Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Putyin beavatkozása - még több amerikai fegyver kerül Magyarország szomszédjához

KülföldOtt is ugyanolyan faxa minden az orosznak (a zsidó-kínainak nem) mint itt a magyarnak. Most jöhet a "hirtelen halál". áttervezik a "társadalmat" és összeolvasztják a Birodalmat. Elégedetlenek mehetnek a háborúba. minden megy rendben. Stagnáló gazdaság, folyamatosan esõ reáljövedelmek, menekülõ fiatalság – a krími válságot követõ szankciók kemény szorításba fogják Oroszországot. Kijevben a hangulat annyira oroszellenes lett, hogy bárki nyeri a tavaszi elnökválasztást, még taktikai megfontolásból sem tehet gesztusokat Moszkvának. Washington az aggódó észak-európai szövetségesek nyomására még több fegyverzetet tervez átdobni térségünkbe. Káncz Csaba jegyzete

Geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háborúk hatása a magyar KKV-kre - versenyképesség és növekedési kilátások - a digitalizáció és az AI szerepe a KKV-k versenyképességének alakulásában
SME2019 - Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére!

Moszkvában a hétvégén hivatalos ünnepségekkel emlékeztek meg arról, hogy egy nemzetközileg vitatott népszavazás keretében Oroszország öt éve annektálta a Krím félszigetet. Ennek hatására Putyin támogatottsága 2014-ben hónapokon belül 60-ról 80 százalékra szökött fel. De a „Krím-hatás” mára elpárolgott és a közvéleményt inkább csalódás és frusztráció uralja, míg az elnök támogatottsága 13 éves mélypontra bukott.

Menekülõ fiatalok

A friss felmérések szerint a megkérdezettek 77 százaléka egyetért a Krím bekebelezésével. De eközben csupán 39 százalék gondolja azt, hogy ez elõnyöket hozott az országnak – bár 2015 tavaszán még az oroszok 67 százaléka gondolta így. Ugyanezen idõszakban 15-rõl 39 százalékra nõtt azok aránya, akik szerint az annexió egyenlõ arányban hozott elõnyöket és hátrányokat.
Káncz Csaba
Káncz Csaba

A nyugati szankciók miatt stagnál az ország gazdasága és egy január közepi felmérés szerint a polgárok 53 százaléka támogatná a Medvegyev-kormány lemondását - 2016 õszén még csak egyharmaduk gondolta így.

Valóban, 2014 óta az Orosz Statisztikai Hivatal (Rosstat) jelentése szerint a reáljövedelmek évente átlagosan 2.9 százalékkal csökkentek. Figyelemre méltó, hogy zuhan Putyin mellett a védelmi és a külügyminiszter népszerûsége is, és beszédes, hogy az orosz külpolitikai folyamatokat növekvõ arányban találják aggasztónak az oroszok.

Nem tekinthetõ meglepõnek tehát, hogy bár az orosz összlakosság körében mindössze 17 százalék azoknak az aránya, akik szívesen kivándorolnának, de 18-tól 24 éves korig terjedõen ez az érték már eléri a 41 százalékot. A 18 és 24 év közötti megkérdezettek között 4 százalék negatívan, 51 százalék semlegesen, 45 százalék pedig pozitívan viszonyul az emigránsokhoz. Ráadásul a jelek szerint a Rosstat messze alulbecsüli a kivándorlók számát és befogadó országok adatai alapján valójában a hivatalos moszkvai adatok legalább hatszorosának megfelelõ orosz hagyja el manapság hazáját.

Még több amerikai fegyver jön

A befagyott konfliktus miatt Ukrajnában semmi jóra nem számíthat a Kreml. Szimbolikus lépésnek tekinthetõ, hogy 2018 végén az ottani ortodox egyház levált az oroszról: ez a jelképe annak, hogy az ukránok spirituálisan függetlenné válnak nagy szomszédjuktól. Kijevben a hangulat annyira oroszellenes lett, hogy bárki nyeri a tavaszi elnökválasztást, még taktikai megfontolásból sem tehet gesztusokat Oroszországnak, avagy Putyinnak.

A Krím miatt fellobbant és azóta is izzó feszültségnek döntõ szerepe van abban, hogy Washington az aggódó észak-európai szövetségesek nyomására még több fegyverzetet tervez átdobni térségünkbe. Curtis Scaparotti tábornok, a NATO európai erõinek a napokban távozó fõparancsnoka két hete a Szenátusban kifejtette, hogy több csapat, valamint hadihajó átvezénylésére van szükség Oroszország feltartóztatására. A tábornok megerõsítette, hogy Washington még több fegyvert szándékozik leszállítani Ukrajnának, beleértve tank-elhárító fegyvereket, valamint haditengerészeti felszereléseket.

Káncz Csaba jegyzete
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-03-19 15:31
Ezt Kaméleon kedvéért teszem egybe.
https://www.youtu...B062X-kxGM
137 #2 balu
- 2019-03-19 15:38
Tótiában is megy a vita, mert az USA felajánlotta, hogy adna zseton pár reptér felújítására. Viszont párhuzamosan az is szóba került, hogy esetleg lehetne fix amerikai bázis is (ez a lengyeleknél is téma), raktár is. Mivel mindenki tagad, tudni lehet, hogy ez lesz. Pláne, hogy Zsuzsika megnyeri az elnökválasztást.

