Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Netanjáhú kiosztott egy sallert a Moszadnak

KülföldDagan mikor is "mondott le"? Mindegy, csak B'nai B'irth-es legyen és Chábád Lubavics-os, akkor már passzol is a mocskos zsidaja. Azért megy a mocorgás, nemde? Zúgolódnak az izraeli hírszerzés, a Moszad vezetõi, mert Benjámín Netanjáhú miniszterelnök kívülrõl nevezne ki új igazgatót a szervezet élére a légierõ volt fõparancsnoka személyében – értesült az Ynet, a Jediót Ahronót címû újság portálja.

A lapértesülés szerint Netanjáhú eddig az izraeli titkosszolgálat három vezetõjével találkozott a jelenlegi fõnök utódjának kijelölése ügyében, de Idó Nehustán tartalékos tábornoknak, a légierõ volt vezetõjének a kinevezésén gondolkodik.
Saját nevelésû embert kellene kinevezni

„Nehéz megérteni, hogy a kormányfõ miért veti el az általa is alkalmasnak vélt, a szervezetben kinevelt, évtizedek óta itt szolgáló jelölteket, akik már felügyeltek akciókat, és kívülrõl-belülrõl ismerik az intézményt” – nyilatkozta egy neve elhallgatását kérõ magas rangú tisztségviselõ lapnak.

Az újság szerint a Moszad berkeiben a szervezetnek adott pofonként értelmeznék, ha kívülrõl hoznának utódot Tamír Pardó jelenlegi igazgató helyére, akinek a megbízatása januárban jár le.

Nehustán neve egy hónappal ezelõtt merült fel, és a kormányfõ egyik bizalmasa szerint „jelentõsek az esélyei” a Moszad jelöltjeinek a legyõzésére.
Ha külsõs nyer, tiltakozások és visszavonulások lesznek

A lap szerint amennyiben külsõ jelölt nyeri el a hivatalt, akkor visszavonulások és tiltakozások sora várható a közvetlenül a miniszterelnöknek alárendelt, a külföldi hírszerzéssel foglalkozó intézményben.

Az ötvennyolc éves Idó Nehustán 2008 és 2012-es visszavonulása között állt az izraeli légierõ élén. Meglepetésnek számít, hogy szóba jött jelölése a Moszad élére, mert az utóbbi években általában a szervezet vezetõi közül került ki az új igazgató. Az eddigi tizenegy fõnök közül hatan kerültek ki a szervezeten belülrõl, öten elõzõleg a hadseregben szolgáltak.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2015-11-29 16:16
Izrael légterét is megsértették az oroszok

Õk viszont türelmesebbek a törököknél és igyekeznek elkerülni, hogy bevonódjanak a szíriai harcokba.

Nemrég engedély nélkül lépett be Izrael légterébe egy orosz repülõgép Szíriából, de egyéb incidens nélkül megoldották a helyzetet – jelentette be az izraeli védelmi miniszter vasárnap, azután, hogy Törökország légtérsértés miatt lelõtt egy orosz vadászbombázót.

Moshe Yaalon közölte: a gép egy mérföld mélyen hatolt Izrael területére, majd irányt váltott és visszatért Szíriába. Yaalon azt mondta: nyilvánvalóan a pilóta hibázott.

Az eset a Golán-fennsíkon történt, melyet Izrael Szíriától foglalt el, de a nemzetközi közösség ezt nem ismeri el.http://kino-v-onl...nom-m.html
4 #2 Posta Imre
- 2015-11-29 20:00
Izrael felfüggeszti kapcsolatait a békefolyamat ügyében az EU-val

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök elrendelte az együttmûködés felfüggesztését az EU intézményeivel és képviselõivel a palesztin-izraeli békefolyamat ügyeiben, válaszul arra, hogy az Európai Parlament megszavazta a megszállt területekrõl származó izraeli áruk megjelölését – közölte az izraeli média vasárnap este. http://magyaridok...al-189706/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.93 másodperc
4,458,085 egyedi látogató