglalni.
Szoval a Kondukator kell, de mint a Lenin peldaja is mutatja hatalomra kerülve elvitte a tarsadalmat a legmocskosabb diktatura fele. Elöbb azt irtam, hogy azok a szervezetek, melyek vezer központuak 2 eselyesek: a vezer jo lesz, vagy a vezer rossz lesz. De ez nem 50-50%-ot jelent. A törtenelem azt igazolja, hogy a vezer, amennyiben eleg ideig vezer elmegy rossz iranyba, mert a hatalom megront.
A svajci direkt demokracia modellje a tartos joletet biztosito rendszer. Ebben az allamföi szerep csak protokollaris, miközben az allamfö, akit evente cserelnek, vezeti tovabb a miniszteriumot, melynek elen all. Minden allami intezmeny elen ezt bevezettek, hogy a vezetö szemelyeket evente cserelgetik. Ily modon, hosszu tavon garantalva van, hogy egy vezetö sem viheti padlora az intezmenyt, vagy orszagot.
809 #5 megmondhatom-e
- 2019-03-05 09:52
- ha már filozofálunk - amihez nagyon nem értünk , de nyugodtan belekontárkodhatunk , mert a "filozófusok" se értenek hozzá -
a kozmikus jelenségeket - melyeket - szigorú (fizikai) törvények irányítanak - nem hasonlítanám emberi közösségek mûködésének "szabályaihoz" .
Fõként akkor nem , ha tudjuk , ezekbe a közösségekbe - napjainkban egyre erõszakosabban- emberszerû lények is betülekednek. ( csanád fajtájára gondolok - akiket közérthetõ módon nemes egyszerûséggel - büdös zsidóknak nevezünk . A világos beszéd segíti az emberi érthetõséget , míg a zsidó-beszéd nehezíti - mert az hazug)

Ezek az emberszerû lények tönkre teszik az emberi (nem csak fizikai) törvényeinket - "kultúránkat".

A csillagászati "tartósságot" csak azért látjuk követendõnek - mert a miénktõl nagyban különbözik annak idõszámítása . A mi - pillanat-szerû életünk idõszámításához az nem mérhetõ.

Az ember - abban is különbözik egy bolygótól - hogy nekünk saját akaratunk is kéne , hogy legyen ! A Plutó -kollega meg jól van - köszöni szépen - ahogy van. Békésen kóvályog mint a vályog.

Nekünk szükségünk van vezetõre , de nem diktátorra , vagy elmebeteg skizofrén mániákus habzsolhápokra !

A zsidó persze - mindenhogyan tönkre teszi életterünket szétzúzza életünket. Mint ezt tapasztaljuk : képtelenek vagyunk megvédeni magunkat és családunkat a gyilkostól!

Ettõl persze megpróbálkozhatunk -azzal , amihez nem értünk - a filozófiával , hogy magunk is eltereljük figyelmünket a bajtól .

Van aki inkább bekap egy felest , vagy valamit , amit a deutsche tamás névre fejét fordító X- látószervû zsidó teszi.

Emberi közösségek (zsidók nélkül) már produkáltak a történelem során tartós , sikeres és biztonságos -kellemes életközösségeket , saját (nem fizikai) törvényeikkel , de ezekben nem egyetlen -tejfölhatalmú degenerált vezetõ diktált ! Általában egy kiválogatott csoport végezte a döntést.
1368 #6 Karpatkanyar
- 2019-03-05 15:11
Katonai akcioknal viszont kell ahierarchia. Semmi demokracia nem fer bele a katonai akciokba. Maximum azon a szinten, amikor megtervezik az akciot, amennyiben azt egy "vezerkari" csapat tervezi. Akkor tanakodnak egymassal. A kivitelezesnel nincs nepszavazas.
Meg egyszer irom: Partok, szervezetek fejlesztese cimmel irtam egy hosszabb tanulmanyt. A legmodernebb fejlesztesi modszerek benne vannak.Ez nem azt jelenti, hogy nincs elnök, alelnök, vagyis hierarchia, de van ezeknek egy hathatos kontrollja es azt is leirtam, hogy ezt mikepp kell vegezni, hogy ne törtenhessen meg ilyen Zazriveckedes többe sehol.
En a tarsasag tagjainak kepessegeit, elszantsagi szintjet, tettre keszseget nem ismerem. De ha mindez olyan magasan all, ahogy PI allitja, akkor a legkomolyabban meg kell tervezni egy mozgalmat, szervezetet, partot. Annak ellenere hogy en nemcsak kivanom a part mentes tarsadalmat, hanem azt 9is tudom reszleteiben, hogy ezt6 hogy lehet felepiteni es müködtetni. Ebben az iranyban minden segitseget ami modomban all, meg tudok adni.
Követelmenyem, hogy a szervezet kezdö ill. alapito tagjai hazugsagvizsgalo gep tesztjen at kell menjenek. Ennek hasznalatat PI meg kell tanulja. Nincs mit gatyazni többet e körül. Gep van, mester, akinek 40 ebv tapasztalata van vele szinten letezik, es meg is van beszelve vele, mar 2,5 eve, hogy PI-t betanitja.
Hajra PI, ne keslekedj többet!
809 #7 megmondhatom-e
- 2019-03-05 15:53
-ha egy nép a zsidót képes kizárni légterébõl , a "Zazrivecek" is elfogynak !

Addig semmiféle emberinek mondható élethez nincs remény !

Az egészséges népet csak egy -a népbõl kiválogatott csoport tudhatja "vezetni" , ami felett a nép erõs kontrollal rendelkezik.

Az "egyszemélyes" vezetésre az orbáni "hatalom"-bitorlás a legjobb példa. Szerencse , hogy az ilyen "hatalom" hamar elveszti biztos egyensúlyi helyzetét . Láthatjuk , hogy miközben halálra zabálja magát , hasa és feneke dagad , szélesedik , egyre idétlenebbé - ingatagabbá válik , mint rákosi - kiborul a ringbõl.

Igaz , sokan állnak körülötte , akik mindig "egyenesbe " lökik , mikor borulni akar. Ez a játék még eltart egy darabig.

A baj az , hogy az "ellenzék" még ocsmányabb !

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.65 másodperc
4,610,941 egyedi látogató