Ja meg az amerikaiak stratégiai bombázókat csoportosítanak át Angliába (ennyit vallottak be) és kb. kétszeresére építik ki a koszovói bázisukat. Az oroszok meg a Krímbe telepítenek pár MIG-22M3-at, a már ott lévõ Szuhojok mellé.
267 #3 Perle
- 2019-03-19 17:01
Még a végén kiderül, hogy a 20 éve folyamatosan bõvülõ náto taglétszám azért emelkedik, azért szorgalmazza az USA, mert 2014-ben, 5 évvel ezelõtt az orosz elnök nem hagyta, hogy Szevasztopolban náto bázis legyen. Ott, ahol bérben az övék helyezkedett el . Már hosszú évek óta megy a Hondéd kórház nato kiválósági közponntá átszervezése Már akkor elkezdték ezt, amikor még Krim az ukránokhoz tartozott. Az hogy a Krim orosz fennhatóság alá került , csak ürügy Nyugatnak arra, hogy szankciókkal meggyöngítsenek egy nagyhatalmat, falkába tömörüljenek ellene, a lakosságott pedig elfordítsák az addig népszerû elnöküktõl.
Ez játszodik le Iránban is, de itt az atomprogramra hivatkozva.

Mellesleg már évek óta gyógyitgatunk itt közpénzbõl ukrán katonákat . Egyenlõre ukránokat, aztán jöhet a többi, oroszokkal szembeszálló bármilyen náció.

Érdekes módon Koszovó függetlenedhet, a Golán fennség visszaadását nem követeli senki.
Most már ott tartunk, hogy a Golán nem " izraeliek által megszállt terület", hanem izraeli ellenõrzés alatt álló terület. Az utóbbi idõben az amerikaiak így nevezik a fennsíkot "felebarátságból". Miért van ennyi kettõs mércevel mért földrajzi hely? Ha már van, miért nem feszegeti senki?

Egyébként a KCs alkotott cikk címe teljesen kétértelmû, igen ravasz megfogalmazású Arra asszociál, hogy az orosz elnök azért avatkozott be, hogy több amerikai fegyvert szeretne a saját határai közelébe. Mintha õ intézte volna el, hogy az amerikaiak szinte megszállják Kelet-Európát.
Nem tisztességes dolog félrevezetni az olvasót. Sokan csak a szalagcímeket olvassák el, abból ítélnek többnyire tévesen.
272 #4 Kameleon
- 2019-03-19 17:25
"There is also a woman on the reverse side, and at her feet is her title, FIDES, which means faith. This woman is symbolic of the Roman Catholic faith, or Roman Catholic Church. Interestingly, the word anus in Latin also means "old woman", so Vaticanus is a combination two words that also result in The Old Woman of Prophecy, this woman being symbolic of the Catholic Church."

Imre, a "showt" nagyban ezek "futtatják": www.bibliotecaple...can144.htm

Már tettem: magyarnemzetikorm...dmore=6203

És amire "ráépítkeztek", az valójában mind hozzánk tartozik: www.facebook.com/...054783318/
267 #5 Perle
- 2019-03-21 20:48
B52-es nukleáris bombázó közelítgeti az orosz határokat a Balti tenger irányából. Szuhoj gépek kísérik ki a orosz légtér közelébeõl. :o
https://www.gazet...aign=11036

https://edition.c...index.html
267 #6 Perle
- 2019-03-21 21:21
Itt van, amit 2 napja emlegettem .Az amerikai elnök gyakorlatilag nekiadja Izraelnek a Golán fennsíkot, azzal igazolva, hogy a biztonságuk megvédéséhez kell ez a terület.
http://mignews.co...74332.html
52 év után " jogosan" el lesz birtokolva a terület.:|
238 #7 bivaly
- 2019-03-22 05:47
Perle !

Bocsánat, de miért csodálkozol ? Tudod, a "Bábszínházban" is vannak fõszereplõk, meg mellék szereplõk. Csak a kéz nem látható ami mozgatja õket.
1368 #8 Karpatkanyar
- 2019-03-22 17:47
Putyin gyorsan visszaszerezhetne nepszerüseget, ha a Donbassz mellett vegre foglalkozna Ogyesszaval is, es egyertelmüen elkezdödne ott is a szabadsagharc. Igy vegül Transnisztria orosz területte valhatna es Moldova Közt. is komolyabb ellenörzes ala kerülne. Igy vege lenne egy jo idöre a Nagyromania almoknak, ami eletveszelyes, megalakulasa eseten, Magyarorszagra. Hisz egy ilyen Nagyromania letrejötte lovat adna a Megnagyobbromania almodozoi ala.
Egy ilyen egyertelmüen kivitelezett folyamat bizony az Oroszorszagban viragzo nacionalista közgondolkodasnak ujabb szarnyakat adna es Putyint carra avatnak 100%-os nepszerüsegi kvotaval.
A NATO közben meg hadgyakorlatozhatna kedvere.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.98 másodperc
4,458,110 egyedi látogató