Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Henri Boulad: Magyarországnak fontos szerepe lesz a világ megváltoztatásában

BelföldA jezsuita már csak tudja. Terv szerint halad a jewrópa zsidótlanítása, vagy kicsit gyorsítani kéne? Szerintetek?
Magyarországnak fontos szerepe lesz a világ megváltoztatásában, mégpedig azzal, hogy megváltoztatja Európát – jelentette ki Henri Boulad jezsuita szerzetes a budapesti Párbeszéd Házában szombat este.

Henri Boulad egyiptomi szerzetes – aki maga kérte, hogy felvehesse a magyar állampolgárságot és a héten az Országházban letette az állampolgársági esküt – hangsúlyozta: ebben a küzdelemben Magyarország Dávid és Európa Góliát, mégis hinni kell abban, hogy Istennel képesek vagyunk megváltoztatni a világot.

„Az Istenben való hitnek az önmagunkban való hitté kell válnia. Amennyire ugyanis nekünk szükségünk van Istenre, ugyanannyira kellünk mi is” Istennek ahhoz, hogy átformálja a világot – mondta a szerzetes, aki hisz abban, hogy a következõ hónapok meglepetéseket tartogatnak, és Európa „meg fog mozdulni”.

Henri Boulad Átistenülés a mindennapokban címmel megtartott elõadásában arról beszélt, az egyház hagyományos tanítása azt az érzést kelti az emberben, hogy gonosz és esendõ. A megváltástan arról szól, hogy az ember vétkes, és végtelen bûnéért végtelen áldozattal kell fizetnie az Isten fiának. A megváltás tehát valamiféle „visszavásárlás”. Húsz évszázada ezt ismételgeti a nyugati kereszténység, miközben senki sem érti, hogy kitõl kéne visszavásárolni az embert, és miért elégedett ezzel az Atya.

Ez, az ember alapvetõ bûnösségét állító látásmód, mélységes pesszimizmust eredményezett. A nyugati szemléletmód az emberrõl és a történelemrõl alapvetõen tragikus. És az is lehetséges, hogy a mai uralkodó nihilista filozófia gyökerénél éppen ez a felfogás, az „embernek ez a leértékelése áll”.

Henri Boulad szerint azonban van másfajta teológia is: eszerint Jézus nem azért jött, hogy megváltsa, hanem hogy „megistenítse”, a saját szintjére emelje az embert.
Kitért arra, a görög egyházatyák – köztük Órigenész, Alexandriai Szent Kelemen, Alexandriai Szent Atanáz – szemlélete sokkal pozitívabb, mint a nyugati gondolkodóké. Valamennyiük teológiája összefoglalható ebben az egy mondatban: Isten emberré lett, hogy az ember Istenné váljon.

Ezt megértve „felfedezzük, hogy a kereszténység úgy felmagasztalta az embert, ahogyan egyetlen más vallás sem”. Ezért lett a kereszténység a civilizáció és a fejlõdés kovásza – mutatott rá.

Henri Boulad Alexandriában született 1931-ben, szíriai családból származik, édesapja szír, édesanyja olasz származású, a család francia anyanyelvû katolikus. A jezsuita rendbe 1950-ben lépett be, 1963-ban szentelték pappá Bejrútban. Három doktorátust szerzett és – visszatérve Egyiptomba – az ifjúság nevelése és a szociális munka területén dolgozott, emellett lelkigyakorlatokat vezetett. Kalkuttai Szent Terézzel együttmûködve megszervezte az egyiptomi Caritast. Menekülttáborokat alapított, küzdött a szudáni népirtás megfékezéséért, a rabszolgák kiváltásáért. Rendszeresen tart elõadókörutakat Európában, beszédeit gyakran a rádiók is közvetítették. Többször járt már Magyarországon is, most március 24-ig tartózkodik itt, ezalatt több lelkigyakorlatot is tart.
Link

Hozzászólások

809 #1 megmondhatom-e
- 2019-03-23 18:29
- akár tiszteletet is érdemel az , akinek van hite , azt megtartja magának és senkire nem erõszakolja.

Én egy percig se hiszem , hogy Isten emberré akart volna lenni , de az látom , hogy akadnak "emberek" , akik azt hiszik , hogy istenné lettek - váltak.

No de az elmebajnak sok változata van ! Azt kezelni lehet. Baj csak az , hogy aki kezelésre szorulna , úgy gondolja , hogy "itt rajtam kívül mindenki hülye!"

