Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Rákban és krónikus megbetegedésekben Magyarországon halnak meg a legtöbben

Belföld"Magyarország" jobban teljesít! Megvédjük a migránsokat és kerítés meg minden...közben hullik ez a mag népe, mint a férgesse. Az utóbbi napokban ismét elõkerült az Eurostat statisztikája arról, hogy az észak-magyarországi régióban halnak meg a legtöbben Európában krónikus megbetegedésben. Megnéztük az adatokat, egész Magyarországra lesújtó a statisztika, és nem csak a krónikus megbetegedéseknél.

Január elején a Pénzcentrum valamiért újra elõvette az Eurostat tavaly októberben publikált statisztikáját az egyes betegségekben elhunytak számáról európai régiókra lebontva, és kiválasztották belõle a krónikus betegségekben elhunytakra vonatkozó számokat. Ez többen átvették, többek közt a 24.hu is. Mivel nagyon érdekelt bennünket a többi szám is, ezért megnéztük, és még súlyosabb adatokat találtunk.

A krónikus megbetegedéseknél nem pusztán az a hír, hogy az észak-magyarországi régióban halnak meg bennük a legtöbben, hanem az, hogy a hét magyar régióból öt is benne van a tíz legmagasabb számot mutató európai régióban a több mint háromszázból.

Ugyanez az eusostatos statisztikai közlés azonban a 100.000 lakosra jutó rákban elhunytak számát is tartalmazta, ami még durvább, mivel az elsõ tíz régióban mind a hét magyarországi régió szerepel, az elsõ négy helyen pedig magyar régiók szerepelnek.

Ez a statisztika azonban nem friss (2015-ös adatokat mutat), ahogy az Eurostat adatközlései általában két-három éves késéssel jelennek meg területalapon is (ekkorra érkeznek be az országokból és ekkorra dolgozzák fel õket), így érdemes ezeket ennek tudatában értékelni, mert lehet, hogy azóta javult, vagy romlott a statisztika. Ezt nem tudjuk.
Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2019-03-09 09:11
- vajon készült felderítõ elemzés , tanulmány , tényközlés arról , hogy a csernobili eseményekben mekkora szerepe volt a népeket , nemzeteket , egész civilizációkat elpusztító kommunista zsidó gyilkosoknak ?

Vagy a "tanultak" nem akarnak ott se "zsidózni?
4 #2 Posta Imre
- 2019-03-10 10:21
Valami nagy baj van a fiatalokkal: súlyosan szoronganak és depressziósak

Úgy tûnik, hogy valami nagyon nincs rendben a mai fiatalokkal: a Pew Research felmérése szerint a 13-17 év közötti tinik 70 százaléka gondolja úgy, hogy szorongás és depresszió nyomasztja a korosztályát. Õk a Z generáció, akik már okostelefonokkal és közösségi médiával nõttek fel, de egyelõre csak találgatni tudunk, hogy pontosan mi állhat a háttérben. Az alábbiakban az Economist és a Pew Research elemzését mutatjuk be.


Az Y generáció megértésébe rengeteg energiát fektettek már kutatók, de mindeddig az eggyel fiatalabb, Z generációra kevés figyelem összpontosult. Õk azok, akik 1997-tõl kezdõdõen születtek (bár a szakirodalomban nincs teljes egyetértés a kezdõévrõl), és immár teljesen természetes számukra az okostelefonok használata és a közösségi média görgetése. Amerikában a Z generáció nagyjából a lakosság negyedét teszi ki, vagyis egy nagyon jelentõsre nõtt társadalmi csoportról van szó.A velük kapcsolatos korábbi kutatások eddig azt mutatták ki, hogy ezek a fiatalok kevésbé hedonisták, mint idõsebb társaik, vagyis õk kevésbé hajszolják az élvezeteket. Nem éreznek például már arra sem késztetést, hogy egy-egy buliban menõ tinihez méltóan jól leigyák magukat. Sõt, a kutatók azt találták, hogy sokkal szófogadóbbak is az Y generációnál, ami eddig egészen jól hangzik szülõi szempontból. Csakhogy van egy igen súlyos probléma: kiderült, hogy ezek a fiatalok kifejezetten magányosnak, sõt, egyenesen érzelmileg frusztráltnak érzik magukat a legtöbb esetben.

Valami nagy baj van a fiatalokkal: súlyosan szoronganak és depressziósak
Forrás: Shutterstock

A Pew Research egy frissen publikált, amerikai fiatalokat vizsgáló felmérésében rámutatott, hogy ez a generáció tényleg más, mint a többi. A Z generáció tagjai sokkal inkább küszködnek mentális problémákkal, mint az idõsebb társaik. Amik pedig korábban nagy problémát jelentettek, számukra úgy tûnik, hogy már csak kevéssé relevánsak. Így például nem tartanak különösebben a korai terhességtõl, vagy a súlyos alkoholos esetektõl. Ezek helyett a megkérdezettek 70 százaléka gondolta úgy, hogy a szorongás és a depresszió jelenti a legnagyobb problémát a korosztálya számára.


Noha a szegény és a gazdag háztartásból érkezõk között voltak lényeges eltérések, de speciel az ilyen mentális problémák mindenkinél egyaránt jelen voltak a felmérés szerint. Adódik tehát a kérdés, hogy vajon mi okozhatja ezt az általánosan kiterjedt és igen erõteljes jelenséget a tizenéves (13-17) fiatalok körében. Az egyik lehetséges válasz a közösségi médiával kapcsolatos, mint amilyen a Facebook vagy az Instagram. Pontosabban azzal, hogy az ilyen fajta digitális színtér sokszor frusztrációkat szül a fiatalokban.

