Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Izrael diplomáciai képviseletet nyit Abu Dhabiban

KülföldVilág zsidajai, terroristái egybesüljetek! Izrael diplomáciai képviseletet nyit a zsidó állam létét eddig el nem ismerõ Egyesült Arab Emírségek fõvárosában, Abu Dhabiban. A két ország között nincs diplomáciai kapcsolat.

Az izraeli Külügyminisztérium pénteken bejelentette, hogy diplomáciai képviseletet nyit a Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség (IRENA) mellett az Egyesült Arab Emírségek fõvárosában, Abu Dhabiban, amely a zsidó állam elsõ nyíltan létrehozott képviseleti irodája lesz az Emírségekben. Az iroda nem egy teljes diplomáciai képviseletként fog mûködni, mivel csak egy személyt akkreditálnak az IRENA mellé, ennek ellenére nagy jelentõségû, mivel ez lesz az elsõ alkalom, hogy az izraeli Külügyminisztérium egyik alkalmazottja tartósan fog állomásozni a Perzsa-öböl menti államban, és így Izrael hivatalosan is jelen lesz az Emírségekben.

Rami Hatan izraeli diplomata fogja vezetni az IRENA mellé akkreditált izraeli küldöttséget, aki hamarosan kiutazik Abu Dhabiba. A lépés mégsem jelenti azt, hogy Izrael nagykövetséget létesítene az Emírségek fõvárosában.
Dubai, az Egyesült Arab Emírségek második legnagyobb városa (Forrás)

Izraelnek nincs diplomáciai kapcsolata a Közel-Kelet legtöbb országával az évtizedek óta tartó és továbbra is megoldatlan izraeli-palesztin konfliktus miatt, hivatalos kapcsolata csak a szomszédos Egyiptommal és Jordániával van.

Az Iránnal kötött nukleáris megállapodás viszont új helyzetet teremtett a Közel-Keleten: a létrejött alku nemcsak a zsidó államban okozott nyugtalanságot, hanem a Közel-Kelet szunnita többségû arab államaiban is, amelyek tartanak a síita Irán szerepének felértékelõdésétõl. Az e téren kialakult hasonló álláspont közelebb hozhatja Izraelt és a közel-keleti arab országokat, annak ellenére, hogy utóbbiak legtöbbször óvakodnak ennek látszatától is.

Izraeli tisztségviselõk állítása szerint a svájci nukleáris nonproliferációs tárgyalásokon az izraeliek találkoztak szaúdi és az Öböl-menti arab országokból származó kollégáikkal, ami nagy mértékben segítette a párbeszéd kialakulását közöttük. Az egyre inkább terjedõ iszlám szélsõségesség elutasítása további közös nevezõt jelent Izrael és a mérsékelt szunnita arab államok között.

Dore Gold neves izraeli diplomata kedden az Egyesült Arab Emírségekbe utazott, hogy elõkészítse az izraeli képviselet létrehozását és több izraeli miniszter is látogatást tett az Öböl-menti országban. Ez a diplomáciai érintkezés kezdeti stádiumát jelzi, amely természetesen még messze van a diplomáciai kapcsolatok teljes körû felvételétõl.
Kattintson és tegyen körutazást Izraelben!

A zsidó állam korábban már létrehozott néhány kereskedelmi képviseletet az Öböl-menti arab monarchiákban, de hivatalos kapcsolatok eddig még nem alakultak ki. Az Egyesült Arab Emírségek 1948 óta nem ismerte el Izraelt az izraeli-arab konfliktus miatt. Az Emírségek rendszerint nem engedi be területére az izraeli útlevéllel rendelkezõ személyeket, bár izraeli sportolók korábban részt vehettek az Emírségekben megrendezésre kerülõ nemzetközi sporteseményeken. Simon Peresz korábbi izraeli miniszterelnök Ománban és Katarban nyitott kereskedelmi irodát 1996-ban. Omán viszont bezáratta az izraeli kereskedelmi irodát 2000-ben a második palesztin intifáda kitörése miatt, míg Katar Izrael 2008-2009-es gázai háborúja miatt döntött hasonlóképpen.
Link