C'est la vie - mondja az orosz , amelyik beszél franciául.
809 #2 megmondhatom-e
- 2019-03-23 18:34
- "egy megjegyzés"
nekem van hitem , de nem beszélek franciául.
1349 #3 Nagy Levente
- 2019-03-23 19:20
Ez a Henri Boulad jezsuita egy agymosott bolond, vagy egy szemétláda, de az is lehet mindkettõ! Ez megint egy újabb szemfényvesztés a Vatikántól. De mi is lehetne más? Pontosan ezzel a semmitmondással, vagy hazugsággal vetnek gátat bármiféle pozitív változásnak. A Teremtõ minden embert ugyanúgy teremt, akár Jézust akár bárki mást. Ebben nem lehet olyan különbséget tenni mint, ahogyan ezek teszik. Pontosan ez a becsapása, hazugsága a zsidó-keresztény egyházaknak és az iszlámnak.
"De maradjatok meg mindig a FÉNYBEN, mert ahogy majd erõsödik a gonoszság hatalma a Földön, úgy majd az épített, gazdagsággal és pompával berendezett templomok is a sötétség házai lesznek." Részlet: Jézus evangéliuma - XX. századosította arámi nyelvrõl -: Badiny Jós Ferenc. A Szent Bibliából - mondanom sem kell - kimaradt és azóta is "félnek" ezek tõle, mint ördög a tömjénfüsttõl. Vajon miért? Persze ez egy költõi kérdés!
80 #4 monguzking
- 2019-03-23 19:24
sértö számomra hogy magyarországot dávidhoz hasonlitja ki egy mocskos büdös zsido gyáva féreg volt---például mikkor megkivánta tábornoka feleségét akkor lefizette katonáit hogy harc közben haggyák magára hogy megöljék vagy mikkor megunták már mocskos természetét s felakarták koncolni akkor nöi ruhába bujva leléccelt hátrahagyva ágyasait hogy védjék házát s még sorolhatnám---mi magyarok a turul leszármazotjai vagyunk s nem szemiták....
1119 #5 Csorba Tibor
- 2019-03-23 20:02
Pio atya üzenete a magyar néphez

https://www.youtu...EbV_-GaK3A
272 #6 Kameleon
- 2019-03-23 22:05
Róma és katonai rendje:
magyarnemzetikorm...;c_start=0
magyarnemzetikorm...;c_start=0
magyarnemzetikorm...dmore=6203

A másik oldalon mag mi! A történelem ismétli ön-mag-át! www.facebook.com/...emzetiseg/
118 #7 keepfargo
- 2019-03-24 03:08
Fel a fejjel, kedves feleim; nem azért fontos kis hazánk egy változtatás kulcs-helye szerepében, mert ösi múltunk, egyedülálló nyelvünk, és különösen jó (vagy éppen nem jó) földrajzi "geopolitikai" adottságaink vannak. Szerintem az ok az, hogy részben az ösi gének, részben az évezredes keveredés miatt nemcsak bugyuta birkából van sok kis hazánkban de - és ez a fontosabb - zseniböl is van annyi, hogy Dunát lehetne velü(n!)k rekeszteni.

A tudásról alkotott (vagy alkottatott) véleményünket pedig épp ezek a zsenik segítenek megváltoztatni. Mert ahogy egy (állítólag skhyta-saka-shakya) zseni, a bölcs herceg mondta vala; a tudás legalábbis kétféle lehet. Egyszer, ugye, ott van az empirikus, tapasztalati, átörökölt, vagy megörzött tudás, de ugyanakkor ott van az intuitív (ráérzéses) tudás is, mely utóbbit az empirikusok úgy félik, mint a tüzet. (Bárki bármikor bármi újjal jött jöjjön vala, lehetetlenné teszik, ahogy csak lehet..)
Kis hazánk tele van ráérzö emberekkel, akiket - eddig - senki sem vett komolyan. Majd amikor ezek az emberek elkezdik egymást komolyan venni, akkor számíthatunk alapvetö változásokra; a szemléletben, a gondolkodásmódban, a "tudományos tények" megközelítésében.

A kereszténység megtette, amit tehetett (megzavarta a fejeket, lelkeket épp eléggé ). Ideje ugyanúgy lejár, mint a többi "egykönyves" vallásoké, a helyi kis isteneké; legyen bár a nevük Allah, Jahve, Kali, Shiva vagy a jó ég tudja mi minden.

Intuitív alapon, mit gondoltok, kedves feleim; nem lenne ideje elgondolkodni azon, hogy egy nemeken túli (feletti) Istenség kapásból megszüntetné a férfi-nöi viszony áldatlan voltát - hogy az Atyához ragaszkodás nem egyéb, mint a patriarchátus bebetonozása?

Az igazság az, hogy nem az isten alkotott minket az ö képmásának; mi alkotjuk a nemzeti (vagy kultúrális) isteneinket a magunk képére. Miért tünik eröszakosnak, bosszúállónak, igazságtalannak Jahve? Vajon nem azért-e, mert az "övéi" az ö "választott" népe szakasztott olyan, mint ö maga?