Sõt, sajnos igen gyakori az a jelenség is, hogy a fiatalok egymást zaklatják, csúfolják és a legkülönfélébb módon bántják. A Pew Research által megkérdezettek több mint fele tartotta ez utóbbit, vagyis az online zaklatást, egy súlyos problémának, amely megdöbbentõ kiterjedtségû jelenségre utal. Ha mindez nem volna elég, akkor még az is kiderült, hogy ezt a generációt az iskolai kötelezettségek is sokkal jobban nyomasztják, mint az idõsebb társaikat.

Vannak olyan vélemények is, hogy ezek a fajta modern problémák valójában egyáltalán nem csak a Z generációt érintik, hanem egy általános, mindenkit egyre jobban érintõ tendenciáról van szó. Nem kevés arra utaló jelet látni ugyanis, hogy az emberek egyre frusztráltabbá kezdenek válni, és eközben mind többen válnak hajlamosak a depresszióra ebben a modern környezetben.

Vonatkozó felmérések szerint az amerikai egyetemisták körében már az 1950-es évektõl fogva megfigyelhetõ egy ilyen tendencia. Noha az internet valóban akkoriban született meg, azért az a technológia még messze nem volt olyan kihatással a társadalomra, mint a mai világháló. Vagyis mindez arra utal, hogy talán mégsem csak az internet a felelõs a fiatalok egyre súlyosbodó mentális problémáiért.

A WHO becslése szerint a depresszióval és szorongással kapcsolatos emberi problémák nagyjából évi 1000 milliárd dollárjába kerülhet a világnak. Ez egy felfoghatatlanul nagy összeg, ami remekül illusztrálja, hogy mennyire is fontos volna ezeket a társadalmi jelenségeket mélyebben megérteni és valahogyan kezelni. Nagy szükség van tehát az ehhez hasonló felmérések minél rendszeresebb elvégzésére.

https://www.portf...16229.html
4 #3 Posta Imre
- 2019-03-10 10:35
Újabb figyelmeztetés: így hal ki a régiónk, ha nem változtatunk


Nem újdonság, hogy Kelet-Közép-Európa komoly demográfiai kihívásokkal küszködik, hiszen öregszik a társadalom, az emberek pedig elvándorolnak Nyugat-Európába. Most a JP Morgan készített egy rövid összeállítást, mely szerint a legnagyobb bajban Bulgária és Horvátország vannak, de nekünk magyaroknak sincs sok okunk az örömre, néhány évtizeden belül akár 8 millióra csökkenhet az ország népessége, ha nem lépünk valamit sürgõsen.


Többször írt már a Portfolio is arról, mekkora demográfiai kihívások jellemzik a régiónkat, és milyen sötét a jövõkép a következõ évtizedekre. Ezt emeli ki a JP Morgan friss elemzése is, mely hangsúlyozza, hogy az ENSZ adatai szerint a legnagyobb bajban Bulgária van, melynek lakossága 2050-re 23%-kal csökkenhet, ha folytatódik a jelenlegi trend. ..https://www.portf...16819.html
75 #4 talpi
- 2019-03-11 07:01
Mert nem tartják be a 10 parancsolatot. Megmondta Käsler " aki nem imátkozik az beteg lesz" aki pedig igen, jobb ha azért, hogy véletlenül sem kerüljön dr/?/ De genere kezei közé.
267 #5 Perle
- 2019-03-12 19:29
Nem csak Csernobil, hanem a délszláv háború hatása is. Az amerikaiak walamilyen gyengített urániummal bombázták Szerbiát alig múlt 20 éve. Aztán az agyongyógyszerezés,,,
Ha egyszer statisztikát készítenének az 1 fõre jutó gyógyszer, vitamin és étrendkiegészító fogyasztásról, a világ élvonalában lennék. Súlyos betegséget okoznak a gyom és rovarírtók is, ami tiltva van Európában, mégis használják.
A szennyezett levegõ miatt is ezrek halnak meg évente, mégsem intézkedik a kormány az ellen, hogy ne égessen senki rákkeltõ anyagokat. A zsinagógákra, stadionokra elköltött pénzbõl mindenkinek korszerû fûtése lehetne . Megszünhetne az erdõk fáinak derékba fûrészelése is.

http://epa.oszk.h..._3348.html
75 #6 talpi
- 2019-03-12 19:58
#5 Perle
- 2019. március 12. 20:29:48
Tom Krausz, az Angol hadsereg igazságügyi orvosa, természetesen innen származik, jelenleg London Eiling városrészben él a pontos címet nem írom meg, mert nem.
Szóval, az iraki események során, ugyan ezeket a "gyengített urán " tölteteket használták, és amikor Lakitelken beszélgettünk ennek hatásairól, furcsán nézett rám.
Majd, két év múlva felkeresett, hogy köszöni a beszélgetést, mert " az ottani akcióban résztvevõ Angol és amerikai katonák" 80%- a komoly leukémiás és más daganatos betegségekben szenved, nagy részük már odaát van.
Látod, ez is a PI oldalról indult és bebizonyosodott,pedig itt csak "összeesküvés gyártók vannak" :(
Természetesen a Világsajtó errõl egy qrva szót nem írt. Mondjuk, azóta magam sem tudom mi van vele.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.56 másodperc
3,407,604 egyedi látogató