Hozzászólások

48 #1 ro-zsola
- 2015-11-29 09:59
Hajnal megébredtem. Bekapcsolom a ràdiót, mit hallok a " magyar rádióban" ?
Az EU nem ismeri el az 1967-ben elfoglalt területeket. Hmm. Golán fennsík?
Izrael " vámkedvezményt" kap az EU-tól, viszont ha a " termék" az 1967-ben megszállt területekrõl származik akkor nincs " kedvezmény".
Érdekes nemde?
A migránsok beözönlése veszélyezteti az európai zsidóságot. Kimondhatjuk : " a migránsok betelepítése antiszemita bûncselekmény". Tehát ez a zsidó-fasiszta " germán" zsírkoca Merkel antiszemita! A holokausztot elkövetõ Németországot egy antiszemita vezeti. Mi van itt kérem?
Az EU liberális zsidó-fasiszta vezetése nem ismeri el Izráel fennhatóságát a Golán felett. Milyen dolog vámot követelni Izráeltõl? Meddig lehet eltûrni az EU antiszemitizmusát?
Elvégre a vámot nem Izráel hanem az EU szokta fizetni!
Ajjaaaaaaj! Van itt baj!
Az oroszok lezárják a török - szír határt. Minden idegen katonai gépet le fognak lõni. Na, ez már az antiszemitizmus netovábbja! Az oroszok meggátolják Izráelt azon " jogának" gyakorlásában hogy bárhol kedvére gyilkoljon. Kimondhatjuk : " az oroszok nácik".
Az antiszemita Európa tétlenül nézi a zsidók elleni " iszlamista" merényleteket. Titkon még támogatja is.
Egyes antiszemita zsidó-fasiszta EU vezetõk bírálni merészelik Izráelt az iszlamista terrorizmus miatt. Mégis hogyan védje meg a " zsidó állam" Európát ? Az EU náci vezetése beengedi a terroristákat, megszervezi a terrortámadásokat, majd Izráelt teszi felelõsé.
Jajaj. Van itt baj
4 #2 Posta Imre
- 2015-11-29 11:29
Rozsola, minden nap megébredhetnél így. Ezt most jól összeszedted, de el ne mond senkinek, mert rajtam kívül úgy sem "hiszi" senki. Még itt sem.
4 #3 Posta Imre
- 2015-11-29 11:38
Ilyen se volt még: egy szaúdi herceg Izraelbe látogat!!!

Al-Waleed bin Talal, a szaúdi királyi család tagja, nem mellesleg médiamágnás egyhetes izraeli látogatást tesz, amelynek keretében felkeresi a jeruzsálemi al-Aksza mecsetet a Templom-hegyen, amely mind a judaizmus, mind az iszlám legszentebb helyeinek egyike.

„Minden muszlim testvéremnek meg kell értenie, hogy a háború sújtotta Közel-Kelet minen lakójának, fõként az araboknak erkölcsi kötelességük, hogy felszámolják a zsidók elleni gyûlöletet. Szalman király azt kérte tõlem, kezdjek nyílt párbeszédet Izrael érelmiségével”http://444.hu/201...-latogat4/

Szaúd-Arábia igaz története – Zsidók alapították a vahabita királyságot

A témában a kutatómunkát és publikálást Mohammed Shaker végezte, aki az alábbi kérdésekre kereste a választ:

-A szaúdi család tagjai a Anze bin Wa’el törzsbõl származnak? Az iszlám a tényleges vallásuk? Vajon arab származásúak egyáltalán?

Kutatómunkájával leleplezte a szaúdi rezsimet és azokra a válaszokra jutott, amire az iraki katonai hírszerzés is…http://orientalis...ralysagot/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.43 másodperc
4,458,198 egyedi látogató