(By the way: a zsidók problémája - meg a goyim-é ugyanúgy - az az, hogy ök szeretnének mindenkin uralkodni, azt az egyet kivéve, amelyiken uralkodniuk kellene, illene. Ök eddig elég jól megkerülték ezt a dilemmát, söt: élvezik az üldözöttség helyzetét, mert ez ad jogcímet arra, hogy válogatás nélkül tapossanak el mindenkit, akit ´útjukban állónak tekintenek.)

Én két irányból indulnék el a ( hazai és nemzetközi )helyzet megjavítására: az egyik az, hogy csakazértis legyen jó magyarnak lenni, tehát elevenítsük fel öseink aranykorát, erre a célra a rovásírás, illetve gyökeink értelmezése tökéletes szerszámkészletet kínál. A másik, ugyanúgy javító folyamat az kell(ene) legyen, hogy az egyetlen olyan "vallást" ami igazából inkább életszemlélet, filozófia és életvitel (nem kisebb minöséggel, mint kozmikus összefüggésekkel (Einstein szerint is)), nos ezt kellene most már elkezdeni közkinccsé tenni, nemcsak a kis hazában, de számunkra legfontosabban, elöször itt.
4 #8 Posta Imre
- 2019-03-24 08:58
Leviták az "egyiptomi papok", melyek a zsidókat és a keresztlényeket manipulálják? https://www.youtu...l84yi5HAOk
809 #9 megmondhatom-e
- 2019-03-24 09:49
-keepfargo

You did go far - though -you didn't go far enough !

A zsidóknak elõször is meg kéne adni az általuk kiérdemelt - üldözöttség- helyzetét - "to grant it" alapon , hogy az számukra real-itás , genuine - itás legyen és nem amolyan " good fun" !
Ez az én intuícióm , mert e-nélkül a zsidó folyamatosan , sok fronton támad. Ezt a bûrünkön tapasztaljuk!
272 #10 Kameleon
- 2019-03-24 10:33
keepfargo, tiszta és csudálatos dolgokat róttál le itt. Ebben minden: "Egyszer, ugye, ott van az empirikus, tapasztalati, átörökölt, vagy megõrzött tudás, de ugyanakkor ott van az intuitív (ráérzéses) tudás is, mely utóbbit az empirikusok úgy félik, mint a tüzet."

A kulcs: "A magyar gén 7-ed íziglen vissza jön. Nem lehet kiirtani!" És tudod a rÉgi "nagy csapat" mind új-ra itt a Kárpát-medencében, csak emlékeznie kell!

"A másik, ugyanúgy javító folyamat az kell(ene) legyen, hogy az egyetlen olyan "vallást" ami igazából inkább életszemlélet, filozófia és életvitel (nem kisebb minöséggel, mint kozmikus összefüggésekkel (Einstein szerint is)), nos ezt kellene most már elkezdeni közkinccsé tenni, nemcsak a kis hazában, de számunkra legfontosabban, elõszór itt."

És ez is ÉL, mert ÖRÖK! Nem tudták elpusztítani "isis" fedõnév /cionista-jezsuit-zsidó/ alatt mert magmentettük: www.facebook.com/...190389017/
809 #11 megmondhatom-e
- 2019-03-24 12:04
-Imre-

Most nagyon megsajnáltam a szegény zsidó áldozatokat és az öszödi böszme világ-szép feleseggét , azt a viaszfejût !
4 #12 Posta Imre
- 2019-03-24 16:35
Nem ez a "lényeg", hanem, hogy a levitákat a zsidók felett, illetve közibéjük tartozóknak nevezi és õket Egyiptom papjainak hívja. Pont, mint a jezsuita pap itt a cikkben.
1349 #13 Nagy Levente
- 2019-03-24 16:36
Ezt az örökölt vagyis tradícionálisan generációról- gnenerációra szálló tudást hiányolom én is a mai magyar társadalomból, amit keepfarago szépen megfogalmazva leírt. De ezt mesterségesen több évszázada, de fõleg a kommunizmus óta minden szintjén a társadalomnak elfedik és nem is engedik nagyon nagy százalékban kibontakozni. Pedig ez volt a régi magyar tradícionális alapokon nyugvó társadalmi berendezkedés vagyis a törzsszövetség talán legfontosabb eleme. A másik út a gondolati ( ráérzéses ) ami a lelken keresztûl - ahogy régen tudták és tanították a Teremtõtõl ered. Ahogy a keepfarago írja ezt sem véletlen lehetetlenítik el. Ez szintén nagyon fontos eleme volt annak a társadalmi berendezkedésnek, aminek a csúcsán a kettõs szakrális irányítás kende (nap) és vezetés vagy vezér gyula ( gyuló, gyullasztó, fákja) állt.
272 #14 Kameleon
- 2019-03-24 17:39
A szabad akarat magõrzõi [szabadok] VS mesterséges intelligencia [rabszolgaság] youtu.be/eZvhREeVTYo

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.01 másodperc
3,405,667 egyedi látogató